Discutii libere/forum

Sfaturi cumparare apartament, Bucuresti

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Sfaturi cumparare apartament, Bucuresti

Mesajde cata23 » 20 Mai 2008, 10:14

Salutari.

Suntem pe cale de a ne cumpara un apartament, prin credit bancar. As dorii ceva in jurul la 100 000 euro.
Am gasit ceva pe str Petre Ispirescu inspre calea 13 septembrie, insa nu stiu cum este zona, unii colegi imi zic ca e ok, altii ca nu prea ar fi. Nasol e cu mijloacele de transport, eu lucrand la Casa Presei, sotia in zona Unirii.
As dorii orice sfat despre aceasta zona, daca se merita sau nu un apartament vechi, sau eventuale recomandari de zone, care sa se incadreze in aceasta suma. Sau daca aveti conostiinte care sa aibe ceva de vanzare, as scapa si de comisionul agentului.
Ideea e ca nu as dorii un bloc foarte vechi si nici un etaj superior.
Sa nu uit apartamentul este la et 7 din 9, 2 camere, 95 000 Euro (suprafata, fara balcon, din schita reiese undeva pe la 49 mp) ceea ce mi se pare c-am mic, tinand cont ca am vazut si altele identice, la care proprietarii sustineau ca sunt de 54 mp)

Multumesc.
cata23
Member

Maşina: Ford Mondeo MK4

Re: Sfaturi cumparare apartament, Bucuresti

Mesajde bogda1313 » 20 Mai 2008, 10:23

Daca zici ca e mai inspre 13 Septembrie, ar fi ok zona, daca insa e mai spre Rahova eu unul nu m-as baga. Cat despre mijloacele de transport, puteti face asa: de la intersectia 13 Septembrie cu Drumul Sarii sotia sa ia 385 pana la Unirii, iar tu sa mergi 2 statii pana la capatul lui 41, care te duce super-repede pana la Casa Presei.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde Smiley » 20 Mai 2008, 10:32

zona e ok, dupa parerea mea. nici mai proasta, nici mai buna decat majoritatea celorlalte zone din buc.

cu mijloacele de transport e ok, nu stiu de ce zici tu ca e nasol. pentru tine, ai destul de aproape capatul lui 41, iar sotia trebuie sa gaseasca ceva pana la Rahovei, ca de acolo tramvaiul 32 ajunge foarte repede la unirii (~15 min). sunt si variante(autobuze) pe 13 septembrie.

in zona e cam nasol cu parcarea. sunt multe stradute, relativ inguste, si foarte multe masini. strazile nu sunt in stare foarte buna (unele din ele), dar se asfalteaza in zona (pe Barca, de exemplu). cu magazinele treaba e ok, sunt multe chioscuri la coltul blocurilor, ai de unde cumpara diverse.

uita-te si tu la afisier, cum sta treaba cu restantierii..vezi si cum arata blocul, cand a fost construit...
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Officer » 20 Mai 2008, 10:39

Eu cunosc pe cineva care vinde in spate la RIN hotel. Bloc nou, 2 camere, 68 mp, finisat, centrala DAR vreo EUR150 000 :|
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde mauru007 » 20 Mai 2008, 10:47

