ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Sa le oferim o sansa unor copii brasoveni

10 Ian 2009, 12:39

In urma cu cateva zile am urmarit la Protv acest reportaj si am ramas profund impresionat: http://stirileprotv.ro/stiri/social/cop ... marfa.html

Este vorba de 4 copiii si tatal lor care traiesc intr-un vagon de marfa si se descurca cum pot din salariul tatalui care lucreaza in constructii. Din pacate chiar inainte de Craciun a murit mama lor si se descurca mult mai greu acum.
Ma adresez in primul rand membrilor ClubFord din Brasov si nu numai sa incercam si noi sa facem ceva pentru acesti copilasi !! Orice ajutor este binevenit, haine, alimente, jucariii, rechizite, manuale, carti, jocuri si multe alte lucruri care poate nu va mai trebuiesc prin casa.
Daca reusim sa strangem si ceva banuti putem lua legatura telefonic cu tatal lor si sa-l intrebam de ce mai au nevoie micutzi !!!
Din cate am inteles de la cineva care ii ajuta periodic in momentul de fazta au primit de la ANL o locuintza darapanata in centru vechi al orasului. Locuinta are 2 camere una de 9 mp si una de 12 mp intr-o stare jalnica fara nici un fel de utilitati. O firma s-a oferit sa execute lucrarile gratis dar e nevoie de materiale de vreo 3000-4000 euro. Practic nu se poate locui in locuintza respectiva si pana atunci vor fi nevoiti sa stea tot in container pe frigul asta de -15 grade. Nici nu pot sa-mi inchipui cum se descurca acolo fara toaleta.
Mai exista un grup de oameni simpli ca si noi pe site-ul http://www.parinti.com/modules.php?name ... sc&start=0 care se zbat si ei cum pot pentru aceasta familie. Am contactat initiatorul acelei actiuni ca sa ne puna la curent cu starea actuala a familiei. Ne putem alatura si noi ???
Putem face si noi ceva pentru ei ???
Astept parerile si propunerile voastre
Va multumesc.
Dumnezeu sa o odihneasca pe mama lor !!! :(

Re: Propunere actiune umanitara la Brasov

10 Ian 2009, 12:44

eu unu sunt pentru ... numa trebuie avut mare grija unde ajung bani !!!

10 Ian 2009, 12:48

Pai ma gandeam toti bani prin depunere in cont sa ajunga la mine sau unul din moderatori de incredere ai forumului. Toate donatiile sa fie facute publice pe forum astfel incat sa se stie la orice ora cati bani sunt. Iar cu acestia ma gandeam sa cumparam noi ... membri clubului ceea ce este nevoie acolo. In nici un caz sa-i predam cash.

10 Ian 2009, 13:10

Daca tot avem asociatie putem face donatii in conturile ei !!! nu ? Ca sa fie cat se poate de transparenta toata treaba.

10 Ian 2009, 15:27

eu am o vitrina un dulap cred ca si un pat pe care sa l-e ducem cand sunt gata camerele si sa vad ce pot strange in plus de la prieteni :-S

12 Ian 2009, 13:18

UPDATE ... mesaj primit de la dianabv de pe forumul parinti.com cei care i-au sprijinit si ii sprijina in continuare pe micutzi desi ... sunt cu mult mai putini membri decat forumul nostru.

buna ziua!

va multumesc f mult pentru interesul acordat acestui subiect! din pacate eu nu am mai putut sa ma ocup f mult de acest caz, doar de la telefon, pentru ca sarcina mea este destul de avansata si cu probleme. ce stiu sigur acum este ca acel apartament de rial este deja luat pe numele d-lui moraru (tatal), (presupun ca ati citit ce am mai scris pe forum la ajutoare, nu mai reiau), si ca s-a rezolvat la acel apartament bransarea la gaz si electricitate. de luni copiii vor merge la stejeris unde am vorbit sa fie internati cateva zile pentru a li se face toate analizele, care banuiesc ca nu au mai fost facute demult (fetita cea mare a avut acum cativa ani tbc, si cum o cunosteam pe directoarea de la pediatrie de acolo, am zis ca ar fi bine sa vedem cum stau copiii cu sanatatea).
tatal ar trebui de luni sa inceapa serviciul, asa am inteles, o mare problema e si cea a supravegherii copiilor dupa scoala. exista la scoala lor un program after-school, dar din pacate este f scump, intr-o luna fara vacanta se ajunge la 320 lei de copil, si sunt 3 care ar avea nevoie.

