Discutii libere/forum

Cum va cresteti copiii? Si unde?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Cum va cresteti copiii? Si unde?

Mesajde shine » 29 Noi 2010, 10:10

Martini, eu cred ca totul tine si de educatie. Daca tu iti inveti copilul ce e bine si ce nu, in momentul in care va auzi ceva in stanga si in dreapta va sti sa faca diferenta intre bine si rau. Da, recunosc, si eu mai injur. Cred ca face parte din vocabular. Ca nu imi bag si imi scot la fiecare 5m asta e partea a doua. Deci e posibil sa te auda si pe tine, in timp ce conduci, ca scapi un phutu-i...

chefdejoaca: asta cu as vrea sa ii ofer dar nu pot, e o chestie pe care ti-o asumi cand faci copilul. Nu poti sa te pui pe activitate intensa si cand se naste sa descoperi ca nu ai parcuri, ca nu ai bani de pampers, nu ai , nu ai...
Cand te hotarasti sa faci un copil, faci un SWOT. pe care ti-l asumi. o sa fie asa, asa si asa. nu o sa ma plang pentru astea. Daca nu esti capabil sa iti asumi anumite chestii, cred ca atunci devine un chin sa ai un copil.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde valistoica » 29 Noi 2010, 10:50

$1 scrie:$2um va cresteti copiii? Si unde?.... si cu ce?
:|
Aud atat de des in jur, " ne-am dori, dar nu ne permitem sa ii oferim un trai decent"

Dar banuesc ca nu iei in considerare ce auzi atat de des

Hai sa fim seriosi, ne permitem sa ne cumparam masini de mii de euro, le facem revizii de milioane si nu ne permitem sa crestem un copil? Sunt proaspat tatic de o saptamana si pot spune ca NICIODATA nu mi-am pus o astfel de problema. Din putinul pe care il are fiecare, cred ca putem oferi o particica unui copil, indiferent de cat de mica este.
Focus owner...
valistoica
Gold Member

Maşina: Ford Focus 1.5 TDCI 120 CP

Mesajde adicristea » 29 Noi 2010, 11:14

Interesanta discutia cu "ne permitem sau nu", dar vedeti ca subiectul topicului e CUM si UNDE cresteti copiii ;).
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde shine » 29 Noi 2010, 14:50

pai da, cu ce face parte din cum.
Ca daca ii spui copilului de 1343 ori pe zi: as fi vrut sa iti iau aia, dar nu pot, as fi vrut sa te trimit acolo, dar nu ne permitem, etc. inseamna ca il cresti prost! :)
e bine-asa domn` moderator.
shine
Membru reincarnat

Maşina: Ford Fusion 2004, 1.6 / 100 CP + Ford Focus 2012 1.0 / 125 CP
VIN: EuPreferDemisecul

Mesajde Nic_Bv » 29 Noi 2010, 15:20

Incep sa realizez cat de norocos sunt, cu spatiu verde in fata blocului, copii de aceiasi varsta cu ai mei prin vecini, ii las fara grija la joaca si pana la 9 seara.
Ce-i drept, la vreo trei blocuri mai incolo se mai strang baieti de 20 de ani la un tenis de picior, o bere, o samanta... dar pastreaza un minim de decenta publica. Cel putin din cate am constatat eu pana acum.

Cat despre idiotul ala de care povestea Alen... fara cuvinte...
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde zaboss » 29 Noi 2010, 15:25

$1 scrie:$2a daca ii spui copilului de 1343 ori pe zi: as fi vrut sa iti iau aia, dar nu pot, as fi vrut sa te trimit acolo, dar nu ne permitem, etc. inseamna ca il cresti prost! :)

Asta ţine mai degrabă de frustrările părinţilor decât ale copiilor. Eu nu am avut vreo problemă când eram copil că Tibi avea video şi sistem Samsung dublu casette, şi eu Mayak, că Mirel avea blugi Benetton şi Puma originali şi eu aveam raiaţi şi adidaşi Pionierul, nici ei nu plângeau foarte tare când se rugau de mine să scot Artexul :p sau fileul de tenis de masă...

