Discutii libere/forum

Campanie responsabilizare in trafic Politia rutiera Buc.

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Campanie responsabilizare in trafic Politia rutiera Buc.

Mesajde BogdanF » 14 Iun 2011, 11:57

Dragi colegi de forum, am aflat astazi ca timp de 2 saptamani politia rutiera va desfasura o campanie de responsabilizare in trafic si va tine pe strazile iubitului nostru oars 42 de radare mobile la orice ora din zi si din noapte. De asemenea se vor efectua controale de rutina, deci vedeyi cu ce amestecati apa plata. Nu am apucat sa verific informatia, astept sa imi confirme cineva daca a aparut oficial pe undeva, dar mai bine sa fim atenti decat sa ne luam amenzi degeaba.
FORD FOCUS 2007 1.6 TI-VCT FUN X Imagine
DACIA DUSTER 2012 1.5 dCi Imagine
BogdanF

Maşina: Focus al II-lea

Re: Campanie responsabilizare in trafic Politia rutiera Buc.

Mesajde kronosro » 14 Iun 2011, 20:55

se presupune ca distinsii nostri colegi nu amesteca apa plata cu alte ape (tonice, tari, grele ... ) sau cu tarii. eu cred ca "fordistii" sint soferi civilizati care ar putea/trebui sa dea /fie exemplu in trafic ;) =D>
kronosro
1nsane Member

Maşina: Kuga MK3.5 facelift Active X 2.5L FHEV AWD

Mesajde Nic_Bv » 14 Iun 2011, 21:13

Uite d-aia nu amestec apa plata cu nimica, prefer sa o las copiilor si sa beau sec sau "on the rocks".

Lasand gluma deoparte, va urez bafta sa eviti milogii in uniforma. Imi cer scuze, dar nu pot sa-i numesc altfel vazandu-i cum stau la ciupeala.

Ce-ar fi sa se responsabilizeze ei mai intai?
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde alexandrusavu » 22 Iun 2011, 12:03

Pe mine tocmai m-a responsabilizat un polițist vis-a-vis de prioritatea la trecerea de pietoni.
M-a responsabilizat cu vreo 134 ron și 30 de zile de meditație.
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde bogda1313 » 22 Iun 2011, 12:06

Ups :( .
Am vazut ca si la mine pe Bd. Timisoara stau la panda de cateva zile strict pentru trecerea de pietoni de la intersectia cu Romancierilor.
Ford Focus MK4 Wagon 2019 Titanium, 1.0 EcoBoost 125 M6
Ford Focus MK2 2007, 1.6 Duratec, Trend Collection + multe chestii montate din pasiune
My site: Auto TestDrive
bogda1313

Maşina: Focus MK2, 2007

Mesajde alexandrusavu » 22 Iun 2011, 12:53

Foarte bine fac.
Singura mea problemă este că aceste "acțiuni" sunt sezoniere și nu au un caracter permanent.
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Mesajde Nic_Bv » 22 Iun 2011, 16:42

@alexandrusavu: nasol moment. Esti de admirat pentru atitudine.

Sper ca astfel de actiuni sa salveze vieti omenesti, dincolo de banii adunati la buget si carnetele suspendate.

Si in Brasov este in plina desfasurare o astfel de actiune, sunt filtre la trecerile de pietoni si aproape in permanenta sunt soferi trasi pe dreapta.

Saptamana trecuta imi povestea o cunostinta ca mergea cu taxiul si a fost tras pe dreapta taximetristul pentru ca nu acordase prioritate. Culmea e ca in loc sa sune la dispecerat sa cheme o masina care sa preia clientul, taximetristul a stat minute in sir la parlamentari cu politistul.
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde toxicristi » 22 Iun 2011, 17:14

Din pacate, la noi pietonii nu sunt foarte educati. De multe ori se intampla ca pietonul, bine-intentionat, sa vrea sa te lase sa treci, dar el totusi calca pe trecere si calculeaza ca pana ajunge in dreptul tau, ai trecut deja, fara sa isi de seama ca te expune riscului de a ramane fara permis.

Nu stiu daca cazul de fata a fost asa, dar am amici care au patit-o asa.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde adicristea » 22 Iun 2011, 17:29

Aici gresesti. Nu pietonul nu e foarte educat, ci soferii sunt foarte needucati (ma includ si pe mine pentru ca nu-s usa de biserica). Intr-o lume ideala, masinile ar trebui sa reduca viteza spre 30 in preajma trecerilor de pietoni (e si-n lege), astfel sa poata opri daca pietonii vor sa treaca. Partea proasta e ca in RO sunt EXTREM de multe treceri de pietoni, dupa parerea mea, si astfel ar trebui sa mergi aproape constant cu 30. O idee ar fi sa se reduca trecerile de pietoni, iar cele care sunt sa fie semaforizate, adica apesi pe buton si astepti sa se faca verde (cum e-n UK). Mi-e greu insa sa cred ca se va intampla asta prea curand.

Politia, pe langa vanarea soferilor care nu opresc la trecere, ar trebui sa treaca si la ridicarea sau amendarea masinilor care stationeaza foarte aproape de trecerile de pietoni sau chiar pe acestea, facand astfel ca vizbilitatea sa fie redusa. Nu o data mi s-a intamplat sa nu pot vedea inceputul trecerii de pietoni din cauza camioanelor oprite chiar inainte de zebra.

Dar asa cum zicea si Alex, parerea mea e ca astfel de actiuni ar trebui facute mai des.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde R Z F » 22 Iun 2011, 19:29

dar ce parere ati avea voi daca milogul de pieton ar sta in mama ma-si pe trotuar si s-ar asigura ca nu trece nicio masina, sau sa astepte sa i se dea prioritate, cuminte, cum spuneam, PE TROTUAR!!!

asa nu ne-ar mai lua nimeni permisele... si obligatia asta a pietonilor e scrisa si in lege si in bunul simt, dar mai ales in instinctul de supravietuire...

numai ca romanul e oaie proasta si sare pe trecere de zici ca a venit cu ea de acasa si el are obligatia sa iti sara pe capota, nu are dreptul sa traverseze prin loc marcat...

una e sa nu dai prioritate la trecerea de pietoni cand vezi de la 100 de metri un pieton care asteapta cuminte pe trotuar sa poata sa treaca si el, si alta e sa ti se ia permisul de milogii ceilalti, la 10 metri de trecere, pentru ca, atunci cand tu erai cu masina la 3 metri de trecere si aveai 30 la ora (ca in rahatul asta de oras nu ai cum sa mergi mai repede ziua) si nesimtitul de pieton a pus piciorul pe trecere si a si inceput sa faca pasi spre tine, ca sa iti faca rau

asadar, pentru cine se lezeaza, imi cer scuze pentru limbaj... DAR PENTRU CEILALTI, CARE STIU CARE E ADEVARUL SI CUM SE CIRCULA, THUMBS UP!
Asta-i tot, ne vedem pe strazi / Te las sa iti combini mashina cu ce crezi
avem doua roti la sol, mereu e una dintre ele / avem un motor si-o viata intreaga fara portiere
avem demnitate, ingenunchiem doar in viraj / avem urlete-n pistoane, in loc de basi in portbagaj
R Z F
Gold Member

Maşina: Ghia X RS-look
VIN: wf05xxgcd57s01178

Mesajde toxicristi » 22 Iun 2011, 19:34

@adi : Ce treaba are viteza cu ce am zis eu? Si sa mergi cu 20 la ora, nu conteaza, problema e aceeasi. Pietonul asteapta si te lasa sa treci (daca esti la sfarsitul unei coloane de masini, de exemplu), doar ca nu asteapta sa treci efectiv de trecere si pune piciorul pe trecere. Se intampla mai ales cand esti pe banda a 3-a.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde adicristea » 22 Iun 2011, 23:00

Am inteles acum la ce te refereai, tu cand spuneai "nu sunt educati" te refereai STRICT la exemplul tau. Scuze in cazul asta.
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde deejay_xb » 28 Iun 2011, 07:57

eu tind sa cred ca avem cam 50% (minim) pietoni sinucigasi, multi merg pe trotuar si apoi tzushti pe trecere asa in viteza de pui cate o frana si te rogi sa nu te loveasca cel din spate...
Imagine
Imagine
deejay_xb
1nsane Member

Maşina: Porsche Cayenne Turbo twin-turbocharged 4.8L V8 500+ hp

Mesajde marius_tsr » 04 Iul 2011, 10:50

E adevarat ca multi pietoni trec strada aiurea, dar sint si destui soferi care fac accidente fiindca ori nu se uita in toate directiile, nu cedeaza prioritatea, sau habar nu au sa aprecieze distantele cind fac depasiri, sa nu mai vorbim de cei care fac depsiri la risc in curbe fara vizibilitate.
Eu as avea o propunere: soferii care sa fac vinovati de accidente, sa fie obligati ca timp de un an sa umble cu un banner pe masina pe care sa scrie de exemplu "pentru ca sint sofer slab am facut accident", sau cum au taxiurile, sigla prinsa cu ventuze pe acoperis, sa-i vada toti si sa ne ferim de ei. Sa-i faci de ras in public cred ca ar fi o pedeapsa mai buna decit amenda.
marius_tsr
1nsane Member

Maşina: Ford Sierra RS Cosworth 4x4, 1990, N5D/YBJ, 220CP

Mesajde bogdanv » 10 Aug 2011, 15:02

deci, detectat ieri cu detectorul urmatoarele radare dupa amiaza in dr. taberei:
- bd timisoara inainte de plaza romania pe sensul spre plaza inainte de lukoil - 1 bucata
- bd timisoara dupa plaza romania pe sensul spre valea cascadelor dupa prima spalatorie - 1 bucata;
- bd timisoara dinspre valea cascadelor inainte de valea oltului - 1 bucata;
- bd timisoara dinspre valea oltului inainte de plaza - 1 bucata
- bd timisoara dupa plaza romania in dreptul otp bank - 1 bucata

bai aveau colectie tipii caci cei care veneau dupa ce treceau de primul nu se mai asteptau la inca unul sau doua!

in ceea ce priveste pietonii sa avem pardon sint multi sinucigasi si sinucigase. constant vad cite o domnisoara care vorbeste la telefon si care sare pe trecerea de pietoni uitindu-se in directia opusa sau cite o sexagenara care pleaca din semafor mai tare ca porsche...
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://sfinxstone.blogspot.com/ - aici ma exprim asa cum pot si eu
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

"sa nu presupui niciodata nimic" - don Miguel Ruiz
bogdanv

Maşina: Mondeo MK3, 2,0 TDCi, 136CP, Negru, Tiptronic

Mesajde verga_Cip » 11 Aug 2011, 07:57

prin "sexagenara" se intelege cineva cu gena sexului subdezvoltata, nu? :D

PS: pe mine ma enerveaza cand traverseaza grupati, lasand 2-3 m intre grupuri. In loc sa se adune toti si sa traverseze o data ... fiecare cand il taie capul!
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde adispan » 11 Aug 2011, 09:41

cum ma sa se adune toti?
io nu ma adun cu nimeni cind trec strada, ma asigur si trec pur si simplu
adispan

Maşina: FF2 2006 hatch 1.4i 80 CP
VIN: WF03XXGCD36M19528

Mesajde verga_Cip » 11 Aug 2011, 09:43

daca sunt 10 pietoni care traverseaza pe trecere nesemaforizata...nu inteleg de ce trec 2 cate 2 la 3 metri distanta intre ei. :)
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde adispan » 11 Aug 2011, 09:54

pentru ca au acest drept
nici ei nu inteleg de ce masinile au intre ele distante ba de 3 metri, ba de 8, ba de 15 ...

cum draq sa calculezi cind sa traversezi cind astia nu circula grupat?
adispan

Mesajde verga_Cip » 11 Aug 2011, 10:04

e clar, nu ai patit-o...sa stai 3 minute la trecere de pietoni nesemaforizata si sa vin cate 1 cate 2 pe trecere si dintr-un sens si din cellalalt...

PS: eu as spune ca nu e un drept, este obligatia soferilor sa opreasca. Dreptul lor e sa mearga pe trotuar! :D
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde adispan » 11 Aug 2011, 10:08

ba am patit-o
iar daca am merge pe "dreptul lor e sa mearga pe trotuar", cred ca ar creste exponential daunele produse masinilor parcate acolo, pentru ca as calca pur si simplu pe ele :D
adispan

Mesajde bogdanv » 11 Aug 2011, 13:03

ieri in dr taberei stateau capetele de creta la trecerea de pietoni de la Poiana Muntelui... si aveau recolta. am impresia insa ca au angajat citeva babe sa le faca trafic pe trecerea aceea caci la ducere am vazut 2 sexagenare care traversau spre parc si la intoarcere peste 10 minute aceleasi doua bucati treceau invers....
alcoolicul de la şuşa... posesor de Bombonica2...asa ii zice masinutei mele...serios
Imagine
http://farakapak.blogspot.com/ - turnati aici canale fara de capac intilnite in trafic!

bogdanv

Mesajde joe13 » 13 Aug 2011, 15:06

Bogdan, sa treci pe acolo cu 80-100 la ora.......bine le-au facut.
P.S. aceeasi problema este si cu trecerea de la strand (acolo as pune o camera fixa)
joe13

Maşina: FOCUS 2007

Mesajde geo24yo » 16 Aug 2011, 22:25

Daca ar primii si pietonii macar jumate din amenzile soferilor pentru traversare prin loc nepermis nu as avea nicio problema sa stea cap de creta la panda sa ma urmareasca cand nu acord prioritate pietonilor care uita unde se termina parcul si unde incepe strada si traverseaza agale pe trecerea de pietoni. Cati pietoni amendati pentru trecerea prin loc nepermis ati vazut? Iti taie calea, trantesti ditamai frana si vezi cum loganul din spatele tau vine taras de iti ingheata inima. Mergem pe principiul daca astia (soferii) merg cu masina, au bani deci trebuie sa ii jupuim. Dar pe langa amenzile bagate pe gat spre deosebire de pietoni, noi platim impozit, rovignieta, taxa de drum inclusa in pretul carburantului, TVA inclus in pretul carburantului si probabil mai sunt cateva chestii de care nu stim... dar le platim.
geo24yo
Ford Freak

Maşina: Ford Focus
VIN: WF05xxgcc5fu38557

Mesajde Mihai L » 16 Aug 2011, 23:01

Doamne fereste sa nu platesti si vreun pieton... Si la pietoni ce sa le faca, sa alerge dupa ei? Ca aia nu au numar de inmatriculare... :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bogdanv » 22 Aug 2011, 14:37

Imagine

bogdanv

Mesajde alexandrusavu » 22 Aug 2011, 15:42

Titlul corect trebuia să fie "Actiunea "Speed Operation" este desfasurata de politistii rutieri din Capitala, in permanență 24h, 7zile/săpt, 365 zile/an, sub egida Tispol si vizeaza protejarea participantilor la trafic, reducerea numarului accidentelor rutiere produse din cauza vitezei excesive si asigurarea unui climat de siguranta rutiera."
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Mesajde Mihai L » 22 Aug 2011, 18:27

Tocmai ce am vazut un citroen cu numere rosii care a mers mai bine de jumatate din portiunea Piata Presei-Arcul de Triumf pe sensul opus... O fi din organizatie??? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde DanielArdelian2 » 22 Aug 2011, 19:25

Nu stiu cum e la voi in Bucuresti, dar la noi in Timisoara stau cu radarul numai pe niste bulevarde industriale de la marginea orasului (Calea Sagului dupa pod catre Metro, Calea Buziasului pe la Spumotim si Procter & Gamble, etc) unde nu prea vezi picior de pieton, insa trafic la greu, cate doua benzi pe sens, separare intre sensuri, toate conditiile sa se poata circula in siguranta cu cel putin 70 Km/h, desi limita este de 50 Km/h. Adica stau doar "la ciupeala".

Iar pe de alta parte eu feresc si ocolesc masini parcate in sensuri giratorii sau pe treceri de pietoni, ma chinui cand ies de pe o straduta laterala ca nu am vizibilitate din cauza celor care parcheaza chiar pe colt, samd.

Deci...absolut nici o legatura cu siguranta circulatiei.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde alexandrusavu » 22 Aug 2011, 19:33

Ca să nu mai zic doamne ferește să mai asfalteze vreo groapă sau să facă un km de autostradă.
Imagine
Cars :
alexandrusavu

Înapoi la Discutii libere/forum