Discutii libere/forum

Ce parere aveti de impozitele si taxele platite la stat ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce parere aveti de impozitele si taxele platite la stat ?

Mesajde andreylungu » 16 Feb 2014, 13:06

Sunt curios sa aflu parerea voastra in legatura cu impozitele si taxele pe care le platim fiecare dintre noi statului. Ofera statul servicii care sa justifice ceea ce platim ?

Am facut o foarte succinta analiza privind impozitele si taxele pe salarii: cat la suta din ceea ce produce o persoana cu salariul mediu brut pe economie (din Romania) ajunge la stat si cat pe piata libera ?

O puteti viziona aici:
http://andreilungu.blogspot.ro/2014/02/ ... u-din.html

Daca angajatul ar primi tot ceea ce produce (nu i s-ar retine la sursa impozitele si contributiile pe salarii) si apoi ar trebui sa isi plateasca personal toate impozitele si taxele, ar realiza cat de mult plateste de fapt la stat ?
http://andreilungu.com/

Ex:
VW Passat 2.0 TDI 140 cp, 2009,
Focus 1.8 TDDI 90 cp, 2004,
Fiesta 1.4 TDCI 2004 68cp, 2 usi
andreylungu
Member

Maşina: Volkswagen Golf 2013, 2.0 TDI 140 cp
VIN: DryRieslingJidvei

Re: Ce parere aveti de impozitele si taxele platite la stat

Mesajde turbojack » 16 Feb 2014, 13:30

Platim degeaba taxe.
-intretinem 7 servicii secrete , care n-au ce sa-mi apere mie, cetateanul.
-sanatatea este execrabila desi platim imens.Conditii mizere in spitale,servicii proaste,lipsa crasa de consumabile in spitale .La spitalele private gasesti de toate , la cele de stat in marea lor majoritate sunt execrabile.
-platim taxe imense pentru drumuri cu rezultate submediocre. Drumuri noi facute prost, nemarcate sau semnalizate,reabilitari de foarte proasta calitate cu fiabilitate submediocra
-esti umilit aproape la orice ghiseu de ordin administrativ de stat
-birocratie exacerbata pana la absurd , cand trebuie sa te plimbi in multe locuri pentru varii documente pentru un lucru minor ( de exemplu pentru o inmatriculare auto iti pierzi multe zile pentru procurarea documentelor).
turbojack
1nsane Member

Mesajde andreylungu » 16 Feb 2014, 13:33

Corect. Ce parere aveti de alternativa aceasta: http://solib.ro/pagina/manifestul-libertarian

Ex:
andreylungu
Member

Mesajde marius_tsr » 16 Feb 2014, 15:18

Eu as desfiinta partidele politice, si as inlocui alegerile cu examene pentru fiecare post public. De douazeci si ceva de ani s-au perindat toate culorile politice la guvernare, si e aceeasi Marie cu alta palarie. Puterea ramine in mainile unor grupuri, alternative nu sint, se schimba tot aceleasi gasti intre guvern si opozitie. Din pacate democratia bazata pe alegeri nu functioneaza, cel putin in Romania. Vrei sa ocupi un post in primarie, prefectura, parlament, consiliul local, etc? Dai un examen de admitere. De preferat ar fi ca cei care verifica rezultatele, cel putin pentru o perioada, sa fie din surse externe: Suedia, Germania, Norvegia, Japonia, etc, fiindca sistemul e asa de putred, incit nu exista nici o sansa sa se curete singur.
Pe urma as schimba si modul de votare a legilor in parlament: legile pe diverse domenii se voteaza doar in comisiile de specialitate, compuse din oameni din domeniul respectiv. Votul intregului parlament pe o lege e total aiurea; ce competenta are un medic sa-si dea cu parera asupra unei legi din domeniul juridic, sau un profesor sa voteze o lege din domeniul apararii, samd? Sa nu mai vorbim ca exista in parlament cantareti, sportivi, actori, etc.... Ce competente au respectivii sa voteze legi de domeniul economic de exemplu, sau invatamint?
marius_tsr
1nsane Member