Ca părinte, întotdeauna va exista ceva pe care copilul îl va vrea dar nu ţi-l vei putea permite (sau, să zicem că ţi-ai putea permite, nu merită cheltuiţi banii pe cine ştie ce moft). Una din cauzele crizei actuale este şi faptul că mulţi au trăit peste ceea ce-şi puteau permite şi acum plătesc nota.
Ultima oară modificat de zaboss pe 29 Noi 2010, 15:33, modificat 1 dată în total.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde tudoralex » 29 Noi 2010, 15:33

Eu stau si ma intreb si supravietuirea intr-un mediu ostil sa zic asa nu face parte tot din educatie? Traim intr-o lume destul de dura fie ca recunoastem sau nu. Daca reusesti prin absurd sa iti tii copilul intr-un glob de cristal nu e oare mai rau cand se va lovi de realitate?
tudoralex
Gold Member

Maşina: ford focus 2005 1.6i 100cp trend
VIN: wf05xxgcd55j34969

Mesajde zaboss » 29 Noi 2010, 15:41

$1 scrie:$2ncep sa realizez cat de norocos sunt, cu spatiu verde in fata blocului, copii de aceiasi varsta cu ai mei prin vecini, ii las fara grija la joaca si pana la 9 seara.
Ce-i drept, la vreo trei blocuri mai incolo se mai strang baieti de 20 de ani la un tenis de picior, o bere, o samanta... dar pastreaza un minim de decenta publica. Cel putin din cate am constatat eu pana acum.

Şi eu la fel. Şi sunt convins că asta va conta din ce în ce mai mult la preţul locuinţelor. Oricum, pentru noi asta a contat foarte mult când am ales casa. Merită să faci 20-30 de minute în plus până la serviciu pentru asta.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 29 Noi 2010, 15:44

Pai nu cred ca e vorba de a tine copilul intr-un glob de cristal. Dar fetita aia despre care a relatat Alen la inceput a avut ghinionul sa primeasca o proasta educatie tocmai de acasa. Plus ca varsta nu o "califica" pentru un astfel de limbaj.

Copilul tau se va lovi, invariabil, de limbajul si atitutindea ostila de pe strada atunci cand se va duce la scoala, la liceu. Problema e cum reusesti sa-i arati ce e bine si ce e rau. Si intrebarea care ma roade pe mine si mai mult este cum deosebesti tu, ca parinte, ce e bine si ce e rau!? Pentru ca, spre exemplu, tinutul de mana si sarutatul pe strada atunci cand eram eu mic eu il vad ca normal, insa bunicii mei si ai prietenelor mele de atunci nu priveau asta cu ochi buni. Acum, astia micii vorbesc (si in unele cazuri si practica) despre sex de prin generala. E bine, e rau?

$1 scrie:$2na din cauzele crizei actuale este şi faptul că mulţi au trăit peste ceea ce-şi puteau permite şi acum plătesc nota.

Corect! Cu mentiunea ca nu numai ei platesc nota, ci si noi, ceilalti.
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Mesajde martini » 29 Noi 2010, 15:49

$1 scrie:$2um va cresteti copiii? Si unde?.... si cu ce?
:|
Aud atat de des in jur, " ne-am dori, dar nu ne permitem sa ii oferim un trai decent"

$1 scrie:$2ai sa fim seriosi, ne permitem sa ne cumparam masini de mii de euro, le facem revizii de milioane si nu ne permitem sa crestem un copil? Sunt proaspat tatic de o saptamana si pot spune ca NICIODATA nu mi-am pus o astfel de problema. Din putinul pe care il are fiecare, cred ca putem oferi o particica unui copil, indiferent de cat de mica este.

nu ma refeream la bani in topicul asta, chiar nu as vrea sa deviem spre finante. din fericire ma descurc mai bine decat multi, insa asta nu inseamna ca imi permit casa la care visez inca sau vacantele exotice. pe mine ma interesa cum va cresteti voi copiii, cum faceti sa ii tineti cat mai departe de viciatii de la bloc, de la scoala, etc, cum reactionati cand acestia injura langa copilul vostru...

