ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Aprindeti vreo lumina ziua in oras?

Nu.
104
35%
Da, doar pozitiile.
29
10%
Da, doar faza scurta.
154
52%
Da, pozitiile si proiectoarele.
6
2%
Da, faza scurta si proiectoarele.
4
1%
Da, proiectoarele si lampile de ceata pe spate.
1
0%
Aprind alte lumini, nu se regasesc in lista asta.
1
0%

Voturi totale : 299

Re: Aprindeti luminile ziua in oras?

04 Noi 2010, 17:45

Cred ca e olecuta mai "batran" decat tine. Cam cu vreo 2 ani, asa...

04 Noi 2010, 18:04

La chestionar mai trebuia adaugata o varianta:
"Da, aprinde faza scurta ziua in oras doar atunci cand conditiile de vizibilitate din trafic sunt afectate de conditiile meteo(ploaie, ceata, vreme intunecata, ninsoare, etc)". Cel putin eu atunci aprind luminile in oras, dupa cum m-a invatat instructorul meu auto acum 3-4 ani :) Si obligatoriu faza scurta in permanenta in afara orasului, iar proiectoarele doar cand e ceata.

04 Noi 2010, 20:13

B0gd4n_r vad ca prea iti place sa iti dai cu parerea ba despre cat de bine vad eu masinile fara faruri aprinse ba ca nu am mai mult de 18 ani ba ca nu am situatie materiala buna etc.
Tu chiar nu ai realizat ca am terminat cu polemica aia inutila?
Vezi colegu` acolo de "ciorba" matale si lasa lumea in pace. Daca ai ceva personal cu mine imi gasesti id-ul sau nr. de tel aici pe forum si discutam linistiti, ca prea am poluat topicu` omului si in felul asta nu luam nici avertisment sau ban aici.

05 Noi 2010, 08:29

nu cred ca m-am luat eu de tine, sa te jignesc pe tine personal, si pe nimeni de aici, cu situatia financiara tu te-ai "incordat" ca nu-ti permiti lucruri ieftine, crezi ca postez in topicul asta ca am ceva personal cu tine, sau ca vreau sa ma cert cu cineva? eu doar imi sustin parerea. si o sa o sustin pana cand cineva o sa vina cu un contra-argument care sa ma convinga ca vezi mai bine o masina cu farurile aprinse ziua in oras !!! si ca sa nu las loc de "glume" zilele de care vorbesc eu nu sunt zilele ploioase sau cu nori sau ceata, zile in care folosesc si eu faza scurta in oras. daylight, senzori de lumina si alte "chestii" de genu, mi se par un moft, nu cred ca te-ar durea mana sa aprinzi farurile cand se intuneca, sau cand intrii intr-un tunel. si nu stiu cate masini facute PENTRU Romania au daylight.

si inca odata, nu o mai lua in nume de rau, ca nu am nimic personal cu tine!!
Ultima oară modificat de DGAlexandru pe 05 Noi 2010, 17:49, modificat 1 dată în total.
Motiv: Nu mai citati mesajul anterior. Raspundeti in topic apasand pe butonul "Raspunde", nu pe cel pe care scrie "Citeaza".

05 Noi 2010, 09:17

Dragii mosului, voi vreti sa vina Craciunul mai devreme?

05 Noi 2010, 20:28

am rezolvat-o cu farurile...cine e mai egoist isi pune xenoane peste tot si merge cu toate becurile aprinse tot timpul...nepasandu-le ca ai deranjeaza pe restul....problema mai noua pe care o intampin in trafic este ca in general femeile conduc masinile cu 40 km/h in afara localitatii...si cu 20-30 km/h in oras...si dai de cate un sector de drum aglomerat cu circulatie din contrasens si nu poti depasi si trebuie sa stai dupa ea ca asa se simte ea IN SIGURANTA...SI MOSI AM MAI INTALNIT NU DOAR FEMEI DAR ELE PREDOMINA.

