ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
20 Ian 2011, 23:55
In Austria spre exemplu benzina a ajuns la 1,5 euro/litru, in Romania este 1,18, daca si acolo au sarit preturile in aer inseamna ca nu numai la noi sau majorat.....
21 Ian 2011, 08:47
Tu ai stat dupa unul. Si eu am stat de N ori. Dar aveai varianta sa te muti la alta pompa. Nu sa fie toate blocate. E o mica diferenta de nuanta
21 Ian 2011, 10:10
Era aglomerat, si mai erau cate 2 masini la celalalte pompe

Aveam si unu in spate, deci mai greu....
22 Ian 2011, 18:54
faptul ca nu alimentezi 3 zile si o faci dupa aia...nu cred ca ai afecteaza.
incercati sa platiti cu cardul sume de pana intr-un leu!
22 Ian 2011, 20:43
Mi se pare ca iti poate refuza aceasta dorinta. Sume mai mari de... X. Oricum, nu vad la ce foloseste.
pana la urma ce s-a hotarat, toata lumea boicoteaza OMV/Petrom sau atat a fost, 3 zile?
22 Ian 2011, 21:06
"s a hotarat" ca cel mai mare jucator pe piata carburantilor adica OMV \ Petrom sa fie fortat cumva sa scada pretul (indifrerent cat); acest lucru facandu se printr un boicot in masa (niciun produs comparat) din retealor lor de benzinarii, pe termen nelimitat (sau cel putin pana se observa o schimbare)
22 Ian 2011, 21:39
Cine a hotarat asta si unde pot citi decizia finala "oficiala"?
22 Ian 2011, 23:13
pe naiba...si ieri si astazi la Petromul de langa mine era plin de masini
ti-ai gasit sa fie romanii uniti
23 Ian 2011, 00:51
M-am tot gandit la protestul acesta si mi-a venit in minte urmatorul scenariu: Presupunand prin absurd ca toata lumea ar alimenta de la ceilalti si de la petrom deloc, Petromul ar vinde celorlalti si practic noi tot de la ei am cumpara. De exemplu Mol-ul sau Lukoil-ul sau celelalte ar prefera sa cumpere(si cumpara si acum o parte, sunt convins) de la Petrom ptr ca s-ar putea sa obtina un pret mai mic decat cel pe care il obtin din import avand in vedere ca Petrom produce cu 20 dolari barilul fata de 80 cat e cel din import
Probabil ca marii benzinari chiar se amuza uitandu-se la "protestul" nostru. Cred ca jocul final tot intre ei se disputa, iar noi suntem simpli spectatori care nu putem influenta soarta "meciului"(blatului), oricat de mult ne-am dori
24 Ian 2011, 09:18
Corect: ar avea pierderi mari deoarece ar intretine pe degeaba propriile statii + ce vinde la ceilalti oricum trebuie sa o faca la pret mai mic.
24 Ian 2011, 10:35
Perfect de acord! Avand cea mai extinsa retea au si cele mai mari cheltuieli de intretinere a ei! Eu am facut plinul sambata de la Rompetrol in loc de Petrom, 5.13 in loc de 5.05. M-a costat suplimentar 4.24 lei la 53 litri. Merita aceasta mica diferenta daca vom vedea miscandu-se ceva la OMV - Petrom, numai ca, asa cum spunea un coleg mai sus, am vazut masini si la Petrom si la OMV, si nu putine. Ma rog, vom vedea. Partea buna este ca am primit e-mailuri cu "boicotul OMV - Petrom" de la multi oameni, ceea ce inseamna ca "vestea circula". Ramane sa vedem daca va avea un efect sau va fi doar o furtuna intr-un pahar cu apa.
24 Ian 2011, 21:04
Se pare ca pina la urma, protestul a avut ceva succes....
http://www.ziare.com/preturi/benzina/ro ... ru-1070852
24 Ian 2011, 21:11
Orice ieftinire cat de mica este o veste buna pentru noi.
