ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
24 Ian 2008, 13:45
scapai daca mai asteptai inca 2 minute si iti aranjai centura in timp ce asteptai culoarea verde,,acum oricum nu ai ce sa faci ,platesti si gata ,,ai grija pe viitor mai ales ca atragi atentia
24 Ian 2008, 13:51
$1 scrie:$2in punct de vedere legal, are dreptate. Te-a incadrat la 2 puncte amenda si 2 de penalizare (Articolul 92, aliniatul 1, litera a, paragraful 9 ). Platibil jumatate in 2 zile, nu?
Din punct de vedere moral, NU! Cati taximetristi opresc de-am boulea sa coboare clientii si blocheaza tot traficul?! Daca nu ai incurcat pe nimeni, nu vad de ce s-ar fi luat de tine.
Asta cu "amenda pentru necunoasterea codului rutier" chiar e tare!

I-a mai da-i....
Deci .....
Daca era Taxi si un client cobora sau urca, sau, chiar de la el ( ne-taxi) o persoana urca sau cobora nu patea nimic.
In codul rutier se spune ca o astfel de situatie nu se penalizeaza.
Au fost super ......( autocenzura ) la aceasta faza.
24 Ian 2008, 13:56
Haideți totuși să coborâm pe pământ.
1.Darian ai luat o amendă într-un mod stupid, la limita bunului simț dar legal. N-ai ce să faci. Asta este. Poliția este în mare parte o adunătură de șpăgari și jeguri ca cel întâlnit de tine.
2.xdocx - ce-i plângi nene de milă lui darian ? Că doar n-a murit, doar a luat o amendă. Nu mai exagera. Sincer
Dacă de darian ți se rupe sufletul de răzvănel care și-a nenorocit mașina din cauza gheții ce-o să faci, o s-o dai în "auoleu" și "văileleu" ?
24 Ian 2008, 14:12
$1 scrie:$2aca era Taxi si un client cobora sau urca, sau, chiar de la el ( ne-taxi) o persoana urca sau cobora nu patea nimic.
Am inteles ca nu patea nimic. Doar ca nu mi s-a parut OK ca el sa primeasca amenda in timp ce cateva sute de taximetristi blocheaza circulatia ca sa coboare clientul si totusi nu patesc nimic. Chiar si cu un echipaj de la rutiera in coloana. De cele mai multe ori, politistii dau prin difuzor, cand trec pe langa el, mesaje de genul "continuati deplasarea", "nu blocati circulatia".
That's all, folks!
24 Ian 2008, 14:28
CORECT ce spune Smiley, poti face contestatie si castigi!!!
Data viitoare ia-ti un cod rutier cu tine.
Ca sa va linistiti toti!!! DAR absolut TOTI! Conform CONSTITUTIEI, orice cetatean roman este NEVINOVAT pana la proba contrarie!
Tu, cetatean, NU trebuie sa iti demonstrezi nevinovatia, ci ei sa iti demonstreze vinovatia! Daca semnai PV cu obiectii si ei nu aveau RADAR...si chiar daca aveau, trebuiau sa demonstreze ca ai stationat/oprit...nu luai nici o amenda, sau se ajunge unde esti si acum: CONTESTATIE
24 Ian 2008, 14:47
Iti spun eu, din proprie experienta, contestatia se castiga usor (nu vine nimeni de la politie in proces), insa este destul de multa alergatura, cozi la arhiva si registratura judecatoriei, coada la serviciul juridic al politiei rutiere. Eu am alergat ca-mi luase carnetul intr-un mod cat se poate de abuziv si aveam nevoie de el ca de aer.
24 Ian 2008, 15:06
$1 scrie:$2.......
Ca sa va linistiti toti!!! DAR absolut TOTI! Conform CONSTITUTIEI, orice cetatean roman este NEVINOVAT pana la proba contrarie!
Tu, cetatean, NU trebuie sa iti demonstrezi nevinovatia, ci ei sa iti demonstreze vinovatia! Daca semnai PV cu obiectii si ei nu aveau RADAR...si chiar daca aveau, trebuiau sa demonstreze ca ai stationat/oprit...nu luai nici o amenda, sau se ajunge unde esti si acum: CONTESTATIE
Nu prea ai dreptate. In asemenea cazuri se aplica prezumtia de veridicitate, nu cea de nevinovatie. altfel spus, se considera ca politistul are dreptate si e treaba ta sa aduci dovezi cum ca de fapt tu aveai dreptate, nu politistul. o astfel de dovada este un martor.
24 Ian 2008, 15:17
@alexandrusavu--tie ti-ar conveni sa dai 5o ron aiurea?
plus ca te enervezi pt toata ziu?
cu banii aia bagi 1/4 din rezervor!
24 Ian 2008, 15:47
N-a dat 50ron aiurea.
A luat o amendă legală pentru o contravenție.
Nu contează că a stat 20sec, 10 secunde sau jumătate de oră într-un loc nepermis.
L-a prins polițistul și l-a ars.
Plătești și mergi mai departe mai înțelept.
La ST nu cred că îți ajung 50ron pentru un sfert de rezervor.
PS: Dacă eram eu în locul lui darian nici nu mă oboseam să scriu despre incidentul respectiv. Ce rost are să mă enervez aiurea
24 Ian 2008, 20:47
Eu am patit sa raman fara permis intr-o duminica pentru ca m-am nimerit sa fiu pe bulevardrul M Kogalniceanu in spatele coloanei oficiale.Ghinionul meu a fost ca la ora aia (9-10AM) nu era tipenie de om pe strada.Eu mergeam linistit cu masina pe banda dreapta ei pe 3 benzi ca deh Basescu.Si ma opreste la Petrom un cap de creta si zice-v-ati alaturat coloanei oficiale trebuie sa va ridic permisul.Ceee? Bai nene cum vine asta..eu am mers linistit pe dreapta si matale imi iei permisul? M-ai vazut pe mine printre masinile din coloana sau ce? Nuu ca stateati aproape de coloana...Motive de rahat,nu m-am inteles cu cap de creta:( Am stat o luna si ceva fara permis.AA si una si mai tare nu mi-au dat dovada pentru ca atunci(in 2005) nu se dadea nimic ramaneai fara permis mergeai mai departe la risc de dosar penal.
Darian-- te-am vazut azi pe pod la IKEA:d
24 Ian 2008, 20:50
$1 scrie:$2-a dat 50ron aiurea.
A luat o amendă legală pentru o contravenție.
Nu contează că a stat 20sec, 10 secunde sau jumătate de oră într-un loc nepermis.
L-a prins polițistul și l-a ars.
Plătești și mergi mai departe mai înțelept.
La ST nu cred că îți ajung 50ron pentru un sfert de rezervor.
PS: Dacă eram eu în locul lui darian nici nu mă oboseam să scriu despre incidentul respectiv. Ce rost are să mă enervez aiurea