astea ar cam fi acum nevoile, plata after-school-ului, si cumpararea de materiale pentru amenajarea locuintei. despre materiale cred ca pot intra in posesia unei liste, a unui necesar de materiale, ca sa stim ce avem nevoie. asa cum am spus si pe forum, exista un tanar care s-a ocupat de ei in toata perioada aceasta, voluntar la asoc. unde eu lucram, si o sa il rog sa imi spuna ce si cum mai e nevoie.

cam astea ar fi noutatile. in alta ordine de idei, tocmai am achizitionat si noi un ford fiesta foarte fericit , deoarece eu a trebuit sa predau masina de servici, odata cu intrarea in prenatal. e mai veche, din 94, si acum avem ceva probl la directie, la service ne-a spus ca trebuie schimbata caseta de directie. aveti idee de unde putem lua piese de ford second, ptr ca noua costa 1400 lei, si ne depaseste posibilitatile (oricum suntem in asteptare ptr ca a doua zi dupa ce am cumparat-o a intervenit modificarea taxei, si acum speram sa se revina la taxa de anul trecut, ca sa o putem inscrie).

va doresc o duminica placuta!
dianabv

12 Ian 2009, 14:22

pot dona niste haine printre care si o geaca f groasa de iarna noua , nu am purtat-o niciodata , sunt in stare f buna si niste jucarii .le donez cu placere dar cine le duce la brasov?astept pm cu indicatii.

12 Ian 2009, 23:17

eu ajung vineri in bucuresti, contacteaza-ma pe pm

12 Ian 2009, 23:24

Multumesc kevyn_str8 !!!
Te voi contacta prin PM peste cateva zile dupe ce vedem cum decurge toata treaba si cum o facem. Poate se vor aduna mai multe lucruri de la colegi nostri din Bucuresti si va veni un membru cu ele in ziua livrari lor.

Am fost azi acolo la container sa vad unde e localizat si v-am facut cateva poze sa vedeti si voi cum arata.
Fişiere ataşate
DSC02430.jpg
DSC02422.jpg
DSC02419.jpg

Re: Sa le oferim o sansa unor copii brasoveni

03 Feb 2009, 01:38

Avand in vedere ca alte discutii absolut inutile si aberante de genul "cu ce a gresit BIBANU47 ???" viewtopic.php?f=17&t=27375 prezinta mult mai mare interes pe acest forum decat cele concret legate de marca ford sau probleme reale umanitare cum este aceasta prezentata de mine consider ca acest topic poate fi inchis nefiind protrivit intr-o astfel de comunitate cu asemenea membri.

Cei care totusi puteti face ceva pentru acesti copiii va las datele de contact:

Tatal copiilor se numeste Muraru Ionel si poate fi contactat la telefonul 0748.062.115
CONT: IBAN RO 75 BRDE 080 SV 58244020800

03 Feb 2009, 08:49

Acest topic poate fi inchis, dar nu va fi. Colegii dvs au un drept la replica. Daca l-as inchide ar insemna ca sunt 100% de acord cu cele scrise de dvs. Si nu sunt.
Cu stima.

03 Feb 2009, 19:52

@kristy: nu e ok sa fortezi mana nimanui, nici macar prin aluzii
cine are ceva de dat/donat, va da cu siguranta, indiferent de ce fel de topicuri lectureaza

05 Feb 2009, 10:59

s-a retras userul de pe forum care a deschis topicul ? :-??

05 Feb 2009, 11:10

Nu.
Răspunde