ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
18 Dec 2011, 17:07
@ztunoi2
Pai parerea mea e sa-ti prezinti masina in sectiunea "Totul despre membri", adica aici:
viewforum.php?f=15. Deschizi topic si ne dam cu parerea acolo. Aici sa ramana pt tzepe.
Cu stima
18 Dec 2011, 19:03
ok!

scz...
18 Dec 2011, 19:15
tepe se pot lua si de la autovit ! nu neaparat din targ de la vitan...
30 Dec 2011, 06:09
Seara buna!
Ma bate gandul sa imi iau un ford focus 1,6 diesel si am cautat, ca tot romanul, pe toate site-urile de profil din Romania.
Ma intereseaza o masina pe care sa o folosesc mai mult in oras (provincie), cu un motor mai ok si ceva mai noua.
Am in vedere mai multe modele, toate importate. As ruga cunoscatorii, daca se poate, sa ma ajute cu cateva sfaturi.
pe primul loc ar fi aceasta
http://www.autovit.ro/ford-fiesta-C21987955.html, care m-a incantat.
si asta arata bine, dar mi se pare suspecta
http://www.autovit.ro/ford-focus-C22274736.htmlla cea de-a treia pe care o am in vedere,
http://www.autovit.ro/ford-focus-C22237836.html, ma incanta faptul ca nu are filtru de particule, dar nu sunt prea multumit de puterea ei (90CP).
Inca un lucru, daca ma puteti ajuta, apropo de filtrul de particule.
Am citit foarte mult in aceasta privinta si parerile sunt impartite, unii spun ca este foarte ok, altii incearca sa scape de el pentru ca este doar o problema in plus.
As vrea sa aflu de la posesorii unui astfel de model daca au avut ceva probleme cu filtrul de particule.
Multumesc!
30 Dec 2011, 10:06
Cauta in sectiunea tehnica Focus 2.
Acolo exista mai multe topicuri cu sfaturi achizitie si vreo doua despre DPF.
03 Ian 2012, 01:00
cautand anunturile de la dealerul din franta de unde am luat eu masina, am gasit urmatorul anunt:
http://www.ford-gauduel.com/OCCASIONS/t ... fault.aspxce parere aveti de masina asta si la pretul asta?
22 Feb 2012, 18:25
Buna seara!
Sunt in cautarea unui focus 2, facelift, deci an dupa 2008.
Am gasit in targ urmatoarea masina:
http://www.auto.ro/ford-focus/1211363.htmlVIN : WF0PXXGCDP8G30113 (se poate cauta aici
http://www.etis.ford.com/vehicleRegSelector.do )
Diesel 1.6, Import Olanda, 85.000 km, model Titanium.
Pretul de 7500eur mi se pare suspect ptr nr de km si mai ales ptr dotarile tipice titanium (scaunele cu tapiterie mai buna, directie reglabila, parbriz incalzit, nu mai vorbesc de climatronic si de esp, care apar si la un trend+ in afara).
Intrebare ptr cunoscatorii forumului sau ptr cei care au trecut printro experienta asemanatoare, adica cu un samsar:
La cat aprecitati voi ca ar fi km reali ai masinii, si cam la cat credeti ca ar trebui sa ma astept ca mai bag in ea imediat dupa cumparare? 1 mie eur, 2mii, 4mii?
Multumesc oricui ma poate ajuta cu un sfat, masina ma intereseaza deoarece e si o culoare frumoasa (ptr mine albastru avalon sau albastru ocean blue).
22 Feb 2012, 18:54
Sfat- mai degraba mi-as taia un CENZURA (si tin foarte mult la coaiele mele) decat sa cumpar masina la un samsar.
In afara de cazurile 1/100000000000000000000 cand samsarul a cumparat o masina buna de la cineva care a vandut ieftin ca avea pe ma-sa in operatie sau cine stie din ce motiv ii trebuiau bani urgent, toate masinile sunt manarite intr-un fel sau altul.
Cei care va mintiti singuri, orbiti de pretul mic si dorinta de a cumpara o masina pe care nu vi-o permiteti, ca veti lua ceva bun de la samsari, va meritatii 100% toate tepele pe care vi le luati. Sunt foarte multi care au plans pana li s-au facut mucii bretele, dupa o asemenea "tranzactie".
22 Feb 2012, 19:40

