ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
29 Mai 2008, 21:26
Eram cu masina prin Focsani, la o trecere de pietoni unde nu trecea nici dracu au pus de o parte si de alta, pe sensu de mers, niste ridicaturi pt ca sa incetinesti.
Vazand ca nu e nimeni pe trecerea de pietoni am trecut printre ele ... calcand banda continua... si asta in timp ce masina politiei era in spatele meu.Nu aveam nici 40 la ora da ca sa nu pun frana pana la 20 la ora ...
Ok, am gresit dar de ce dracu nu lua pe nici unul cu numar de Vrancea si m-a luat tocmai pe mine !!
Chiar in fata mea fusese unu care facuse la fel, unu sau doi in timp ce ma oprise politistu.
Ce dracu poti face in cazu asta ?
Asta ca sa nu mai spun de masini parcate sub semnu de oprire interzisa, chiar in zona aia ...
29 Mai 2008, 21:36
Tu nu-ti verifici oglinzile retrovizoare? Eu o fac destul de obsesiv, mai ales daca trebuie sa incetinesc pentru a vedea cat e cel din spate in urma mea.
Din pacate, dupa lege esti vinovat. Ca nu ai incurcat circulatia, asta e altceva. Ai avut ghinion, baietii erau pusi pe spaga.
29 Mai 2008, 21:43
pai nu m-am uitat atent, am vazut un logan da nu m-am uitat atent cat sa recunosc faptul ca e de politie....
oricum nu ii dadeam nica ... sa-l ia dracu
si inca ceva ... politistu era singur in masina.... puteam sa contest ?
la o adica e vorba mea contra vorba lui ...fara martori ...
29 Mai 2008, 23:09
stii ca in codul rutier scrie (sau scria) ca obstacolele se depasesc prin partea dreapta. deci mai bine urcai pe trotuar.
P.S. : nu stiu daca are legatura, dar in seara asta am vrut sa dau o tura prin oras, si cum bausem un bacardi, zic hai sa conduca fata (are permis de 2 saptamani). si nu plecam noi bine de acasa, cand pe plevnei, filtru. trage pe dreapta, se uita la acte, totul ok, si la sfarsit: intrebare: "de alcool nu va intreb ca nu e cazul" ...ce oameni dom'l,e ce oameni. Data viitoare o imbat, sa vedem ce o sa zica!

"acum chiar nu mai e cazul sa suflati in fiola"....." ce e aia fiola...??? "
30 Mai 2008, 00:37
Deci nu-s puncte luate "pe gratis", sunt puncte luate "pe merit". Ca nu ii oprea si pe altii, e alta mancare de peste. Daca luai puncte pentru ca ai trecut normal peste ele (fara sa le ocolesti si sa calci banda continua) si altii le ocoleau, mai intelegeam

Nu poti face nimic, doar sa nu le mai ocolesti. Sau daca le ocolesti, sa fii constient ca exista posibilitatea sa fii prins. Si eu le ocolesc cand am ocazia, dar pe propria raspundere, fiind perfect imapacat (si ghinionist) daca iau amenda si perfect ofticat ca altii scapa. Normal ca in momentul acela ma uit si remarc cate incalcari ale legii sunt in +/- 50m de la locul in care am fost tras pe dreapta, dar asta nu indreapta incalcarea mea si nu reprezinta o dovada pentru a nu primi amenda.
30 Mai 2008, 01:01
Si eu zic la fel ca si Cristi: ti-ai asumat un risc, te-a prins, asta este...
Fii barbat si recunoaste, iar data viitoare fii mai atent.
30 Mai 2008, 07:28
Eu mereu ocolesc cu rotile din stanga ridicaturile alea din Focsani

. De-acum incolo n-o s-o mai fac...
30 Mai 2008, 08:26
v-au dresat si de data asta. fa contestatie daca nu are martori si nu ai fost filmat. peste alea se trece numai cand nu ai pe unde sa le ocolesti. dupa ce ca sunt de tot c***** drumurile si oricum nu se merge cu viteza in oras trebuie sa mai dai si peste saraciile alea. cine e din ploiesti stie ce coada se face dimineata pe podul de la iesirea spre bucuresti din cauza alora.
nu recunoaste nimic, fa contestatie. si de mine s-a luat unul tot din cauza asta. m-am umplut de nervi si i-am explicat de ce ocolesc si m-a lasat.
