ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Subiect închis

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

11 Mar 2011, 01:53

Eu le dau primul...(aici s-au scos cuvintele "neortodoxe") cersetori.A,daca era o scoala,un spital,un azil de batrani,un adapost de animale...eram primu care dona.

11 Mar 2011, 08:43

Giovani, inca poti sa fi primul care doneaza pentru o scoala. Initiezi tu un proiect.
Faci un website, organizezi o campanie de strangere de fonduri, te "milogesti" la altii...

Dar probabil ca e injositor sa faci asta, e mult mai fain sa arunci cu pietre in ce incearca altii sa faca.

11 Mar 2011, 20:41

Pai daca m-as si pricepe,as face.Dar nu mai bine in loc sa postati pe aici siteuri cu construiri de biserici nefolositoare si inutile,mai bine gasiti un site unde se construieste o scoala sau spital,ceva folositor si util.

11 Mar 2011, 21:18

ai onoarea gyovany sa gasesti tu.
si sa ne spui si noua.
noi nu vom comenta ce faci tu, in schimb vom avea 2 optiuni: vom da banii sau nu.
nu o zic cu rautate, dar la comentarii suntem primii, sau eventual cand e ceva de cautat, sa faca altii. "mai bine gasiti un site"

plus: aici e zona de religie.
dupa mintea mea, aici este locul in care se posteaza ceva legat de biserica.
in afara de asta m-a impresionat prezentarea lor .

hai ca te-am scutit si de asta, ia sa te vad, acum dai banutii?
http://www.vrn.ro/doneaza-2-din-impozit-pentru-spital
si doar redirectionezi 2% din impozit, pe care nu ii mai dai la stat.
sau http://www.spitalgerota.ro/donatii/ cu donare in cont, fara cei 2%.
poti folosi google cu incredere.
daca vrei sa faci o fapta buna, o faci. si unde mai pui ca e si ... crestineasca :D

11 Mar 2011, 23:25

gyovany, apreciez intentia ta de a ma invata ce e bine si ce e rau.

Te-am trecut pe lista de consilieri personali, stai pe-aproape ca atunci cand ma voi simti debusolat o sa-ti trimit un semeseu, sa ma inveti ce e bine si ce nu e bine sa fac.

@chefdejoaca: chapeau bas!

12 Mar 2011, 00:00

Jucauso relax,nu trebuie sa sari asa pe mine...calm down.Cei doi la suta tot timpul s-au dus la smurd,iar anul trecut la asociatia CF,si in prezent nu mai am carte de munca.Am donat mereu bani,mai ales prin sms din ala de 2 sau 4-5 euro,dar nu as faceo niciodata pentru biserica,am zis.
A,si oricum multumesc pentru grije :-*

Nic sunt prea scump,nu ti-ai permite sa ma platesti ca si consilier personal :-" :P

Si voi ce tot puneti palma pentru biserici atat,ce puii mei de avantaje aveti de pe urma lor,va trateaza de boli,va invata carte,va da de mancare...care e spilul?...a,stiu,va da bani cu camata,care sunt tot din banii vostrii donati...nu-i rau,m-as baga si eu la o combinatie din asta,ca vad ca sunt muuuulti creduli de pun botul.

12 Mar 2011, 09:40

Giovani, acum pe bune. Ce nu intelegi, treci peste. Alftel devii penibil.

Si crede-ma, daca m-ar tenta sa te folosesc ca si consilier personal as plati mai bine decat o fac cei de la magazinele Plus.

12 Mar 2011, 19:12

Ai ma Nic nu te nervoza :D ca vorbeam in general asa,nu ma adresam direct tie ;;) sunt doar discutii,pro si contra :D ...si ti-am zis ca sunt prea scump :P sic sic sic...ofticosule :P .Daca ar fi fost sa ma plateasca aia de la plus,nu ma mai duceam,stateam acasa...ma plateste unu bazat de a luat lucrarile la billa,plus,real,lidl...Auzi Nic,ca poate trebuia sa te intreb mai demult,ai pe cineva din familie popa,episcop,mitropolit ceva?

