Ceapa
De vreo 2 ani de cand sotia a ramas insarcinata , apoi pentru ca a venit fetita, pentru a nu racii si automat pentru a nu le da si lor raceala, am inceput sa mananc ceapa.
Mananc jumatate de ceapa cruda (medie ca marime) la o portie de ciorba . Mananc cam la doua zile daca nu in fiecare zi. Pentru a nu-i deranja pe cei din jurul meu (ex:colegii de servici) mananc seara.
Efectul e fantastic. Eu care raceam de 1-2 ori pe an, nu am mai racit deloc. Si am avut situatii la servici in care toti din camera (un dormitor) erau raciti cobza (au fost si cazuri de gripa) si de mine nu s-a lipit. Culmea unii dintre colegi iau tot felul de vitamine si tot racesc

De ce va scriu.
Am citit pe internet ca nu e bine sa lasi ceapa desfacuta in frigider sau ori unde altundeva. Cica ceapa atrage microbii. Cica e folosita chiar prin laboratoare ca mediu de cultura tocmai pentru ca atrage microbii. Deci cica e bine ca odata desfacuta e bine ca ceapa sa fie folosita/mancata.
Stiti cumva daca e adevarat acest lucru?
Eu daca mananc doar jumatate la o masa imi las cealalta jumatate in frigider pana la urmatoarea masa.
-
bibi - Ford Freak
- Maşina: Ford Focus Trend Style 2007 Hatch 1.6 16V