Maşina: Ford Sierra RS Cosworth 4x4, 1990, N5D/YBJ, 220CP

Mesajde Top Cat1 » 17 Feb 2014, 00:50

Marius ... ideea cu examenul este buna pentru a putea candida, dar nu si pentru a fi ales. Votul democratic trebuie pastrat ... pentru ca asa sunt reprezentati oamenii, altfel ne trezim cu alte probleme.
Din pacate, alesii sunt cei pe care ii alegem noi si deci reflecta cum gandeste majoritatea.
Un alt aspect pe care mi se pare ca il omiti si pe care foarte multi nu il amintesc ... faptul ca alesii nu cunosc legile care sunt deja existente, dar fac alte legi care se bat cap in cap cu legile vechi si faptul ca alesilor le trebuiesc competente interdisciplinare. (Ex: In comisia de medicina ... iti trebuie si cineva care nu este doctor, dar care are cunostiinte medicale, pentru a avea si alt punct de vedere - Daca intelegi ce zic!?)
Eu sunt de parere ca daca dragii nostri alesi s-ar hotara sa fure mai putin, ar fi deja un pas inainte, dar lacomia lor este nelimitata. Numai asa poti sa vezi "oameni de afaceri" care desi au in cont sute de milioane de Euro ... nu se opresc din furat, inselat si alte smecherii.
Mai rar, dar exista ... cei care se satura de furat si vor sa iasa, dar o data ce esti in hora trebuie sa joci pana la capat sau iesi cu bratarile la maini (dosar penal si putin timp puscarie pentru a-ti limpezi gandurile si pentru a se asigura ca taci. Vorba lui Toma Caragiu - Mefisto: "Tac Tac, pentru ca tacerea este de aur.")
Si ultima remarca ar fi ... cei cinstiti nu sunt lasati niciodata sa urce. Pana nu poti fi santajabil, nu te vor lasa sa urci in ierarhia lor si nici sa capeti responabilitati.

Probabil o auziti des, dar fiecare are puterea in mana lui sa schimbe putin tarisoara noastra mai bine ... trebuie doar sa vrei!
Top Cat1
Gold Member

Maşina: Ford Focus 2006, Duratec 1.6, 101cp & Duratorq TDCI 2.0, 136cp

Mesajde Officer » 17 Feb 2014, 11:36

Care este rolul acestui topic inafara de a degenera in discutii politice? Ultima propozitie din primul rand din primul post arata ca autorul topicului nu intelege ideea de taxe si impozite si doreste sa discute despre acestea fara sa aiba in vedere art 56 din Constitutie. Toate posturile ce au urmat primului post nu sunt la subiect. Nu se discuta despre taxe si impozite ci despre cum sunt gestionati prost acesti bani. Or asta o stim cu totii si nu inteleg de ce si ce trebuie sa dezbatem.

Daca vreti cei 2 centi ai mei: avem impozite pe proprietate foarte mici in comparatie cu restul lumii. Avem taxe si impozite pe munca relativ mari dar nu tragice in comparatie cu restul lumii. Problema nu sunt taxele si impozitele care au un cuantum semi-corect ci modul in care sunt gestionati acesti bani de catre putere.

Majoritatea discutiile de acest gen au degenerat si s-a ajus la flame, inchideri de topicuri si asa mai departe. Se pot gasi materiale cu comparatii intre taxele din RO si cele din alte tari membre UE sau din state terte. O sa vedeti ca nu stam chiar asa rau. Dau eu primul exemplu, care nu e nici pe departe cel mai tragic: impozitul pe venit in UK - http://www.hmrc.gov.uk/incometax/basics.htm#6

Asta e doar impozitul pe venit, da? Fara contributii sociale. Practic, la un salariu mediu (de la 2.666 lire/luna pana la 12.500 lire/luna) e 40%. La noi e 16%.

De la 12.500 in sus e 45%.

Cautati pentru alte tari spre care aspiram si o sa vedeti ca stam binisor. Singura problema e ca suntem saraci si asa vom fi mult timp de aici inainte. De curiozitate, poate va uitat la tarile nordice. O sa va ia groaza. Chiar si in Franta. La noi nu e posibil sa ai casa de 1 milion de euro si sa platesti impozit cateva sute de lei. In orice tara cu apa calda se platesc zeci de mii de euro ANUAL pentru astfel de proprietati.