Totusi, aceasta ieftinire a fost anuntata de Rompetrol (companie care nu era vizata de protest). Sa luam in calcul si varianta in care aceasta eliminare a taxei de un cent (de catre ministerul de finante) sa nu fie decat niste firimituri aruncate celor flamanzi (adica noi) sa ne potolim cu aceasta intentie de protest. Drept urmare EU, personal, o sa boicotez in continuare OMV si Petrom pana or sa se vada schimbari simtitoare (ei fiind jucatorul care influenteaza pretul carburantilor in proportia cea mai mare).
PS: sa nu uitam ca accizele de la aceste companii intra in buzunarul statului in proportie de cca 60% din cate stiam, deci aceasta decizie a ministerului de finante mi se pare "bluff"
24 Ian 2011, 21:29
accizele sint impuse de stat.....
poate, daca vom alimenta doar de la statiile cu cel mai mic pret, se vor gindi mai bine in viitor.
25 Ian 2011, 01:05
Taxa aia isi indeplinise scopul pe 22.12.2010 si evident, trebuia sa fie eliminata. Orice companie ce nu va opera reducerea de 0.03-0.04RON/L va baga banii in buzunarul propriu. Aceasta reducere NU este rezultatul vreunei actiuni a marilor companii.
Mai multe informatii pe :
La acciza nu cred ca putem umbla (in jos), fara sa incalcam niste prevederi UE in acest sens.
25 Ian 2011, 10:40
Ceea ce inseamna ca aceasta reducere a pretului nu are nicio legatura cu protestul actual; deci, continuam cu boicotul OMV - Petrom, pana se misca ceva! Eu o voi face.
25 Ian 2011, 13:34
Aseara am alimentat de la Mol Barbu Vacarescu 5.07l, fata de 4.85l cat era la Petromul de alaturi. Oare pt pretul asta mai mic, au umblat la calitate? eu zic ca DA!
@Leo777 poti conta pe mine!
25 Ian 2011, 13:56
Go ahead, cu cat mai multi cu atat mai bine! Eu a trebuit sa fac un ocol ca sa ajung la Rompetrol, in timp ce, in drum spre casa trec pe langa un Petrom si un OMV; dar asta e! Eu raman fidel acestui tip de protest, mi se pare cel mai eficient.
25 Ian 2011, 15:03
E de apreciat ca mai sutn si oameni cu principii si caracter in jurul tau.
Respect baieti. Dupa cum am zis mai inainte, si eu o sa continui boicotul.
25 Ian 2011, 17:00
Salut!
In loc sa protestati la benzinarii mai bine faceti ca europenii, care nu stau prea mult pe ganduri cand au ocazia sa consume alt combustibil!
Am vazut opinii la functionarea cu ulei vegetal... toate problemele puse de uleiul vegetal sunt false sau rezolvabile daca folositi kit-uri de la producator!
E drept ca-mi fac reclama, dar uitati aici:
- uleiul vegetal nu e deloc poluant, nu exista emisii de CO2 fiindca nu contine CO2 (plantele nu retin CO2, il transforma in oxigen, sau ati uitat biologia din scoala?