...aici chiar esti omu' rau...
Poate nu toata lumea dispune de banii pe care indirect ii sugerezi ca ar trebui sa ii aiba...ce ar insemna asta ? Sa ramana la Dacie ?
Iarta-ma, nu-ti inteleg reactia si comentariul...
Stima
22 Feb 2012, 20:23
Da! Exact asta ar insemna, sa ramana fiecare la ce isi permite.
Hai sa-ti explic- si eu vreau un bmw 550i f10. Imi permit acum, 22/feb/2012, o masina care e 70k euro noua? Nu! Asta inseamna ca ma multumesc cu ce am. Idem pentru cazul cu dacia.
In cazul asta sunt sunt 2 proverbe de luat in seama ca "regula de aur":
1- nu te intinde decat cat iti e plapuma
2-prostia si fudulia se platesc
Evident ca in conditiile in care in Romania e considerat normal sa mananci paine cu apa, sa ai datorii pe n-spe ani, si sa stai intr-un apartament de 2 camere DAR sa ai la scara q7, sunt multi care considera gresit rationamentul meu.
22 Feb 2012, 21:19
^ai contribuit fix cu ZERO la o cerere de sfat initiata de cei7pitici. A cerut un sfat si ai venit cu teoria. Toata lumea care se incumeta sa cumpere o masina sh stie foarte bine ca aceasta tranzactie implica riscuri.
In alta ordine de idei, l-as sfatui pe cei7pitici sa ajunga la o intalnire CF din orasul lui (care nu este trecut la profil) si sa discute cu membrii la fatza locului, poate chiar unii au un model asemanator si-i pot da indicatii.
Asta, daca nu gaseste un raspuns la dilema lui chiar aici pe forum.
22 Feb 2012, 21:27
$1 scrie:$2ai contribuit fix cu ZERO la o cerere de sfat initiata de cei7pitici. A cerut un sfat si ai venit cu teoria. Toata lumea care se incumeta sa cumpere o masina sh stie foarte bine ca aceasta tranzactie implica riscuri.
Mai citeste o data, am zis sa nu ia de la samsari, nu sa nu ia deloc second hand. Sau tu crezi ca doar samsarii vand masini sh?
22 Feb 2012, 21:33
omurau,
Daca te prind vreodata, iti dau o bere.
22 Feb 2012, 22:42
Mai nou s-au samsarit si particularii.
Cand am cumparat-o pe actuala in 2010 (prima mea masina sh - am mai avut 3, toate noi), mi-am facut planul sa iau masina luata din RO, proprietar etc.
TOATE masinile pe care le-am vazut nu au corespuns descrierii din anunt si discutie telefonica.
- omu zice 'primul proprietar' - o vad, era primul dupa recuperare leasing
- an 2008 - o vad era 2007, motivand ca a inscris-o in decembrie si a inceput sa circule in ianuarie
- 12000 km - o vad 120.000km, vai de mine am gresit in anunt, dupa ce tot o dadea evaziv in telefon
- carte service - omu din Bucuresti avea toate reviziile pana la 120.000km facute la acelasi service no name din Brasov
- consumabile schimbate recent - in bord arata ca a depasit service-ul cu 500km, dupa acea recunoaste ca a 'gresit' in anunt.
- ma duc sa vad masina - trimite nevasta care il ia pe 'habar n-am' in brate cu privire la masina
- functioneaza ireprosabil (pe asta am luat-o) - anvelopa sparta pe flanc si vulcanizata pe interior (am descoperit-o cand am pus anevelopele de iarna -vanzatorul a zis ca n-a facut pana niciodata, mai era si pusa pe fata), burduf planetara crapat si curatase pe-acolo sa nu se vada SI CEA MAI TARE - VOLANTA VARZA - aici imi recunosc greseala ca habar n-aveam ca in sec. 21 mai pica volante la masini la 32.000km rulati.
22 Feb 2012, 23:24
Apreciez raspunsurile de mai sus si in special pe cel al lui omurau. Sunt de acord ca nu trebuie sa te intinzi mai mult decat plapuma, dar consider ca in mom de fata plapuma mea ajunge ptr o masina de tip f f 2 fl... Intrebarea e daca sa fie mai cheala si fara esp de la un propr din ro sau ceva adus din afara cu mai multe dotari dar fara nici o siguranta ca nu are 220.000km reali.
Dar, dupa cum ati vazut , intrebarea nu era de tipul "ce floricica de masina o sa iau eu de 7500" ci mai degraba despre cam la cat de mult ma pot astepta sa scot din buzunar cu reparatiile. Ptr ca daca as scoate 2000eur, cu tot cei 7500 dati pe ea, masina tot ar merita 9500... fiind totusi cu esp, parbriz incalzit, deci lucruri pe care nu le mai gasesti de pus ulterior, ca nu sunt jante, cotiera sau cd-ul sony....
Am pus intrebare si pe sectiunea dedicata ff2, va multumesc si aici ptr raspunsuri dar as fi vrut o discutie mai obiectiva nu o eterna NU LUA DE LA SAMSAR!
ci mai degraba testari, piesele sensibile etc.
22 Feb 2012, 23:43
EDIT: Subectul meu de pe topicul ff2 a fost inchis, si am fost lamurit ca s-a discutat indeajuns incat sa nu mai fie nevoie de un topic separat si ptr varianta mea.
Imi cer scuze daca v-am facut sa pierdeti ceva timp, daca o sa mai aflu informatii o sa revin, oricum multumesc comunitatii clubford de la care am aflat multe despre lucrurile la care sa ma uit cand caut un focus.
23 Feb 2012, 01:23
E greu sa faci focusul sa derapeze la un stil de condus "normal", deci nu vad avantajul esp. Parbrizul incalzit- am pe mondeo si tot am dat cu racleta.
Discutiile sunt multe si s-au purtat deja... doar tu poti sa te sfatuiesti ce sa-ti iei, dupa ce iti raspunzi de ce vrei motorina, daca iti aduce vreun + x dotare, etc.
23 Feb 2012, 01:58
ESP m-a scos odata (1) din incurcatura si consider ca e deajuns sa se merite....NU am parbriz incalzit deci nu stiu cum este insa ma descurc linistit si asa....Intr-un final gandeste-te pentru ce o iei, la ce iti foloseste, ce vei face cu ea mai mult.
Pune pe hartie
+ / -
/
/
/
vezi unde ajungi.
Spor la treaba.
23 Feb 2012, 06:53
Am si eu o intrebare/nelamurire...
Peste tot in forumul asta "km reali" in sus, "km reali" in jos...
Eu am masina din iunie 2007. Am acum 54300 km, si nu am iesit doar duminica cu ea. Merg zilnic la serviciu, mare, munte, intalniri nationale, etc. Sunt convins ca mai mult de 7000 euro (pe acolo) nu as lua pe ea. Ipotetic vorbind, nu am de gand sa o vand. Cum as putea eu sa combat asta cu "km reali"? As fi mai convingator daca as da km inainte, la 100.000 si sa spun "ia uite domle ce bine merge si dupa 100.000"? Ca bag sama ca nimeni nu m-ar crede daca as spune ca are 55.000?!?! Eu nu spun ca nu exista si manareli, dar mai exista si cazuri din acestea.
23 Feb 2012, 08:31
Pai si eu sunt in aceeasi situatie, in 4 ani am facut 60.000 km, mers cu masina zi de zi. Nasul meu, masina luata de noua din 2002, mers zi de zi, are 120.000km, daca faci o medie, iese pe undeva la 25-30km/zi, drumul zilnic la servici.
In general e vorba de km dati inapoi la masini aduse din vest, acolo se ruleaza mai mult ca au infrastructura.
23 Feb 2012, 09:51
$1 scrie:$2ai nou s-au samsarit si particularii.
.....
TOATE masinile pe care le-am vazut nu au corespuns descrierii din anunt si discutie telefonica.
.....
Nu este vorba ca s-ar fi samsarit particularii ci de un alt aspect. Faptul ca nu este samsar nu-l face in mod automat un om cinstit. Sunt oameni care vand masina pentru ca vor sa-si faca un upgrade, dar sunt multi care o vand in momentul in care incepe sa prezinte probleme. Asta nu inseamna ca-ti vor spune si tie