Repet, din titlul topicului si din primul post asa se intelege, ca se doreste o discutie despre taxe si impozite, nu despre cum se cheltuie acesti bani. Oricum asta ar fi o dezbatere infinita.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde Florin21 » 17 Feb 2014, 12:24

Comparatia cu celelalte tari din U.E. nu isi are locul aici. Ce salariu mediu are un cetatean al U.E. din Germania, Franta, etc. si ce salariu mediu are un cetatean al U.E. din Romania... ?!
Ne laudam cu taxe, impozite si preturi la nivel european, uneori cu putin sub ele... dar uitam ce salarii avem...

Nu are sens oare ca in schimbul taxelor si impozitelor macar sa fim respectati ca oameni... ?!

O sa dau ca exemplu asigurarile de sanatate... lunar la salariul meu mi se retin pentru asigurarile de sanatate 270lei. Timp de 20 de ani de cand lucrez am tot cotizat la sistemul de sanatate... in vara am avut o mica problema... discopatie... am ajuns blocat de spate la urgente si am avut nevoie de o perfuzie si de o injectie... am fost nevoit sa mi le cumpar singur de la farmacia privata de langa spital... nici macar perfuzor nu aveau in spital...
Vi se pare normal ca dupa 20 de ani de cotizat la sistemul national de sanatate timp in care nu am beneficiat niciodata de vreo reteta compensata sau sa fi fost bolnav si internat in spital (imi doresc ca si urmatorii 50 ani sa fiu tot la fel de sanatos) ajuns la spital la unitatea de primiri urgente sa fiu pus sa imi cumpar totul... ?!
Nu ar fi bine ca toti acei bani stransi din cotizatia la sanatate sa fie depusi lunar intr-un cont personal al fiecarui asigurator in parte si in momentul cand te prezinti la spital sa ti se retraga din ei atunci cand te prezinti la spital pentru orice problema survenita...?!
Am dat un mic exemplu sistemul de sanatate...

Legat de impozitare... cum impoziteaza statul roman averile celor care nu pot justifica sursa lor de provenienta... Vad si cunosc multe persoane care nu misca un deget dar au venituri de nici nu stiu sa faca cu ele... Ce face statul roman cu toate aceste venituri ce nu pot fi justificate... De ce nu exista o lege prin care orice venit, produs, locuinta, teren, masina, etc. a caror provenienta nu poate fi justificata prin prisma venitului pe care il castiga persoana respectiva... sa fie impozitat sau de ce nu chiar si confiscat... ?!

Va invit pe toti sa faceti un calcul simplu... scadeti din salariul sau venitul castigat intr-o luna cati din acei bani se intorc la stat intr-o forma sau alta... incepand de la acciza pe benzina, asigurarile de sanatate, pretul la energia electrica, gaze si caldura, pretul la apa, medicamente, alimente, etc. Absolut toate contin taxe, TVA si accize...
Veti ramane surprinsi ca mai multe de jumatate se duc la stat.
Florin21
1nsane Member

Maşina: Ford Mondeo Mk5, 2.0 TDCi

Mesajde Smiley » 17 Feb 2014, 13:26

taxele sunt procentuale, deci discutia "ce salari au aia si ce salarii avem noi" nu-si are rostul.
Focus C-Max Ghia 2.0 TDCI
Imagine
Smiley

Mesajde andreylungu » 17 Feb 2014, 15:32

Si daca toata lumea face un anumit lucru, nu inseamna neaparat ca acel lucru e bun. Poate fi si pentru ca toti asa au fost indoctrinati si manipulati inca de pe bancile clasei 1 de scoala: ca nu poate exista viata dincolo de stat. Ganditi-va putin la asta :)

Ex:
andreylungu
Member

Mesajde Officer » 17 Feb 2014, 16:26

Florin ce zici tu acolo se aplica peste tot. Impozitele sunt procentuale cum zice Smiley asa ca stai linistit oriunde ramai fara mai putin de 50% din salariul brut.

Andrey, tot nu inteleg ce doresti sa discutam in acest topic. Vrei sa dezbatem cum ar fi daca societatea ar fi organizata altfel? Ce e acum valabil e rezultatul a 5000 de ani de evolutie iar sistem perfect nu e exista - asta e probata.

