ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
08 Iun 2009, 17:34
Si daca nu am cu cine vota,daca sunt de parere ca nici unul dintre candidati nu merita sa ajunga in Parlamentul Europea,ce fac?Ma duc la vot doar ca sa anulez buletinul?
08 Iun 2009, 17:40
io asa am facut
08 Iun 2009, 18:00
si eu am fost sa-l anulez
adrian1981, crezi ca tu nu ai votat? la inchiderea usii, fi sigur ca cineva a pus o stampila in numele tau!
08 Iun 2009, 18:03
@martini, ai vreo dovada pentru cele afirmate? asta ar insemna ca nu mai suntem intr-un stat de drept.. tu ce zici?
08 Iun 2009, 18:12
nu am dovezi, se pare ca au cei de la tv suficiente. nici nu sunt detectiv, nici nu ma intereseaza asta atat de mult sa fac anchete.
din cercul meu de prieteni/cunoscuti nu a fost nimeni la vot. si totusi 30% din populatie se pare ca au votat. mi se pare suspect sa nu cunosc chiar pe nimeni.
iar legat de statul de drept, chiar ti se pare prima marsavie care ar face-o statul roman? pana acum au fost puri, imaculati, cinstiti si asta ar fi prima umbra de indoiala? cel putin pe mine statul ma fura in fiecare zi prin mai multe metode. furtul la vot mi se pare unul din lucrurile usor de obtinut pentru "alesii" din conducerea acestui stat.
08 Iun 2009, 18:15
Am facut parte (in trecut) de 2-3 ori din comisii de votare si vreau sa afirm ca nu
e atat de usor sa fraudezi alegerile , ma refer in special sa folosesti buletinele albe
pt. a vota in locul celui care nu s-a prezentat.
Din aceste comisii fac parte persoane ce reprezinta fiecare partid important , sunt sunati mai tot timpul ,
sunt avertizati sa fie cu ochii in patru si de obicei se suspecteaza si controleaza reciproc , asa
ca nu-i atat de simplu cum se crede.
Eu am ajuns in aceste comisii intamplator , avand un coleg de serviciu membru de partid , si am
zis ca nu-mi strica ceva banuti la acel moment dat.
Nu sunt si probabil nu ma voi inscrie niciodata in vreun partid , nu am acele "calitati" necesare , in
general detest membrii de partid si tot ce inseamna politica si nici nu am fost acum la vot.
08 Iun 2009, 18:21
poate seara, poate pe drum, poate la centralizare, poate se inlocuiesc cu totul, sunt nenumarate variante. nu cred ca astea au fost totusi (asa cum nu au fost de multi ani) alegeri fara a-si baga coada diversi.
ca sa ne mai descretim fruntile, un articol dragut - pamflet
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-580 ... xelles.htm
08 Iun 2009, 18:26
confirm ce zice Cornel mai sus
spre exemplu, nevasta-mea a fost ieri presedinta unei sectii de votare si nu e membra in nici un partid, singura conditie pt. presedinte si vicepresedinte era sa aiba studii superioare
cel putin la sectia ei nu s-au facut nici un fel de fraude si nici sa fi vrut sa faci ceva nu puteai....intr-adevar ceilalti membri ai comisiei (care sunt membri in diferite partide) se suspecteaza unii pe altii si sunt cu ochii in patru ca nu cumva cineva sa fure ceva...
poate or fi alte metode, dupa predarea buletinelor de vot catre B.E.J., asta nu mai stiu, orice e posibil
08 Iun 2009, 18:28
nu stiu in ce masura se folosesc ei de votul meu sau al tau.. asta daca nu ai votat pe mai multi.. dar cum spunea si cor_leone e destul de greu sa faci treaba asta.. si pana la urma despre ce este vorba? despre Ea Bea Alcool ? (EBA) si alti fomisti pentru euro parlamentare..
