ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
14 Iun 2010, 18:14
Ma poate ajuta cineva cu o traducere in romana pt 'Boost Control Valve' ?
- Fişiere ataşate
-

14 Iun 2010, 23:59
Valva control presiune banuiesc ca i-ar spune in cazul de fata. "Boost" nu prea are traducere in limba romana.
15 Iun 2010, 22:45
Boost = "supraalimentare" in cazul de fata
Boost control valve = valva de control a presiunii de supraalimentare.
In general asta este valva care comanda geometria turbinei, actionata cu vacuum, astfel incat sa se obtina o anumita presiune de supra-alimentare in galeria de admisie.
15 Iun 2010, 23:39
La ST se gaseste ca "Solenoid turbo control". Daca ai nevoie, am eu una de proba pe acasa.
17 Iun 2010, 18:44
Ca tot suntem la capitolul "boost", overboost cu ce se mananca ? Am cautat intr-o zi de mi-au iesit clickurile din mouse.
17 Iun 2010, 18:52
O presiune mai mare generata de turbina pentru o perioada scurta de timp. Exemplu: merg constant si incep sa-i dau vigoare, presiunea ajunge la 0.8 pentru cateva secunde (putine) pentru ca apoi sa scada si sa se stabilizeze la 0.6 desi nu am luat piciorul din acceleratie.
20 Iun 2010, 00:09
Multumesc de raspunsuri. As vrea sa inlocuiesc valva respectiva, cred ca am niste simptome comune cu mai multe RS-uri carora le-au disparut problemele in urma inlocuirii respectivei valve. (Nu genereaza coduri de eroare, nu se aprind martori etc.)
23 Iun 2010, 10:58
La motoarele Cosworth N5/YB se numeste valva AMAL, si are rolul de protectie la suprapresiune in turbina. Are trei porturi: compresor turbina (intrare), filtru de aer (iesire), actuator wastegate (iesire). Cind presiunea generata de turbina e sub valoarea maxima, aerul ce vine dinspre compresor o traverseaza si se duce in filtul de aer. Cind presiunea atinge vaoarea maxima (0.9 bar in cazul de fata), aerul va merge catre actuator, care va actiona tija de la wastegate, deci vor fi mai putine gaze de esapament care vor invirti turbina, deci ii va scadea viteza si implicit presiunea generata.
http://www.cosworth.hu/?p=22