ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Merita 5000 Eur O Ibiza 2001 1.4 Mpi ?

12 Mai 2007, 22:53

Salut,

Sunt in cautare de o masina mica, mai mult de oras, pe benzina, pentru fratele meu.

Ne-am plimbat prin targ si momentan ne-am orientat catre doua masini, ambele cam pe la 5000 EUR
- Seat Ibiza 1, 2001, 1.4 MPI, 60 CP, 123 000 Km, climatronic, CD, 2 usi, geamuri electrice + alte optionale
- Fiat Punto, 2003, 1.2, 114 000 Km, 60 CP, 114 000 Km, AC manual, CD, 2 usi, geamuri electrice + alte optionale.

As dori daca puteti sa ma ajutati cu vreun sfat intre cele doua masini, eventual daca ati avut vreo experienta personala cu vreunul dintre aceste modele...

Mie mi-a placut mai mult Seat-ul: motor VAG, 4 cilindri, parea mai bine "inchegat" decat Fiat-ul.

Dar Seat-ul avea si o problema la ambreiaj: mergea foarte greu, cursa "activa" era foarte sus si foarte scurta. Vanzatorul a spus ca cica asa sunt toate ambreiajele de Seat, ca e pe cablu, nu e hidraulic. Abureala, dupa parerea mea pentru ca eu am un Megane din 97, cu ambreiaj tot pe cablu si merge mai usor ca la Dacia lu' tata. La Seat mergea mai greu ca la o Dacie 1300. Asta n-ar fi o problema chiar fatala, ca se mai remediaza, daca asta nu e starea lui naturala...

12 Mai 2007, 23:06

Domnule, nu am avut nici unul din modelele mentionate de tine, dar tin minte ca prin 2000-2002 Seat a avut probleme majore de fiabilitate a masinilor, care s-au lasat cu multe procese. Chiar si in Romania au avut de furca cu justitia in perioada respectiva! Pe de alta parte am avut un Fiat Regata care s-a comportat extraordinar de bine - dar era o generatie mai veche decat Fiat-ul care te intereseaza pe tine. In schimb am un prieten care a avut un Punto de prin 2000-2001 si care era in extaz in legatura cu masina lui, mai ales in ceea ce priveste consumul (urban). Daca nu o proptea vitejeste intr-un stalp de beton probabil o mai folosea si azi!

Eu unul as alege Fiat-ul, daca ambele masini se prezinta cam la fel, macar pt faptul ca este cu 2 ani mai "tanar"...

13 Mai 2007, 00:23

am avut Punto si este o masina buna pentru oras, cat despre Seat nu prea stiu ce sa zic; doar ca stiu ca sunt probleme cu ambreiajul la Seat-uri

13 Mai 2007, 10:55

Citeste bine regulile forumului !

topic closed
Subiect închis