06 Noi 2010, 11:10

Cred ca mai degrabă nesimtiti decat egoisti pentru ca drumurile sunt publice. Legat de ziceai am patiti weekend-ul trecut cand am pierdut 15 minute in spatele unei dudui care nu vroia sa depășească o duba si tinea in spatele un autocar, un seat pe subsemnatul si cred ca mai erau vreo 4 masini in spate. Cu toate astea cred ca e dreptul fiecaruia sa mearga cu ce viteza considera numai ca atunci cand mergi cu 20 la ora si vezi o coloana in spatele tau daca ai bun simt te tragi mai dreapta sa depaseasca ceilalti. Asa se procedeaza prin tarile civilizate desi pe mine m-au lasat sa trec si in Bulgaria.

06 Noi 2010, 11:57

hmmm...rezultatul sondajului arata bine.
Personal, sunt deranjat de proiectoarele de ceata folosite abuziv (in speta, cand nu e ceata).

06 Noi 2010, 17:02

@ tudoralex : gresit ! nu prea e dreptul fiecaruia sa mearga cu ce viteza considera .
Art.99. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa I de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de către persoane fizice:

1. conducerea unui autovehicul în mod nejustificat cu o viteză cu cel puţin 10 km/h sub limita minimă obligatorie stabilită pe tronsonul de drum respectiv;

Art.49. (3) Pe anumite sectoare de drum, ţinând seama de împrejurări şi de intensitatea circulaţiei, administratorul drumului, cu avizul poliţiei rutiere, poate stabili şi limite de viteză inferioare, dar nu mai puţin de 10 km/h pentru tramvaie şi de 30 km/h pentru toate autovehiculele.

Ar mai fi o chestie care nu se prea respecta si pe mine personal ma deranjeaza :
Art.42. - Când circulaţia se desfăşoară pe două sau mai multe benzi pe sens, acestea se folosesc de către conducătorii de vehicule în funcţie de intensitatea traficului şi viteza de deplasare, având obligaţia să revină pe prima bandă ori de câte ori acest lucru este posibil, dacă aceasta nu este destinată vehiculelor lente sau transportului public de persoane.

08 Noi 2010, 14:50

Avand in vedere ca vorbim de zi-lumina, daca nu e ceata si vizibilitatea permite-aprind pozitiile. Faza scurta-numai cand ies din oras. In rest, faza lunga -doar cand e necesar, rar in oras. 8-} Am un anume respect pentru ceilalti parteneri de trafic citadin.

08 Noi 2010, 15:19

Sa ne scuze administratorii pt off topic si va rog sa ma corectati daca gresesc dar cred ca legea se refera doar la tronsoanele de drum pe care este introdusa o limita minima de viteze semanalizate prin indicator. Eu personal n-am auzit de limita minima pe un drum national. In alta ordine de idei mai bine stau in spatele unui melc si ajung cu cateva minute mai tarziu decat sa stiu ca cineva s-a grabit si nu mai ajunge acasa.

08 Noi 2010, 18:55

Cu asta sint si eu de acord in totalitate!

08 Noi 2010, 20:13

@ tudoralex : am eu o cunostinta ( femeie normal :D ) care a fost amendata pentru ca mergea prea incet si incurca circulatia. Banuiesc ca nu a stat nimeni cu radarul pe ea ca sa vada cu cat merge dar daca dom` garcea asa a considerat....
Stii ca legea e interpretabila. Trebuie sa traiasca si avocatii nu?
Oricum ei dau amenzi, e treaba ta daca o contesti sau nu dupa. Spun asta pentru ca acum cateva luni mergeam cu cineva in masina si ne opreste Pol. pentru depasirea vitezei si ce sa vezi ... garcica a trecut in procesul verbal si faptul ca soferul nu a purtat centura chiar daca amandoi am sustinut ca acesta o purta. Raspunsul lui a fost sec...eu asa am vazut deci v-am dat amenda :))
Concluzia este ca cel putin la faza cu centura treaba e interpretabila. Este cuvantul tau impotriva cuvantului "organului".
Răspunde