Nu ma intelegeti gresit, nu am nimi cu topicul sau cu autorul dar incerc sa imi dau seama despre ce se doreste a discuta.
Officer
Elodia

Mesajde andreylungu » 17 Feb 2014, 18:27

Eu voiam sa discutam despre cum vi se pare faptul ca statul va ia cu forta aprox 60% din ceea ce produceti. Considerati ca primiti in schimb servicii care justifica cat platiti ? (cu alte cuvinte este o afacere buna pentru voi sa platiti aceste sume ?)

Daca raspunsul este nu, ce se poate face ? Daca doar schimbam oamenii mereu si lasam sistemul la fel se poate schimba ceva ? Istoria a dovedit acest lucru sau sistemul este de asa natura incat oricine ar fi e acelasi lucru ? (pp ca cineva vrea sa fie 100% corect, poate ajunge sa aibe functie de decizie la inalt nivel sau asculta tot ordinele celor care l-au dus acolo si clientelei politice ?). Ar putea exista o alternativa la acest sistem ? Daca ne gandim ca ar putea fi posibil, merita sa citim 10-15 minute ce scrie aici: http://solib.ro/pagina/manifestul-libertarian ?

Daca raspunsul este da, atunci putem sa nu mai citim acest topic pentru ca inseamna ca nu ne intereseaza discutia.

Ex:
andreylungu
Member

Mesajde Smiley » 17 Feb 2014, 20:51

in "manifestul" ala sunt doar idei generice, populiste si un pic demagogice. nu merita sa pierdem 10-15 minute cu asa ceva.
uite un exemplu din "manifest":
$1 scrie:$2esfiinţarea obligativității sistemului public de pensii, în sensul încetării treptate a plăţii contribuţiei aferente la buget (CAS), astfel încât să existe posibilitatea achitării pensiilor existente, dar fără a-i mai menţine pe salariaţii actuali în capcana cotizaţiei către un sistem nesustenabil şi care nu le va asigura venituri decente la bătrânețe.

suna frumos, reducem contributia la pensii, cine nu si-ar dori asta? cu exceptia pensionarilor, evident :).
problema e cand te apuci de calcule. in momentul de fata sistemul de pensii are un deficit marisor ( http://www.wall-street.ro/articol/Finan ... ensii.html ), asta insemnand ca sumele achitate de catre angajati nu acopera integral pensiile ce trebuie platite. daca te apuci sa reduci contributia, chiar si treptat, atunci pensiile din ce vor mai fi platite?
Imagine
Smiley

Mesajde andreylungu » 17 Feb 2014, 21:38

Orice schimbare radicala (in orice domeniu) are o perioada de tranzitie in care trebuie facute anumite eforturi pentru ca in final sa eficientizezi activitatea. De exemplu, daca ai o rafinarie cu instalatii vechi de 50 de ani care inca functioneaza, dar consuma mult, se strica des si produc putin fata de o instalatie noua, solutia care ar fi ? Sa o lasi asa gandind ca daca schimbi instalatiile nu vei produce nimic cateva luni si in plus investesti si ff multi bani si ai si mare bataie de cap ? Sau mai bine, faci un efort in prezent, blochezi productia o perioada si investesti bani pentru ca in viitor sa devii mai eficient si productiv ?

Desi poate parea un pic fortata comparatia, cam asa ar trebui analizat si in cazul societatii din ziua de azi.. Este clar ca este nevoie de o schimbare, iar daca nu facem una radicala, nu se pot obtine rezultate.. Tot o cârpeală va iesi in final

Ex:
andreylungu
Member

Mesajde Smiley » 17 Feb 2014, 22:05

legand exemplul tau de acel "manifest", e ca si cum patronul rafinariei tine o conferinta de presa si declara ca a decis sa schimbe tot, dar nu are bani si nici nu vrea sa se mai imprumute.
Imagine
Smiley

Mesajde black rooster » 18 Feb 2014, 10:36

In Ro, crestere/ marirea PIB-ului se reflecta in marirea anuala a sutelelor de impozite si taxe impuse populatiei si firmelor private. Mai ajuta la sfarsit de an si agricultura, asta daca este un an agricol bun. Altfel...se mai inventeaza o taxa, un impozit. Tara de tot kkt-ul.
Filozofia iederei: trebuie sa te tarasti, ca sa te inalti.
Nu sunt destept, dar cand privesc in jur prind curaj.
Un om destept, poate sa invete si de la un prost, invers este mai greu.
black rooster
Ford Freak

Maşina: FF 1, 1.8 tddi, 90 cp

Mesajde Officer » 18 Feb 2014, 11:24

$1 scrie:$2u voiam sa discutam despre cum vi se pare faptul ca statul va ia cu forta aprox 60% din ceea ce produceti. Considerati ca primiti in schimb servicii care justifica cat platiti ? (cu alte cuvinte este o afacere buna pentru voi sa platiti aceste sume ?)

