ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
Răspunde

Masina noua sau second-hand ?

Masina noua
29
37%
Masina second-hand
49
63%

Voturi totale : 78

Re: Masina noua sau second-hand ?

10 Mar 2008, 15:37

$1 scrie:$2...
Exprimarea mea nu a fost suficient de clara.
Daca in loc de imprumut de 10.000 pentru una noua te imprumutai doar 5.000 pentru un SH rezulta ~ 1.000 EUR economie. Care poate-i bagai in piese pe SH, sau poate nu.

Evident, nu ma refer strict la tine, ci la cineva intr-o situatie similara. :D
...

Am inteles perfect, stai linistit.
Acea 1000 de EUR de care zici, de fapt la tine ar fi ramas doar 500 EUR, nu? :D
"Economia" (am pus intre ghilimele pentru ca luam totusi un produs SH) ar fi fost totusi de 7000 EUR pentru ca luam un produs de 10.000 EUR in locul unuia de 17.000. La banii astia costul leasing-ului pe 4 ani nu este asa de mare (daca as fi pus la banca 12.000 EUR as fi castigat semnificativ mai mult de 2.000 EUR in 4 ani???).
In plus si CASCO ar fi fost mai ieftin, dar si alta suma returnata...

11 Mar 2008, 00:22

$1 scrie:$2ă cumperi o maşină - sau orice bun peste 10,000 de euro - cu banii jos este dovadă de inconştienţă.

zaboss: fi mai rezervat un pic in declaratii.Poate o fi inconstienta din partea ta. Pt. mine care este salariul meu pe o luna, spre exemplu, nu stiu cata inconstienta e. Te rog, vorbeste in dreptul tau.Daca tie iti place sa folosesti gunoiul altuia, go ahead.
Eu in topicul asta nu mai postez pt.ca vad ca usor,usor se ajung la jigniri, etc.......

11 Mar 2008, 08:54

" E acelasi lucru, prietene. Daca esti de alta parere... Maestre Kiyosaki, lumineaza-ne! "

*-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:)
*-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:) *-:)

Sa mai pun niscai wati ??

11 Mar 2008, 10:43

indiferent de solutia aleasa, personal consider ca banii dati pe o masina trebuie sa reprezinte undeva 10% din buzunarul omului, astfel incat sa nu-i para rau daca doamne-fereste se intampla ceva.

din pacate, la romani exista prejudecata in care primul lucru care il face cand da de bani e sa-si cumpere o masina. exista unii care au vandut casa ca sa-si cumpere masina, pe care au si bagat-o in pom rapid.

ratele sunt o solutie extrema, o bataie de cap in plus.

daca cei 10% sunt cateva mii, iti iei masina sh, in functie de buget.
cand reprezinta zeci de mii, sigur ca te duci la ceva nou .
restul sunt discutii vorbe in vant.
chiar as propune un poll in care sa vedem cati dintre noi au masini cumparate in rate si cati le-au luat cu banii jos.
al doilea poll sa fie cu sh si masini noi, iar al treilea ceva gen cati le-au luat cu banii lor si cati cu ai altora( parinti, rude, etc).

11 Mar 2008, 13:14

$1 scrie:$2ndiferent de solutia aleasa, personal consider ca banii dati pe o masina trebuie sa reprezinte undeva 10% din buzunarul omului, astfel incat sa nu-i para rau daca doamne-fereste se intampla ceva.

gedan, breaking news: s-a inventat asigurarea CASCO.

11 Mar 2008, 13:21

$1 scrie:$2ratele sunt o solutie extrema, o bataie de cap in plus.

De asta au toate firmele masini in leasing, pt ca "e" prosti si n "are" bani, nu?
Eu consider ca masina(sau orice alt bun de valoare mare) trebuie sa o cumperi cu banii jos doar in 2 variante :nu poti dovedi ca ai venituri care sa ti acopere ratele sau ai banii, dar nu stii ce sa faci cu ei, sa i inmultesti

11 Mar 2008, 14:05

Eu sunt in favoarea masinilor noi . Multe argumente pro nu am . Totusi , daca nevasta nu am luat-o virgina , macar masina sa fie . Acum nevasta-mea imi e fidela ( cel putin asa sper ) , masinuta la fel . Totusi sunt sigur ca virgina va fi aceea ce ma va lasa cand imi va fi lumea mai draga .
Cu 10 000 de euroi sunt sigur ca ma lipeam de ceva mult mai bun din germania ( Golf IV ) , si , sunt convins ca aceea ar fi mancat banet la fel ca virgina . Asa ca .... ,ma consolez eu , masina noua e mai buna :-/ .
Răspunde