ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

SMURD - cum sa donam cei 2%

02 Dec 2009, 12:06

Avand in vedere ca toti suntem conducatori auto, poate am vazut accidente si stim cu siguranta ca de multe ori cateva minute fac diferenta dinte viata si moarte.
Chiar daca unii din noi au notiuni de prim-ajutor si nu se pierd cu firea, nu ne putem ridica la performanta aparatelor medicale.
Unii dintre noi doresc sa doneze, dar din cauza hartogariilor sau a necunoasterii procedurii, o lasa pe alta data.
Pentru cei care doresc sa directioneze acesti 2% din impozit o sa incerc sa fac o descriere pe pasi.
ATENTIE data depunerii a trecut, dar pasii sunt bine de stiut pe viitor.

CAZUL 1.
Daca ati obtinut venituri NUMAI din salarii sau asimilate salariilor (chiar daca angajatorul a depus deja fisa dumneavoastra fiscala)

- Solicitati angajatorilor un exemplar al fisei fiscale pe anul 2008 (2009,2010) (in cazul in care nu ati primit-o)
- Solicitati la Directia Judeteana a FInantelor Publice formularul 230 sau descarcati-l de pe Internet: www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta Contribuabili, subdmeniul Formulare.

Completati punctul B al formularului 230 cu datele de identificare :
FUNDATIA PENTRU SMURD
Cod de identificare fiscala: 20177660
Cont Bancar unic pe tara:
RO15 RNCB 0188 0848 0804 0001
Deschis la: BCR Targu-Mures

Formularul de completeaza in doua exemplare. Originalul se depune la organul fiscal al contribuabilului, iar copia se pastreaza de catre contribuabil.

Formularul, impreuna cu o copie a fisei fiscale pe anul 2008 (2009,2010) se depun direct la registratura organului fiscal sau prin posta, prin scrisoare recomandata.

Puteti depune formularul 230 pana in 15 mai 2009. (2010, 2011, etc)

CAZ 2.
Daca ati obtinut si alte venituri decat salarii :Completati Formularul 200, inclusiv capitotul III, "Destinatia sumei privind 2% din impozitul pe venitul anual datorat", cu datele SMURD precizate mai sus.

http://www.fundatiapentrusmurd.ro/

Atentie: aici nu se vrea dezbatere pro, sau contra.
Este scris in ideea de a arata ce trebuie facut pentru donatie, nici nu e asa greu pana la urma, iar cei care vor sa doneze o vor face cu siguranta.

Formular 200
formular200.pdf
(112.3 KiB) Descărcat de 137 ori

Formular 230
3E40CFC5d01.pdf
(215.57 KiB) Descărcat de 156 ori

Cum se completeaza declaratia de venit global :
Completati Capitolul A. Date de identificare ale contribuabilului (nume, adresa, telefon, cod numeric personal, etc.)
Completati capitolul H. Sectiunea 2. Sponsorizare entitate nonprofit, cu datele organizatiei SMURD de mai sus, precum in poza:
ex.jpg
ex.jpg (2.79 KiB) Vizualizat de 2829 ori

Adaugati si "pt SMURD" la "Entitate Non-profit". Suma este completata de cei de la Adm. Financiara daca nu o stiti (calculeaza ei 2%)
Daca sunteti printre cei carora angajatorul le completeaza fisa fiscala si nu ati mai completat declaratia de venit global nu mai aveti nimic de facut nimic altceva decat sa trimiteti forumularul prin posta la dministratia financiara.

SMURD merita acesti banuti mai mult decat burtile si vilele parlamentarilor
Fişiere ataşate
formular.pdf
(231.71 KiB) Descărcat de 140 ori

Re: SMURD - cum sa donam cei 2%

02 Dec 2009, 14:48

intr-adevar, SMURD merita acesti banuti, ai dreptate
totusi, anul asta eu am donat cei 2% la noi pe forum, pentru Asociatia Non-Profit ClubFord Romania si cred ca si pe viitor voi face acelasi lucru din motive evidente :D

