Am fost pe la Blaj zilele trecute. Am fost atat de incantat de cum merge masina, incat in total am parcurs extraurban cam 1500 de km. Am avut o gramada de distractii.
Una a fost umilirea unui Polo rdi de 75 de cai.(l-a ajutat mult cuplul pe curbe..dar tot nu a avut sanse)
In masina aia erau verisoara-mea si cu sotul ei...popa...care s-a gandit ca poate sa ma piarda pe curbele de pe langa Jidvei...si a dat in masina la greu dar evident ca nu a avut ce sa faca, a fost cursa in adevaratul sens al cuvantului, iar daca in rest l-am lasat pe linii drepte, la un moment dat am calcat-o, amandoi in demaraj plin, si am trecut pe langa el...el sa fi avut vreo 140 iar eu am ajuns la 160...in conditiile unei linii drepte, dar denivelate, pe un drum de o banda per sens si asa ingust...a fost moment tensionat, palpitant, dar totusi fara factor mare de risc...drumul era gol cat vedeam cu ochii...si vedeam destul).
A doua a fost o cursa mai scurta asa, numai de vreo 10 curbe, cu un Mercedes e 270 cdi modelul nou, pleca mai bine ca mine(dar nu cu foarte mult), pe curbe il luam din urma, pe linie dreapta avansa el, insa la un moment dat a intervenit praf pe drum, am derapat amandoi un pic si am lasat-o balta.(deja era prea disperat sa scape de mine si nu avea rost sa risc mai mult) A fost marfa pt ca eram prin satele alea, si era bestial sa vezi taranii cum se intorceau dupa masini ca la spectacol.(eram amandoi in demaraj maxim, scoteam cam tot ce puteam de la masini si se auzea in afara lucrul asta)
Am apucat sa ii dau masinii si viteza maxima. S-a dus la 190 km/h. Eram pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Ultima data cand i-am dat viteza nu am trecut de 180(era carbul prost reglat, si avea inca un furtun de aer suplimentar care era legat la filtru si se tot infunda). Ee...de data asta vad cum trec 2 Touareguri tdi(din alea de 174 de cai, vmax 184 km/h). Si ma iau dupa ele sa vad cat de real e ceea ce indica vitezometrul. I-am luat din urma, ei au accelerat ce au accelerat, am ajuns la 180-185, cand am vazut ca nu mai accelereaza, apoi 190, ma apropiam de ei incat mai ridicam acceleratia ca sa nu ii catar(tineam si distanta de ei, nu ma apropiam aiurea la viteza aia), iar cu prima ocazie s-au dat, pe rand...din drum. Sa vedeti ce fete faceau cand ma vedeau cum treceam de ei..asa...la ritm de mers

! A fost super tare faza.
Oricum...vreau sa ii pun cutie cu 5 trepte la anul(anul asta am facut si asa prea multe la masina), ca sa ii mai scad consumul si turatia in special...la 190 era in zona rosie deja(aproape 6000 de ture....cand ea are puterea maxima la 5300), astfel ca nu am tinut mai mult de cateva secunde constant viteza asta.
Au mai fost si alte nebunii...dar nu are rost sa le spun pe toate...pentru ca in decursul a 1500 de km au fost destule. In general am mers la 110 in afara localitatilor, si 80-90 in ele(aveam detectorul de radar la mine), fara sa fortez masina, iar ocazional am vrut sa vad ce ii poate pielea...pot spune ca am fost foarte incantat de rezerva de putere si cuplu de care a dat masina dovada(pe Dealul negru, Feleac ca am fost si spre Cluj, Valea Oltului, etc)...mai ales in pante si depasiri.