ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Re: Airbag-urile si centura.

03 Aug 2011, 09:44

Din cate stiu eu daca nu ai centurile puse nu sar.
La MK3 sub scaune sunt cartusele detonatoare (se vad in partea dreapta a scaunului dedesupt, cam in dreptul mamei de la centura) si daca nu e pussa centura nu detoneaza si nu sar airbagurile.Mai este un senzor sau doi in fata sub bara care transmite informatia de impact.
Cele laterale cred ca actioneaza numai la informatia senzorului.

03 Aug 2011, 22:33

la MK3 daca soferul are centura pusa sar amndoua si cel din dreapta.
nu stiu ce se intampla daca nu ai cintura pusa.
stiu un coleg care doar la un al treilea impact frontal i-au sarit airbagurile si cam aceasi forta au avut-o toate fiindca schimba aceleasi piese. { am vorbit aici de un MkIII din 2001}
la mercedes am inteles ca nu sare decat la sofer iar la pasager sare doar daca e cineva pe scaunul din dreapta fiindca are senzor de greutate pe fiecare scaun.

05 Aug 2011, 18:50

nele_crisan

Din cate stiu la mondeo dupa 2003 (dinn ce imi aduc aminte anul )au facut in asa fel ca daca airbagul de la sofer sare ,,sa sara si cel de la pasager .Nu cred ca centura are treaba cu declansarea airbgului sofer.
CE faci daca soferul nu are centura pusa ,nu sare? eu zic ca este gandit sa sara oricum cu sau fara centura ,ca doar cineva conduce masina aceea si nu ar avea cum sa nu fie

Ce este pana in 2003 au pe scaunul pasagerului senzor de sezut ,cu ajutorul lui va stii airbagul cand si nu sa sara asta 100% ca doar am desfacut scaunul .DEci asa va recunoaste ca pe scaunul pasagerului este cineva ,nu este nimeni nu declanseaza .

Din ce imi aduc aminte din discutia cu DG.Alexandru ,atunci cand a avut necazul sa ii sara airbagurile ca cica au scos acel senzor de sezut fiind piesele m-ai ieftine si m-ai accesibile .

Costel-2008

Sunt mult m-ai multi senzori decat stii tu ,in fata ,in stalpii masini (adica lateral ) etc
IAr aici unde zici ca :

.........,La MK3 sub scaune sunt cartusele detonatoare (se vad in partea dreapta a scaunului dedesupt, cam in dreptul mamei de la centura) si daca nu e pussa centura nu detoneaza si nu sar airbagurile""''''''

Acelea sunt centuri protensionate ,au si ele o capsa pirotehnica de declansare .Centura protensionata ajuta ca atunci cand ai centura pusa si sar airbagurile sa te stranga ...,sa te tina m-ai fix pe scaun cum s-ar zice ...
Răspunde