02 Dec 2009, 16:57

Serviciul de ambulanta este la pamant. E o Dacia 1310 din '80.
Pentru a-l ridica e nevoie de bani. Si SMURD cu siguranta administreaza banii mai bine decat sistemul public de sanatate (nivelul bottom low). SMURD se poate dezvolta pe mai multe directii dar finantarea e infima. Daca pui la socoteala ca au plecat de la o "baraca" in TG. Mures si au ajuns unde au ajuns, cred ca acei 2% e bine sa-i dirijati in acea directie. Cel putin pe termen scurt. Doar cand ajungi sa ai nevoie de ei injuri subfinantarea serviciului de ambulanta...Si apoi uiti. Stiu, nu avem timp de formulare, de nervi la finante, etc dar e o investitie intr-un posibil de moment in care stai si te uiti disperat la cineva care se stinge...Si atunci nu mai conteaza timpul pierdut la finante.

04 Dec 2009, 17:22

Pentru cei care nu stiu, anul asta cei de la SMURD-pompieri au fost trimisi acasa 12 zile fara plata (nu 8 ca ceilalti bugetari). Ce s-ar fi intimplat daca plecau toti in acelasi timp mi-e greu sa imi imaginez. Dar sa presupunem ca Palatul Parlamentului lua foc taman in sesiune comuna, si pompierii erau trimis acasa fortat. Nu e o idee rea. Asadar au nevoie sa-i ajutam si noi, ca sa ne poata ajuta si ei la nevoie.

02 Feb 2010, 19:07

Salutari, azi am primit de la firma un formular pe care sa-l completez in vederea donarii procentuale de 2%. Nu vreu sa donez acolo unde imi indica patronul. Asa ca intrebarea mea este daca pot in acest moment sa fac donatia pentru Smurd si ce trebuie sa fac in acest sens sau daca pasii de mai sus sunt valabili. Toate cele bune!

02 Feb 2010, 20:05

Da, poti dona acum cei 2%, si poate asa cei care au nevoie de pompieri nu se vor mai plinge ca masinile vechi de 30 de ani nu pot urca un deal ca sa stinga incendiul ;)

02 Feb 2010, 22:17

Toata stima si respectul pentru cei de la Smurd. Initiativa cu donarea celor 2% catre Smurd este laudabila. Eu unul o sa donez banii in alta parte, din simplul motiv ca nu vreau ca banii mei sa intre in fundul unui betivan care a intrat cu masina in stalp sau care a omorat un copil pe trecerea de pietoni. Va rog sa nu mi-o luati in nume de rau.

03 Feb 2010, 08:59

hm, gandesti gresit.
un prieten de al meu a avut un accident grav, soldat cu moartea sotiei lui si a fetitei. pe el l-a luat smurdul.
era in localitate, si a intrat un bou cu un bmw cu 160 la ora in el.
deci nu toti betivii au nevoie de smurd. mai sunt multe alte cazuri.

banii ii dai cui vrei tu, ca doar sunt ai tai, tu muncesti pentru ei.

03 Feb 2010, 10:14

DDWRC, iti doresc sa nu ai niciodata nevoie de pompieri si sa te plingi ca nu mai ajung ca au masinile vechi si se strica in fiecare zi ;)
Daca nu ati observat, pompierii acum sint de la moasa comunala pina la alpinisti utilitari.
Si au nevoie si ei de noi, cum avem si noi nevoie de ei,

04 Feb 2010, 08:55

ma lasa nervii...
cata coruptie, nepasare este in tara asta??
sa spunem pa-pa elcioptere smurd? si pentru ce?
Construirea unui terminal VIP destinat deţinătorilor de avioane mici, de lux, a creat un scandal între Aeroportul Băneasa, SMURD şi Ministerul de Interne (MAI). Elicopterele care intervin de obicei în cazuri extreme vor rămâne la sol, pentru că la doar câţiva metri de platforma pe care au loc decolările şi aterizările se vor ridica un hangar şi o staţie de combustibil.
Unitatea Specială de Aviaţie a MAI operează cu elicopterele Mi-8, care au putut fi văzute intervenind în cazul unor catastrofe. Tot la Băneasa staţionează şi elicopterele de patrulă şi de supraveghere ale Poliţiei, precum şi aparatele roşii SMURD. După construirea terminalului VIP al Aeroportului Băneasa, toate acestea ar putea fi simple obiecte de decor, pentru că regimul de înălţime al noilor construcţii le-ar împiedica să efectueze zboruri în deplină siguranţă, la intervenţii urgente sau pentru transportul unor pacienţi în stare gravă"
imi e din ce in ce mai sila de tara asta. de oamenii "luminati" care o conduc.