12 Mar 2011, 19:53

Pai imi dau seama cat de bazat este daca te tine fara carte de munca!
Sincer, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca unul dintre noi doi trebuie sa isi reconsidere scara valorilor, nu sunt eu ala... scara mea merge ca unsa... ;)

N-am "men in black" in familie. Pai daca eram ruda cu vreun mitropolit mai taiam frunza la caini p-acilea? :D

12 Mar 2011, 21:05

Daca a reusit sa prinda lucrarile la toate supermarketurile alea din toata tara,eu zic ca e bazat,si omul a vrut de la inceput sa imi faca contract,dar eu nu vreau,pentru ca sunt trecut la servici la mama ca intretinut,si asa mama ia mai multi bani :D si sunt jurat ca nu o sa mai fiu angajat la nici un patron,cu oricine as lucra,doar colaborare si atat,pentru ca patronii sunt toti la fel,te-ar munci cat mai mult pe bani cat mai putini,si eu nu ma incadrez la capitolul putin,iar asta ce fac eu acum e un fel de a doua slujba,o fac in paralel cu instalatiile.Am cartea de munca la pensii,dar o sa reziliez contractul,pentru ca mi-au crescut cotizatia,si nu sunt de acord.

Gata,nu mai zic nimic ca mi-o fur,prea mult off :D

13 Mar 2011, 21:00

gyovany....ca sa nu mai fim off topic,o sa continuam discutia in alta parte.
am si eu o nelamurire... trecand peste faptul ca aia de la Plus nu te platesc in plus :D

09 Noi 2011, 16:59

In vremuri de criza si taieri de salariu si cresteri nenumarate de taxe si si preturi, milostiva noastra biserica "nationala" (la fel ca si statul, ca si scoala, ca si spitalul, ca si asiguratorul, ca si farmacistul, ca si brutarul, ca si benzinaria, ca si compania de electricitate sau de gaz, ca si banca si ca oricine are posibilitatea), nu ne baga mana in buzunar (decat daca poate), ne cere (ca doar stie ca n-avem inima s-o refuzam):

cr1.jpg
Ajutati sa acoperim-aurim bisericuta!
cr a.jpg

Adica nu o bisericuta modesta (de cartier, ca doar e intr-un cartier; este al doilea mastodont de biserica ortodoxa - a mai si ocupat un parculet dintr-un ansamblu arhitectonic gandit cu spatiu si cu parc; ca si cealalta, dealtfel - din acelasi cartier muncitoresc - deci nu un cartier de lux! - al urbei; in acelasi cartier mai sunt inca patru sau cinci biserici ortodoxe obisnuite - in sensul ca nu uriase - plus o biserica adventista, plus inca una catolica mare si aia; ce mai, suntem un popor de sfinti!) din materiale ieftine si ecologice, la care sa vina cu simplitate omul cel simplu si curat la suflet sa incerce o departare de cele lumesti si o apropiere de Ziditor, ci o tiganie in toata regula: mare si "impozanta" - daca nu cumva chiar nesimtita prin spatiul pe care il ocupa, prin inaltime si prin dizarmonia provocata - sclipicioasa (aurita, ca doar Domnul este manelist!) si cu un apetit neostoit pentru bani.

09 Noi 2011, 18:01

ce ma deranjeaza cel mai mult e faptul ca se inchid spitale si scoli,in schimb ridicam biserici(nu numai ortodoxe) cu nemiluita.iar ultimele fapte de vitejie a popilor ma face sa concluzionez ca de fapt ei n-au mai nimic in comun cu religia!

10 Noi 2011, 20:17

"Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an. Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an."

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 74887.html

10 Noi 2011, 20:35

Si cine e de vina?

