Re: film?
$1 scrie:$2$1 scrie:$2 mare greseala a cinefililor din ziua de azi, as spune eu, este incercarea de a ras-interpreta si intelege un film intr-o suta de fatete si perspective. Din acest punct de vedere Cloud Atlas nu prezinta nicio subtilitate sublima pentru intelect: este pur si simplu un film ce trateaza ideea reincarnarii printr-o ciorba de elemente culese din filosofii si pseudo-intelepciuni mai mult sau mai putin recente.
Nu cred ca reincarnarea este ideea principala din acest film. Mai degraba este o abordare - din punctul meu de vedere destul de reusita - a eternei intrebari: merita sa te sacrifici pentru o cauza? Sau altfel spus, pot convingerile unui singur individ, impinse pana la miza suprema, sa influenteze traseul unei societati?
Din punctul meu de vedere, Cloud Atlas este un film care trebuie vazut de 2-3 ori inainte de a trage concluzii. Evident, este un punct de vedere subiectiv.
Explicatia ta e mai la obiect, avand in vedere ca una dintre premisele reincarnarii este continuitatea destinului si existenta perpetua. In orice caz, nu pot sa scap de gandul ca desi e un film bun, putea fi mult mai bun, si nu doar o justificare a Lanei Watchowsky legat de acea controversata operatie. Vreau sa spun ca nu caut scuze sa dau cu pietre in persoanele aflate in acea situatie, dar dupa mine filmul si viata personala a unui cineast nu ar trebui sa se pupe asa tare, lucru care s-a intamplat aici din pacate. Nu stiu, ma astept cand vad un film de 3 ore sa fiu dat pe spate, aici pot da exemple Godfather, Bunul, raul si uratul. Atlasul norilor a fost enjoyable, dar nicidecum extraordinar pentru mine.
Precis s-a mai discutat despre, dar vreau sa mentionez Snitch cu Dwayne the Rock Johnson, film de la inceputul anului. Nota pe imdb un user foarte concis: cine vrea un film de actiune generic sa se uite la Die Hard, Snitch ne prezinta povestea unui parinte vulnerabil care recurge la masuri extreme si isi pune propria viata in pericol pentru a-si scapa odrasla din inchisoare. Sunt convins ca are si acest film o gramada de lipsuri, dar eu l-am savurat ca si un cinefil, nu ca si critic, si pot spune ca mi-a depasit asteptarile, lucru destul de rar in ziua de azi ( fac referire la parerile amatorilor de filme din zilele noastre, multi se plang de ce apare de 10 ani incoace ).
Ford Focus mk3 2.0 tdci 163 bhp
My first Youtube channel:
https://youtu.be/v2GhMlEi8u0
...and my second effort:
https://www.youtube.com/channel/UCTRiseGNdK2R2xUtXuojocg
- todhiere
- 1nsane Member
- Maşina: Focus mk2 + Focus mk3 + Mazda MX-5 nb