ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Marci piese auto ... ce producator e bun si care nu ?

16 Iul 2013, 14:31

ma uitam dupa niste capete de bara si am vazut o lista lunga de producatori...ocap, flennor, sidem, moog, febi bilstein, lemforder, meyle, delphi, monroe, optimal, ruville, sbs, spidan, swag, triscan..cu preturi care variaza foarte mult de la cel mai ieftin la cel mai scump...

..si mi-am dat seama ca nu am nici o idee despre o gramada din ei.

Ma gandeam ca ar fi utila o categorisire a producatorilor de piese in functie de calitatea oferita. O sa spuna unii ca cei mai scumpi sunt si cei mai buni dar nu intotdeauna ai bani de ce e mai scump..si nu intotdeauna cel mai scump ofera si cel mai bun raport calitate/pret..si atunci cand vreau ceva mai ieftin vreau sa stiu ca evit pe cat posibil tepele...deci - ma adresez celor care lucreaza in domeniu - mecanici si cei implicati in vanzari de piese auto...faceti o ordonare printre producatorii astia sa vedem si noi ce cumparam.

eu as face ceva de gen - o ordonare a lor de la cel mai bun la cel mai slab si apoi o descriere succinta...de ex

febi bilsteni - producator german, fabrica in orasul X, face piese foarte bune de directie, mai putin bune la cele electrice (astea sunt scoase de la mine doar ca exemplu :) )

in opinia mea sunt suficiente cateva cuvinte ca sa ne facem o idee.

deci - ne ajuta cineva ? e suficient sa incepem ca nu trebuie pus totul odata..dar incet incet putem face o baza de date si sa ne facem o ideee despre ce si cum....eu am cautat o asa ierarhizare si nu am gasit :)

Re: Marci piese auto ... ce producator e bun si care nu ?

16 Iul 2013, 16:18

se poate face ce doresti tu, insa va fi FOARTE subiectiva ierarhia

unu o sa zica ca a pus flanse lemforder si dupa 2000 km bat si troncane, altu o sa zica ca a pus de 30,000 si n-au nicio problema ... doi vor zice ca au pus aceeasi flansa pe sachs de 20,000 si sunt ok ... deci ce concluzie sa tragi?

17 Iul 2013, 08:23

de aia am zis sa avem pareri de la cei in domeniu. sunt convins ca dupa cateva opinii pertinente incepem sa ne facem o idee de clasificare. macar sa facem 3 categorii mari :

1. low cost, pretentii minime
2. middle level - comportament decent
3. high end. best of.

tot ar fi o chestie si ar usura mult alegerea cand esti nevoit sa cumperi piese.

hai - incepe tu ca esti pe ele :P..apoi maddog..si asa ati facut echipa la zilele ford pe o tema asemanatoare ;)

17 Iul 2013, 08:54

De la mecanici, la capete de bară, am avut numai cuvinte de laudă despre MEYLE. Atenție, DOAR la capete de bară și bielete (sau ce ține de direcție/suspensie)! Mi-au zis că nu au avut în ani de zile nici o piesă venită înapoi pe garanție.

17 Iul 2013, 19:55

in topicul asta se discuta de multa vreme pe aceeasi tema. s-au format deja pareri, clasamente...

17 Iul 2013, 21:15

atunci va propun sa-l faceti STICKY la Troubleshooting sau unde credeti ca-i mai bine, ca sa-l vada toti.
Răspunde