Eu zic sa mai cauti. In primul rand ar trebui sa mergi tu prin zona la diferite ore (seara, noaptea)sa vezi cum e.Mie nu imi place zona, era plin de indieni pe acolo acum ceva ani nu stiu cum mai e acum poate e mai bine, nu ai acces la metrou, si pentru 2 camere la etajul 7 pretul e mare din punctul meu de vedere. Bine ca toti au inebunit de ceva ani cu preturile, nu au fost in stare de cand au primit o locuinta pe vremea lui Ceausescu sa bata un cui in perete da viseaza niste bani pe care nu ar fi in stare sa ii stranga toata viata lor. Cand am cautat anul trecut ma pufnea rasul ce pretentii aveau. In septembrie eu am cumparat in Salajan un apartament cu 3 camere, gresie, faianta, repartitioare, apometre etaj 7/8 cu 73000 Euro. Am cautat aproximativ 10 zile. Trebuie sa ai rabdare si un pic de noroc. La 100.000 euro gasesti ap. cu 2 camere prin Salajan, Titan, Berceni cam astea au fost zonele cautate de mine anul trecut,probabil mai sunt si altele. Preturile atunci erau in jur de 80.000 de euro ca medie.
Am un amic care vinde o garsoniera Cf. 1 pe langa Mall Vitan, complet mobilata, usa metalica, AC, termopane, balcon inchis lasa in ea toate electrocasnicele (aragaz, tv, masina de spalat si ce mai are pe acolo) si vrea 90.000 de euro. Daca vrei pot sa vorbesc cu el sa iti dau datele de contact pe P.M. sa vad daca o mai are.
Am mai vazut un anunt cu un ap. de 4 camere pe calea Calarasilor 130.000 de euro, anuntul unui moderator pe alt forum, daca vrei ma pot uita daca mai e de actualitate.
O alta strategie daca vrei o anumita zona e sa mergi acolo si sa vorbesti cu pensionarii din fata blocului si cu administratorii, femeile de servici. Astia stiu tot ce misca cine vinde si cu cat, poti sa faci niste flyere la xerox cu datele tale de contact si sa le lasi la administratori cand vine lumea sa plateasca sa le dea cate un fluturas "ameninti" cu o cinste daca iti gaseste cineva ceva. O alta varianta e sa trimit un amic sa vada apartamentele in locul tau pentr a afla preturi si adrese si ulterior te duci tu direct la proprietar. Asta nu e prea corect dar la cat de corecti sunt agentii imobiliari cat de putin fac pentru banii care ii solicita nu trebuie sa iti faci procese de constinta.
Un ultim sfat daca gasesti ceva sa iti placa asigurate ca proprietarul are cadastrul si intabularea facuta(vezi ca intra in vacanta peste vara functionarii care se ocvupa cu asa ceva si risti sa stai vreo 2 luni pina sa le iasa actele daca nu le au deja), nu are datoriii la asociatie si utilitati ca sa nu ai probleme in a obtine creditul.
Bafta!
Ultima oară modificat de mauru007 pe 20 Mai 2008, 10:49, modificat 1 dată în total.
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde cata23 » 20 Mai 2008, 10:48

C-am scump Officer, pt mine.

Da, aveti dreptate cu transportul, eu stau de 2 ani in bucuresti si... nu prea cunosc.

Apartamentul este pe str Craisorului, anul constructiei este 1984.

Multumesc
cata23
Member

Mesajde cata23 » 20 Mai 2008, 10:55

@mauru007 multumesc pt sfaturi, garsoniera nu prea ma intereseaza, asta ar presupune ca in 2-3 ani sa alerg iarsasi sa o schimb, insa mi se pare ok oferta pt cel de pe Calea Calarasilor, daca poti sa vezi daca mai este de actualitate ar fi ok. Eu zic ca merita, daca arata bine.
cata23
Member

Mesajde mauru007 » 20 Mai 2008, 11:06

Se vinde apartament 4 camere in vila... tot etajul 1, zona Calea Calarasilor- Delea Noua, perfect stradal, 2 balcoane, baie +wc servici, terasa pe etaj, parchet, gaze, telefon, cablu, LIBER, suprafata utila 73mp, cladirea NU ARE probleme structurale, apartamentul fiind asigurat la Allianz-Tiriac, NERENOVAT, an constructie 1950.

*Adresa exacta- str. Invingatorilor, nr 22
**Apartamentul a fost cumparat in virtutea Legii 112/1995 , termenul in care nu putea fiind vandut fiind de 10 ani, termen prescris pe 7.10.2007

Asta e anuntul lui i-am dat un P.M. acum sa vad daca il mai are si cat vrea pe el, ultimul pret cerut era de 129.900 euro.
Fişiere ataşate
DSC08250.JPG
Mazda Miata
Axa Valcea- Bucuresti - Severin
mauru007
Member

