Discutii libere/forum

Ne era mai bine pe vremea comunismului?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Ce ati prefera azi, in anul Domnului 2009?

Monarhie
63
31%
Comunism
10
5%
Dictatura
6
3%
Dictatura militara
22
11%
Democratie
100
50%

Voturi totale : 201

Re: Ne era mai bine pe vremea comunismului?

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 09:58

$1 scrie:$2olutii pentru salvarea economiei sunt; coroborate cu masuri de stabilitate a mediului de afaceri peste toate aplicand masuri de politica monetara! Din nefericire nu exista vointa, chiar daca sunt acolo cateva capete luminate care ar vrea sa faca ceva.
Probabil ca la un moment dat ar trebui sa ne lepadam si de Satana (alias FMI) care imi face impresia ca bosmogeste scenarii si ineptii doar doar sa isi faca simtita influenta in EU!

Solutii sunt, dar dureroase. Si implica inclusiv sacrificii din partea liderilor.
Dar nu e mai bine sa crestem salariile, pensiile si sa ne aleaga lumea? :D
Las' ca vedem noi mai incolo cum ii pacalim iarasi.

Ciprian, daca inca mai ai dubii cu Crin, deja esti pe drumul cel bun. Vezi ca mergi totusi cam incet... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 10:16

crestem pensiile si salariile concomitent cu devalorizarea monedei...lumea este atat de proasta ca nu se prinde...foar in piata nu le ajung baniii...

apropo, boma oltchim e iarasi armata...din vina lui basescu evident... :D
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde verga_Cip » 13 Noi 2012, 11:07

$1 scrie:$2Ciprian, daca inca mai ai dubii cu Crin, deja esti pe drumul cel bun. Vezi ca mergi totusi cam incet... =))

Da, ai dreptate aici. Sunt totusi ... dezamagit. Poate si un pic dezgustat. Dar nu fi trist ... incet si sigur "rezolv" problema :))
verga_Cip
1nsane Member

Maşina: Ford Focus Mk2 2.0 TDCi 100 kw 2005

Mesajde Nic_Bv » 13 Noi 2012, 11:13

ce e cu vaicareala asta colectiva cu devalorizarea monedei? Tocmai am discutat pe pagina anterioara ca fata de inceputul anului suntem la +4.6%. Daca asta e reprosul principal care il aduceti guvernarii Ponta, inseamna ca stam bine...

Apropo: "România este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept". Presupunand prin absurd ca asa ar sta lucrurile, putem considera ca Basescu este un presedinte responsabil facand asemenea afirmatii?

Cu astfel de declaratii imbecile, putem da vina exclusiv pe premierul Mikey Mouse pentru un curs valutar care arata ca EKG-ul unui pacient tahicardic?
Ford C-Max Ghia 2008, 1.6 TDCi 110 CP.
Blog personal: Îmblânzitorul de fantasme

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

VIN: WF0EXXGCDE8Y55186

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 11:28

adica a ascunde cacatul este mai bine..oricum aia stiu...nu e nici o surpriza, discursul presendintelui nu a fost pentru cei de afara ci pentru masa de imbecili uselisti...

BNR a inceput devalorizarea leului...acum 4.6% e ok...maine 10 poate 20% ce dracu nu e chiar nici o problema !??
bezart
1nsane Member

Mesajde Nic_Bv » 13 Noi 2012, 11:34

bezart, ai un limbaj foarte colorat...

Si esti de o naivitate rara, daca iti inchipui ca un discurs al presedintelui, in limba romana, este accesibil doar romanilor. =))

In alta ordine de idei, schimba ochelarii, macar cand citesti cursul valutar. ;)

"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 12:00

ce a spus presedintele stie tot satul....dar voi uslamistii credeti ca ascunderea cacatului sub pres va face imposibila detectia lui..nu ma mir ca se duce tara pe p... cu asemenea oameni...
bezart
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 12:20

$1 scrie:$2e e cu vaicareala asta colectiva cu devalorizarea monedei? Tocmai am discutat pe pagina anterioara ca fata de inceputul anului suntem la +4.6%. Daca asta e reprosul principal care il aduceti guvernarii Ponta, inseamna ca stam bine...

Devalorizarea este o chestie colaterala, stii asta foarte bine... In momentul in care guvernul nu mai inspira incredere si parlamentul voteaza legi neconstitutionale, toate institutiile financiare reactioneaza. Si nu in bine, evident.
$1 scrie:$2Apropo: "România este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept". Presupunand prin absurd ca asa ar sta lucrurile, putem considera ca Basescu este un presedinte responsabil facand asemenea afirmatii?

