[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions_content.php on line 679: preg_replace(): The /e modifier is no longer supported, use preg_replace_callback instead
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4752: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4754: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4755: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4756: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3887)
ClubFord • Vezi subiect - Volante si ambreiaje.ro
ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Volante si ambreiaje.ro

17 Noi 2015, 12:08

Dragi colegi,
Desi initial am recomandat cu cea mai mare placere serviciile Consedo Group SRL (volante-si-ambreiaje.ro) datorita pretului excelent, urmatoarea situatie m-a facut sa ma razgandesc total:

-> Mi-am cumparat un kit de ambreiaj marca LuK in ianuarie anul acesta datorita pretului excelent, mult sub preturile altor firme.
-> Dupa achizitionare merg cu masina la reprezentanta Ford (lucru normal, nu doream sa am probleme cu garantia ) si imi schim kitul vechi cu cel nou de la LuK.
--> Dupa aproape 15.000 km si 10 luni am inceput sa aud iarasi batai in zona ambreiajului, acestea se auzeau doar cand eram cu ambreiajul cuplat si cutia pe neutru. Odata ce calcam pedala nu se mai auzeau aceste zgomote.
-->Am mers inapoi cu masina la Ford Arad si am desfacut iarasi tot (cutia jos, scos ambreiaj) ca sa fie constatat ca volanta e blocata. Cei de la Ford mi-au spus clar ca este un defect din fabrica si ca trebuie trimisa volanta la garantie.

-->Zis si facut, sun la cei de la Consedo, pregatesc o groaza de acte ( aviz-ul RAR al service-ului, copie dupa facuta, factura de montaj, deviz, copie talon) si trimit ambreiajul la garantie ( ATENTIE! pe banii mei, toate piesele au trebuit trimise, nu doar volanta). Din cate am inteles tot kit-ul de ambreiaj va fi trimis la un service care il va testa si de acolo se va lua decizia daca e defect din fabrica sau au fost alti factori care au dus la blocarea volantei.
-->Initial cei de la Consedo mi-au zis ca daca se va realiza favorabil garantia imi vor trimite banii pentru transport, ulterior unul dintre colegii lor imi spune ca transportul nu se plateste de catre ei ! .
Din acest moment am inceput sa-mi ridic reale semne de intrebare in legatura cu prestanta lor ca firma.

--> Dupa ce am trimis ambreiajul am incercat sa iau contact cu dansii ca sa aflu daca a ajuns si daca este trimis spre test. Degeaba am sunat la toate 3 numerele afisat pe site fiindca nimeni nu mi-a raspuns, a trebuit sa insist ca sa ajung totusi sa vorbesc cu cineva.
Singurul raspuns clar din partea lor : legea spune ca in maxim 15 zile pot sa primesc raspuns, sau daca este fondat acest termen poate fi prelungit la 30 zile.

Pe langa toate astea va dati seama ca demontajul si montajul ulterior nu va fi decontat de catre cei de la Consedo , ei declarandu-se sinceri "intermediari" intre cumparator (adica eu) si furnizorul de piese (cine ar fi asta, habar n-am). Nu are rost sa va zic ca eu sunt taxat si pentru faptul ca ocup un elevator degeaba.

Asa ca, dragi colegi, nu va recomand sa va comandati piese de la Consedo Group (volante-si-ambreiaje.ro), chiar daca sunt mai ieftine.

Re: Volante si ambreiaje.ro

27 Ian 2016, 10:29

Si cum s-a rezolvat pana la urma? Daca ei au actionat legal, nu vad care este problema. Vroiai banii inapoi fara intrebari si verificari suplimentare sau cum? Nu e normal sa verifice daca s-au respectat conditiile de garantie sau nu?

28 Ian 2016, 08:39

Salut,

Nu a fost vorba niciodata ca imi vreau banii inapoi.Incurajez intru totul respectarea legii si aplicarea ei, insa in acelasi timp ma astept la o transparenta si dorinta de a rezolva lucrurile cat mai repede.

Cum s-au rezolvat lucrurile intr-un final ? Scurt / 2: Dupa 2 saptamani mi-a fost trimisa o volanta noua.
Cum au decurs pentru mine : Masina blocata aproape o luna pe elevator, bani platiti degeaba in plus. Daca initial alegeam varianta dealer-ului Ford si imi cumparam ambreiaj de la ei aveam mai putine batai de cap , lucru confirmat si de ei. Procedura (care se aplica la orice service mare sau care se respecta) in cazul in care sunt probleme cu piesele: manopera nu se plateste extra, se comanda o piesa noua si se inlocuieste cea suspectata de defect , urmand ca masina sa-i fie data clientului inapoi cat mai repede, ei rezolvand in continuare garantia.

Un alt lucru ce m-a deranajat a fost faptul ca a trebuit sa platesc transportul pentru a trimite piesa la garantie. Motivul invocat de catre cei de la Consedo: nu ne permite legea sa-l platim noi .
Voua vi se pare normal sa platiti voi transportul daca piesa (care nu e tocmai ieftin, e undeva la 40 lei) e suspecta de defect?
Daca tot pretinzi ca esti firma renumita si satisfactia clientilor este pe primul loc , atunci macar fa un efort si recupereaza-ti piesele pe care cu atata mandrie le comercializezi prin site-ul tau.Ei au deja contracte de colaborare cu transportatorii, de ce nu folosesc aceste avantaje pentru a facilita rezolvarea unor astfel de probleme?
Nu vrei sa faci acest lucru fiindca exista riscul ca oamenii sa-ti trimita piese stricate datorita montajului incorect? Da , exista riscul, dar nu poate fi considerat o obisnuinta, nu toata lumea are posibilitatea de a-si monta singuri ambreiajul sau de a platii manopera in mod repetat.

De ce am deschis topicul acesta ? Fiindca oamenii sunt destul de destepti ca sa vada avantajele si dezavantajele din feedback-urile noastre.

Poate pentru unii feedback-ul meu este un sfat util primit in avans. Poate pentru altii nu-i decat o lectura plicitisitoare.

In orice caz, astfel de lucruri nu trebuie sa treaca neobservate, sunt multi alti furnizori care gestioneaza mult mai bine astfel de situatii.

28 Ian 2016, 13:37

Nu am contestat utilitatea topicului. Mai ales ca ai postat si finalul problemei.

Plata transportului inteleg ca nu ti-a fost rambursata cum era legal (art 12 din legea 449/2003 - asta daca achizitia piesei s-a facut pe PF si nu pe PJ). Inteleg sa platesti tu transportul pentru retur pentru ca tu sustii ca e o problema de conformitate insa daca ei confirma ca ai dreptate, atunci legea ii obliga sa repare sau sa inlocuiasca produsul neconform fara niciun cost pentru consumator iar aici legea mentioneaza expres si costul transportului care trebuie suportat de vanzator. Mai mult, legea mentioneaza expres si faptul ca ei sunt datori sa plateasca orice alte costuri extra pe care le-ai platit ca urmare a neconformitatii produsului - demontare, montare, as zice chiar si acel cost pentru elevator daca nu se putea altfel in mod rezonabil, adica nu inteleg de ce masina a trebuit sa stea pe elevator si nu a putut fi impinsa in parcarea servisului.

28 Ian 2016, 15:20

Masina a ramas pe elevator fiindca puntea fata era data jos pentru a putea demonta cutia de viteze. Eu sincer ma bucur ca a ramas acolo fiindca a fost ferita de conditiile meteo specifice acelei perioade.

Cat despre Legea 443/2003..... no comment.
Răspunde