ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
30 Noi 2009, 21:15
Preferam ca la TV sa nu ma impacienteze cu mesaje: Daca aveti urmatoarele simptome..... prezentati-ve de urgenta la spital.
Puteau sa spuna ca daca aveti simptomele de gripa luati paracetamol fara sa fie nevoie sa astepti 4 or la usa spitalului.
15 Dec 2009, 22:02
Un update : 4804 cazuri, 25 morti pana acum in Romania. 7 au murit ieri si alaltaieri, fiind persoane cu factori de risc.
16 Dec 2009, 08:11
4804 cazuri la care au facut ei analizele si au descoperit virusul, ca asa au fost cred sute de mii (fara factor de risc presupun).
17 Dec 2009, 00:19
Update: o colega are prietenul la o multinationala si a discutat cu un coleg din Germania sau Austria care a luat virusul (el, sotia si fata). La fete a fost putin mai complicat se pare, dar in final i-a spus ca a fost cea mai usoara gripa avuta vreodata...
17 Dec 2009, 08:18
Medici cu porcina dupa vaccinul AH1N1.
La Constanţa, trei medici au făcut gripă porcină deşi, în urmă cu mai bine de o săptămână, fuseseră vaccinaţi împotriva virusului AH1N1.
Dar daca refuzi sa te vaccinezi si faci parte din categoriile de risc ti se baga in fata de cate ministrul sanatatii, ca cei care vor imprastia cu bunastiinta virusul vor fi pedepsiti penal.
Declaratia a fost facuta luni de Ion Bazac.
17 Dec 2009, 09:41
La cat timp dupa ce s-au vaccinat? Asta e foarte important. Ca daca faci vaccinul azi si peste 3 zile contactezi virusul, "sanatate".
Inca 2 decese si 80 de cazuri confirmate de la ultimul meu mesaj. Dintre cele confirmate, rata de mortalitate este 0.52%.
17 Dec 2009, 10:06
...deşi, în urmă cu mai bine de o săptămână, fuseseră vaccinaţi...
reiese din text .
iar cei care se imbolnavesc si mor, au in 99,9 % din cazuri si alte boli destul de accentuate.
mie mi se pare dubios ca cei bonavi nu si-au imbolnavit si familile.
in mod evident unii cu sistem imunitar scazut, sedentari, etc sunt predispusi sa faca gripa de care o fi ea, iar la ceilalti lupta organismul in timp util, fara consecinte grave.
17 Dec 2009, 10:13
la aviara ne-au spalat rotile la masini si ne-au luat orataniile din curti, acuma vad ca masinile nu mai sunt factor de raspandire si zburatoarele la locul lor, banuiesc ca va urma cea canina, sunt curios ce tratament va fi aplicat...
17 Dec 2009, 10:25
Daca rata de mortalitate este de 0,52% in cazul gripei porcine, as vrea sa stiu cat este rata de mortalitate la gripa sezoniera (asta a noastra, maidaneza).
17 Dec 2009, 10:50
100.000 persoane pe an pe glob. Sursa: CNN, si OMS, si cine vreti voi. Da' aia nu e pandemie...
Nu am citit pe aici, imi e sila de intoxicarea asta total tampita pe care o fac la TV si in presa. Daca ma iau dupa simptomele lor, eu personal am avut gripa porcina de minim 20 de ani, an de an! Am primit pe mail o paralela intre gripa "normala" si asta "noua" si imi e groaza cati vor pune botul la asa ceva! Am atasat "paralela" (chiar ca e paralela!). Ce prezinta ei in stanga e fix guturaiul, raceala, pana mea, aia de o facem toti. Ce arata ei in dreapta eu personal am avut de cand ma stiu. Am fost poligon de teste pentru gripa dinainte de liceu. Si nu am murit. Si nici nu am dat la altii. De vreo 7-10 ani ma vaccinez anual cu vaccinul antigripal facut la noi si am reusit astfel sa nu mai fac vizite la spital de fiecare data cand ma loveste gripa. Dar nu recomand nimanui sa faca la fel ca mine, eu sunt un caz mai nefericit (sa zicem). Fructe, legume, chestii naturiste, ceaiuri. Si, cum zicea cineva mai sus, cate un paracetamol (sub ce forma o fi el, coldrex, pastila, pana mea, intrebati medicul de familie

).