Pai a doua parte a intrebarii nu poata fi luata in serios. Asta cu justificarea sumelor pe care le platim. Stim cu totii raspunsul, stim cu totii starea natiunii, stim cu totii in ce mizerie ne complacem.

La prima parte a intrebarii, eu, care sunt profund de dreapta, raspund nu dar sunt constient ca societatea nu poate exista fara niste contributii. Asa cum am zis, acestea sunt aproximativ la fel in mai multe jurisdictii dar diferenta e ca la noi nu se cheltuie eficient banii din cauza coruptiei. Coruptie e peste tot dar nu ca la noi. In plus, alte popoare au si alt spirit civic si ies in strada mult mai usor decat noi.

Asadar, pana nu ne trezim si nu ii terminam pe astia si pe urmatorii care actioneaza similar (pana cand va fi nevoie si se vor gasi unii mai cinstiti), nu vei avea o solutie reala la aceasta problema. Schimbarea asta radicala de care vorbesti tu este doar la nivel de imaginatie si orice discutii pe marginea ei pot fi folosite ca sursa de inspiratie pentru un roman SF.
Fişiere ataşate
1395144_10152182474348205_1672644268_n.jpg
Officer
Elodia

Mesajde marius_tsr » 18 Feb 2014, 17:42

$1 scrie:$2axele sunt procentuale, deci discutia "ce salari au aia si ce salarii avem noi" nu-si are rostul.

Taxele sint procentuale, DAR .... problema este ca avem la unele bunuri si servicii preturi din vest, platite cu salarii din est.
Un exemplu este pretul la benzina; daca faci socoteala cati litri poate cumpara un roman cu salarul mediu, si cati poate cumpara un francez sau un neamt, vei constata ca diferenta este semnificativa. Si exemplele pot continua ....
marius_tsr
1nsane Member

Maşina: Ford Sierra RS Cosworth 4x4, 1990, N5D/YBJ, 220CP

Mesajde Top Cat1 » 18 Feb 2014, 20:25

La noi in tara sunt preturile la majoritatea lucrurilor deja ca in vest... , din ce am comparat, produsele proaspete si de la tarani sunt mai ieftine la noi, dar din punctul de vedere al produselor ambalate ... gasesc produse mai ieftine in Germania si Franta decat in tara. :(
Din punctul de vedere al taxelor ... ceva ce avem noi si nu am mai intalnit prin Europa ... TVA de 24%.

Bun punctul de vedere al lui Officer ... de iesit mai usor in strada.
Top Cat1
Gold Member

Mesajde Officer » 19 Feb 2014, 11:31

Marius asta se intampla pentru ca noi nu producem valoare adaugata si avem o moneda slaba pentru ca avem prea putini oameni care muncesc si prea multi care stau sau care produc doar pentru ei (vezi situatia la sat). La 19 milioane avem undeva peste 4 milioane de angajati si inca vreo 3-4 milioane pe afara care produc valoare pentru altii si iau salarii de vest. Si stii ceva, asta e tot vina noastra. Nu suntem educati, nu stim sa facem mare lucru si nu suntem cautati.

Comunistii au rupt taranii de glie si i-au bagat preponderent in industrie si au creat valoare cu ei. De 24 de ani incoace s-au inchis si vandut pe bucati cam toate fabricile, uzinele minele samd. E aceeasi situatie in orice oras in care inainte de 89 se producea cate ceva. Pe vremea raposatului, la o fabrica medie lucrau cam 2.000 - 5.000 de angajati in cate 2-3 schimburi, ca sa nu discutam de giganti ca platformele IMGB, Vulcan sau 23 August unde lucrau de la 10.000 la 18.000 de oameni in fiecare. Pai cine are 1.000 de angajati acum e mega angajator. (Exemplu practic - jud. Dambovita - cel mai mare angajator - Artic - vreo 2000 si ceva de angajati. pe locul 2 e spitalul judetean Targoviste cu 2.000 de angajati. Combinatul de Otel Special a disparut odata cu falimentul Mechel. Nu stiu daca mai functioneaza si cati angajati mai are dar stiu ca in 89 avea peste 11.500 de angajati. Alte fabrici si uzine in judet au mai fost UPET, Otelinox si SARO (facea strunguri) care acum fie sunt falimentare fie au cumulat mai putin de 1.000 de oameni.)