$1 scrie:$2artini, eu cred ca totul tine si de educatie. {...}

chefdejoaca: asta cu as vrea sa ii ofer dar nu pot, e o chestie pe care ti-o asumi cand faci copilul. Nu poti sa te pui pe activitate intensa si cand se naste sa descoperi ca nu ai parcuri, ca nu ai bani de pampers, nu ai , nu ai...
Cand te hotarasti sa faci un copil, faci un SWOT. pe care ti-l asumi. o sa fie asa, asa si asa. nu o sa ma plang pentru astea. Daca nu esti capabil sa iti asumi anumite chestii, cred ca atunci devine un chin sa ai un copil.

corect, de educatie ceream si eu sfaturi :) tips and tricks...
iar de analize smart swot si altele ... sa fim seriosi, e vorba de un copil, o viata, nu o afacere. oricat ai incerca sa cuprinzi tot ce se intampla in viata post-copil nu o sa reusesti; e vorba de sentimente, ganduri, schimbari radicale de atitudine, etc. Ca in mare iti faci un plan ca sa nu fii in situatia sa te trezesti cu un copil "si acum ce facem?" asta e altceva. Dar de aici pana a te gandi cum va fi la liceu la copil, ce colegi buni/rai e cale lunga si multe se intampla in 10-20 ani. Cel putin la blocul meu situatia s-a inrautatit din punctul de vedere al derbedeilor in ultimii 2 ani cu 3000%. E posibil de maine sa dispara de tot insa nu am cum sa stiu. Eu incerc sa ma adaptez la situatie actuala si sa prevad cat pot de mult din ce va urma.

$1 scrie:$2nteresanta discutia cu "ne permitem sau nu", dar vedeti ca subiectul topicului e CUM si UNDE cresteti copiii ;).

multumesc! :)

$1 scrie:$2ncep sa realizez cat de norocos sunt

cat zici ca e un apartament la tine in scara? :D
stau de vorba cu mai multa lume, si se pare ca pe masura ce ma departez de constanta si ma apropii de cluj e lumea mai educata, problemele cu minoritarii sau violentele sunt mai rare. brasov e la mijlocul drumului :)

LE

$1 scrie:$2erită să faci 20-30 de minute în plus până la serviciu pentru asta.

in faza asta sunt eu, caut ceva mai departe de mlastina.
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Mesajde zaboss » 29 Noi 2010, 15:57

$1 scrie:$2pe mine ma interesa cum va cresteti voi copiii, cum faceti sa ii tineti cat mai departe de viciatii de la bloc, de la scoala, etc, cum reactionati cand acestia injura langa copilul vostru...
de educatie ceream si eu sfaturi :) tips and tricks...

E mult mai simplu decât crezi: puterea exemplului. Copilul imită mai întâi ce vede în casă, abia apoi preia de pe stradă, dacă terenul este pregătit corespunzător.
zaboss
Gold Member

Mesajde Mihai L » 29 Noi 2010, 15:58

$1 scrie:$2..
stau de vorba cu mai multa lume, si se pare ca pe masura ce ma departez de constanta si ma apropii de cluj e lumea mai educata, problemele cu minoritarii sau violentele sunt mai rare. brasov e la mijlocul drumului :)

Pai nu-i pacat sa te opresti la Cluj, ca doar putin mai ai si iesi din tara? =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde gonzolica2000 » 29 Noi 2010, 17:28

$1 scrie:$2u stiu unde va cresteti voi copiii, insa noi suntem oripilati de orasul in care traim, nu vreau sa generalizez sa zic de romania ca nu stiu prin alte parti cum o fi, doar banuim. mentionez ca locuiesc in constanta, pe un bulevard principal.

ehh nu e chiar asa...si eu sunt din Constanta, scoatem din calcul fata blocului sau spatele lui, magazinele din imprejurimi etc.... Parcul Tabacarie numai pe 50 de metri se circula cu masina , respectiv spre restaurantul Cetate. Iar acolo nu cred ca poti merge cu 50 la ora, eu am copil de 6 luni si ma plimb zilnic pe acolo dar daca vad ca merge cineva pe acolo cu mai mult de 20 la ora ma arunc pe capota lui, am 110 kile ( 0,1 tone ) .
Eu zic ca orasul Constanta in privinta locurilor de plimbare cu bebe sta printre cele mai bine din tara. Ai parcul Tabacarie, ai parcul din tomis ll, ai parcul de la Primarie , ce-i drept ultimele doua sunt cam mici. Apoi ai faleza din port, ai tot malul marii din Mamaia care are aerul cel mai curat si bun pentru copii ( exceptie vara cand sunt alge ), ai malul lacului..... sunt mult mai multe variante din fericire pt noi. Pe unde zici tu, Stefan cel Mare acolo e cel mai poluat de praf, acolo tot timpul e curent care ridica totul in sus.

