$1 scrie:$2Nu intelegi ca parlamentarii nu cunosc cuvantul rusine?
Ba eu stiu ca nesimtirea e mod de viata, dar nu pe rusinea lor m-as baza eu, ci pe poza de grup care s-ar contura; doar ca de la nivelul meu (cetatean, alegator, aducator de parale la buget), e tot ce ma duce mintea sa fac.
$1 scrie:$2utem sanctiona prin demonstratii (vezi Piata Universitatii, din '90 si pana astazi).
Vad eu PU din 90 si pana astazi, dar nu vad schimbarea (dar - sigura ca da! - vad ca i-am sanctionat grozav; i-am sanctionat de le-au mers fulgii, frate!); e fix ca povestea cu Mantuitorul: a venit pe pamant in urma cu 2000 de ani si a rezolvat toate problemele, a indreptat toate strambaciunile, a mantuit tot ce era de mantuit; dupa care s-a dus in treaba lui si totul a ramas "cum am stabilit", schimbarea promisa (si infapuita, cum sa nu?) ramanand total neobservabila (sau "pentru cunoscatori").
$1 scrie:$2aca ne exercitam dreptul la vot mereu, tot cerneam din ei, si din 90 pana acum, reuseam sa avem politicieni mult mai buni.
Pai asa, retrospectiv tanguindu-ne, ar trebui sa fim constienti ca alegerea lui iliescu si a fsn a fost clar cea mai idioata sinucidere a poporului; daca-l alegeam pe Ratiu cel occidental (ori sa fi reinstaurat monarhia cea anacronica) plus mai stiu eu ce combinatie ecologisto-liberalo-taranista prin parlament, cu siguranta ar fi fost altceva; dar daca in PU au protestat doar cativa entuziasti, restul de pana la 22 de milioane preferand fie sa stea la televizor, fie sa-si alimenteze mânia proletara din manipularea (grosolana, dar destul de abila si incontestabil eficienta)
Întâiului Emanat al Revolutiei, ignorand cu ignoranta evidentele (securisti si activisti toti alesii vs respinsii din start - fie cei traitori pe ale meleaguri, fie absolventi de puscarie politica - ambele categorii fiind, din start, rupte de nomenklatura) si acceptand regulile necinstite (fara lustratie, dar si fara cei care "n-au mancat salam cu soia, cot la cot cu noi") ce pretentii sa mai ai? prosti am fost, prost am ales; astia* am fost, astia* suntem, ne meritam soarta, ne meritam si marlanii care ne jupoaie.
Sa mai amintim de uriasul entuziasm din '96, cand am ales schimbarea? vai de mine, ce i-am mai cernut si atunci, of!
*
mai exact: imbecilii astia; sa ne acceptam cu fruntea sus titulatura, de 22 de ani ne straduim s-o meritam!