de Cornel001 » 07 Mai 2010, 14:37
se pare ca unii din voi ati inteles foarte gresit ce inseamna sa nu fie afectat sectorul privat. Nu e vorba aici in primul rand si final de veniturile lui. E vorba de a evita masuri care ar ingreuna afacerile private ! E vorba de masuri care pot avea efecte negative inclusiv prin efect de domino asupra dezvoltarii / incitarii economiei reale , aia care da banii si la buget ! Daca ii pui picioru pe grumaz sa storci si mai mult de la ea, s-ar putea sa constati ca storci si mai putin pt ca ai sufocat-o! Un exemplu : biruri mai mari -> mai multa tendinta a economiei de a migra din zona alba in zona gri, si de acolo in zona neagra. Adica mai putine venituri la stat sau tot aceleasi, dar mai putini sa le suporte, adica si mai rau si tot asa in spirala in jos.
Pe de alta parte , nu stiu cat de adevarat e , dar uite ce scrie aici :
"La un calcul primar, se va face o economie de 2% din PIB în ultimele şapte luni ale acestui an din reducerea salariilor şi a pensiilor, dar nu este suficient. Noi trebuie să reducem deficitul cu 6% din PIB în doi ani, pentru a atinge ţinta UE de 3% din PIB în 2012. În plus, cei 2% economisiţi anul acesta sunt relativi, fiindcă o reducere de venituri înseamnă şi o reducere de încasări.
Soluţia era tăierea cheltuielilor cu bunurile şi serviciile, însă politicul este reticent la astfel de tăieri. Iar guvernatorul tocmai asta a criticat la clasa politică. Cred că vom avea o contracţie economică de 2% în acest an, poate chiar 4% în urma acestor reduceri", conchide Liviu Voinea. "
Oare de ce e reticent la taieri de bunuri si servicii ? Pt ca aici e o parte insemnata de satisfacere a clientelei politice, si aia ramane la urma desi ar fi trebuit sa inceapa prima cu ea. Ca daca nu, am putea sa fi tras concluzia ca acele bunuri si servicii sunt din privat si ca sa nu fie afectat (adica incurajat sa produca in continuare, nu neaparat sa nu fie afectate veniturile lor)

Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.