08 Iun 2009, 21:47
Buna seara,
Am fost la vot si am votat valid. Am participat cam la toate alegerile. Cred ca voi vota de fiecare data cand voi avea prilejul. Sper ca, in final, ceva sa se schimbe in sensul pe care il doresc si sa ne putem feri de "succesuri" viitoare. Cred votul este o minima participare la o alegere ce ne priveste pe toti. A durat 7 minute.
All the best.
08 Iun 2009, 22:22
uite asa am ajuns sa fim reprezentati de becali si de vadim in parlamentul european. un om de mare valoare, iorga pe numelel lui, spunea: "fiecare popor isi are conducatorii pe care ii merita" si mai completa el citind alt om de stat pe numele lui titulescu: "cine uita nu merita". acum totul este relativ. poate sa fi spus unul ce a gindit altul sau invers. important este ca ne meritam soarta. cu vadim si becali inainte generatie de fotbalisti si cintatori de imnuri!
am votat. sint convins ca la cite carucioare, cadre si bastoane am vazut tirindu-se spre urne ....este un rezultat corect. tineretul a votat plaja, micii si berea. cu asta se vor alege si asta vor avea de acum inainte: piine si circ!
atentie este o opinie personala si nu vreau sa intru in conflict cu nimeni. insa sint dezamagit de ceea ce am vazut si de ceea ce aud....din nefericire este mai usor sa zici ca au votat altii pentru tine si ca tu nu ai facut decit sa protestezi...la plaja, mici si bere....un fleac...
08 Iun 2009, 22:35
Noi am ajuns seara pe la 20:30. Asa am vrut din start din cauza caldurii. Blocul nostru are 100 apartamente. Pe cele 2 pagini unde eram si noi nu mai era nici o semnatura. Cand ne-am mutat, peste 70% erau pensionari in bloc, acum maxim 40%. Am vrut doar sa va impartasesc niste cifre.
08 Iun 2009, 22:41
$1 scrie:$2u am dovezi, se pare ca au cei de la tv suficiente. nici nu sunt detectiv, nici nu ma intereseaza asta atat de mult sa fac anchete.
din cercul meu de prieteni/cunoscuti nu a fost nimeni la vot. si totusi 30% din populatie se pare ca au votat. mi se pare suspect sa nu cunosc chiar pe nimeni.
iar legat de statul de drept, chiar ti se pare prima marsavie care ar face-o statul roman? pana acum au fost puri, imaculati, cinstiti si asta ar fi prima umbra de indoiala? cel putin pe mine statul ma fura in fiecare zi prin mai multe metode. furtul la vot mi se pare unul din lucrurile usor de obtinut pentru "alesii" din conducerea acestui stat.
Am facut parte dintr-o comisie la o secte de votare .... sincer nu pre inteleg paranoia asta cu fraudarea .... in sectia de votare nu prea se poate face nici o frauda .. iar faptul ca nu ai fost la vot si nici cunoscutii tai, nu are nici o relevanta.
A si inca ceva ... ii vad pe tampitii astia de la TV ca au dubii asupra faptului ca intre 7 si 9 au fost multi la vot ... pai chiar au fost. Vreau sa precizez ca am fost la o sectie la care este arondata si strada unde locuiesc si nu a fost nush ce mare conspiratie de au venit oamenii la ora aia, Daca o sa faci vreodata parte dintro comisie o sa it dai seama ca sunt cateva ore in zii cand oamenii vin in valuri iar la sf programului de votare au venit intodeauna muti oameni.
O metoda de fraudare ar fii cea cu turismul electoral, insa aceea este usor de verificat.
A... ca sa nu fie dubii, nu fac parte si nu simpatizez nici un partid si nu am votat. Defapt cred ca o sa mai votez doar atunci cand se va vota scoaterea in afara legii a tuturor partideor politice.
