de arnos24 » 24 Sep 2010, 08:46
Acum cateva zile am primit si eu un mail de la un "suspect"....sa va povestesc : un amic ma tot batea la cap ca a vazut el pe mobile.de un passat full din 2002 cu 4500 euroi. Ii zic ca nu poate fi decat tzeapa, el nu si nu, incearca sa vorbesti cu neamtu' sa vedem ce e (eu sunt in Germania). Dau sa-l sun, surpriza, nr de tel e mai scurt, lipsesc cifre. Ii dau mail, la care imi raspunde cu o poveste din-aia prefabricata in o gramada de limbi cum ca masina e buna, sunt 2 pensionari care au plecat din Germania in Olanda si sa ne intalnim undeva in Germania sa vad masina. Confirmarea ca e tzeapa. Apoi i-am scris iar un mail in germana pe care cred ca nu l-a inteles de vreme ce nu mi-a mai raspuns. Acum stau pe ganduri sa-i zic cateva in romaneste sau nu....
Cei care nu au nr de telefon la anunturi sau cer contactarea doar prin e-mail sunt posibili tzepari, puteti sa le dati un mail iar daca din raspuns simtiti ceva dubii nu va amagiti, va puteti pierde banii.
Nu va imbatati cu preturi mici pt masini bune. Nemtii nu dau o masina buna (mai ales particularii) la mai putin decat stie el ca valoreaza sau sub pretul pietei. Sunt f rare cazurile cand gasesti o castana, cu sanse mai mari daca il cunosti cumva pe respectivul. Dealerii nemti sunt cei mai ok dintre dealeri (nu va incurcati cu turci, polonezi sau rusi), dar si ei mai fac porcarii. Daca luati de la un dealer pe marca respectiva aveti sanse sa luati o masina buna. O masina ieftina la dealer inseamna o masina si mai ieftina vanduta de proprietar lui, deci va dati seama ce masina e. Pe mobile.de aveti date de cand e dealerul respectiv pe piata, pe autoscout.de aveti un link cu impressum unde puteti vedea ce nume are pers. de contact. Daca sunt semne ca o masina a fost lovita sau ceva si nu vi s-a spus dinainte inseamna ca dealerul e neserios. Limba germana va ajuta la negociere, mai ales ca neamtul te priveste cu alti ochi. Daca masina are defecte netrecute in anunt, puteti obtine o reducere pe baza asta sau alte avantaje(cauciucuri in plus sau jante, numere facute de ei). Cartea de service e f importanta, dar si ea se poate contraface...daca iei de la particular neamt sansele sa fie manarita masina sunt mici, le e frica de politie, in schimb dealerii nu prea mai stiu de frica.
In fine, sper ca va foloseste la ceva. Va salut