- pretul in Romania este mare, in UK e 0,55 lire litrul in magazin. Pot oferi ulei reciclat (uscat si filtrat centrifugal la 1 micron) la aprox 2,8 RON litrul, livrat acasa daca sunteti din Buc-Ilfov sau jud adiacente
- eu ma ocup de conversia motoarelor diesel pe ulei vegetal
- producatorul kit-urilor de conversie pe care il reprezint are deja peste 8000 motoare adaptate in Europa din 2000 incoace
- sistemul de conversie este eficient fiindca fluidizeza uleiul prin incalzire, intr-adevar, dar controlat electronic, cu dubla alimentare si comutare automata de la diesel la ulei;
- puterea si consumul motorului nu sunt afectate deloc
- spun unii ca uleiul vegetal este oarecum coroziv in stare pura... nu e asa; problema este continutul de parafina, care se depune pe injectoare si le colmateaza in timp, dar prin incalzire la 80 grade parafina se dilueaza in ulei si este imediat arsa, deci nu are cum sa se depuna
- avantajul major este ca uleiul este un combustibil cu proprietati excelente de ungere, ceea ce lungeste viata pompelor de injectie ! din 2007 de cand motorina la pompa contine 5% biodiesel (extrem de periculos pentru cauciuc si plastic, subtiaza motorina sub nivelul normal de lubrefiere pt care sunt construite pompele de injectie) durata de viata a pompelor de injectie a scazut la jumatate!
Hai ca m-am lungit prea mult, daca va intereseaza opinii specializate astept intrebari
25 Ian 2011, 17:39
Si eu am alimentat ultima oara la Mol cu 5.38 lei/litru... Mi-am cam luat tzeapa

Inainte bagam Sprint Diesel de la OMV, dar am hotarat sa "boicotez" si eu
Oricum, combustibilul de la Petrom, cel de 4.85-4.9 lei mi se pare jalnic. Parca abia trage masina cu acea motorina si am senzatia si ca se consuma mai repede. Pun pariu ca desi e cel mai ieftin, acel sortiment are adaosul comercial cel mai mare. Mai bine bag cu 5 lei si zboara masina decat sa ma zgarcesc la 10-15 bani si sa chinui motorul
25 Ian 2011, 21:15
eu zic k pt a avea eficienta protestele noastre ar trebui sa obligam noi producatorii sa-si faca concurenta, si putem sa facem tot noi asta. de exemplu pt inceput sa alimentam toti doar de la petrom pt ca trebuie sa incepem cu unul care are un pret relativ mai mic si astfel ceilalti sa fie obligati intr-un fel sa scada pretul ca sa ne mutam cu alimentatul la cel care are cel mai mic pret.
logic ar fi sa scada putin cate putin.
Eu zic sa incercam si asa si sa vedem efectele.
25 Ian 2011, 21:30
"benzinarii" nostri care se "plang "ca virgula carburantii din romania sunt printre cei mai ieftini din euRO

uita un aspect important:APA pe care ne-o vand impreuna cu carburantii e cea mai scumpa din europa!poate doar in tarile sahariene sa fie mai scumpa!dar acolo sigur petrolul e mai ieftin ca apa!
facand numeroase drumuri afara,am putut constata diferentele de calitate ale benzinei!diferente care se simt si la noi,in aceeasi retea de distributie,in functie de cat de "insetati" au fost lucratorii.
din pacate,asociatia transportatorilor are alt obiectiv,nu reducerea pretului la benzina,ci recuperarea unei parti din acciza.ceea ce nu cred ca va duce la scaderi ale preturilor la diferite produse,ci strict cresterea profiturilor transportatorilor.ce ma intriga cel mai mult e ca o crestere cu 5% a pretului,fie la combustibili,fie la curent sau gaze,antreneaza o crestere cu cel putin 5% a pretului produselor,ca si cum acestea se regasesc 100%(poate si mai mult!), in pretul acelor produse.fiecare incearca sa-si cresca profitul,aruncand "pisica"in curtile altora.toti se plang ca lucreaza in pierdere,mai ca-ti vine sa le plangi de mila,dar n-am vazut pe careva sa-si ia "jucariile" si sa plece(mai ales benzinarii,cei de la gaz sau curent).deci suntem o piata profitabila.si toti vor o particica,iar noi trebuie sa-i suportam!
P.S.auzisem un zvon,deci luati-l ca atare:petrom exporta o mare parte a petrolului romanesc,cel cu pret de productie redus(pe care-l vinde la pretul mondial al barilului) ,si ne vinde petrol importat.