REZULTATUL ALEGERILOR ESTE O IMAGINE FIDELA A POPORULUI CE SUNTEM
09 Iun 2009, 07:09
cel putin in cazul de fata sunt convins ca cei care au iesit reprezinta ce s-a votat. problema e ca toti sunt o apa si un pamant, pe oricine ai fi votat tot lichea este din punctul meu de vedere. de manevre, am mai scris, se pot face nu neaparat la sectiile de votare.
cu prietenii si familia, normal ca am vorbit sa vad daca au mers; cu vecinii cu cativa cu care m-am intalnit; insa ieri am "profitat" de faptul ca am un job care implica relatiile cu publicul si am intrebat multa lume - niciunul nu a fost, toti radeau ca n-are rost. asta era "esantionul" meu, si pentru mine mi se pare reprezentativ.
nu vreau sa conving pe nimeni ca cel putin de data asta nu am avut pe cine alege, si ca mai cred in faptul ca rezultatele sunt cel putin intr-o mica masura aranjate; dar dupa cum ati vazut chiar si o zecime de procent poate face diferenta.
09 Iun 2009, 07:16
Il meritam peBecali, il meritam pe Vadim, atat timp cat majoritatea votantilor au fost cei de varsta a-3-a si din mediul rural, acolo unde, sa recunoastem, o paine sau un bidon de ulei a contat.Sa nu uitam casele facute de Jiji..asta aduce voturi.Daca cei care gandesc teoretic mai limpede si realist au votat berea si gratarul (

) asta meritam . Sunt curios cum va decurge relatia intre Vadim+Jiji cu Marko Bela

, caci sunt acum colegi. Daca va uitati, in decursul timpului singurii care au un procent constant sunt cei de la UDMR.....no comment
09 Iun 2009, 08:57
Uite, recunosc post-factum (dupa principiul "dupa razboi multi viteji se bat cu caramida-n piept") ca poate as fi mers la vot ca sa pun stampila pe PNL. Dar cu o persoana ca Norica Nicolai pe prima pozitie, cheful mi-a pierit instantaneu. Propulsand o persoana inodora profesional, de calitate morala indoielnica in fruntea listei, PNL a pierdut cel putin 1-2 locuri de europarlamentar.
Asta e pericolul cel mai mare, ca nu exista alternativa. Acum vor veni alegerile prezidentiale:
Basescu - nu cred ca e nevoie de motivatie de ce nu mai merita un mandat.
Geoana - nu vreau sa zic nimic de saracul om, acum e in doliu. Dar totusi... e o functie oficiala nu o parodie gen Divertis.
Antonescu - are carisma si un nume care merita o reparatie morala pe scena politicii romanesti. Dar ironia sortii face ca - desi este o functie "apolitica" - este nevoie de un partid puternic care sa te sustina ca sa ajungi presedinte. Iar cu "sprijinul" lui Norica si Orban & Co., slabe sperante...
Hâc.... da' eu cu cine votez la toamna?
09 Iun 2009, 09:21
mai conteaza cu cine votezi?
"uninominalul" n-a avut nici un efect, toti cei pe care ni i-am fi dorit afara din parlament s-au dus in colegii unde partidul lor avea multi sustinatori, si astfel au castigat.
iar europarlamentarele au fost manipulate la fel de usor. uite aici un articol:
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-579 ... .htm?cfnl=din ce scrie acolo, indiferent ce ne doream noi, buzata aia castiga. a dat ordin taticul ei sa sa castige, iar toate filialele de partid au primit sarcina sa asigure numarul de voturi necesar. puteam sa ne ducem toti sa votam cu ceilalti, ea tot ajungea europarlamentar. puteam avea si 100% prezenta la vot, n-ar fi contat.
in conditiile astea, ce rost mai are sa te duci la vot?
09 Iun 2009, 09:34
$1 scrie:$2Sa nu uitam casele facute de Jiji..asta aduce voturi.