30 Mai 2008, 09:23
in Bacau sunt o gramada de "chestii" d'alea...in unele locuri sunt aproape inutile, dar in alte locuri sunt foarte utile
de exemplu, pe str. Milcov (un fel de varianta, sa zicem) exista treceri pentru pietoni, dar nu oprea aproape nimeni la ele pana sa monteze "chestii" d'alea....pur si simplu daca te-ai nascut pe o parte a strazii, nu apucai sa vezi in timpul vietii si partea cealalta
se circula cu viteza si trebuia sa-ti asumi un mare risc sa treci strada, chiar pe trecerea de pietoni (semafoare nu exista decat unul, la Insula)- nu mai zic de copiii care veneau de la scoala si voiau sa traverseze...stateau saracii cate 10 minute in dreptul trecerii pana se indura unul sa opreasca si tinea in spatele lui toata coloana
acum, de bine de rau, macar mai incetinesc masinile la trecerile de pietoni, macar cei care nu vor sa le rupa in doua....
30 Mai 2008, 09:31
ok, incetinesti si daca nu e nimeni pe trecere si le poti ocoli cu 20kmh de ce sa nu o faci?
30 Mai 2008, 09:42
Dar de ce sa o faci? Incearca o ocolire asemanatoare in Franta, sa vezi ce ramai pe dreapta fara permis!
30 Mai 2008, 10:06
nu suntem in franta sau orice alta tara, suntem in romania. de parca politia nu face destule magarii in trafic. acu vreo saptamana eram in coloana la semaforul inainte de antena1 la iesire din bucuresti cand vine din spate pe contrasens un benz de la spp probabil.mergea incet si prudent pe contrasens si a vrut sa se bage in coloana inainte de intersectie. m-am facut ca nu il vad si dupa ce a trecut de intersectie s-a bagat in coloana si a oprit luminile. pai eu cand ii vad pe c****** astia de oameni cum sa merg frumos in turma cum vor ei? daca incerca mai insistent sa intre pe banda mea ma infigeam direct in usa lui. stiu ca nu il intereseaza masina dar nici pe mine nu mai mai interesa atunci. exemplele pot continua asa ca se ne abtinem de la comparatii de genul franta, germania etc. am condus si eu prin europa si am vazut cum e. acolo nu faci slalom printre gropi in orase, nu te scoate politia de pe drum si nu tu umplii de nervi dimineata. acolo as fii intrat in pamant de rusine sa fac ceva urat in trafic. aici nu te respecta nici dracu, nimanui nu-i pasa ca iti rupi masina in doua pe drum. in ploiesti cel putin in loc sa asfalteze pun borduri cat casa, se pare ca e la moda, si planteaza flori. dupa toate astea cum sa stau calm si sa inghit cand vine un amarat de militian si ma intreaba de ce ocolesc mizeriile alea de parca asta ar fii cea mai mare problema din lume.
30 Mai 2008, 10:09
depinde pe unde ocolesti si la fel ca si la noi daca te vede cineva

aici la broscari au rezolvat mai simplu o pus k*k*turi din alea peste tot si cat e strada de lata asa ca nu ai incotro si trebuie sa incetinesti daca nu ai vreun off-road ceva mai serios pt ca mare parte din ele sunt si un pic mai inalte decat am vazut pe la noi.cica viteza recomandata 30 la ora.am probat si nu recomand cu suspensia fordului
30 Mai 2008, 10:20
pai da ... la mine pe tournier cred ca e si mai tare pe spate ... pt ca toate gropile din ro nu-mi ajung, mai pun ei in plus ...
