Pai
asta e ideea : nu am pretins ca as fi vreun mare credincios, am spus-o, cu alte cuvinte, post-urile trecute. Chiar am spus ca sunt multe lucruri pe care vreau sa le invat, nicidecum ca detin eu informatiile supreme.
"Voi" insa, ati inceput sa "executati" pe oricine are pareri ceva mai diferite fata de ale voastre. Si, de-aia am cerut si eu, de la voi si de la altii, ceva informatii mai pe intelesul meu - nu, nu ceva ultrasofisticat.
De la inceputul topic-ului si pana aici, eu nu am vazut decat oameni inversunati, incrancenati care mi-au lasat impresia ca ocolesc esentialul...
Toata discutia de aici, sau, ma rog, aproape toata, s-a axat pe directia : preoti grasi si lacomi = religie "praf". Ca preotii sunt oameni si deci supusi greselii - eu zic ca am lamurit-o !
Cum spuneam si ceva mai in spate : nu poti avea o discutie obiectiva plecand de la premisele astea. Mai departe : daca eu urasc matematica si fizica, asta nu inseamna ca acestea nu isi au utilitatea lor....
Insa hai sa vedem care este treaba asta cu religia; e ea utila in vreun fel pentru a avea o viata spirituala si fizica mai echilibrate? Daca da, cum? Ce trebuie facut? Ce e bine de stiut?
Si... putem continua fara a cadea in extreme, fara a deveni nu stiu ce fanatici - o discutie in urma careaia sa iesim mai bogati cu ceva informatii.
Am considerat partea cu semnificatia cununiei religioase un punct de plecare al discutiei. Asta nu inseamna nici ca eu cunosc totul cap coada, nici ca umblu cu crucea-n mana sa va convertesc.
Si uite ce am inteles eu ca ar semnifica aceasta cununie religioasa:
- o protectie a cuplului pe plan spiritual; cand mi s-a explicat si mie treaba asta, mi s-a spus sa-mi imaginez aceasta protectie, ca un soi de glob de sticla care ii protejeaza pe cei doi implicati de diverse... atacuri energetice (sa le zicem)
- de exemplu, religia noastra permite relatii intime doar in interiorul acestei casatorii religioase.... in rest, sunt considerate un "pacat"
FPS : @temir, sunt un om normal, un om caruia i-ar face placere sa bea o bere cu tine, sau, chiar mai multe

- de ce nu, si un zaibar de pe la DonGyovany asta