Atat am de zis: daca imi facea casa, l-as fi votat si eu. Pana una-alta, nefiind un fan al lui Becali, macar a fost acolo cand au avut nevoie oamenii aia. Sa-ti aduc aminte ca EXACT in comuna unde a facut el 12 sau 20 de case (nu mai stiu nr exact), Becali nu a castigat alegerile anul trecut?
Acum ontopic - nu am fost la vot si nu ma voi mai duce pentru ca nu am alternativa. Si daca pana acum mergeai la vot sa pui stampila pe contracandidatul celui care te enerva, acum nici asta nu mai merge de cand cu ingineria PSD + PD-L la guvernare.
09 Iun 2009, 09:43
$1 scrie:$2ite, recunosc post-factum (dupa principiul "dupa razboi multi viteji se bat cu caramida-n piept") ca poate as fi mers la vot ca sa pun stampila pe PNL. Dar cu o persoana ca Norica Nicolai pe prima pozitie, cheful mi-a pierit instantaneu. Propulsand o persoana inodora profesional, de calitate morala indoielnica in fruntea listei, PNL a pierdut cel putin 1-2 locuri de europarlamentar.
Aici iti dau maaarreeee dreptate.
Tin minte, mai demult (prin 2005, la vreo 6 luni de la inceperea mandatului de ministru in cabinetul Tariceanu), cand era Blaga ministru la interne, intr-un talk show la TVR, erau in emisiune Blaga, Norica Nicolai si moderatorul. Atunci mi-a placut de Blaga pentru ca iesit in fata lumii cu un raport (in adevaratul sens al cuvantului) referitor la activitatea din MI.
Blaga arata cu cifre, statistici si rapoarte ca filmul se rupe in momentul in care se ajunge la magistrati! Lucru cunoscut de toti cei din MI. Dar Blaga l-a prezentat coerent si argumentat. Am apreciat coerenta discursului si faptul ca a vorbit pe limba celor multi. Nu sunt nici PDL-ist si nici fan Blaga dar atunci s-a prezentat mai bine ca niciodata sau poate mai bine decat orice alt ministru MI.
Norica Nicolai, a sarit ca arsa!!! Cum sa se ia Blaga de procurori?
Si nu mi-a iesit din cap replica lui Norica Nicolai nici pana in prezent: "Pai domnu Blaga, cine credeti dvs. ca vine procuror pe un salariu de 35 milioane?" M-a lasat masca replica asta!!!
Adica 35 de milioane in 2005 reprezentau un salariu de mizerie, procurorii nu primesc niciun spor (restul bugetarilor primesc, procurorii, nu),
toti procurorii sunt extraordinar de importanti si nu exista o ierarhie (eventual chiar notiunea de junior), ci doar notiunea de super-procuror si implicit ei trebuie remunerati regeste din banii publici!!! Am ramas cu ideea ca pentru Norica Nicolai, 35 de milioane de lei in 2005 fara sporuri, reprezentau o suma demna de dispret, pentru care nici nu merita sa te dai jos din pat! Si ca d-aia nu exista procurori si nu functioneaza sistemul!
Mi-as dori tare mult sa vad o dezbatere intre Tiriac (care considera 200-300 euro un salariu bun) si Norica Nicolai, pe tema remunerarii angajatilor si valoarea muncii!!!
Ultima oară modificat de
Darth-Claudiu pe 09 Iun 2009, 09:46, modificat de 2 ori în total.
09 Iun 2009, 09:44
Mai tare e ca toti o sa-si axeze privirile, pixurile si alte instrumente ziaristice, pe cei 3, si or sa-i scape din vedere pe adevaratii rechini... Bun asa, ne-au luat fatza cu cei 3...
09 Iun 2009, 09:51
Darth, dar cat ai vrea sa aiba salariul un procuror? Din punctul meu de vedere sa le dea si 50 de milioane, si 100, nu ma intereseaza. Dar de banii astia sa fie impartial si sa aplice legea INDIFERENT de persoana din fata lui. Pentru ca prefer sa aiba bani decat sa se gandeasca cum sa-si rotunjeasca veniturile din bani negri.