Maşina: Mazda Miata

Mesajde cata23 » 20 Mai 2008, 11:08

Multumesc pt promptitudine
cata23
Member

Mesajde mocca » 20 Mai 2008, 14:55

la etajul 2, sub apartamentul meu, s-a cumparat saptamana trecuta cu 185.000 euroi. 3 camere, ca zona un pic mai la 13 septembrie (langa liceul Odobleja). era renovat dar nu avea modificari majore (da cat naibii sa te coste?)...deci un pret colosal...a! nu avea centrala...intr-adevar e o zona putin mai "spalata" dar tot asa aglomeratie, verdeata insuficienta pt cate suflete traiesc pe acolo.
deci, la preturile astea e ok pretul tau
=Focus 2002 1,8 TDDI 75 CP=
Filosofia este o transcedentala propedeutica pentru sufletul bantuit de moarte al romanului. (Cornel Dinu)
mocca
Ford Freak

Mesajde melcu79 » 20 Mai 2008, 20:14

Mie zona imi displace mult, datorita inghesuielii, apropierii cu Rahova (unde am locuit 2 ani si mi-a ajuns) etc.
Avantajul zonei sunt blocurile relativ noi, adica dupa '80.
Oricum ca recomandare nu cauta stradal, pentru ca e foarte multa galagie si mai mult praf (o spun din experienta mea si a altora).
Sa auzim de bine si sa mergem la fel!
melcu79
Gold Member

Maşina: Fusion Comfort,2007, 68 cp

Mesajde zaboss » 20 Mai 2008, 21:37

Crăişorului este relativ OK, dar preţul mi se pare cam mare, 90.000 fiind ceva mai aproape de valoarea reală, mai ales că destul de aproape de cer :P. Ca mijloace de transport, aşa cum ţi s-a mai spus, cam 10-15 minute de mers pe jos până la 41, pentru tine, 385 pentru soţie seara, dimineaţa fiind mai recomandat mersul pe jos cam 10-15 minute printre blocuri până la intersecţia Sebastian cu Rahova. Aveţi părculeţul Sebastian aproape - grădiniţe şi şcoli relativ OK. În zonă se construieşte un oşan sau un kaufland. Nu prea am văzut indieni prin zonă, dar nici cu "adevăraţii" nu mi-e ruşine.

Dacă zici că poţi 100.000, poate dibui pe-acolo unul de 3 până în 110.000.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde Officer » 22 Mai 2008, 11:04

$1 scrie:$2alutari.

Suntem pe cale de a ne cumpara un apartament, prin credit bancar. As dorii ceva in jurul la 100 000 euro.
Am gasit ceva pe str Petre Ispirescu inspre calea 13 septembrie, insa nu stiu cum este zona, unii colegi imi zic ca e ok, altii ca nu prea ar fi. Nasol e cu mijloacele de transport, eu lucrand la Casa Presei, sotia in zona Unirii.
As dorii orice sfat despre aceasta zona, daca se merita sau nu un apartament vechi, sau eventuale recomandari de zone, care sa se incadreze in aceasta suma. Sau daca aveti conostiinte care sa aibe ceva de vanzare, as scapa si de comisionul agentului.
Ideea e ca nu as dorii un bloc foarte vechi si nici un etaj superior.
Sa nu uit apartamentul este la et 7 din 9, 2 camere, 95 000 Euro (suprafata, fara balcon, din schita reiese undeva pe la 49 mp) ceea ce mi se pare c-am mic, tinand cont ca am vazut si altele identice, la care proprietarii sustineau ca sunt de 54 mp)

Multumesc.

Veti ca ti-am dat un PM.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde AndyJ91 » 01 Iun 2008, 23:34

Eu iti sugerez sa iei in calcul si zona Dimitrov-Iancului-Vatra Luminoasa-Piata Muncii.. preturile sunt apropiate de ce cauti, blocurile sunt mai noi ('80+), zona e buna, ajungi repede in centru, mijloace de transport f aproape de casa..se ajunge f repede la Unirii cu metroul, spre Casa Presei sunt vreo 2 autobuze.. Intereseaza-te :)
Imagine
AndyJ91
Ford Freak

Maşina: Fiesta ST, 2007, 2.0l 150CP

Înapoi la Discutii libere/forum