eu pe acolo ma oxigenez, parcul tabacarie si malul marii, pana acum a fost ok......cainii vagabonzi nu zic nimik daca nu te iei de ei, de tzigani nu vorbesc ca ei nu se plimba si nu se oxigeneaza, deci nu te intalnesti cu ei pe traseu
gonzolica2000
Incepator

Maşina: FORD BRONCO II 89 Eddie Bauer 2,9 V6, Ford Galaxy 1.9 tdi 2003 - astea la Ford.

Mesajde Nic_Bv » 29 Noi 2010, 17:43

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ncep sa realizez cat de norocos sunt

cat zici ca e un apartament la tine in scara? :D

Cat dai sa imi vina dorul de duca? :D
La ora actuala un apartament cu 4 camere in zona valoreaza vreo 70.000 EUR, cred. A valorat si 100.000.

Eu cand l-am luat am dat de 4 ori mai putin. Daca as avea nevoie acum de o achizitie imobiliara, mi-as face casa. Mi se pare aberant sa coste un apartament la fel ca o casa. In fine, deviem pe alte coordonate discutia, scuze de offtopic.

Referitor la educatia copiilor, mai exista si alte probleme. Mi-am pierdut motivatia sa exercit presiune asupra copiilor sa invete (noroc ca sunt cat de cat constiinciosi).

Parintii nostri ne bateau la cap "fa scoala sa ajungi si tu om cu facultate, repartitie, locuinta, etc"
Nu duc si nu o sa duc NICIODATA dorul vremurilor ceausiste.

Insa cand vad ce bataie de joc a ajuns invatamantul, pur si simplu nu pot sa-mi hingheresc copiii doar ca sa vina cu coronita la sfarsitul anului. Le-am si spus, asteptarile mele sunt sa fie in primii 10-15 din clasa; daca iau premiu, primesc bonus.

Din punctul meu de vedere, ca parinte, prioritatile in educatie sunt:

1. Sa fie sanatosi. Amandoi baieti fac cel putin un sport, in permanenta. Asta e inotul. Pe langa, ce le place (baschet, karate), dar inotul este obligatoriu. Si tot la sanatate includ alimentatia. Le explic in permanenta ce e bine sa manance si ce nu, fara sa le interzic (celui mic ii place slanina prajita :D )

2. Sa fie "Hopa Mitica", sa pice oricand si oriunde in picioare. Incerc in masura posibilitatilor sa facem concediile in strainatate, unde ii trimit sa se descurce. Vrei inghetata? Poftim banii, descurca-te. Cere si ti se va da. O:-) Vreau neaparat sa stapaneasca minim 2 limbi straine, sa stie sa socializeze, sa lucreze in echipa, etc.

3. Fiind baieti, am pretentia sa stie sa bata un cui, sa faca treaba barbatului in casa. Am noroc sunt indemanateci.

Din pacate (sau din fericire?) scoala vine pe locul 4. Nu am cum s-o pozitionez mai sus! Ii incurajez, evident, sa faca performanta la scoala, dar nu pun presiune asupra lor.
Voi, ceilalti parinti, considerati la fel? Chiar sunt curios care sunt obiectivele voastre in cresterea urmasilor...
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde zaboss » 29 Noi 2010, 18:20

$1 scrie:$2Referitor la educatia copiilor, mai exista si alte probleme. Mi-am pierdut motivatia sa exercit presiune asupra copiilor sa invete (noroc ca sunt cat de cat constiinciosi).

