ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

GPS in Romania?

16 Aug 2006, 09:10

Vroiam sa imi cumpar un gps dar m-am uitat pe aici prin magazine si majoritatea nu au acoperire pe romania.
Acuma nu stiu daca chiar nu au sau s-ar putea aranja dupa cumparare..adica daca e o chestie ce tine de hardware sau se poate aranja din software ?
Aici imi dau acoperire pe europa de vest,adica pana in austria.
Daca e cineva care se pricepe la draciile astea de gps astept lamuririle de rigoare.

16 Aug 2006, 09:19

NU trebuie sa iti cumperi GPS- stand alone....

Iti cumperi un PDA cu antena GPS cum ar fi siemens pocket loox n520, iti cumperi si un card SD de 1 GB, cauti pe net....(cu licenta...desigur) IGO 2006 Europe....si o sa ai toate detaliile din tara si din afara....

iti recomanda modelul acesta doarece are reciever GPS integrat (intern)...si astfel nu iti ocupa slotul de memorie in care trebuie sa bagi cardul cu IGO

http://www.emag.ro/pda/pda-fujitsu-siem ... -K165-V525

16 Aug 2006, 10:19

Poti sa incerci un GPS de la GARMIN.
Cei de la RQA (au scos anul trecut si o harta digitala pentru Romania. Am testat-o si functioneaza perfect.
In afara de asta, Garmin sunt fara discutie dintre cei mai tari din lume in materie de GPS si cartografie.
Crede-ma pe cuvant ca merita.

Check this out:
http://www.garmin.com/
http://www.rqa.ro/
http://www.romaniadigitala.ro/general.php

16 Aug 2006, 10:23

Nu stiu cat de tari sunt pe partea de GPS si cartografie, dar la preturi sunt tari... :icon_sad:

16 Aug 2006, 10:26

Unde gasesc si eu un R.O.A.D 2005 varianta pe PC :icon_mrgreen: :icon_mrgreen: ......da da....cu licenta :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

16 Aug 2006, 10:48

Multumesc mult baieti.O sa ma uit pe adresele alea si o sa vad pana la urma ce fac.
Ma uitasem deja la garmin,are dreptate Mihai ca la preturi sunt fooaaarte taaaari!!

16 Aug 2006, 10:56

Recomandarea lui Zanga mi se pare mai rezonabila.
Daca imi aduc aminte bine, erau si oferte de iGO + PDA (nu mai retin preturile). Daca nu ai alte cerinte pentru PDA ar putea fi de luat in consideratie.
Eu am pus iGO pe un hx4700 (are rezolutie 640x480) si merge super! Doar ca nu are GPS, dar deocamdata ma intereseaza doar partea de oras si nu doare foarte tare lipsa lui.

16 Aug 2006, 10:57

Mihai, daca ai bluetooth pe pda poti sa iti cumperi un reciever gps, e vre-o 3-4 milioane..... :icon_rolleyes:

intrebare...

16 Aug 2006, 11:03

si totusi.... daca pda-urile merg... navi pe cd.... de ce nu merge?? sa inteleg ca nu exista CD-ul cu softul.... ca daca ai receptie pe pda, nu vad de ce n-ar fi receptie pe navi de masina!??
bafta

16 Aug 2006, 11:05

Sunt foarte tari la preturi pentru ca sunt cei mai buni. Armata americana foloseste Garmin.
Folosesc GPS Garmin din 2000 (si pe mare si pe uscat) deci nu vorbesc din auzite. Sunt superi tari.
RO.A.D 2005 il am eu cu ultima actualizare. O sa-l pun pe FTP daca administatorii / moderatorii imi dau voie.
Astept unda verde.....

16 Aug 2006, 11:10

$1 scrie:$2olosesc GPS Garmin din 2000 (si pe mare si pe uscat) deci nu vorbesc din auzite. Sunt superi tari.
RO.A.D 2005 il am eu cu ultima actualizare. O sa-l pun pe FTP daca administatorii / moderatorii imi dau voie.
Astept unda verde.....

Da e adevarat Garmin face printre cele mai bune combinatii hard-soft in domeniul GPS

Vorbim cu maddog, sa iti dea cont de upload sa poti sa il urci la el

$1 scrie:$2i totusi.... daca pda-urile merg... navi pe cd.... de ce nu merge?? sa inteleg ca nu exista CD-ul cu softul.... ca daca ai receptie pe pda, nu vad de ce n-ar fi receptie pe navi de masina!??
bafta

Intradevar nu exista cd-ul cu romania si nici prea repede nu o sa se grabeasca sa il faca cineva.

16 Aug 2006, 11:14

da sunt diferite hartile sau dc nu le poti lua si pune pe cd? Inteleg ca sunt alt format sau cum........

16 Aug 2006, 11:17

Asteptam si noi unda verde de la maddog... :icon_mrgreen:
Zanga, banuiam ca exista scule pentru GPS care se pot adapta la PDA-uri (am vazut la astia de la Garmin dar batea catre 300$). Ai alte variante "localnice", eventual recomandari?

