Discutii libere/forum

Dosar leasing semnat in decembrie-Taxa prima inmatricular

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Dosar leasing semnat in decembrie-Taxa prima inmatricular

Mesajde muzica9 » 15 Ian 2007, 16:07

Sunt catranit rau de tot. In decembrie 2006 am fost la Ford Bdt pt a achizitiona in sistem leasing un ford focus cl 2007 1,8 tdci. La sugestia lor am inclinat catre Hvb Leasing desi aveam si optiunea Vb leasing unde deja vorbisem cu cineva. Totul in speranta ca transferul de acte si bani se va realiza mai rapid si nu voi fi prins in offside de aceea taxa de inmatriculare ce urma sa intre de la 1 ianuarie.

Dosarul este aprobat pe 19 dec, semnez pe 20 dec, in acceasi zi fac si plata avansului(40% + comis de adm+ 180 euro fara tva costuri inmatriculare). Tipa de la Bdt mi-a spus ca masina este in tara iar daca cei de la Hvb se grabesc cu plata e posibil sa ridic masina chiar inainte de 31 dec. Pe 27 dec sun si aflu ca Hvb inca nu facuse plata. Abia pe 28 dec efectueaza plata dupa ce l-am sunat eu pe agentul HVB. Mult prea tirziu insa. Vama lucra pina pe 29 dec.

Cum vama s-a redeschis abia pe 8 ianuarie 2007 ma asteptam ca macar acum sa trimita dosarul in vama pt a finaliza. Surpriza, pe 10 ian primesc telefon de la Bdt sa-mi spuna ca se intirzie cu livrarea masinii pt ca "importatorul Ford Romania refuza plata in valuta facuta de Hvb, cere recalcularea in ron si scoaterea accizei din pretul facturat".

In concluzie, eu ma vad nevoit sa astept o perioada nedetermiata, pt ca nici ei nu prea stiu ce sa faca acum, si cel mai probabil o sa ma vad nevoit sa achit taxa de prima inmatriculare. Mi se ma scadea acciza dar voi plati taxa, lucru care nu imi convine. Cei de la Hbv au intirziat nepermis de mult si daca nu voi ajunge la o intelegere cu ei, ma gindesc sa ii dau si in judecata!

Dupa calculele mele taxa de inmatriculare va fi de 480 euro fara tva asta pt un motor euro 4/1,8 tdci

Voi ce ati face in locul meu?
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde adispan » 15 Ian 2007, 16:50

pai ... acciza ar fi fost mai mica?

calc si tu: pret CIP*1,(19+acc) versus (CIP+480)*1,19 ... s-ar putea sa iesi mai ieftin in varianta "noua"

aveai in ctr cu hvb un termen pina la care sa plateasca partea lor catre BDT? daca nu l-au respectat, arde-i, dak sunt in termen ... vezi cum stai cu calculul de mai sus

bafta

Adi
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde muzica9 » 15 Ian 2007, 17:47

$1 scrie:$2ai ... acciza ar fi fost mai mica?

calc si tu: pret CIP*1,(19+acc) versus (CIP+480)*1,19 ... s-ar putea sa iesi mai ieftin in varianta "noua"

Adi

acciza se calculeaza astfel: 2,5% din pretul de catalog de 15000 euro(pt motor diesel de 1800 cmc) cip+acciza+comis vamal x 1,19(tva)= pret ddp. mai ieftin nu am cum sa ies cu noua taxa.
muzica9
1nsane Member

Mesajde adispan » 15 Ian 2007, 18:40

mda ... iesi cu freo 200 eurici mai scump in noua varianta; dak aia de la hvb sunt in termenul de plata a restului, nu prea cred ca ai ce face ... ghinion curat
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde OvidiuB » 16 Ian 2007, 18:04

@muzica9, stai linisit.
firma de leasing prin care am ales sa lucrez - aveam niste reduceri - a facut chiar azi plata (din pacate nu am vazut inca factura), dar cei de le romcar mi-au spus ca tot degeaba. Momentan nu se fac importuri.
asa ca sunt in placuta situatie ca banii sa fie platiti, masina sa fie in curtea lor, dar eu sa astept de pomana.
oricum, taxa de prima inmatriculara nu se plateste la livrare, ci la .... ati ghicit.... inmatriculare. asa ca poate scapam mai ieftin.
in cazul meu - broscuta de 1.3 - care e euro4 este (la valoarea momentana) de doar 150euro
2003 FF1 Turnier 1.8 TDDI 90CP
2008 FF2 Turnier 1.6 TDDI 109CP
OvidiuB
Ford Freak

Maşina: FF1 Tournier TDDI, 90CP/2003 + FF2 Tournier TDCI, 109CP/2008

Mesajde muzica9 » 16 Ian 2007, 18:14

$1 scrie:$2muzica9, stai linisit.
firma de leasing prin care am ales sa lucrez - aveam niste reduceri - a facut chiar azi plata (din pacate nu am vazut inca factura), dar cei de le romcar mi-au spus ca tot degeaba. Momentan nu se fac importuri.
asa ca sunt in placuta situatie ca banii sa fie platiti, masina sa fie in curtea lor, dar eu sa astept de pomana.
oricum, taxa de prima inmatriculara nu se plateste la livrare, ci la .... ati ghicit.... inmatriculare. asa ca poate scapam mai ieftin.
in cazul meu - broscuta de 1.3 - care e euro4 este (la valoarea momentana) de doar 150euro

pai tu iesi mai bine daca platesti taxa inmatriculare decit daca plateai acciza. la mine situatia e alta. motorul este mai mare 1,8.

s-ar putea sa stam sa asteptam mult si bine. masinile sa aiba vama facuta dar sa stea nepredate, pt ca este un haos total. nimeni nu stie cum sa procedeze ca sa inmatriculeze o masina in mom de fata, pt ca mai intii trebuie sa-i plateasca taxa. sau mai rau sa o livreze cu nr rosii si sa te trezesti ca expira perioada in care poti circula cu ele si firma de leasing inca nu au putut sa o inmatriculeze.
muzica9
1nsane Member

Înapoi la Discutii libere/forum