ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
20 Mar 2008, 14:04
probabil o sa va intrebati ce m-a apucat sa scriu asta...pai am facut primele 8 clase intr-o comuna din judetul Buzau. mama mea era si este in continuare invatatoare in acea localitate...si azi m-a rugat mama sa caut pe internet cateva informatii referitoare la tarife despre Castelul Peles, telecabina/telegondola de la Sinaia, Muzeul Ceasurilor din Ploiesti, Gradina zoologica de la Bucov si Muzeul Grigorescu de la Campina.
am fost curios cati elevi din clasa mamei vor merge in aceasta excursie, si cu o tristete mare, mama mi-a zis ca vor merge 8. din 16. intrebarea mea a fost evidenta : de ce doar atatia? si raspunsul si mai evident. pentru ca parintii lor nu isi pot permite cate 50 de lei plus un sandwich. atunci am luat hotararea sa le platesc eu transportul celor 16 copii din clasa mamei. asta inseamna 400 RON. ptr mine nu e mult...poate 10 zile de lucru fara plata...poate o luna de mers cu ratb la serviciu in loc de masina. dar ptr acei copii inseamna mult mai mult. majoritatea nu numai ca nu au vazut o gradina zoologica sau nu au mers cu telecabina...e mult mai grav, nu au parasit granitele localitatii unde locuiesc.
colegii de birou m-au sprijinit si ei...cu mai putin...dar s-au mai strans inca 200 de lei de la 3 persoane, sa le putem plati si intrarile la obiectivele mai sus mentionate.
joia viitoare va fi excursia...sper sa pot sa postez cateva poze cu bucuria copiilor.
acum ce vroiam sa zic sau sa propun...nu stiu...ma gandeam...cu acceptul si participarea voastra...sa ii ajutam pe copii acestia sa vada marea. da...Marea Neagra! pentru ca nici acolo probabil nu au ajuns niciodata multi dintre ei.
si ma gandeam ca poate ar fi frumos...ca pe la inceputul lui iunie...inainte sa termine scoala...poate punem mana de la mana si strangem bani cat sa putem plati un autocar.
orice copil are dreptul sa vada unduirile marii...sa vada maiestria valurilor...sa auda pescarusii....
merita o sansa....
chiar daca sunt nascuti....vor creste si 80% dintre ei vor trai si vor muri la tara...
Va multumesc si am incredere ca putem aduce zambetul pe chipurile copiilor!
20 Mar 2008, 14:20
I'm in!!! Donez minim 100 ron.
20 Mar 2008, 14:41
Count me in..
Sa-mi aduci maine aminte, la intalnire, sa-ti dau 50ron pt. plimbarea asta ... si cand va veni vorba de treaba cu marea...
20 Mar 2008, 15:14
ma bucur ca sunt oameni saritori. ptr plimbarea de saptamana aceasta am strans eu toti banii care erau nevoie. vroiam sa stiu daca pot conta pe voi ptr planul meu referitor la mare.
ca sa pot sa ii spun mamei sa ia in calcul varianta aceasta!
in momentul in care voi finaliza planul meu, va voi tine la curent! dar asta in mai, iunie.
20 Mar 2008, 15:37
Conteaza si pe mine.
20 Mar 2008, 15:42
Ce varsta au copiii? Intreb pentru ca mi-a trasnit o idee... trasnita
Ma gandeam ca poate organizam de 1 Mai (muncitoresc) 2-3 zile o iesire la mare. Daca ne strangem 10-15 masini, fiecare familie Fordista ia pe bancheta din spate cate un copilas din clasa respectiva. Ca unde mananca si dorm 3-4 guri, mai incape una. Oricum se plateste camera pe noapte si nu nr persoanelor (cred). Rezolvam si problema gratarului, facem si o mini-excursie, ne mai aerisim si creierii si cel mai important facem si o fapta buna pt acei copii. Vor vedea marea fara sa fie tentati sa intre in apa (lucru dificil si plin de riscuri daca nu sunt cu parintii). Raman 2 probleme: 1. nu stiu cata incredere vor avea parintii sa-si lase odraslele cu noi 2-3 zile la mare. Si 2: trebuie oarece organizare (rezervari la hotel, luat copiii de la Buzau-trebuie sa vada si parintii ca suntem oameni seriosi!). Este intr-adevar o cheltuiala in plus, dar am vazut ca aveti suflete mari.
LE: dupa ce am postat am vazut ca si Shine ar avea o idee asemanatoare...
20 Mar 2008, 16:19
$1 scrie:$2e varsta au copiii? Intreb pentru ca mi-a trasnit o idee... trasnita
Ma gandeam ca poate organizam de 1 Mai (muncitoresc) 2-3 zile o iesire la mare. Daca ne strangem 10-15 masini, fiecare familie Fordista ia pe bancheta din spate cate un copilas din clasa respectiva. Ca unde mananca si dorm 3-4 guri, mai incape una. Oricum se plateste camera pe noapte si nu nr persoanelor (cred). Rezolvam si problema gratarului, facem si o mini-excursie, ne mai aerisim si creierii si cel mai important facem si o fapta buna pt acei copii. Vor vedea marea fara sa fie tentati sa intre in apa (lucru dificil si plin de riscuri daca nu sunt cu parintii). Raman 2 probleme: 1. nu stiu cata incredere vor avea parintii sa-si lase odraslele cu noi 2-3 zile la mare. Si 2: trebuie oarece organizare (rezervari la hotel, luat copiii de la Buzau-trebuie sa vada si parintii ca suntem oameni seriosi!). Este intr-adevar o cheltuiala in plus, dar am vazut ca aveti suflete mari.
LE: dupa ce am postat am vazut ca si Shine ar avea o idee asemanatoare...

M-am gandit si eu la varianta asta, chiar o scrisesem, dar sunt clasa a 2-a si nu cred ca parintii vor fi de acord. sunt totusi copii care nu au plecat niciodata de langa parinti...
deci eu raman la propunerea mea. de la Padina (asa se numeste localitatea) pana la Constanta nu cred ca sunt mai mult de 200 de km, deci un autocar sau un microbuz de tip maxi-taxi nu ar avea cum sa ceara o suma exorbitanta ptr transport. si intrarile pe la delfinariu si ce mai e de vazut in C-ta iar nu cred ca sunt chiar asa de mare problema....si poate...cine stie...poate gasim pe forum pe cineva cu un Transit de persoane...ca sa o facem de la cap la coada marca Ford...si poate mergem si noi cateva masinute pe langa...cu Dana in frunte...ca e din Constanta....
acum trebuie sa asteptam sa se mai incalzeasca vremea!
20 Mar 2008, 16:22
$1 scrie:$2ount me in..
Sa-mi aduci maine aminte, la intalnire, sa-ti dau 50ron pt. plimbarea asta ... si cand va veni vorba de treaba cu marea...
sambata nu pot veni la intalnire, dar dupa cum ziceam, ptr plimbarea asta s-a rezolvat. am colegi saritori. toti 3.
20 Mar 2008, 22:32
shine, ai tot respectul, ai pm.
Stiu comuna, e la cca 30km de Slobozia, oameni saraci, haideti sa-i ajutam pe copii aia.
08 Mai 2008, 12:22
si iata ca a venit timpul...
Elevii din zonele rurale vor pleca la mare! pentru cei care s-au oferit sa participe la strangerea de fonduri, voi putea sa discut cu voi la intalnirea de sambata de la Academie. ptr cei care vor sa participe si nu vin la intalnire, vorbim!
nu exista o suma minima/maxima, insa pot sa va garantez ca banii se vor duce exact acolo unde trebuie si nu ii voi opri eu !