Discutii libere/forum

Mai exista decontare directa?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Mai exista decontare directa?

Mesajde Mr.Cod » 30 Sep 2010, 08:52

As vrea sa-mi schimb un parbriz lovit de o piatra in mers. Are o lovitura cat unghia, insa crapatura se simte atat la exterior cat si la interior (se vede o crapatura), semn ca in curand se va intinde o fisura sau mai multe pana in margini. Deocamdata este doar o floare rotunda, insa avand Casco si fara franciza as dori sa-l schimb.
Mai exista service-uri care au decontare directa cu asigurarile (Omniasig)?
Data trecuta am asteptat o luna pt acceptul de plata si as vrea sa evit acest lucru.
Mondeo Wagon Titanium 2,0EcoBoost 203CP E6 AT6, Tectonic silver
Mr.Cod
Member

Maşina: Mondeo MK5 Wagon Titanium 2,0EcoBoost 203CP E6 AT6

Re: Mai exista decontare directa?

Mesajde Mihai L » 30 Sep 2010, 12:09

Acceptul de plata exista in toate situatiile. :D
Intreaba la asigurator care sunt service-urile cu care au contracte.
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde Paulp » 11 Oct 2010, 15:11

Daca e doar floare e pacat sa-l schimbi acum, mergi si da-i un punct de sudura si nu se va mai intinde, teoretic.

Oricum, Casco o sa-ti creasca la anu (sau n-o sa mai beneficiezi de reducere), asa ca fa-ti calculele sa vezi daca nu iesi mai ieftin ;)
Focus 2002, break, Ghia, 1.8 TDDI, 90CP...
Fost focusar, allways focusar!
Paulp
Petrol Head

Maşina: Fiat Linea, 2011, 1.4, Active

Mesajde Smiley » 11 Oct 2010, 17:00

$1 scrie:$2........Mai exista service-uri care au decontare directa cu asigurarile (Omniasig)?.....

din punctul de vedere al celor de la Omniasig, exista 3 tipuri de service-uri:
-service-uri cu care au decontare directa rapida; respectivele service-uri au un software primit de la Omniasig in care pot introduce datele privind reparatia si pot primi foarte repede acceptul de plata; in plus, pot primi acceptul inainte de a baga masina in service (te suna cand au acceptul, duci masina, o repara, te suna sa te duci sa o iei si gata). daca nu ma insel, unul din partenerii nostri (Neste) are un astfel de service
-service-uri cu care au decontare directa normala; acceptul trebuie cerut dupa ce se repara masina (in functie de operatiile si piesele folosite), tu trebuie sa astepti (cu masina reparata in service) pana da Omniasigul ok-ul. in Bucuresti BDT-ul este un astfel de service (nu stiu de celelalte reprezentante Ford in ce categorie se incadreaza)
-serice-uri cu care nu au decontare directa. platesti tu din buzunar, apoi recuperezi banii de la Omniasig.

o observatie: pentru anumite reparatii, si service-urile cu decontare directa normala pot sa ceara acceptul inainte de a incepe reparatia. este vorba in general de reparatii simple unde se stie foarte clar ce materiale se vor consuma si cata manopera e necesara.
de exemplu, eu am fost pe la BDT de curand, cu 2 dosare: schimbare luneta (am gasit-o sparta) si ceva vopsitorie si tinichigerie (o gramada de mici zgarieturi capatate prin parcari). pentru primul dosar (schimbare luneta) s-a putut cere inainte acceptul, pentru al doilea nu s-a putut.
in cazul tau, fiind vorba de schimbare parbriz, tind sa cred ca se va putea cere dinainte acceptul.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Înapoi la Discutii libere/forum