Să nu confundăm şcoala cu învăţătura ;) Din ce în ce mai des se exclud =))
Presiunea trebuie să existe fiindcă şi tentaţiile sunt mult mai mari decât pe vremea noastră, deci şi derapajele mai facile. "Şcoala" rămâne în continuare singura cale către o viaţă mai bună şi va fi mult mai uşor pentru ei în condiţiile scăderii mediei generale (şi a interesului pentru studiu).
zaboss
Gold Member

Mesajde Alen » 29 Noi 2010, 18:41

$1 scrie:$2 mult mai simplu decât crezi: puterea exemplului. Copilul imită mai întâi ce vede în casă, abia apoi preia de pe stradă, dacă terenul este pregătit corespunzător.

exact
asta e una din cheile succesului
daca educatia primita in casa si inradacinata inca de mic in fiinta lui e buna, neghina aruncata pe parcurs de anturaj nu va rodi
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

Mesajde adicristea » 29 Noi 2010, 18:50

Nu prea inteleg eu asta cu "puterea exemplului". Sa luam limbajul agresiv: cum opresti copilul din a auzi (si mai ales folosi) cuvintele cu P din fata blocului?
Imagine
adicristea

Mesajde Alen » 29 Noi 2010, 18:56

n-ai cum sa-l opresti, asta e clar
dar pur si simplu nu se prind de el, ii vor suna fals in gura si sansele de a le folosi (mai ales daca e fata; si la colegul martini e fata) sunt foarte reduse
aceste sanse cresc spre 100% daca, odata venit de la scoala (de exemplu) il aude pe tacsu injurand-o pe maica-sa, beat mort
Alen

Mesajde Alen » 29 Noi 2010, 19:10

imi pare rau, dar nu mai pot edita postul de mai sus...rog un domn moderator sa uneasca cele doua posturi, daca se considera necesar acest lucru
...........................

pana la urma, aceste cuvinte obscene, folosite atat de des, efectiv se demonetizeaza, isi pierd intelesul....au devenit ceva banal, pentru ca toata lumea sta cu p*$a in gura

sa va mai dau un exemplu: la mine in cartier, salutul obisnuit intre cei de varste 15-25 de ani (aproximativ) este : "salut, bă m*%e, ce mai faci, băga-mi-aş pa-n mă-ta" 8-}

pe vremea mea, daca imi spunea cineva asa ceva, muream cu el de gat; pe atunci, notiunea de prietenie avea un altfel de sens, la fel si notiunea de injuratura
Alen

Mesajde adicristea » 29 Noi 2010, 19:15

Cu tot respectul (si sunt sanse FOARTE mari sa gresesc, eu neavand copii), consider ca va amagiti. O sa ma iau pe mine exemplu (dar nu generalizez): cat am fost mic, ai mei m-au pus sa invat de rupeam manualele in doua; am fost premiant I toata generala; am fost un copil... cat de cat model, sa zicem, in sensul ca nu ma bateam, invatam foarte bine; dar am avut si eu perioade: am injurat de prin clasa a 3-a (da, cuvintele alea cu P), am fumat pe ascuns prin cimitir (de vreo 2 ori), am fost la furat de fructe (astea cred ca le facea orice copil, nu stiu daca mai merge acum), am vandut sandwichurile maica-mii ca sa imi iau gume Turbo. Doar ca nici una dintre astea nu s-a prins de mine: m-am lasat de injurat dupa a 5-a pana prin liceu, de fumat nu am mai fumat niciodata dupa acele 2 dati, sandwichuri nu mai primeam, deci nu mai aveam ce sa vand, dar nu am simtit nevoia sa fac altfel banii. Iar parintii mei nu au stiut de astea, pur si simplu le-am invatat singur (cu ajutorul anturajului) si m-am dezvatat singur.

Astazi tentatiile sunt inzecit mai mari. Ma gandesc ca in loc de fumat, acum e posibil sa inceapa cu droguri. Mai o tigara, apoi pe nas, apoi la seringa. Si de acolo s-a terminat. Asta nu prea inteleg eu, cum vine asta cu puterea exemplului? Ca sigur nu va vad pe nici unul tragand pe nas prin casa, dar credeti ca nu se lovesc/vor lovi de asta la scoala? Hai ca poate nu acu pentru ca sunt destul de mici, dar in cativa ani (la Alen chiar e mai aproape decat si-ar dori el pt ca presupun ca in maxim 2 ani fata lui va ajunge la liceu)?