09 Iun 2009, 10:04
Adi, eu imi dau cu parerea referitor la salarii intr-o companie privata, unde lucrurile stau altfel decat la stat (mai organizat si mai responsabil).
Nu te grabi sa tragi concluzii pana nu ai citit cu atentie ce am scris si nu ma aborda cu sofisme.
Cred ca se pot aplica si in domeniul public, in speta cel al magistraturii, notiuni specifice domeniului privat cum ar fi: experienta, incarcarea si dificulatatea muncii specifice, rezultatele individuale, rezultatele organizatiei.
Roaga-l pe zaboss sa-ti spuna cam ce valoare aveau 35 milioane in 2005 (eu stiu, pentru ca eram si in acea vreme in management, intr-un sector unde salariile nu sunt cele mai mici din economie, respectiv retailul farmaceutic).
Si daca la banii aia nu-ti vine nimeni in procuratura precum s-a exprimat Norica Nicolai, ca din cauza aia nu se poate umple schema necesara (de procurori) astfel incat activitatea justitiei sa devina mai performanta, inseamna ca eu am o problema.
PS: Daca spui ca e ok sa le dea oricat, numai sa-si faca treaba, e iarasi gresit!!!
Ultima oară modificat de
DGAlexandru pe 09 Iun 2009, 10:42, modificat 1 dată în total.
Motiv: Domnul meu, chiar asa de greu e sa dai raspunde la thread si nu Citeaza ? CE ROST ARE SA CITEZI MESAJUL ANTERIOR ?
09 Iun 2009, 10:19
Claudiu, nu ma intereseaza Norica Nicolai si ce a zis ea sau oricare alt politician. Nu ma intereseaza ce valoare aveau cele 35 de milioane, desi sunt curios cati euro insemnau in 2005. Eu vorbesc (si vad ca ai adaugat si un PS) doar despre salariul unui procuror. Acolo unde se pare ca avem pareri opuse. Ba eu chiar cred ca e ok sa le dea oricat (unde "oricat" nu inseamna 100 de salarii medii, desigur), dar daca l-a prins apoi pe unul dintre ei cu cea mai mica neregula, sa faca vreo 15 ani de puscarie.
Nu am in familie si nici nu am avut procurori sau magistrati, nici macar avocati, deci nu pot fi acuzat de subiectivism. E doar parerea mea.
09 Iun 2009, 11:20
$1 scrie:$2 Pentru ca prefer sa aiba bani decat sa se gandeasca cum sa-si rotunjeasca veniturile din bani negri.
Hai sa fim seriosi , daca omul e "defect" cresterea salariala nu se regaseste decit in cuantumul spagii ( "ba , io am 100 de mil salar , tu vi la mine cu doar 10 mil spaga ?"...) nicidecum in calitatea actului de justitie !
09 Iun 2009, 11:26
Iezact, iar pentru cei cu bani nu e o problema sa dea 50.000 spaga; in acest caz cat sa le faci salariile, 100.000 ca sa nu puna botul?
Si daca le va oferi cineva 100.000 in viitorul apropiat? Mai bine sa le facem 200.000 salariul, preventiv...
09 Iun 2009, 11:28
Si de ce nu ai citat si partea cu "vreo 15 ani puscarie"?
09 Iun 2009, 11:41
Ar fi relativ bine daca principalul motiv al manipularii procurorilor ar fi spaga.
Uitati insa principala arma, traficul de influenta - e.g. comenzile primite de la oamenii de pe scena politica.
Si asta e independent de salariu. Ca-l are mic sau mare, tot tremura de teama cand ia dosarul lui Base in mana (ala cu flota).
Parca discutam de alegeri?
09 Iun 2009, 11:44
@ Mircea Maximg : Daca iti place asa de mult de Becali ( probabil si manelele ) sa fii sanatos dar masoara-ti cuvintele mai academicianule.