- Fişiere ataşate
-

17 Dec 2009, 10:56
$1 scrie:$2..deşi, în urmă cu mai bine de o săptămână, fuseseră vaccinaţi...
reiese din text .
"Vaccinul ofera imunitate la 14 zile de cand se administreaza, la fel ca un vaccin sezonier", a spus Viorel Alexandrescu, seful centrului de control al gripei din cadrul Institutului Cantacuzino.
Gripa normala are cam 0.2% rata de deces.
Sunt cateva elemente care il fac mai potential periculos decat gripa de sezon, chiar daca simptomele lor sunt asemantoare. Pana laurma nu a zis nimeni ca tre sa ne baricadam in casa si sa blocam traficul international - e vorba de un pic de atentie acordata prevenirii imbolnavirii si transimterii, mai ales pentru cei care intra in contact cu multe persoane bolnave.
17 Dec 2009, 11:45
Problema e ca ei incearca sa ne "vanda" un produs cu simptomele altui "produs". Daca te uiti la poza aia de 2 bani de mai sus, simptomele nu sunt deloc asemanatoare...
Ce ma irita la maxim e ca o gripa ce a facut pana acum cateva mii de victime pe glob e declarata pandemie iar gripa "clasica" ce face peste 100.000 victime ANUAL, nu e!
O sa ma vaccinez cu noul vaccin cand o sa ii vad pe astia de decid cine si ce si cum, ca isi vaccineaza familiile si copiii!
17 Dec 2009, 12:27
Gripa clasica poate avea caracter epidemic (sezonier), asta noua are caracter pandemic (adica se raspandeste mult mai rapid si nu prea tine cont de sezon). Faptul ca este declarata
pandemie tine de cat de usor se raspandeste, si nu de cati oameni ucide.
$1 scrie:$2PANDEMÍE, pandemii, s.f. Epidemie care se extinde pe un teritoriu foarte mare. – Din fr. pandémie.
Porcina a fost declarata de categoria 1 (in aceasi rubrica cu gripa sezoniera, cele mai putin severe ca morti), dar de faza 6, prin iunie 2009 (faza maxima, ce anunta faptul ca o pandemie globala este iminenta - dar asta priveste doar raspandirea, nu severitatea).
17 Dec 2009, 12:41
Sa nu uitam totusi ca au modificat brusc in jos numarul de cazuri de la care se declara pandemia...
Din cate stiu, nici SIDA nu tine cont de sezon, si se imbolnavesc si mor mii de oameni anual... Pandemie? Pusca. Daca aveau vreun vaccin minune si pentru SIDA, alta era situatia...
17 Dec 2009, 16:01
$1 scrie:$2Daca aveau vreun vaccin minune si pentru SIDA, alta era situatia...
Off-topic
Baschetbalistul Magic Johnson a fost infectat cu HIV si nu are SIDA. Nu am facut cercetari in aceasta privinta, cu exceptia acestui link (
http://www.sciencecases.org/aids/aids.pdf) insa eu ca romanul, carcotas, imi pun intrebarea cum de in cazul unei mega-celebritati s-a putut si in cazul lui Viorel din Militari nu se poate.
Cazul lui Magic Johnson inca ridica intrebari si ceea ce se stie in prezent este ca nu are SIDA si ca au disparut urmele de HIV.
17 Dec 2009, 16:13
Uite aici de ce:
"Most people infected with HIV eventually develop AIDS. These individuals mostly die from opportunistic infections or malignancies associated with the progressive failure of the immune system.[5] HIV progresses to AIDS at a variable rate affected by viral, host, and environmental factors; HIV-specific treatment delays this process. Most will progress to AIDS within 10 years of HIV infection: some will have progressed much sooner, and some will take much longer.[6][7] Treatment with anti-retrovirals increases the life expectancy of people infected with HIV. Even after HIV has progressed to diagnosable AIDS, the average survival time with antiretroviral therapy was estimated to be more than 5 years as of 2005.[8] Without antiretroviral therapy, someone who has AIDS typically dies within a year.[9]"
"here are two species of HIV known to exist: HIV-1 and HIV-2. HIV-1 is the virus that was initially discovered and termed LAV. It is more virulent, more infective,[14] and is the cause of the majority of HIV infections globally. The lower infectivity of HIV-2 compared to HIV-1 implies that fewer of those exposed to HIV-2 will be infected per exposure. Because of its relatively poor capacity for transmission, HIV-2 is largely confined to West Africa.[15]"
http://en.wikipedia.org/wiki/HIVAsadar, tratament si timp de virus.
17 Dec 2009, 18:29
$1 scrie:$2a nu uitam totusi ca au modificat brusc in jos numarul de cazuri de la care se declara pandemia...
Personal inca nu am gasit pe undeva sa fie limita X peste care se declara pandemie. Fazele de mai jos se refera la virusul gripal.

Altfel spus:
--- PERIOADA INTER-PANDEMICA ---
Faza 1 - virus ce circula la animale, nu a infectat oameni
Faza 2 - virus ce circula la animale, despre care se stie ca a infectat oameni, reprezinta o posibila pandemie
--- PERIOADA DE ALERTA PANDEMICA ---
Faza 3 - cazuri sporadice la oameni, dar nu destul de transimisibil cat sa infecteze comunitati mai mari
Faza 4 - virusul a devenit destul de transmisibil incat poate infecta comunitati mai mari
Faza 5 - virusul se raspandeste in doau sau mai multe tari dintr-o regiune
--- PERIOADA PANDEMICA ---
Faza 6 - virusul se raspandeste in cel putin alte doua tari din afara regiunii de mai sus
Acum suntem, evident, la faza 6.
Fazele astea se folosesc pentru a implementa diferite programe, de la stadii de pregatire pentru o pandemie pana la actiuni de producere in masa a vaccinurilor sau alte elemente farmaceutice.
17 Dec 2009, 18:57
Pai au fost jdemii de anunturi ca Organizatia Mondiala a Sanatatii (altora) a coborat limita de cazuri de la care se declara pandemie. O sa sap...
Na, ok, SIDA nu va convine? Va dau alta "pandemie": foametea! Era undeva un site macabru care arata la cate secunde moare un om de foame... Si nu trebuie nici un vaccin pentru asta, trebuie doar mancare... Zau ca mor mai multi decat de la vrajeala asta porcina... E pandemie? Nu e ca nu se "ia", ca nu e boala... Sictir...
Na ca am gasit:
http://www.hammeruncut.com/realtime-death-toll-counter/ asta e cu boli, a se vedea SIDA
http://poverty.com/ asta e cu foametea...
17 Dec 2009, 20:16
Pai avand in vedere ce bazaconii se scriu pe net, poti citi cam orice - unele dintre ele pot parea chiar destul de convingatoare.
Am vazut ca multa lume sare la cuvantul pandemie, probabil ca nu au inteles pe deplin acest termen. Nu trebuie sa moara 3% din popoluatia globului ca un virus sa fie pandemic (de fapt, nu trebuie sa moara NIMENI ca un virus sa fie pandemic - poate sa fie o pandemie fara niciun mort). In functie de severitatea pandemiei acesteia, se iau diverse masuri : de la distribuirea de vaccinuri si campanii de informare pana la instaurarea carantinei in diverse zone, orase si alte scenarii apocaliptice. Pana acum, personal mi se pare ca este o pandemie blanda, virusul neprezentand pericole suplimentare celor sanatosi - de aceea ei trebuie sa cumpere vaccinul, daca il doresc.
22 Dec 2009, 10:19
sa mai si radem, zic .
- Fişiere ataşate
-

- AH1N1 - Paranoia strikes back!
-

- daca nu se vede, va traduc:
Gaina:
'va-n gurita, noi cand aveam gripa ne dadeati foc. Care ai ba, o bricheta?
- mardale_catavencu.JPG (5.66 KiB) Vizualizat de 2297 ori
05 Ian 2010, 12:18
Tocmai ce am aflat ca un fost prieten (nu am mai vorbit de mult cu el) a murit azi din cauza gripei. El a fost actorul Toni Tecuceanu, lucra la Cronica Carcotasilor. RIP!
http://life.hotnews.ro/stiri-showbiz-67 ... -murit.htmhttp://www.cancan.ro/showbiz/showbiz-in ... 82533.html
05 Ian 2010, 16:44
Am vazut si eu la TV acum. Nu-mi vine sa cred

. Dumnezeu sa-l odihneasca!
05 Ian 2010, 16:59
Am fost luat de val. Cauza se pare ca nu e gripa, ci pneumonia. Asa cum discutam cu un co-forumist, chiar si o raceala normala credem ca i-ar fi fost fatala. Deci goana dupa senzational in presa nu are limite.
Oricum, RIP Toni!
06 Ian 2010, 14:24
A murit de la o complicatie provocata de virusul AH1N1, nu cred ca e vorba de goana dupa senzational.
"Participants who have managed such cases agreed that the clinical picture in severe cases is strikingly different from the disease pattern seen during epidemics of seasonal influenza. While people with certain underlying medical conditions, including pregnancy, are known to be at increased risk, many severe cases occur in previously healthy young people. In these patients, predisposing factors that increase the risk of severe illness are not presently understood, though research is under way."
http://www.who.int/csr/disease/swineflu ... index.htmlRIP Toni
06 Ian 2010, 18:30
Dupa cum sustine Serban Huidu se pare ca Toni suferea de pneumonie care combinata cu orice fel de gripa i-ar fi putut fi fatala. In cazul de fata a fost vorba de AH1N1
06 Ian 2010, 20:12
Foarte corect. Asa cum am mai spus, tam-tam-ul cu Ah1spanac e facut doar ca sa-si vanda unii vaccinurile. Bubuie ziarele ca au murit cateva mii de persoane dar de gripa sezoniera mor peste suta de mii anual. Nu mai zic de altele, am scris pe paginile anterioare.
06 Ian 2010, 20:58
Poate e doar o impresie de-a mea, dar pana aproape de 20 decembrie auzeam mai in fiecare zi de imbolnaviri cu acest virus, pe perioada sarbatorilor de craciun pauza apoi de cateva zile iar au inceput.
Hmm, are si porcina mandria ei nu?
06 Ian 2010, 23:04
Am scris in citatul ala ce era de scris. Sunt multe cazuri de imbolnaviri bruste, la oameni tineri si sanatoasi, care sfarsesc in 2-3 zile de la contactarea virusului. Multiplicarea virusului poate cauza direct pneumonie, sau poate lasa "traseul" liber pentru bacteriile ce cauzeaza de obicei pneumonie. (Nu zic ca era cazul lui Toni.)
Chiar daca nu e mai letal decat gripa de sezon, faptul ca se raspandeste cu mult mai mare usurinta pe distante mult mai mari (si faptul ca poate provoca moartea si persoanelor care erau, statistic, neafectate de gripa sezoniera - adica tineri si sanataosi), il face potential mai periculos. Oricine, ca purtator si victima, risca sa transimita virusul unei persoane careia ii poate fi fatal sau careia ii poate cauza reactii mai nasoale - de aceea cred ca s-a impus si vaccinarea cadrelor medicale, sa nu se transforme acestea in mijloace de transmitere a virusului, avand contact cu multi bolnavi/slabiti.
Am mari dubii ca institutul Cantacuzino (sau cine il finanteaza) a scos nu-stiu-ce profituri de pe urma vaccinului. Presa cred ca s-a inflamat cel mai tare in decursul pandemiei, presa si politicienii. Oamenii din domeniu au facut ce trebuie sa faca.
06 Ian 2010, 23:43
toate acestea imi pun in minte o intrebare: v-ati vaccinat, da, nu, de ce?
06 Ian 2010, 23:50
Eu cred ca de lene nu m-am vaccinat, nici de sezoniera, nici de porcina