PS. Excelent topic, cel putin pentru mine care strang inca informatii.

Later: @Alen - da, "draguta" expresia aia; si mai e si varianta cu "c041e"; :-<
Imagine
adicristea

Mesajde zaboss » 29 Noi 2010, 19:32

$1 scrie:$2b]Doar ca nici una dintre astea nu s-a prins de mine.

QED
zaboss
Gold Member

Mesajde Mihai L » 29 Noi 2010, 21:23

$1 scrie:$2..
PS. Excelent topic, cel putin pentru mine care strang inca informatii.

Informatii ca sa ce? Daca vrei, iti pun deoparte un kit de XP sa-l ai peste 15 ani... =))
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Alen » 29 Noi 2010, 21:54

sefu', ceva util se poate ?
Alen

Mesajde Mihai L » 29 Noi 2010, 22:09

Pai in mare sunt aceleasi probleme peste tot. La mine in zona este mai curatel, recunosc, dar nu pot sta afara cum stateam eu pe vremuri in jurul blocului...
Ca metode, tot buna crestere si cred ca si comunicatia pastrata in timp este foarte utila.
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde martini » 30 Noi 2010, 10:26

$1 scrie:$2ehh nu e chiar asa...si eu sunt din Constanta

in tabacarie se plimba cu masinile peste tot, intr-adevar de la cetate pana spre iesire e cel mai frecventat insa si pe restul aleilor, de exemplu pe traseul satul de vacanta-mall sau cetate-mall se practica din ce in ce mai des. cel putin de fiecare data cand iesim noi nu se poate sa nu fie vreun "adevarat". Pe seara (dar nu mai iesim seara in parc din cauza frigului) intra cu masinile pana la podul ala mic, adica trec peste tunel si merg drept pana la lac sau fac stanga. am prins si atv-uri, iar de scutere nu mai zic. o singura data o masina de politie pe care am oprit-o sa ii intreb care e frecventa de patrulare si au zis ca daca au benzina chiar si o data la 2 zile :)) vai de fundul lor si al nostru.
de tomis 2 (acolo am stat) ... nu prea il pot numi parc, foarte ingust si intre 2 strazi f circulate, nu e aer curat, nu e liniste iar copacii rari. la primarie cat de cat dar si ala in termini in 3-4 minute.
falezele in afara verii nu prea sunt de plimbare mai ales cu copil mic din cauza vantului, iar vara e aglomeratie ca vin toti acolo.
orice ai face, tot in tabacarie ajungi. ar mai fi parcul de la teatru dar tot asa in 3-4 minute e gata.
mi-a placut faza cu 0,1 tone :)
sa mergi in bucuresti sa vezi ce parcuri au si sa le compari cu ale noastre. ultimul in care am fost daca nu ma insel IOR se numea e superb. cam cum era tabacarie in zilele de glorie, de jur imprejurul lacului. mare, pazit, foarte ingrijit, zone speciale pt role/biciclete, etc.

nic_bv, cam asa gandim si noi, suntem in urma ta, avem fetita doar de 1 an si 1 luna.

educatia intr-adevar este cea mai importanta, cu ce pleaca de acasa in momentul cand iese afara si ramane singur(a) fara sa fie cineva langa sa ii spuna daca e bine sau rau. stiu ca pe asta trebuie sa insistam, insa cand am crescut noi nu erau injuraturile chiar asa de dese (exact cum zicea alen, erau folosite cand chiar i le urai celuilalt, in momente de tensiune), acum ei le folosesc ca pe semnele de punctuatie. la fel cu tigarile, si eu am incercat sa fumez din cauza golanilor cu care umblam, insa aceia erau ingerasi pe langa cei de la scara blocului.
>>> Fordurile mele

Constanta - intalniri locale
Pentru a te adauga in grupa ClubFord Constanta - click pe link http://forum.clubford.ro/ucp.php?i=grou ... membership bifeaza in dreptul grupei Constanta si apoi apasa pe butonul trimite/send
martini

Maşina: Focus 2 facelift 1,6 GPL

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum