@Paulp: ref la ce ai scris la debitu ala direct de la BDR - poti sa te interesezi sa vezi daca AVIVA este compania care iti administraza banii? de asemenea, poti sa imi spui ce suma GARANTATA ai pt fiul tau la expirare?
... si da-mi voie sa te felicit ca faci astfel de economii pe temren mediu/lung pt a-ti sprijini copilul
te citez: "Dar cind am intrebat clar: pun 500 mii in fiecare luna, cit voi avea minim in plus la pensie? Pai stai ca nu e asa simplu ca e calcule complexe, ca e vraja marii ca daca, ca parca."
raspunsul la chestiunea asta l-am dat pe larg si in forumul SOFTPEDIA, daca vrei iti dau linkul pe PM; dar revin si aici, scurt de tot:
in lumea asigurarilor si a pensiilor exista 2 mari tipuri de produse: cu dobanda garantata, si unit-linked (UL)
la produsele cu dobanda garantata TI SE SCRIE IN CONTRACT CLAR, NEGRU PE ALB, care este suma GARANTATA pe care o vei primi la finele contractului, in functie de suma pe care o platesti si in functie de perioada; la produsele UL stii cat platesti, SI IN FUNCTIE DE PERFORMANTELE INVESTITIONALE vei avea o suma care este NECUNOSCUTA, dar pe parcurs esti informat despre cati bani ai in cont, si poti "manevra" investitia (cu niste limitari)
asta e, pe scurt (cursul despre produsele de asigurare de viata dureaza zile intregi

)
pentru orice alte detalii intrebati-ma