04 Feb 2010, 09:11

Astept cu interes ziua cind unu din aceste "kkVIP-uri" sau beizadeaua lui, se va infinge cu bmw-u in copac si va astepta in zadar elicopterul sau ambulanta SMURD sa-l salveze.

04 Feb 2010, 09:31

Asta de unde e? Ca mi se pare abureala, sincer. Adica ma gandesc ca nu se va ridica o cladire (terminalul) circulara. Va fi... o cladire. WTF!? Poti veni pe partea cealalta cu elicopterul. Si oricum, toate "obiectele" astea nu se pot muta IN ALTA PARTE? La, sa zicem, 200-300-500m mai incolo. Daca e stire prin vreun ziar e numai de scandal, nu e chiar gandita stirea.

04 Feb 2010, 10:01

adi, momentan nu mai am starea necesara sa comentez.
sincer, nu vad de ce ne-am mira, totul e posibil in Romania. dar din pacate, nimic din ce este constructiv si pozitiv.

si PaulP, crede-ma ca imi doresc cu ardoare ce spui si tu.. sa dea cel de sus sa o pateasca marlanii astia pe capete... si sa stea cu elicopterele in stand-by ca nu au primit permisiunea de aterizare, ca vine x cu avionul particular. si ambulantele sa nu intre, ca incurca pista de aterizare.
au senzatia ca sunt invincibili, dar poate ca uneori austria nu e atat de aproape ca un spital de aici, in caz de extrema urgenta.

04 Feb 2010, 10:21

Probabil ca se construieste peste elicoptere (ceva in genul Ana lui Manole), de nu mai pot decola si devin "elemente de decor".

Si continuarea stirii (pe libertatea, bleah):
«Până în primăvară, se rezolvă»

«Cunosc situaţia, însă este una temporară. Într- adevăr, nu există avizul respectivelor instituţii. Până în primăvară însă se rezolvă. Au existat discuţii cu MAI şi cu SMURD şi s-a ajuns la o soluţie. Acum, oricum nu se lucrează, din cauza condiţiilor meteo. Æantierul va fi redeschis abia la primăvară, şi, aşa cum v-am spus, până atunci toate problemele vor fi rezolvate”, ne-a explicat George Mihalcea (foto), directorul general al Aeroportului Internaţional Băneasa - Aurel Vlaicu.

04 Feb 2010, 10:26

nu cristi.
iti trebuie spatiu de manevra.
o data pentru aterizare, sa ai pista libera, si o data pentru elicoptere, plus "degajarea" ranitilor cu masinile .
dar in fine, noi luam azi totul in bascalie, si maine uitam.

cate promisiuni s-au facut? tu inca le mai crezi? cate s-au "rezolvat" si in ce sens?
aeroportul asta de ce nu era prevazut in promisiuni, ci pe sestache?
bleah, nebleah, au luat interviu. s-au sesizat. daca nu spuneau ei, se trecea sub tacere, ca multe altele, pe care nu le stim.
dar om trai si om vedea. cum ziceam, multe se uita.

04 Feb 2010, 10:42

Da-le, măi, in spanac de elicoptere, cum ziceam, nu se pot muta? Nu zic nici ca terminalul ala e opera de arta, dar m-am cam obisnuit in Libertatea sa fie stiri din astea la creare de scandal. Mai degraba ma intereseaza stirea aia cu DDT (nici nu stiam ce inseamna, am cautat pe goagal).

04 Feb 2010, 11:08

am intrat aici http://www.fundatiapentrusmurd.ro/ , apo la comunicat si "Fundaţia Pentru SMURD va participa în cadrul proiectului de voluntariat CharityGift.ro, primul magazin online unde toate produsele conţin o donaţie, fără adaosuri de preţ. "
pe acel site se poate dona mai multor institutii, e optional.
interesanta idee (poate si utila)

13 Mai 2010, 09:17

directionat 2% catre SMURD.
merita toti banii !!

13 Mai 2010, 09:21

Si eu am depus hirtiile pe 2009 cu 2% tot pentru SMURD!
Răspunde