ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Goana dupa bani si uciderea sperantei...

12 Mai 2008, 09:42

Va rog sa cititi si sa incecati,asa cum puteti, sa luati atitudine. Stiu ca multi dintre voi activeaza in firme destul de mari care au astfel de contracte cu unitati protejate. Va rog sa incecati sa ii sensibilizati pe cei cu care interactionati sa nu se lasa prada lacomiei ....

Articolul se afla pe blogul meu: http://sfinxstone.blogspot.com/ si poate fi copiat si preluat fara nici un fel de problema!

Va multumesc.

Re: Goana dupa bani si uciderea sperantei...

12 Mai 2008, 11:50

Bogdane, eu stiam ca pentru a deveni unitate protejata e suficient sa ai 30% din personal = persoane cu handicap (sau, in cazul asociatiilor familiale/fundatiilor, minim un fondator persoana cu handicap).
uite aici ordinul 768/460, care se refera la aceste unitati protejate: http://www.integration.ro/?id=72

mie mi se pare ok ca o persoana care nu are nici un handicap sau o firma sa infiinteze o asemenea societate. in definitiv, scopul ordinului este stimularea aparitiei locurilor de munca pentru persoanele cu handicap.

12 Mai 2008, 12:51

problema este ca aceste persoane au angajat "de fatada" cite o persoana doar pentru a atrage aceste fonduri si atit.

e vorba de faptul ca atita timp cit o unitate protejata care se ocupa de programe functioneaza pe pricipiul 25 - 75 % (adica ei opresc 25% din sumele virate pe care le baga in programe pentru poersoane cu handicap si de restul de 75% livreaza bunuri sau servicii) in timp ce aceste noi unitati protejate functioneaza pe principiul 5 - 95 % (ce fac cu 5%? doar pentru un angajat la vinzari de miliarde??) !!!! adica ei isi cresc vinzarile pe baza acestui fond si banii in loc sa ajunga la diverse persoane cu dizabilitati ajung tot in buzunarele grase ale acestor firme. aici este problema! adica nu rezolva nici o problema!

in rest...salut toate firmele care angajaza sau care ajuta la dezvoltarea unei societati bazate pe egalitate de oportunitati.

13 Mai 2008, 07:23

in principiu nu sunt de vina cei care se folosesc de scaparile din lege, sunt de vina cei care le fac sau nu aplica legea.
ceea ce ai observat acum este doar o mica parte din increngatura legislativa din care " sug" o gramada de capuse.
a se vedea SOV-FNI, ca tot e pe sticla zilele astea...

13 Mai 2008, 08:20

poti privi lucrurile si in felul asta:
-daca nu ar fi existat facilitatile oferite unitatilor protejate, ar mai fi fost infiintate aceste firme "auxiliare"? probabil ca nu
-daca nu ar fi fost infiintate aceste firme "auxiliare", ar fi fost angajati in firma-mama oameni cu handicap? probabil ca nu
-ce e mai rau? ca o persoana/firma sa castige mai multi bani, sau ca o persoana cu handicap sa nu aiba loc de munca? eu cred ca a 2-a parte e cea mai rea.

pentru o firma, sa angajezi o persoana cu handicap e o chestie destul de serioasa. depinde si de handicapul respectiv, dar in general aceste persoane lucreaza mai incet, nu pot efectua toate operatiile necesare in firma, necesita investitii pentru acomodarea lor (scari rulante, rampe, etc), au nevoie sa fie supravegheate mai atent (nu pentru ca n-ar dori sa faca bine treaba, ci pentru ca deseori au nevoie de ajutor). asa ca au nevoie de un stimulent pentru a angaja acest tip de persoane.

cat despre persoanele cu handicap, cred ca un loc de munca e cel mai bun lucru care li se poate intampla. o oportunitate sa socializeze, sa nu se simta abandonati de toti, sa se simta utili, sa poata sa aiba realizari....toate astea sunt lucruri foarte importante, chiar daca noi nu le constientizam intotdeauna.

deci, eu pot accepta ca unii profita de aceste persoane, cat timp sunt si cateva persoane cu handicap care au de castigat.

13 Mai 2008, 10:23

Apropo de asta, aseară am fost cu cel mic la Plazza la McDonalds şi am fost serviţi de un băiat care avea avea vizibil un handicap - atât locomotor, cât şi verbal - dar asta nu îl împiedica să se descurce. Deci, există firme care nu iau în derâdere responsabilitatea socială. De-ar fi mai multe...

13 Mai 2008, 22:04

nu vreau sa intru in polemici. cunosc destul de bine fenomenul si chiar am informatii credibile care ma fac sa fiu mai categoric sau sa am un ton nepotrivit pentru o discutie pe aceasta tema. prefer sa spun doar atit: imi doresc ca cel care si-au facut aceste unitati protejate sa foloseasca banii pentru a angaja persoane cu handicap si pentru a le facilita acestora intergarea in societate.

cit despre firmele care au un angajat cu handicap, sint unitati protejate, si au venituri de 500.000 EUR lunar, bani scutiti de impozite si in spatele carora sta un magnat plin de caviar....dati-mi voie sa ma indoiesc ca scopul a fost atins! mai bine dadeau acesti bani fondului pentru handicap, caci asta e un fond care nu se amesteca cu celelate si este gestionat de catre cei care trebuie.

pentru cine doreste sa vada ce se poate face cu adevarat pentru oamenii acestia, daca exista interes si daca se doreste, va invit sa vizitati: http://www.invingatorul.com (atentie sint unele imagini care ar putea sa fie prea dure pentru persoane sensibile)...

inca odata nu vreau sa intru in polemici si nu vreau sa par nepoliticos de categoric, dar dati-mi voie sa ma indoiesc ca acesti magnati au vazut binele persoanelor cu disabilitati....

14 Mai 2008, 22:06

Pentru ca pe blogul meu am mai scris destule de atunci am pus aici un link direct catre articolul cu pricina: Idei imprastiate: Goana dupa bani si uciderea sperantei...
Răspunde