Cred ca o solutie ar fi sa punem directorii de spitale si scoli sa mearga la cursuri de specializare organizate de BOR, sa invete cum sa atraga fonduri si sa le administreze eficient pe cele care le au. $-)

10 Noi 2011, 20:43

Nic,daca ar face in spitale si in scoli ce fac "stimabilii" preoti,sigur ar infunda puscaria.din banii stransi de la enoriasi se ridica mai rapid vila popii decat biserica.

10 Noi 2011, 20:46

$1 scrie:$2..sa invete cum sa atraga fonduri...

Aham, deci scopul BOR este atragerea de fonduri. $-)

10 Noi 2011, 20:54

@sanderoalex: Fii tu sigur ca multi directori de scoli, dar mai ales de spitale, sunt departe de a fi "imaculati". Si poti fi la fel de sigur, ca preoti impecabili din punct de vedere moral au atras bani ca sa construiasca biserici.

@DanielArdelian2: daca eu spun mere si tu intelegi pere, iar o dam de gard... a vorbit cineva de scopul BOR? Redundanta cu care pomeniti de chestia asta miroase a frustrare...

10 Noi 2011, 21:13

Hmm...poate n-am fost destul de explicit:

(1) Daca scopul bisericii si al religiei este atragerea de fonduri si ingroparea acestora in constructii extravagante cu cupole poleite, haine si icoane aurite, atunci da, BOR face o treaba foarte buna.

(2) Daca scopul bisericii si al religiei nu este acesta, atunci BOR nu face treaba buna...

Eu inclin catre varianta (2). In acest context, afirmatia ca directorii de scoli si spitale ar putea sa ia lectii de la BOR nu este justificata. Sa ia lectii si sa invete ce? Cum sa faca risipa si sa ofere spectacol fara sa ofere educatie si sanatate?

10 Noi 2011, 21:14

$1 scrie:$2quot;Dupa 1989, in medie, Romania s-a ales cu 200 de biserici noi pe an, in timp ce numarul scolilor a scazut cu peste 1.000 pe an. Locurile din spitale au scazut cu aproape 4.000 pe an."

http://www.romanialibera.ro/actualitate ... 74887.html

Asta pentru ca pana in 89 am invatat sa ne rugam. Acum doar ne rugam sa invatam :D

10 Noi 2011, 21:15

Eu as zice ca ne facem cruce cand vedem ce preoti avem... =))

10 Noi 2011, 21:51

$1 scrie:$2sta pentru ca pana in 89 am invatat sa ne rugam. Acum doar ne rugam sa invatam :D

ooo.... DA!!! Perfect adevarat! La modul cel mai serios, e cea mai tare fraza pe care am auzit-o pe ziua de astazi. Si e seara, deci am auzit multe... :D

@DanielArdelian2: scopul bisericii nu este cu siguranta varianta (1), ci oarecum varianta (2). Hai sa zicem varianta (1,666). :D
Insa cum in mod evident nu cunosti scopul exact al bisericii, n-ai cum sa stii daca face treaba buna sau nu! =))

Si aveti grija, nu mai huliti! Ca maine, 11/11/11 la ora 11:11 o sa aveti probleme! :-S

Ce n-am inteles eu de la indivizii astia care cred in numerologie: unspe dupa care meridian?

10 Noi 2011, 22:35

$1 scrie:$2Si aveti grija, nu mai huliti! Ca maine, 11/11/11 la ora 11:11 o sa aveti probleme! :-S

Mai Nic,eu maine la ora aia mi-am propus sa ma kc....rtea bisericii...crezi ca o sa imi iese intrerupt sau defazat :-/ :-??..ce probleme or putea sa apara :-? :-S

10 Noi 2011, 22:40

pai..... depinde cu ce te stergi dupa.

