de zaboss » 29 Oct 2010, 06:51
Sunt curios dacă cei care sunt atât de vehemenţi împotriva caucicurilor all-seasons au ceva experienţă cu astfel de caucicucuri sau vorbesc din ce-au citit şi ei pe net. De exemplu, în testul ADAC pe 2010 la caucicuri de iarnă, unele anvelope all-seasons ai ieşit mai bine decât altele dedicate (de exemplu, GoodYear Vector este pe 6 sau 7 la 185/65/15).
Maşina mea a venit din fabrică încălţată cu caucicuri all-seasons, GoodYear Vector aşa că am acum la activ 8 ani de utilizare (şi 100.000 de kilometri). Nu am avut nici o problemă cu caucicurile iarna şi am circulat (numai în Bucureşti). Din contră, aş putea spune că problema mai mare la caucicuri all-seasons este vara, când devin foarte zgomotoase, nu iarna unde profilul şi compoziţia sunt destul de eficiente pentru un oraş ca Bucureşti, unde în fiecare iarnă s-a circulat aproape numai "la asfalt". Pentru o persoană obişnuită, care face doar drumuri acasă-serviciu-hypermarket, caucicurile all-seasons sunt suficiente.
Desigur, ele sunt un compromis al performanţei, şi iarna, şi vara, dar oare câţi îşi duc maşina până la limită? Câţi circulă în condiţii extreme? Nu neg importanţa caucicurilor dedicate, mai ales pentru pentru cei care circulă foarte mult şi, preponderent în afara localităţilor, acolo unde un caucicul dedicat poate face diferenţa, dar all-seasons reprezintă un compromis OK în rest.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.