O mare greseala a cinefililor din ziua de azi, as spune eu, este incercarea de a ras-interpreta si intelege un film intr-o suta de fatete si perspective. Din acest punct de vedere Cloud Atlas nu prezinta nicio subtilitate sublima pentru intelect: este pur si simplu un film ce trateaza ideea reincarnarii printr-o ciorba de elemente culese din filosofii si pseudo-intelepciuni mai mult sau mai putin recente.
Faptul ca nu poti urmari toate detaliile si intrigile paralele de la prima vizionare ( cum am patit si eu ), nu inseamna ca nu intelegi filmul. Este un film placut ce isi dezvaluie natura si mesajul inca din prima jumatate de ora, un film care dupa parerea mea trebuie savurat, si nu disecat. Partea buna la el, e ca desi e lung, merita acea atentie sporita de 3 ore. Partea proasta e ca nu vine cu nimic nou, m-a facut sa spun un mneah la sfarsit, nu ca nu ar fi excelent, dar nu e atat de grozav pe cat a fost anuntat. I-as da un 8 cinstit pentru efort si cantitatea de munca depusa, atentia la detaliu etc.
Verdictul meu, peste Avatar dar sub Inception, toate fiind SF cu nuante putin diferite.
Filme mai recente care dupa parerea mea merita vazute:
- Parker cu Jason Statham, joaca eroul tipic cu nuante de alb si negru, per total este un film de actiune ce poate fi savurat, ii dau nota 6
- seriile Copper, un serial in tonul filmului Gangs of New York, despre big apple in perioada razboiului de secesiune, un serial reusit, dar cu desfasurarea actiunii putin fortata, daca te uiti saptamanal e frustrant pentru ca se termina intotdeauna in acel stil caracteristic serialelor post Lost si Prison Break, adica in coada de peste, iar daca il scoti pe serii de pe net si te uiti la mai mult de 2-3 episoade odata risti sa devii obsedat de tema

, per total foarte agreabil si reusit