ba faci un sfert de rezervor ca am rezervor de 50 l dar nu prea tine mult.
Faza e ca nu am mai patit pana acum nu am luat nici o amenda niciodata si de aia m-am enervat.
24 Ian 2008, 21:10
mai grav e cu jepkarii de stau la panda, intr-un sat langa Pitesti ai naibii sunt de la rutiera dar nu au radar, si ce fac? inloc sa stea si ei la vedere frumos sa previna, sa patruleze, ei se ascund dupa nshpe masini s anu ii vezi cu camera video pe bord si stau si pescuiesc la linia continuua.
Consider ca astfel de poliutisti isi iau salariu degaba, deoarece preventia o fac participantii la trafic flash-uind de zor....
Inloc sa stea si ei sa patruleze sua macar la vedere, ei asteapta sa intrii in cineva, sa omori pe cineva sau sa incalci ceva si dupaia te iau ei, kkt de preventie.....rusinos.
Mi-e scarba de ei.
24 Ian 2008, 22:43
Am avut masina parcata de ieri pana azi pe bdul Dimitrie Cantemir la intrarea in pasajul Unirii pe sensul Universitatii. Pe banda 1 este interzisa oprirea. Am gasit in geam un fluturas care ma anunta ca am fost filmat, ca am luat 2-3 puncte amenda si 2 puncte de penalizare Astept cu interes si procesul verbal. Pe fluturas scrie mare cuvantul "respect" si sloganul "respecta-i pe ceilalti si vei fi respectat"
Mai degraba se impunea un avertisment in aceste cazuri (erau o groaza de masini parcate acolo) mai ales ca eu las masina ori acolo, ori la tineretului si iau metroul din respect pentru cei care chiar nu se pot deplasa decat cu masina