16 Aug 2006, 11:21

Cred ca s-a inteles bine: RO.A.D 2005 este harta rutiera a Romaniei
Suporta autorouting si are toate detaliile pana la nivel de strada si "points of interest". Din pacate poate fi folosita numai pe un GPS Garmin care suporta MapSource sau pe un GPS Garmin in combinatie cu un notebook.
Detallile sunt pe site-urile mentionate anterior.

16 Aug 2006, 11:25

Mihai uite aici ce iti trebuie

http://www.spot.ro/produs.php?idprod=3753&idcat=1388
http://www.spot.ro/produs.php?idprod=3754&idcat=1388

16 Aug 2006, 11:27

Double POST :icon_mrgreen:

Skipper ti-am trimis datele cu contul de upload....si da ai unda verde :icon_mrgreen:

16 Aug 2006, 11:38

Multam, Zanga. Interesante ambele variante, desi prima nu da precizia...
@Skipper: "cererea" lui Zanga a fost pentru soft de PC, banuiesc ca nu vrea sa umble neaparat cu harta conectat la GPS.
In 95% din cazuri mie imi este suficient daca pot sa-mi fac traseul pe laptop/PC, nu am nevoie de mobilitate (nici nu umblu foarte mult, e drept).

16 Aug 2006, 11:46

Multumesc. I-am dat drumul. O sa dureze cam o ora (daca nu apar intreruperi)

16 Aug 2006, 16:18

Vreau si eu RO.A.D. 2005
Sa vad si eu cu ce se mananca. :icon_lol:

Eu mi-am luat un receptor GPS pe usb si il folosesc cu autoroute (dincolo ca la noi e gri, :icon_sad: )
http://www.amcs.ro/benefon.htm

16 Aug 2006, 16:20

Zanga, am terminat upload-ul. M-am chinuit ceva vreme pentru ca au fost caderi.
Kit-ul complet este in NEW FOLDER. Mai sunt doua foldere incomplete (asta din cauza ca nu am putut sa reiau upload-ul dupa intreruperi) pe care poti sa le stergi.
Succes!

17 Aug 2006, 07:45

Multumim de chin :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

ce e ROAD 2005

17 Aug 2006, 08:47

E una si acceasi cu AutoRoute 2005??

Am incercat pe ftp, inca nu merge, adica da eorare de incarcare de pagina....
Care e ftp-ul exact, si...merge!?

merci

17 Aug 2006, 08:49

Auto Rute e altceva si nu are romania...

Nici mie nu imi merge momentan ftp-ul....

.....8989....call maddog :icon_mrgreen:

17 Aug 2006, 08:54

AutoRoute este program Microsoft.
Are RO, dar... ca exista si dar, numai pana la versiunea 2002!!!
De la 2003 in sus gasesti localitatile dar nu mai ai legaturi intre ele... :icon_mrgreen:

17 Aug 2006, 08:56

A scos microsoft acum map point 2006....cu tot cu romania, are sinteza vocala, suport gps...etc..... dar functia de search street / number nu merge in romania !!!!!!........

Cred ca ROAD-ul e cel mai bun pentru PC.... + un reciever GPS + un laptop sau ....CARPUTER ..... :icon_mrgreen: :icon_mrgreen:

17 Aug 2006, 09:13

Mie imi merge ftp ul ala lu maddogu dar nu gasesc acolo kit ul ala.O fi alta adressa?Sa ne lamureasca si pe noi stimabilul unde a pus kitul ala mai exact pls!!

17 Aug 2006, 21:20

Deci

ftpm.clubford.ro

user: ford
pass: ford

Este un director frumos acolo cu tot ce trebuie, pana la urma a mers si la mine...(era de vina netu' de la servici)

Multumim d-nlui skipper pentru efort....softul e super "dotat" cunoaste multe si sa nu uitam....MERGE PE PC.....!!!!

21 Aug 2006, 09:16

Daca sunteti interesati, pot sa va mai ajut cu "Garmin CityNavigator Europe v.8.0 (2006)".
Functioneaza la fel ca ROAD 2005 si se instaleaza pa aceeasi platforma de la Garmin (MapSource)
Are aceleasi facilitati, inclusiv autorouting.
Kitul are 1.44 GB.
Salutari.

21 Aug 2006, 20:00

Ftp ul meu e offline momentan.Ia legatura cu maddogul si pune te de acord cu el sa l urci la el pe ftp.

salut

21 Sep 2006, 17:37

am i-go 2006, cum pot sa-l updatez, am luat cd -ul de la unul de pe okazii.ro, idiotul mi-a zis ca pot sa-l updatez linistit ca-i varianta full, etc. cert e ca dupa ce am dat jos igoupdate, nu gaseste nici urma de pda. cum sa fac? poate gresesc eu pe undeva! merci!
Răspunde