30 Mai 2008, 10:23
$1 scrie:$2u suntem in franta sau orice alta tara, suntem in romania. de parca politia nu face destule magarii in trafic. acu vreo saptamana eram in coloana la semaforul inainte de antena1 la iesire din bucuresti cand vine din spate pe contrasens un benz de la spp probabil.mergea incet si prudent pe contrasens si a vrut sa se bage in coloana inainte de intersectie. m-am facut ca nu il vad si dupa ce a trecut de intersectie s-a bagat in coloana si a oprit luminile. pai eu cand ii vad pe c****** astia de oameni cum sa merg frumos in turma cum vor ei? daca incerca mai insistent sa intre pe banda mea ma infigeam direct in usa lui. stiu ca nu il intereseaza masina dar nici pe mine nu mai mai interesa atunci. exemplele pot continua asa ca se ne abtinem de la comparatii de genul franta, germania etc. am condus si eu prin europa si am vazut cum e. acolo nu faci slalom printre gropi in orase, nu te scoate politia de pe drum si nu tu umplii de nervi dimineata. acolo as fii intrat in pamant de rusine sa fac ceva urat in trafic. aici nu te respecta nici dracu, nimanui nu-i pasa ca iti rupi masina in doua pe drum. in ploiesti cel putin in loc sa asfalteze pun borduri cat casa, se pare ca e la moda, si planteaza flori. dupa toate astea cum sa stau calm si sa inghit cand vine un amarat de militian si ma intreaba de ce ocolesc mizeriile alea de parca asta ar fii cea mai mare problema din lume.
Nu trebuie sa fii asa vehement... Eu nu mor daca trec peste alea... Da, si pe mine ma enerveaza toate smecheriile din trafic. Dar daca le fac si eu, cu ce sunt mai presus de ei? Hai sa facem toti daca tot fac si altii, de ce sa fim mai fraieri ca ei... Si de ce sa nu facem comparatii? Ca doar aspiram sa ajungem ca ei, nu? Doar ca ei mai au o chestie: mentalitate diferita...
P.S. acest reply nu este unul adresat vreunei persoane anume... Orice asemanare cu personaje reale este absolut normala, ca sunt multe...
30 Mai 2008, 10:36
Si pe mine ma enerveaza benzile alea, dar m-am cam invatat sa reduc viteza si sa trec usor peste ele!
In Franta am vazut o alta chestie si mai enervanta. Toata trecerea de pietoni era inaltata la nivelul trotuarului si era cu borduri tesite pentru a putea, totusi, sa treaca si masinile! Asa ca sa fim fericiti ca la noi sunt numai benzile astea!
30 Mai 2008, 10:50
daca tu eu si inca cativa oameni o sa mergem perfect regulamentar nu o sa schimbam nimic. toti taranii (la propriu) care au dat de bani nu o sa se schimbe prea curand. si am impresia ca sunt multi. suntem cu vreo 40 de ani in urma la mentalitate. si nici asta nu o sa se schimbe curand. am fost weekendul trecut la un gratar si ma uitam la niste maimute cu un tuoareg din care jelea un tigan la maxim, cum isi dresau puii sa dea din c** pe galagia aia.
ca fapt divers, am oprit la o trecere de pietoni fara semafor intr-un orasel din germania, au traversat oamenii cateva zeci de secunde si noi admiram peisajul din jur, cand vad ca se opresc oamenii si imi face semn o domnisoara sa trec. am ramas cu gura cascata, nu intelegeam ce s-a intamplat. cand crezi ca o sa fie asa si aici? eu am 22 de ani si nu cred ca o sa prind vremurile alea.
nici eu nu mor daca trec peste alea. dar la cat ma chinui sa ocolesc gropi si canale numai peste alea nu treceam.
30 Mai 2008, 10:53
Din pacate ai dreptate... Dar io in continuare sper... Stiu, sper degeaba, dar sper...
30 Mai 2008, 12:23
Eu le ocolesc unde e posibil doar cu rotile din dreapta sau din stanga, fara sa depasesc axul drumului. Daca nu se poate trece peste ele, doar no sa se strambe masina. Mie mi se par extrem de utile relantoarele. In Targu-Jiu, au pus la toate trecerile de pietoni, iar acum vreau/nu vreau, incetinesc. Acum nu mai stau cu frica, ca poate sare vreunu pe trecere, sau sa ma uit de 15 ori pana trece de o trecere. Si acum nu mai trec nici pe jos cu frica, ca poate nu ma vede vreun meserias.
30 Mai 2008, 16:18
Nu-i mai bine la Rm. Valcea ca le-au pus dintr-o parte in alta a soselei? Nu te mai chinui sa le ocolesti, nu te mai vede nenea militianu, etc. Te sui direct pe ele si gata!
In schimb cred ca ar trebui sa faca unele speciale pentru astia cu jeepanele, ca atunci cand trec in viteza peste ele sa se ridice automat pana la 10 cm, ca asa poate se mai potolesc si ei.
30 Mai 2008, 17:06
daca lumea era intr-adevar civilizata nu aveam nevoie de ridicaturi sa-ti rupa masina.
Cel mai civilizat e sa se puna semafor cu buton. Cand e vreun pieton , apasa si se face rosu pt masini. In rest tot timpul verde pt masini.
Oricum acolo unde nu exista asa ceva oamenii ar trebui sa dea prioritate atunci cand vad pietonii ca asteapta pe marginea trotuarului. Va spun asta ca asa e in Austria. In italia ... ca la romani.... tre sa ai tupeu sa treci strada pe trecerea de pietoni.
Macar au mai multe semafoare cu butoane ...
30 Mai 2008, 22:22
Cei buni pierd intotdeauna. Daca s-ar incetinii din constiinta la treceri, nu s-ar mai fi obosit nimeni sa monteze astfel de dispozitive.
Incep sa apara si la noi semafoarele cu butoane. In Brasov, cred ca sunt 3 aparute in 2007-2008. Din ce stiu, in Cluj sunt de multa vreme. Dar renteaza doar in zonele centrale si dens circulate, din pacate. Cum iesi din centru...
31 Mai 2008, 08:47
Parerea mea e ca trebuie exact invers. In centru sa fie semafoare pe ceas, la periferie cu butoane. De ce? Pentru ca in centru circulatia pietonilor e destul de insemnata, astfel trec 2, apasa pe buton, mai vin 3, iar apasa... si tot asa. Daca au verde la 3 minute trec toti si aia e. La periferie insa nu se circula la fel, astfel cum ajunge un pieton la trecerea de pietoni e bine sa aiba un buton pt a schimba verdele masinilor in rosu.
31 Mai 2008, 10:55
ON-TOPIC: Pentru initiatorul topicului, ai facut-o pe riscul tau, te-au prins, suporta consecintele. Nu mi se pare ca ai luat puncte gratis. Dar daca crezi ca ai o baza pentru a contesta ce s-a intamplat, sunt sigur ca exista metode legale pentru a face asta.
OFF-TOPIC: Parerea mea este ca semafoarele cu buton sunt o idee buna cu o implementare proasta.
Problema este ca nu-ti ofera nici un fel de feedback cand ai apasat butonul. A preluat comanda ? N-a preluat comanda ? Cat mai am de asteptat ? A apasat cineva pe buton pana acum sau stam degeaba ?
Este ca si cum la clima ti-ai regla temperatura apasand pe doua butoane (+) si (-) dar n-ai vedea nici unde ce temperatura este setata, ar trebui sa astepti 5 minute sa faca frig sau cald si sa-ti dai seama daca e bine sau nu.
Semafoarele cu buton ar trebui sa aiba si ele cronometru, cum au in alte tari civilizate.
01 Iun 2008, 18:46
$1 scrie:$2emafoarele cu buton ar trebui sa aiba si ele cronometru, cum au in alte tari civilizate.
La cat e romanul de prost educat, cand ajunge la semafor, da si cu piciorul in buton, numai sa treaca el strada....
In UK, cand vedeai unul care se infingea in buton, deja in puteai injura pe ROMANESTE, ca sigur era roman.
Cronometrul ar putea sa se activeze o data la 5 minute, de exemplu ....
01 Iun 2008, 19:33
Eu prin cronometru nu m-am referit la activare ci la afisarea timpului ramas pana se face verde / rosu.
In US, afisa doua linii orizontale rosii --.
Cand apasai pe buton, afisa o numaratoare inversa cu cifre rosii.
Cand ajungea la zero, se facea verde la semafor si incepea numaratoarea inversa cu cifre verzi.
Cand ajungea la zero, se facea rosu la semafor si afisa din nou liniile rosii.
In felul acesta, stiai cat mai ai de stat, stiai daca cineva a apasat deja pe buton, samd.
02 Iun 2008, 12:23
Da, cred ca si eu m-am exprimat prost, in sensul ca eu ma refeream la faptul ca daca este verde pt pietoni si se face rosu, romanu' vine si apasa pe buton imediat, fara sa-i pese ca abia a fost verde pt pietoni ...si eu ziceam ca odata ce a fost verde, sa nu se mai poata activa verdele decat dupa o perioada de timp ...in sensul asta.
Buna ideea cu ce-au facut US....tare...
Hai ca deja suntem off-topic . .deschidem un topic pt asa ceva daca vrem sa vorbim ...