Noi sa fim sanatosi!
24 Ian 2008, 23:52
Officer - nu cred ca ai ce face.
Si eu am luat o amenda de asta cu singura deosebire ca nu au lasat bilet ci au trimis instiintarea la firma.
Cel mai tare este ca daca vrei inregistrarea se plateste separat de amenda!
25 Ian 2008, 00:18
Acum am vorbit cu un prieten care a gasit in geam exact acelasi fluturasi acum 6 luni. Nici acum nu i-a ajuns PV in posta. El are si nr de leasing. Poate ajunge mai greu.
25 Ian 2008, 00:32
$1 scrie:$2m avut masina parcata de ieri pana azi pe bdul Dimitrie Cantemir la intrarea in pasajul Unirii pe sensul Universitatii. Pe banda 1 este interzisa oprirea. Am gasit in geam un fluturas care ma anunta ca am fost filmat, ca am luat 2-3 puncte amenda si 2 puncte de penalizare Astept cu interes si procesul verbal. Pe fluturas scrie mare cuvantul "respect" si sloganul "respecta-i pe ceilalti si vei fi respectat"

Mai degraba se impunea un avertisment in aceste cazuri (erau o groaza de masini parcate acolo) mai ales ca eu las masina ori acolo, ori la tineretului si iau metroul din respect pentru cei care chiar nu se pot deplasa decat cu masina

Noi sa fim sanatosi!

Am patit-o si eu vara trecuta, parcata pe la Ministerul de Interne, unde e ciorchine mereu, gasit in schimb pliant in parbriz, fara amenda
Unul dintre cei care nu se pot deplasa decat cu masina iti multumeste
25 Ian 2008, 00:43
$1 scrie:$2cum am vorbit cu un prieten care a gasit in geam exact acelasi fluturasi acum 6 luni. Nici acum nu i-a ajuns PV in posta. El are si nr de leasing. Poate ajunge mai greu.
si eu am gasit, m-am dus la ei, ma aveau pe o lista, facut pv, platit amenda, no comment. eram sub semn si eram si pe trecerea de pietoni.
peste vreo 3 saptamani imi vine plic acasa de la politie sa le spun cine a condus masina in data de, la ora de, si sa se prezinte la politie. m-am dus la ei, cu pv de data trecuta si cu dovada platii amenzii. m-au cautat pe lista si au vazut ca mi s-a mai facut odata pv... si-au cerut scuze ca m-au pus pe drumuri... dar in fine, ideea e ca exista o lista (neagra)
25 Ian 2008, 02:05
@officer: vino nene si parcheazo la mine pe strada ... iti esplic io cares locurile libere
25 Ian 2008, 02:29
$1 scrie:$2ar in fine, ideea e ca exista o lista (neagra)

Need For Parking : Most Wanted
25 Ian 2008, 03:27
Apropo de biletele astea cu respect cetatenii prima data cand am vazut m-a bufnit rasu.Iauite pe ce arunca ei banii hartii colorate.Am strans vreo 4-5 eeh si dupa 6-7 luni au inceput sa curga.Am platit la amenzi de parcare de mi-a iesit pe ochi.Asa ca Officer asteapta ca vin ele:)
25 Ian 2008, 13:03
$1 scrie:$2officer: vino nene si parcheazo la mine pe strada ... iti esplic io cares locurile libere

Pai chiar as vrea. Sper ca nu te gasesc surubarind pe sub masina mea cand o fi sa am a mai mare nevoie de ea
Astept PV cu mare placere. Nu am mai luat amenda de nu mai tin minte. Eu sper sa nu vina alea din concediul de asta vara. Posibil sa vand masina si sa nu le acopar