Revin cu impresii dupa achizitia de aseara a unui monitor Samsung 2470 HD cu tv tuner. Cum spuneam anterior, nu eram decis intre cel de 21,5 inch si acesta de 24. Vroiam sa vad pe viu diferenta de marime dintre ele, cat si de claritate a imaginii avand in vedere mica diferenta de marime a pixelilor. Asta nu am putut-o face, deoarece in show-room-ul emag nu aveau prezentat decat unul singur dar de 23 inch si nu mi-au oferit posibilitatea testarii in paralel, caci spun ei, nu desigileaza marfa. Asa ca mi-am format o idee vazand altele de aceleasi dimensiuni si pana la urma m-am decis sa il cumpar pe cel de 24 inch, accentul fiind pus foarte mult pe partea de vizionari video hd, cat si tv. Am considerat ca pana la urma daca nu sunt multumit il returnez/schimb.
Ce pot sa spun, imi mai trebuie ceva vreme sa ma obisnuiesc cu ditamai display-ul in fata mea, e urias.
Sunt foarte multumit de imagine, contrast, claritate, luminozitate. Pentru lucrul pe pc, trebuie neaparat comutat pe modul internet sau text, ca altfel nu rezisti la intensitatea afisata in modul dinamic sau entertainment. Pe 1080p se vede excelent desktop-ul, dar caractere mici si iti nenoroceste ochii. Momentan ma impac bine cu rezolutia de 1600x900. Vad sa citesc acest text pe care il scriu acum de la 2-2,5m distanta.
Deocamdata nu am putut viziona ceva HD, caci nu ma ajuta pc-ul actual. In schimb foarte fain se receptioneaza Pro TV HD, cu antena de camera. Cu care de altfel mai 'prind' 10 canale, dintre care nu prea merge TVR1 HD si TVR2 si inca unul.
La tv, am abonament cablu RCS, pachetul standard. Am facut o scanare a programelor analogice si nu mi-a gasit decat 47, programe ce se vad acceptabil. Ulterior, mi-am adus aminte ce ceva ce citisem recent..si am facut o scanare pe cablu a canalelor digitale..si surpriza..mi-a gasit 107 canale digitale, dintre care 96 posturi tv, restul fiind de radio. In lista aia unele mi se pare ca sunt HD, iar unul singur nu merge, si anume Discovery HD. In rest sunt foarte multumit de calitatea receptiei celorlalte programe digitale, dintre care unele se vad excelent de zici ca-s HD. Sper sa mearga toate acestea si de acum incolo, sa nu fie doar in perioada testarii lor de catre RDS. Inca nu stiu cum sa fac sa ramana memorate canalele, atunci cand schimb sursa, antena sau cablu tv.
Ca minus as putea sa zic lipsa inclinarii pe fata si ca s-ar fi dorit un unghi de vizionare vertical ceva mai bun. Dar e OK si asa.
Acum nu stiu cum era mai bine, ecran mat asa cum are el, rose black, sau ecran glossy. Probabil pe glossy ar fi fost si mai vii culorile. Dar poate ca erau alte inconveniente. Poate ca da, poate ca nu. Ii lipseste optiunea PIP, deci nu poti rula pe 2 surse, pc si tv. Dar se pot comuta foarte rapid. Tocmai pentru aspectul asta, imi voi pastra in noul pc, tv-tunerul din pc-ul actual.
In concluzie, eu unul sunt pe deplin satisfacut de alegerea facuta si zic ca a meritat efortul de 1.350 lei pentru achizitie....aaa, si plus o sticla de vin cadou.

Inca nu l-am degustat.