Faptul ca nu e samsar ii da o bila alba, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa tratezi tranzactia cu aceeasi atentie maxima

Cat despre probleme, astea trebuie sa te astepti la ele atata timp cat sunt minore. Un cauciuc "manarit", un burduf de planetara sunt chestii la care te poti astepta (in fond nu da nimeni o masina la care in Romania pierde peste 50% in cativa ani numai din pretul de vanzare daca e perfecta, sa fim realisti), problemele de genul asta se rezolva relativ usor. Important e sa nu fie ceva grav, prin asta intelegandu-se piesa/manopera scumpe, asa cum ai mentionat relativ la volanta.
23 Feb 2012, 10:33
Ramanand la subiectul topicului "tzepe din targ la masini Ford", cred ca 99% din masinile din targ au probleme mai mici sau mai mari.
99% (imi place mie cum suna procentajul asta

) din vanzatori nu-ti vor spune despre aceste probleme. Daca le descoperi, te vor aburi.
1% iti va spune ca are aia si/sau ailalta. Ei, atunci tu te decizi daca cumperi masina, bazandu-te pe ce a zis vanzatorul (faza cu testare la reprezentanta...hai lasati-o !!!) si deci iti asumi un risc mai mare sau mai mic.
Personal am schimbat 6-7 masini in decurs de 10 ani. De ce ? Pentru upgrade si nu pentru defecte. Am luat si tzepe, da. Am fost constient de ele in momentul in care mi-am luat sh fara garantie.
Foarte curand, o sa vand Ka-ul sotiei iar in vara o sa-mi vand C Max-ul. Nicio clipa nu m-am gandit sa insel pe cineva prin aceste vanzari si daca la momentul vanzarii, masinile vor avea o buba, am s-o spun deschis. Am sa fac pretul functie de pretul pietei si de starea masinii la momentul vanzarii.
Stima
23 Feb 2012, 10:45
$1 scrie:$2....
99% (imi place mie cum suna procentajul asta

) din vanzatori nu-ti vor spune despre aceste probleme...
Pai probabil ca nici ei nu le stiu de multe ori, de unde sa ti le mai spuna si tie. Pentru ei e o simpla marfa pe care au cumparat-o la un pret sensibil mai mic decat ti-o dau tie si pe care au bagat-o in targ.Asta daca nu e rezultatul unui troc, doua, trei intre ce bagasera ei si ceva ce exista deja acolo. Au doar un act de vanzare-cumparare cu fostul proprietar si poate uneori au inregistrat-o la fisc. Dar de obicei merg pe sistemul o inregistrez/radiez la momentul cand fac actele cu noul proprietar.
Iar sa aiba constiinta ei sa-ti spuna ce probleme au

Scuze, dar nu m-am putut abtine
23 Feb 2012, 10:59
Klaus, eu nu consider ca am luat teapa, masina isi merita banii.
Nu stiu cat a costat de noua, poate imi spui tu ca avem modele similare, pe mine m-a costat 8.000Euro (cred ca undeva la jumate sau chiar mai putin din pretul intreg), la 2ani si 10 luni si 32.000km, masina in garantie.
Insa trebuie sa fim realisti, pentru ca asa cum spunea dr. House - 'toata lumea minte'.
In ce-i priveste pe cei care cumpara de la samsari, isi merita soarta.
23 Feb 2012, 11:21
Eu n-am incercat sa sugerez ca ai luat teapa. Vroiam doar sa spun ca daca as fi suspectat volanta la a mea spre exemplu, nu as fi luat-o sigur, sau as fi luat-o numai daca vanzatorul lasa serios la pret.
Si eu tot sh am masina luata, deci nu-ti pot da pretul de noua, dar la motorizarea asta probabil ca se ducea la vreo 18k la vremea ei, daca nu mai bine.
23 Feb 2012, 16:06
$1 scrie:$2m si eu o intrebare/nelamurire...
Peste tot in forumul asta "km reali" in sus, "km reali" in jos...
Eu am masina din iunie 2007. Am acum 54300 km, si nu am iesit doar duminica cu ea. Merg zilnic la serviciu, mare, munte, intalniri nationale, etc. Sunt convins ca mai mult de 7000 euro (pe acolo) nu as lua pe ea. Ipotetic vorbind, nu am de gand sa o vand. Cum as putea eu sa combat asta cu "km reali"? As fi mai convingator daca as da km inainte, la 100.000 si sa spun "ia uite domle ce bine merge si dupa 100.000"? Ca bag sama ca nimeni nu m-ar crede daca as spune ca are 55.000?!?! Eu nu spun ca nu exista si manareli, dar mai exista si cazuri din acestea.
Esti primul proprietar, daca masina e cum zici n-ai avea probleme de credibilitate.
27 Feb 2012, 21:01
cat era man ca a sters anuntul???
27 Feb 2012, 21:20
era cam vreo 56.000euro taxa de prima inmatriculare
27 Feb 2012, 21:47
Da in jur de 56000E