Am cautat pe forum, nu am gasit o discutie asemanatoare. Este vorba de filmul lui Michael Moore - Sicko. Povestea peliculei este in mare despre diferenta dintre sistemul de asigurari de sanatate in USA si sistemele de asigurari in Europa, Canada sau Cuba. In State, personalul angajat ca front desk in societatile de asigurari de sanatate primesc bonus pentru a... RESPINGE solicitantii. Michael Moore vine in Europa (Franta, Anglia si Norvegia, ultima nu este prezentata in film, se gaseste pe youtube
aici) si prezinta felul in care spitalele se poarta cu pacientii, felul in care acestia platesc (in general... deloc), felul in care guvernele din fiecare tara gandesc ca fiecare om are drepturi egale in a primi ajutor atunci cand o cere. Nu conteaza cat costa pentru ca multi oameni nu au nevoie de tratamente atat de costisitoare pe cat platesc asigurarile, astfel alti oameni pot beneficia de banii respectivi pt a se insanatosi. Ok, nu zic ca e chiar asa roz peste tot, dar e o diferenta imensa. Si poate ar trebui sa ne puna pe ganduri. Oare vom ajunge si noi in situatia americanilor?
Din pacate nu va pot indica un link catre film, va trebui sa il vedeti singuri (eu acum am apucat sa-l vizionez dupa 6 luni in care a stat pe harddiskul meu).
PS. A, ce am uitat si nu mi-e rusine sa recunosc - nu mi-au mai dat demult lacrimile din pricina unui film. A reusit sa faca asta "Sicko".