10 Noi 2011, 22:48

A,pai asta depinde de ce pune popa la wc,ca e cam zgarcit la hartie igienica..saracul de el :-"

10 Noi 2011, 22:51

Ai limba cam lunga, semn ca nu vei avea probleme... =))

10 Noi 2011, 22:57

pai si din curte pan'la wc ce faci? Mergi pe burta?

@Mihai L: :-& :D

11 Noi 2011, 09:00

Bun topic-ul, acum indraznesc si eu sa intervin, nu vreau sa intru in discutii prea profunde, oricum este un subiect care merita o atentie muuult, muuult mai mare;

Carevasazica,
eu constat, atat de aici cat si din viata de zi cu zi, ca oamenii pun problema la modul : "ce face biserica pentru mine", "de ce preotul X are nu stiu ce", "de ce atatea biserici" si... tot asa. Chestii de nuanta.

Daca eu ajung sa am credinta mea, nu o am pentru ca face sau nu face ceva biserica pentru mine, nu o am pentru ca preotul X aduna sau nu aduna averi. O am oentru ca asa simt eu. Nu trebuie sa ma traga de maneca nici un preot.

De ce biserici? Pentru ca o biserica este unul din putinele locuri "curate" unde te poti duce fara sa fi bobardat de "toxinele" vietii de zi cu zi. As fi mai trist daca as auzii ca s-au facut cinci mii de carciumi si o biserica.

Noi vrem sa existe biserici, preoti si oameni care sa se ocupe de ele - dar asta necesita si bani, normal. Dam atatia bani pe porcarii care nu fac decat sa ne strice, iar cand vine vorba sa platim pentru ceva cuadevarat folositor....

Poate ca rautatea din noi, din jurul nostru, frustrarile, furia acumulate au ceva legatura cu lipsa unei vieti spirituale decente... ca sa nu zic altfel.... ce spuneti?

11 Noi 2011, 09:15

Pentru ca o biserica este unul din putinele locuri "curate" unde te poti duce fara sa fi bobardat de "toxinele" vietii de zi cu zi

Aici te contrazic.
Tocmai acolo te intalnesti cu asa ceva.
Mi se face scarba de "atentia" pe care mi-o dau cersetorii incepand de la poarta bisericii pana la usa acesteia.
Nu mai am nici o bucurie cand intru in biserica. Iar cand intru ..... dau de popa.

Pai cand incepe frate, popa sa recite slujba..... nici cel mai tare comentator de sport nu poate sa vorbeasca asa repede.
Dintr-o propozitie apuci sa intelegi poate primul cuvant ca restul....
Pana si copilul meu de 2 ani vorbeste mai clar.

Eu recunosc, pentru cine ma intreaba, ca nu ma dau dus la biserica. Parerea mea este ca o discutie cu Dumnezeu o poti avea si in casa ta unde este mult mai liniste si unde nu esti bombardat de "toxinele" din curtea bisericii.

11 Noi 2011, 09:20

Pai ce sa spun...
Pt mine e mai folositoare o scoala si un spital decat o biserica. Adica trebuie sa fie o proportie in toate, si in niciun caz aceasta care este in ziua de azi.
Hmm, "locuri curate" zici? Din exemplele astea, (scoala, spital, biserica), biserica nu e nici pe 1, nici pe 2. Daca ma intrebi pe mine, colegii pot fi de alta parere.
Si de ce sa nu ma intreb "ce face Biserica pt mine"? Pt ca scoala stiu ce face, spitalul asijderea. Poate ca face si Biserica, dar iarasi "e pe 3". (Din astea 3 ex, ca altfel nu stiu daca mai prinde podiumul)

Mie unul imi repugna sa vad an de an cum se calca lumea in picioare pe la nu stiu ce moaste, doar sa-si frece bulendrele de racla ceia. Mi se pare un spectacol dizgratios. Te poti ruga pt sanatate sau mai stiu eu ce si seara la capatul patului. Dumnezeu te aude si de acolo, nu crezi? Totalsender?

LE. Gand la gand, bibi.
Subiect închis