Din pacate NU putem presupune ca asa stau lucrurile, pentru ca asta este realitatea. Iar il scoatem vinovat pe cel care vede problema? :D

$1 scrie:$2Cu astfel de declaratii imbecile, putem da vina exclusiv pe premierul Mikey Mouse pentru un curs valutar care arata ca EKG-ul unui pacient tahicardic?

Asa cum spui si tu mai sus despre discursul in limba romana, nu va fi accesibil numai romanilor. Sa stii ca nici faptele... Un senator la care senatul voteaza impotriva unei decizii definitive a justitiei??? Alti parlamentari la care parlamentarii se opun cercetarii pentru fapte de coruptie si incompatibilitate...?
Toate lucrurile astea sunt binecunoscute si in afara, stai linistit. Cursul valutar nu se stabileste in functie de presedinte, ci mai degraba de guvern. Ai uitat ca guvernul este cel care e "jucator" pe aceasta piata?

LE: Apropo de moralitate si bun simt:
Dan Mihalache la Antena 3: "Eu sper ca nu exista o legatura intre demiterea mea de catre Victor Ponta si declaratiile lui Traian Basescu, as fi dezamagit".
Dan Mihalache la Realitatea TV: "Am convenit cu Victor Ponta si Crin Antonescu sa plec"

Un soi de "am convenit sa fiu demis"... =))

(articolul intreg aici: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-136 ... rnului.htm )
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 12:57

un simplu ochi pe site-urile de stiri si deja se vede nenorocirea...doar cateva titluri

1 Ioan Căbulea, numit de Victor Ponta secretar general adjunct în MAI, la 2 zile după ce a fost demis din același minister

2 Dan Mihalache, despre demiterea din Guvern: Am convenit cu Ponta și Antonescu să ocup o altă poziție, cu mai multă libertate de exprimare

3 Crin Antonescu și Liviu Dragnea fac presiuni la MAI privind numirile la DGIPI

si exemplele pot continua...de asta suntem oaia negra a Europei..nu e vinovat cel care spune asta..ci regimul copy-cacarau...
bezart
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 13:51

Iar in locul secretarului adjunct al guvernului vine o tanara cu un bagaj extrem de mare de experienta (27 ani - acum 4 ani termina facultatea, iar pana de curand una din sarcinile importante era cafeaua sefului... =)) ).
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 13:54

eu cred ca mai avea si alte sarcini importante...eu zic sa facem o petitie sa ne spuna secretul succesului... :) sau il intrebam pe Nic BV !? ;)
bezart
1nsane Member

Mesajde mihai79 » 13 Noi 2012, 14:51

Haideti nu fiti rautaciosi. Deja e bine ca Mihalache a disparut (pe moment). Daca reusesc sa-i rezolve si pe Nicolaescu si pe Sova, IQ-ul USL (Ultimul Stinge Lumina?) se va dubla.
I decided to live forever or die in the attempt.
people are fucking incomprehensible
I see dumb people!
mihai79
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2008 1.6 100CP Trend

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 14:52

Parca o vad peste 3 ani ca vine cu rochita pentru probe ADN... :D
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde Nic_Bv » 13 Noi 2012, 15:31

$1 scrie:$2..dar voi uslamistii credeti

Stai prost cu logica. Rau de tot! Cei care nu gandesc ca tine gandesc automat impotriva ta?

$1 scrie:$2a ne spuna secretul succesului... sau il intrebam pe Nic BV !?

poti sa ma intrebi, dar raspunsul s-ar putea sa nu-ti placa. Reteta mea include zero contracte cu statul, munca (multa) pe cont propriu, eficienta, etc. Fara voturi de la tata ca sa ajung europarlamentar, fara contracte pe de sute de mii de euro pe spinarea lui tata, pentru umilul meu birou de la tara.

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 15:37

eu ma refeream la uslamisti..dar daca tu te consideri asa...e dreptul tau in fond...

oricum uslamismul este pericol zero pentru aceasta tara..sper sa scapam de satanistii astia...
bezart
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 15:39

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2..Fara voturi de la tata ca sa ajung europarlamentar, fara contracte pe de sute de mii de euro pe spinarea lui tata, pentru umilul meu birou de la tara.

