Discutii libere/forum

Cedare leasing

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Cedare leasing

Mesajde lucicop » 13 Iun 2008, 09:19

Salutare,

Vin si io cu o intrebare (nu stiu daca e rubrica cea mai corecta aici...):

Vreau sa cedez un contract de leasing pentru un Ford New Focus 115CP Ti-VCT, 35000km, inmatriculat la sf. octombrie 2006, dotare Ghia plus:
• Climatizare cu zona dubla
• IVD (include TCS, EBA) si discuri frana spate
• ICE pack 6:RadioCD Sony (comenzi coloana volan, RDS, conexiuni audio / video,
8 difuzoare) , lector MP3
• Pachet special 5 : parbriz incalzit si reflectorizant, aprindere / stingere au
tomata a farurilor, senzor de ploaie, faruri de ceata, oglinda interioara heliom
ata, faruri cu functia "follow me home", potentiometru reglaj intensitate lumini
bord
• Vopsea metalizata
• sistem alarma Viper cu pager
• bonus set cauciucuri de iarna cu jante tabla 15" (are acum cauciucuri de vara cu jante aliaj 16")

Valoarea totala a masinii a fost de 19.000 euro. Am dat avans 6000 euro, si platesc rata 300 euro pe luna (valoare reziduala inclusa in rata) plus CASCO 226EUR odata la 3 luni. Mai sunt 28 de rate de achitat (din 48). Nu stiu cat as putea cere pe ea...ma puteti ajuta ?
Ford New Focus Ghia, 1.6 Ti-VCT 16V, 115 CP
lucicop
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2006, 1.6 Ti-VCT 115CP

Re: Cedare leasing

Mesajde adispan » 13 Iun 2008, 09:31

pai 6000 avans + 300*20 rate = 12,000 eur

minus vreo 10-15% depreciere ... raman vreo 11,000

sau

cauta pretul CIP al dotarii tale + IVD + vopsea; scade avansu si ratele; mai scade 10% uzura; adauga pretu CIP al AC, ICE Pack, alarma si pachet 5, si asta e pretu CIP
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde lucicop » 14 Iun 2008, 09:41

Iti multumesc pentru raspuns, adispan. Vad ca multi au citit, dar alte raspunsuri nu prea am primit, asa ca deduc ca nu prea stie lumea cum se calculeaza astea... Eu mai aflasem ca ar fi avansul platit + alte cheltuieli fixe si jumatate din ratele platite.

Luand in calcul devalorizarea de 15% si faptul ca mai sunt de platit 8400 euro, si faptul ca ofer bonus setul de cauciucuri de iarna, cred ca suma de 8000 de euro ar fi foarte decenta. Cum vi se pare oferta ? :)
lucicop
Ford Freak

Mesajde Smiley » 14 Iun 2008, 10:36

calculul pretului corect e intotdeauna problematic :)

primul lucru pe care ar trebui sa-l iei in calcul e pretul actualizat, de nou, al masinii. daca tu ai dat 15.000 pe masina si intre timp a aparut vreo reducere, iar pretul pentru un model similar e acum 14.000, de acolo trebuie sa incepi si tu sa calculezi.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde Ludicass » 14 Iun 2008, 14:28

Luci... parerea mea: uita de formulele astea de calcul. Ele sint bune daca vrei sa afli valoarea de inventar a masinii dar nu si daca vrei sa o vinzi. Pretul corect ti-l fixeaza piata auto si nu o formula de calcul. Daca vrei sa vinzi masina si nu sa o tii la vinzare ca poate-poate o dai, ghideaza-te dupa cererea si oferta pt modele cu echipare similara si nu dupa formule de calcul. Potentialul cumparator nu e interesat de cit ai cheltuit tu direct sau indirect, daca ai avut casco sau nu, dobinzi, rate, etc. Un cumparator iti va oferi pretul pt masina ta in functie de o sumedenie de factori foarte concreti: starea ei in acest moment, nr km, oferte similare, etc. Nu uita ca rata de depreciere difera de la o marca la alta si din pacate ford are una din cele mai mari rate de depreciere. Tine cont ca modelul tau a fost deja inlocuit pe piata de un model mai nou ceea ce duce automat la o depreciere imediata. Cam greu sa mergi pe o formula de calcul!

Eu as sugera sa pui masina la vinzare cu un pret mai mare pt inceput si, daca timpul nu te preseaza, sa astepti reactiile pietei. Mai e o problema cu cedarile de leasing. Exista perceptia cumparatorilor ca vinzatorul e strins cu usa si o vinde constrins de probleme financiare. Ofertele pe care le vei primi vor fi chiar ridcole, nu te mira, sint asa numitii vinatori de chilipiruri. :D Pe de alta parte, foarte des cei care cedeaza leasingul ar vrea sa isi recupereze daca se poate cheltuiala integral! :D Casco, servisare, rca, daca se poate si rovigneta :D .. fara sa tina cont ca totusi s-au folosit de masina respectiva niste ani.

Ideal ar fi sa achiti leasingul si apoi sa o vinzi evitind durerile de cap! Multa bafta!

PS: un exemplu concret edificator. Un client al meu si-a cumparat un focus de 16.000euro de la ford Bacau. La nici 4 luni dupa ce a cumparat masina, cistiga loteria vizelor impreuna cu toata familia. Merge la ford pt a vinde masina rapid, urmind sa se stabileasca in SUA. Atentie: dupa 4 luni si nici 10.000 km ford i-a oferit pretul initial minus 30% !!!! Masina era impecabila.. dar asta e cea ce oferea ford. Din pacate nici piata libera nu i-a oferit mai mult asa ca a preferat sa nu mai vinda masina. :(
Eveniment: 1 zi alaturi de ISTVAN SOOS!
pilotul ISTVAN SOOS cu SUBARU STI pe circuitul de karting de la Bacau!

http://www.youtube.com/watch?v=xlztDV1S ... r_embedded
Ludicass
1nsane Member

Maşina: Fiesta ST 2.0 150cp

Mesajde lucicop » 16 Iun 2008, 08:32

Va multumesc foarte mult celor care mi-ati raspuns !

O sa pun masina in vanzare cu 8000 de euro si daca apare un cumparator, bine, daca nu, iarasi bine, renunt la schimbare :) Ideea e ca nu sunt presat in nici un fel, si doar ma batea gandul sa-mi schimb masina cu un Mitsu Lancer modelul nou, dar e mai mult un moft. In plus, sunt si atasat sentimental de masina asta :)
lucicop
Ford Freak

Mesajde kosmin » 16 Iun 2008, 17:50

incearca sa te duci la un dealer ford sa iti evalueze masina pt buyback. Atunci o sa afli pretul minim cu care ar trebui sa o dai. Mai pui 20% fata de cat iti ofera ei si incerci sa o vinzi... daca nu reusesti si esti grabit, alege solutia disperata => buyback.
FordFocus Trend 007 / 1,6 TDCi / 90CP / H-B 5 usi / Kelp Metallic
kosmin
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2, 2006, 1.6 TDCi, 90 cp, Trend 007

Mesajde lucicop » 18 Iun 2008, 16:54

S-ar putea sa raman in familia Ford. :) Adica sa dau masina asta parintilor si eu sa iau alta. Dar deocamdata nu prea ma indur nici de asta :) Azi am facut drive-test cu Mitsubishi Lancer si in afara de motorul de 143CP si designul exterior foarte reusit nu prea vad ce m-ar face sa schimb Focusul.
lucicop
Ford Freak

Înapoi la Discutii libere/forum