pompa de san este un accesoriu foarte bine venit ... roaga-te sa aiba sotia lapte, s-o poate folosi. Nu e utila doar in cazul furiei laptelui, ci si daca sotia trebuie sa plece 3 ore de acasa (fara bebe) - se mulge, pune lapticul frumos in frigider, iar cand bebele se trezeste, poate fi hranit cu sticluta din frigider, incalzit in apa calda (bebeii sunt foarte suparati daca nu mananca des

)
despre sterilizator, noi am luat de la kaufland, un sterilizator din acela de plastic, in care se pun 2 degete de apa, biberoanele si sticlutzele in locul "special amenajat" si se pune la microunde pentru 5 minute parca (nu mai tin minte exact). oricum nu l-am folosit decat o data la cateva zile (eu sunt de parere ca sistemul imunitar nu se formeaza daca nu intri in contact cu bacterii/virusi/etc, bineinteles fara a exagera cu expunerea). cat despre solutii de sterilizat la rece, eu as merge tot pe fierbere sau 'aburire', tinand cont ca solutiile acelea probabil contin si ceva chimicale.
noi am avut una manuala de la avent ... a costat vreo 20 lire (aprox un mil) si am luat-o cu destul de multe accesorii (sfarcuri de-ala false de silicon, membrana de schimb si un set destul de mare de chestii de-alea ce se pun in sutien, sa nu pateze daca e prea mult lapte)
pompita de muci - una foarte eficienta este cea fara motor, sunt doua tuburi care intra intr-un mic recipient (ca un filtru de benzina

) - capetele celelalte: pe unul il 'actionezi' tu cu gura, iar al doilea in nasuc la bebe. recipientul se poate desface si curata foarte usor, se poate pune si o bucata de tifon steril acolo ca filtru.
daca bebele are probleme cu nasucul, un ajutor mare poate veni de la umidificator de aer (nu mai stiu cat costa, pentru bebele surorii mele a fost si este inca foarte util)
despre zgomotul aspiratorului sau al feonului, fetita mea (are 1 an si 4 luni acum) nu se simte in largul ei cand acestea merg (la fel si de mixer, storcator de fructe)