09 Iun 2009, 12:32
$1 scrie:$2Parca discutam de alegeri?

Pai tu esti de vina ca ai mentionat-o pe norica nicolai si eu mi-am adus aminte ca am o "simpatie" deosebita pentru ea

...d-aia am ajuns la procurori

.
@Adicristea
Aia 15 ani de puscarie la care faci referire (si care chiar exista in codul penal pentru luare de mita in diverse conditii/forme, in care probabil ca se incadreaza si unii procurori) e altceva, dar treaba tine intr-o masura extrem de mica de nivelul pachetului salarial. Deci, lege avem, de ce nu se aplica? Pentru ca-s salariile mult mai mici decat viseaza norica nicolai si altii??? Sper ca e evident ca vorbim despre probleme diferite. Una-i salariul, alta-i managementul sistemului

.
Singurii pe care poate-i inteleg ca au motive sa puna botu' la spagi si foloase necuvenite sunt cadrele medicale unde salariile sunt intr-adevar bataie de joc. Dar probleme sunt o gramada si acolo...
Revenim la alegeri? eba, daciana, bodu AKA mr. TVA, vadim, becali, rovana, reprezinta cele mai mari valori ale neamului romanesc si-mi vine sa ma internez la spitalul 9 ca sa privesc viata si din alte perspective...poate ca acolo descoper ca-i foarte misto in romania...
09 Iun 2009, 12:55
Cred că aici sunt şi unele neînţelegeri. Din păcate, în majoritatea ţărilor PE este un cimitir al dinozaurilor, o sinecură pentru cei care nu mai au şanse în confruntările interne (sau, din contră, prea tineri). Prezenţa lui Vadim şi Becali nu "face România de râs". Cine a văzut englezi în vacanţă în Cipru ştie că nici măcar să ne facem de râs nu suntem în stare. În Parlamentul European au fost "vadimi" pe lângă care al nostru e băiat bun. Totuşi, "extremiştii" noştri de operetă au sub 10%, ceea ce este un scor OK, dacă ne gândim că în urmă cu ceva ani numai PRM-ul singur sărea de 10, mai era şi un PUNR, un PSM. Overall, garnitura noastră de reprezentanţi nu este nici prea-prea, nici foarte-foarte.
Ceea ce este îngrijorător este că actualul guvern nu are nici o viziune, nici o idee despre ce trebuie să facă şi nici nu există o alternativă. Nu am votat, este prima dată, fiindcă partidul cu care am votat din 1990 încoace m-a dezamăgit prin lista pe care a propus-o, deşi între cei cinci care au intrat sunt şi persoane decente. Nu văd de ce absenţa de la vot ar fi mai puţin validă decât prezenţa la vot şi anularea lui. Şi nici nu sunt de acord cu mersul la vot şi ales ceva în care nu crezi. Ştiu, aş fi putut să mă mint că votez nu pentru Norica ci pentru ALDE, dar nu sunt chiar atât de fraier să mă mint singur. Şi nu, nu stau degeaba. Am întrebat-o chiar pe Norica dacă nu crede că prezenţa ei pe listă duce la o pierdere de 5% pe forumul Euractiv şi tâmpita mi-a spus că sunt pedelist şi că "aşa vrei tu, dar o să luăm 20%". N-au fost 5 procente pierdute, au fost 6%. Şi după alegeri i-am luat pe toţi liberalii cu blog, de la Tăriceanu până la Diana Tuşă, care toţi s-au întrebat "de ce un scor atât de slab", într-un fel sau altul, şi le-am spus de ce nu m-am dus eu la vot. Dacîă vor să ţină seama de asta, o să vedem. Sunt unele semnale pozitive. Faptul că măcar unii dintre ei îşi pun problema arată că nu e chiar totul pierdut.
Deci, eu zic că lucrurile trebuie privite mai cu detaşare. Dar dacă nu faci presiune directă asupra lor, nici nu se vor schimba vreodată.