Sa inteleg ca d-soara este calificata prin simplul fapt ca a 'stat' la dl. Stroe? =))
Oare cand ne vom gandi la cineva potrivit postului si nu doar daca are un protector sau nu?
Sincer acum, nu stiu care e mai rau: sa fii fata lui tata sau sa fi muncit cu gura... =)) Nicio varianta nu confera o calificare, da?
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde bezart » 13 Noi 2012, 15:44

hai nu fi rau...nu am facut asemenea supozitii...si da in facultate sunt multe examene orale si deci s-a muncit cu gura...dar NIC BV nu raspunde...doar ce ii convine...
bezart
1nsane Member

Mesajde toxicristi » 13 Noi 2012, 16:43

De ce nu mi-a placut mie de USL in ultima perioada (notez ca unele tin de Parlament, nu de Guvern, dar de USL ca intreg) :
  • taierea investitiilor pentru echilibrarea bugetului (mai ales cele in infrastructura : autostrazi, metrou)
  • ignorarea secetei
  • privatizarea penala Oltchim
  • guvernul inflationist
  • aruncarea cu vina mereu pe altii
  • bac-ul profesional, decis pe OUG (care ramane in continuare o abonimatie a statului, indiferent cine o foloseste)
  • prima decizie a Guvernului : schema Grajdan la ISC (incercarea de salvare a lui Adrian Nastase)
  • promovarea ministrilor cu adevarat competenti ( vezi negarea holocaustului, declaratia caloriferul )
  • mutarea M.O. sub guvern (pentru a-l folosi pe parcursul a celor de mai sus si a-l salva pe Voiculescu)
  • mutarea ICR de sub presedentie si scandalul ce a urmat
  • decizii impotriva libertatii presei (interzicerea tvrinfo.ro sa realizeze materiale si anchete proprii)
  • propunerea de ministri incompatibili sau anchetati
  • guvernul TV : mai multe aparitii la TV decat sedinte de guvern
  • indicatii si presiuni catre CCR, CSM si ICCJ privind activitatile acestora
  • turism electoral masiv (sate din Dolj cu 200% prezenta, 60.000 de turisti in Dolj vs 10.000 in Brasov)
  • sfert de milion de euro pentru publicitate turistica la un concert din Romania
  • schimbarea CNE pentru salvarea lui Ponta si Mang de la verdictul de plagiator (cea mai mica grija a Romaniei, sincer)
  • suspendarea presedintelui fara fapte grave, incalcand Constitutia si afectand imaginea Romaniei
  • revocarea presedintelui Senatului (si inlocuirea acestuia cu un lenes), a Camerei Deputatilor si Avocatului Poporului
  • adoptarea OUG 38/2012 ce scoatea hotararile Parlamentului de sub incidenta CC
  • refuzarea retragerii unui OUG de modificare a legii referendumului pentru a redeveni constitutionala
  • organizarea referendumului fara sa fie indeplinite cerintele legale (problema listelor permanente)
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde toxicristi » 13 Noi 2012, 16:47

Iar legat de cresterea cursului ca urmare a scandalului din iulie, se uita un element important : efectul psihologic. Este foarte probabil ca inflatia care a explodat incepand cu luna august sa fie rezultatul acestui efect.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Nic_Bv » 13 Noi 2012, 17:04

$1 scrie:$2ar NIC BV nu raspunde...doar ce ii convine...

Ba nu, raspund la intrebarile ce mi le adresezi. Mai lucreaza la formularea lor daca rezultatul nu te multumeste. ;)

Nic_Bv
1nsane Member

Mesajde Mihai L » 13 Noi 2012, 17:08

Eu as mai pune problemele pe care le-au avut constant cu ministrii (incompatibili/nepriceputi/rau intentionati), privatizarea Oltchimului si 'cresterea' indemnizatiei pentru mame pastrand limitarea (in conditiile in care problema era uzual acea limitare).
Si asta e tot ce au facut ei. :D
(plus ca s-au suparat foarte tare cand presedintele a zis ca va alege un prim ministru avand in vedere interesul national... s-au cam dat de gol, nu? =)) )
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 13 Noi 2012, 20:10

cum era bancul ala cu secretara?
seful: don'soara, trebuie sa avem o discutie despre remuneratia dvs.;
secretara: bine seful, dar deja ne-am culcat de 5 ori pentru asta ... =))
verga_Cip
1nsane Member

Mesajde sanderoalex » 13 Noi 2012, 23:02

si uite asa tara va avea in curand inca un sexy parlamentar,pe calea deschisa de alina gorghiu.
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde Officer » 14 Noi 2012, 11:56

$1 scrie:$2e ce nu mi-a placut mie de USL in ultima perioada (notez ca unele tin de Parlament, nu de Guvern, dar de USL ca intreg)

Asa ar trebui sa gandeasca toata lumea inainte de a pune stampila. Mie nici acum nu imi vine sa cred ca Robert Negoita, un pedofil notoriu a ajuns primar in sectorul 3, un sector pe care Liviu Negoita l-a transformat total (in bine) inca din primul mandat. Din punctul meu de vedere, cel putin la primarie, nu conteaza culoarea politica ci cat de gospodar e edilul - ca si criteriu de vot. Ca locuitor al sectorului 3, Liviu Negoita nu avea pentru ce sa fie schimbat din functie.

