ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Eh, ne lamurim noi la fata locului. Nu ne obliga nimeni pana la urma daca nu suntem multumiti de ce vedem. Eu m'am uitat pe site'ul respectivilor, insa nu apare nik de dyno, nici macar la Promotii, unde m'as fi asteptat sa fie ceva mentionat.
Da, trebuie sa ne luam revansa. Ideea e ca ieri se stricase senzorul de turatie a motorului si nu s'au putut face grafice, ci doar ramanea valoarea maxima a puterii. Asa ca anomaliile aparute la masurare nu au putut fi determinate
andrei, arata puterea la o anumita turatie pe care nu o spunea. se presupune ca la noi era 4000 dar nu e sigur. oricum, clar erau dereglate si nu ne putem baza pe ce ne-a zis legat de cuplu si putere, fix ce ma interesa e posibil aia 71,9 cp sa fi fost la 3000 rpm nu la 4000. iar tu cu 77 sau cat ti-a scris e imposibil. chiar asa mare diferenta nu inghit. asteptam restanta si vedem atunci.
Motorizarile zilei: 2 benzinare si 2 diesele. Daca ar intra in functiune si senzorul ala de turatie ce bine ar fi... eu cred ca am 119 CP pe la 5500-6000 RPM...pana la 7000 mai urca putin, iar benzina era 95; cu 98 sau 100 cred ca se comporta mai bine. Oricum, pentru o masina cu ceva ani in spate, e chiar bine, parerea mea Deasemenea, astept noul strat de vopsea, care o va face mai usoara si aerodinamica Anomaliile de la diesele sunt suspecte. Probabil se va clarifica o data cu functionarea aceluiasi senzor. Concluzia: "felina" si-a aratat gherutzele
@popic ... daca tii legatura cu cei de la GTE si vor sa se tina de cuvant, anunta'ne si pe noi cand vor inlocui senzorul de turatie si cand au timp sa mai facem o testare. Macar eu cu martini, ca sa ne lamurim cum sta treaba pana la urma
Eu totusi am o mica nelamurire. Dintre cei care'am fost azi, ati vazut vreunul sa fi legat si alte cabluri la masina in afara de cele de sub capota, care mie mi se pareau a duce la baterie? Ca nu inteleg unde s'ar lega cu senzorul de turatie
In general la diesel, turatia se citeste de pe una din conductele de la injector si nu e chiar foarte exacta. Se intampla ca traductorul sa mai "fure" si din trepidatiile motorului pe suporti, nu numai curgerea motorinei prin conducta.
Am patit eu la un test de noxe la un ARO antic, unde apareau si masuratori cu turatii de 9000 rpm cand saracul motor isi dadea duhul la 3500 rpm aratate pe ceasul din bord
salut am si eu o problema la un ford focus 1 hatchback 2002 , inchiderea de pe telecomanda cheii nu functioneaza , am fost la un atelier de copiat chei si a "masurat" cheia si a spus ca emite bine. Deci problema ar trebuie sa fie in masina , in pus contactul repetat de 4 ori si nu se aude bipul ala cum ca ar intra in modul programare. Si ma gandesc ca ar fi modulul defect, dar nici macar nu stiu unde e pozitionat, am desfacut usa soferului degeaba ca nu am vazut nimic acolo. Credeti ca ma puteti ajuta cu un sfat? Multumesc.
MaÅŸina: Ford Focus II, 2008 ,1.6 Ti-VCT, 115 BHP, Ghia
Re: CONSTANTA - discutii libere
02 Noi 2012, 12:13
Voi lua legatura cu ei Luni, saptamana care vine o voi testa si eu. Imi pare rau daca nu a iesit cum doreati, nu am stiut despre problema cu turatia. Pozele ?
pai si ce altceva v-a mai facut la masina ? ca am fost si eu azi pe acolo sa ma programez si mi-a zis ca verifica pe langa testul de putere si directia , suspensia , vopseaua , calculatorul de bord sa nu aibe erori .
Da, oferta completa asa era. Noi fiind insa 4 pentru testare ar fi insemnat sa stam cam 4 ore p'acolo si am preferat sa facem doar dyno. In mod normal o ridica pe elevator, i se face si inspectie pe dedesubt, apoi ce zici tu: vopsea, suspensii. Pe stand s'a verificat si franarea, ambreiajul, amortizoare/directie, ceva de genul. Insa noi eram interesati de "cat baga, cat baga", nu de restul detaliilor