Tot ce se producea atunci a fost inlocuit de importuri astfel ca si bruma aia de valoare pe care o creem aici, se duce tot in vest sa le umfle alora salariile.

Am vrut UE, am primit UE si piata comuna odata cu ea ca altfel nu se poate, in care preturile la bunuri si servicii trebuie sa fie uniforme, mai ales la bunurile si materiile prime tranzactionate pe burse. In curand o sa platim acelasi pret la toate utilitatile. Cam prin 2018 asa (parca, mi-e lene sa verific) se implineste termenul de liberalizare a preturilor la gaze si curent pentru consumatorii casnici. Pe astia industriali i-a belit deja. Ca nu e concurential ca o fabrica din RO care face ingrasaminte chimice sa plateasca pe gaze mai putin ca una din Germania.

Sa nu uitam ca odata cu UE am primit si piata muncii care tocmai a fost liberalizata aproape complet cu eliminarea necesitatii permiselor de munca pentru UK. Cine castiga putin in RO si are valoare, adica e bun in ceea ce face, e liber sa se bata de la egal cu orice alt vestic, motiv pentru care itistii romani care pot munci oriunde castiga aici salarii de vest si poate chiar mai mari. Motiv pentru care inginerii romani castiga foarte bine pe alte meleaguri sau chiar si aici. La fel si doctorii. La fel si altii. Altfel, degeaba ne plangem ca avem salarii mici daca noi nu stim decat sa culegem capsuni sau stim sa facem chestii care nu se cauta pentru ca nu aduc niciun plus de valoare sau pentru ca le poate face oricine.

In concluzie, nu suntem competitivi si daca nu am avut parte de conducatori ca ai Poloniei am ramas si mai in urma decat ne-au lasat comunistii. Asta e un punct de vedere simplist, implicatiile sunt multi mai multe si mult mai complexe.
Officer
Elodia

Mesajde valentins » 21 Feb 2014, 08:56

Referitor la intrebarea din titlul acestui topic...
Taxele si impozitele platite la stat sunt direct proportionale cu indolenta platitorului.

Apogeul cretinismului politic/social din ultimii +20 de ani o sa fie atins peste circa 10~12 ani ,cand urmeaza la pensionare(la termen-pe caz de boala sau dracu' mai stie cum) primul val din generatia numita candva 'decretei'...atunci sa vezi tiganie maxima.
Daca in prezent raportul salariat vs pensionar este de 1/5,peste 10 ani sper sa am pasaport de Alaska.
Cand PIB-ul este prezentat cu atat aplomb,dar toti se fac ca nu vad noile taxe si impozite,nu poti decat sa te bucuri si sa cauti solutii gen cum sa fugi mai repede.
Ce pretentii mai poti avea daca tara in care traiesti, timp de mai bine de 20 de ani,a fost un maidan socio/politic/economic,in care nu sa 'construit' nimic si decat sa furat pe rupte,functie de 'interesul national'.
Poate ucrainenii,sa fie mai norocosi.
valentins
Gold Member

Mesajde Officer » 21 Feb 2014, 09:55

Foarte corect. De vazut

Officer
Elodia

Mesajde bricy » 21 Feb 2014, 10:36

Intradevar un filmulet bun.
Astept pareri despre acesta:
"Nu întrebaţi ce poate să facă ţara pentru voi, întrebaţi-vă ce puteţi face voi pentru ţară"
bricy
1nsane Member

Maşina: Focus 2002 2.0i 131cp Brc
VIN: WF0NXXGCDN1P72637

Mesajde valentins » 07 Mar 2014, 12:22

Nu cred ca vre-o televiziune, o sa aiba 'curajul' sa abordeze subiectul legat de pensionarea peste 15 ani, a unui numar foarte mare de persoane,care o sa aiba sustenabilitate vis-a-vis de pensie, fix 0.
Foarte posibil sa se dezvolte un val(tsunami) de panica+nemultumire, care ar putea crea situatii fara precedent.