Ma ia cu friguri cand ma gandesc ca USL o sa castige alegerile. Imi vine sa ma duc in fata la Unirea sa imi injur concetatenii.

PS O sa avem hiperinflatie. O sa vedeti. Si nu numai noi.
Obsedat de ordine si disciplina.
Officer
Elodia

Maşina: Nu mai am ford :(

Mesajde TOTALSENDER » 14 Noi 2012, 12:01

Prin zona noastra, oricum si-au cam pierdut sustinerea. Situatia de la Oltchim o sa le cada rau in cap.
Eugen,

Vand Calculator de Confort pentru Mondeo MK3 2001 Ghia, volan stanga - (cu functia de degivrare parbriz) -100 RON !

Se restituire timbru de mediu
TOTALSENDER
1nsane Member

Maşina: Scorpio Mk I, '94, 2.0I DOHC, 115cp + GPL
VIN: WFOAXXGAGARL07091

Mesajde sanderoalex » 14 Noi 2012, 12:23

eu zic sa incercati chestionarul asta.s-ar putea sa apara surprize ! :))
"În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te f... aşa cum vrea el."
Imagine
sanderoalex
Gold Member

Maşina: FORD FOCUS 2 facelift 1.6i 100hp 5DR

Mesajde zaboss » 14 Noi 2012, 12:51

$1 scrie:$2PS O sa avem hiperinflatie. O sa vedeti. Si nu numai noi.

De unde o să ai inflaţie dacă lumea nu are bani? De ani buni consumul populaţie scade, scade... Faptul că se deschid în continuare hypermarketuri este fiindcă se mută consumul de la chioşcul din colţ unde Gigel ia marfă de la Metro sau Cora şi o vinde cun un leu adaos. Mai rămân doar gigeii care dau pe caiet, dar nici ăia prea mult fiindcă nu prea au bani de rulaj.

Da s-au tipărit miliarde de euro, dar ăia acoperă datoriile statelor, nu ajung la populaţie (nu ar avea cum, decât prin creditare). Locurile de muncă sunt o problemă peste tot, nu doar la noi, deci veniturile au tendinţa să scadă. Creşteri economice nu avem şansa să vedem prea curând. Deci, explică-mi te rog, de unde hiperinflaţie. Sau e un cuvânt mişto pe care l-ai auzit la TV şi crezi tu că înseamnă ceva naşpa, mama lor de ciocoi?
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde temir » 14 Noi 2012, 12:53

$1 scrie:$2u zic sa incercati chestionarul asta

Poate sa fi oarecum amuzant chestionarul - mai ales cu "distanta fata de tine"; mie mi se pare ca nu e decat o alta metoda de luat (cica discret!) pulsul populatiei (n-am habar cui foloseste cel mai mult).

Dar nu este (si nici n-are cum sa fie) foarte serios, pentru ca, dincolo de simpatie/antipatie (ce spun ei vs ce fac ei), potlogarii de la volan n-au nicio legatura cu doctrinele pe care ar trebui sa le promoveze, asa ca degeaba am eu vederi liberale, daca un oarecare muțunache (daca nu chiar doi) cu nume de floare (ori de stramos important, caz in care nu mai e muțunache) este in varful unei grupari politice (sau chiar in fruntea tarii) care varsa lacrimi fierbinti de mila sarmanilor si ameninta cu "Romania bunului simt" ori cu traitul bine.
Nu-i relevant nici pentru noi, cei care incercam sa raspundem sincer, nici pentru cei care se uita peste umarul nostru.
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde Mihai L » 14 Noi 2012, 13:10

De unde o să ai inflaţie dacă lumea nu are bani?

Si cum putem defini in acest caz faptul ca avand acelasi salariu (ca nici cresteri nu prea sunt) scade puterea de cumparare...? :D
$1 scrie:$2De ani buni consumul populaţie scade, scade...

E o parere... Nu cred ca a scazut exagerat de mult, iar loc de optimizare inca este.
(e un soi de educatie fortata de scaderea puterii de cumparare)
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Mesajde verga_Cip » 14 Noi 2012, 13:12

De unde o să ai inflaţie dacă lumea nu are bani?

$1 scrie:$2Hiperinflatie
Forma de inflatie caracterizata prin rate inalte si crescatoare. Tendinta va fi ca oamenii sa-si piarda increderea in moneda si sa revina la schimbul direct de produse (barter).
Este insotita de dezordine sociala crescanda.

Nu se limiteaza totul la BANI! Inflatia a trecut demult de la definita mai multi multi decat poate duce o economie.
Din fericire BNR are ceva arme impotriva inflatiei, vom vedea daca si masurile economice vor ajuta!
verga_Cip
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum