ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Se merita unitate OEM 2DIN DVD+GPS+Multimedia? Pro/Contra

30 Iun 2008, 13:30

De la o vreme ma tot macina un gind sa-mi inlocuiesc Ford6000CD cu o unitate OEM 2DIN+GPS+multimedia. Am ceva ceva cunostinte de Windows mobile ( WinCE 4.2 - 5 ), cum se deblocheza diverse device de acest gen (PDA-PNA), cum sa instalezi programe, cum sa faci diverse programe de navigatie sa functioneza ( personal sunt fan MioMap / IGo 2008, cu plusurile si minusurile fiecaruia dintre ele ). Nu sunt foarte scumpe, in jur de 500 - 600USD pe E-bay + taxe vamale si TVA, si intre 550 - 650 EURO in romania, dar daca iau spre examplu un astfel de device prin reteaua Ford ma costa 3000 EURO, ceea ce este deja foarte mult.....

Problema este daca intradevar se merita investitia ? Pot fi instalate, interfatate cu alte device ? Sunt fiabile ? ect ect.
Spuneti-va parerea va rog, pro sau contra.

Re: Se merita unitate OEM 2DIN DVD+GPS+Multimedia? Pro/Contra

01 Iul 2008, 15:06

eu am gasit ceva in genul in care vrei tu dar la preturi mult mai mici
cam la 200 $
eu vreau sa aflu un singur lucru. daca in loc de hartile lor pot pune igo-ul

asta e link-ul
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/902-7-TF ... 0234801331

01 Iul 2008, 17:22

$1 scrie:$2u am gasit ceva in genul in care vrei tu dar la preturi mult mai mici
cam la 200 $
eu vreau sa aflu un singur lucru. daca in loc de hartile lor pot pune igo-ul

asta e link-ul
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/902-7-TF ... 0234801331

din pacate la aceste modele NU, softul de navigatie si hartile "stau" pe dvd si nu pe cardul de memorie sd/mmc. din cite stiu eu softul de navigatie NOKIA ruleaza pe un OS (oparating system) embeded cu core de linux modificat si nu windows mobile. asta-i mare problema la toate unitatile cu navigatie format 1DIN si a celor de firma cu care vin de obicei echipate autoturismele din fabrica. pentru europa de vest nu ar fi mare problema, insa cu europa de est sunt mari probleme.

01 Iul 2008, 17:37

@ mariuscociorva : sa-ti dau un exemplu

GPS Mio C720 vine cu Windows mobile CE 5.0 (ca sistem de operare embeded) + MioMap ver 3.3 + harti europa ( lipsesc vreo 2-3 tari, ex. slovenia ), ca protectie portul USB este blocat in mod "transer fisiere" si nu executa nici o alta aplicatie care ai instala-o in memoria interna sau pe un card de memorie aditional introdus in portul sd/mmc.

Ca sa-l "deblochezi" se instaleaza de pe cadrul de memorie aditional o aplicatie MioPocket, dezvoltata de niste baieti inteligenti, moment in care GPS se deblocheaza ( poti folosi USB atit in mod transfer cit si in mod activesync ). Aplicatia are managere de fisiere care permit "executia" executabilelor scrise pentru platforme windows mobile deci si IGo, Route 66 ori Tomtom :D

Oricum "treaba" nu e chiar simpla si fara un backup de firmware ( asta-i imaginea windows mobile ) poti sa ajungi usor cu GPS la service pentru reinstalare de software :-t :-t :-t :-t moment in care ma poti injura .... asa printre dinti =))

02 Iul 2008, 12:19

eu am pe cineva care aduce de pe ebay. Si azi am vb cu el sa intrebe pe tipul cu navigatia(aia din linkul meu) daca se poate pune igo. Plus de asta pe okazii.ro sunt o gramada care decodeaza tot felul de scule de astea electronice.

Daca mai descoperi ceva , te rog sa postezi ca poate mai sunt si altii interesati

02 Iul 2008, 12:31

$1 scrie:$2aca mai descoperi ceva , te rog sa postezi ca poate mai sunt si altii interesati

intreaba-ma ce vrei sa stii mai exact ??? atentie mare insa la unitatile "brand" si la cele cu soft + harti pe dvd PENTRU CA NU POT FI SPARTE SAU INSTALATE ALTE SOFTWARE DE NAVIGATIE

cele mai pretabile la astfel de actiuni sunt cele cu WinCE
Răspunde