Mai grav este faptul ca dupa ce a fost vandut/furat/distrus mai tot ce se putea in tara asta,recent a iesit la iveala ca,o mare parte din teritoriul tarii(peste 3 mil/hectare) a fost vandut catre straini.
Pentru astfel de fapte,in alte tari erai mazilit,pana la a 7-a generatie.
Mai ramane sa fim vanduti noi,ca persoane,la bucata sau en-gros...desi nu sunt (inca) sigur ca si acest lucru,nu sa si intamplat deja.
valentins
Gold Member

Mesajde Top Cat1 » 08 Mar 2014, 00:17

Officer si bricy ... interesante videouri, dar mai trebuie procesate putin dupa.

Pana una alta, ce ar fi sa revenim la topic.

Cred ca lipsa eficientei statului de a colecta taxele si impozitele de la toata lumea este cauza taxelor maricele pe care le avem.
Top Cat1
Gold Member

Mesajde valentins » 08 Mar 2014, 08:58

@Top Cat1, - da,eficienta statului in a colecta impozite/taxe ,lasa de dorit,dar nu ar fi principala cauza.
Eu mai repede dau vina pe o proasta gestionare/repartizare a fondurilor colectate dar si pe actuala legislatie,care mai mult incurca decat descurca...dau vina pe,persoane/cercuri de influenta care au contribuit(prin interese dovedite) la majorarea acestor taxe.
Dar,daca statul a-si introduce degetele in buzunarele romanilor fara a le cere voie si romanii la randul lor,raspund cu aceiasi moneda.(ciordeless pe fata si sub toate formele)
Fara o relaxare a acestor taxe/impozite...fara o informare periodica si corecta si mai ales fara o schimbare a legislatiei privind cheltuirea/repartizarea banului public,o rezolvare chiar si partiala a problematicii impozitelor din romania,nu o intrevad prea curand.
Imaginea de mai jos,face cat 1k de cuvinte si provoaca greturi chiar varsaturi,asociate cu aparitia de eczeme/zona zoster.
valentins
Gold Member

Mesajde Top Cat1 » 09 Mar 2014, 02:40

valentins ... de unde ai poza? (Sursa)
Top Cat1
Gold Member

Mesajde valentins » 09 Mar 2014, 10:05

$1 scrie:$2alentins ... de unde ai poza? (Sursa)

http://www.gandul.info/financiar/romani ... xe-2397324

Zilele trecute,cautam cateva informatii referitoare la niste taxe/impozite pe teren/anexe si am descoperit ca peste unele dintre ele,au aparut altele care se suprapun.
Sunt atatea noi amendamente si modificari peste modificari(in care nu se specifica care dintre ele ramane valabila) ca te ia de cap si te apuca durerea de burta.
De ce simplu si la obiect,cand se poate complicat si cu interpretari multiple.
Expresia 'in ape tulburi se pescuieste cel mai bine' se potriveste de minune cu situatia generala de la noi.
valentins
Gold Member

Mesajde DanielArdelian2 » 28 Mai 2014, 21:34

$1 scrie:$2Anul viitor se va introduce taxă pe autostrăzile din România.
Autoritățile spun că, în prezent, nicio autostradă nu se poate susține doar din trafic.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... eabilitare

Nu s-a anulat taxa de poluare dupa cum s-a promis, nu s-a scazut TVA-ul dupa cum s-a promis, s-au introdus taxe noi in pretul carburantului "pentru constructia de autostrazi", iar acum apare o noua taxa.
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde zvony » 03 Iun 2014, 09:34

Au revenit asupra declaratiei si au spus ca nu se baga nici o taxa pe autostrazi.
If in doubt... flat out! (Colin McRae)
'10 Ford Kuga '05 Ford Focus '01 Ford Focus
'06 Ford Focus ST
'89 Ford Escort RSturbo
'93 Ford Explorer Eddie Bauer (link)
'16 Ford Edge Sport
zvony

Maşina: Ford Focus Mk2 ST
VIN: WF05XXGCD56B06673

Mesajde Mihai L » 03 Iun 2014, 11:57

E clar. Acum cu siguranta se va pune taxa.

Asa procedeaza. :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Următorul

Înapoi la Discutii libere/forum