$1 scrie:$2alutare colegi.M-i s-a montat pe computer windows 7,imi place mult cum merge acum compu...dar am o problema,nu imi mai merge placa audio de la 'Creative' adica 'Soun Blaster Audigy 2 ZS',adica merge dar nu cum mergea pe XP,are multe functii cere acum sunt dezactivate si cel mai important nu imi mai scoate semnal DOLBY...care pentru mine e cel mai important pentru ca imi place sa aud filmele in 5.1 si DTS si acum nu mai vrea
Stiti cumva cum as putea sa rezolv problema???...ca a incercat omul cu ultimele drivere pentru w7 de la creative si nimic...am nevoie de ajutor

din pacate, problema placilor de sunet Creative este foarte delicata pe sisteme de operare Vista si Windows 7 (in acest caz lucrurile au capatat ceva ceva rezolvari partiale) ... intraga problema vine de la renuntarea celor de la Micro$oft la tehnologia HAL (Hardware Abstraction Layer) in favoarea OpenAL, cit si o neimplicare a celor de la creative in a dezvolta drivere si aplicatii complete pentru produsele mai vechi ... in acest moment doar noile produse Creative din familia X-Fi Titanium PCIe au suport cvasi-complet pentru vista si 7 (atentiene mare insa la vechea familie X-Fi la care lucrurile sunt mai mult decit problematice - a se vedea cazul X-Fi extreme audio)
si acum sfatul meu:
1. viziteasa site oficial creative sectiunea suport
http://support.creative.com/Products/Pr ... ame=Audigy 2 ZS&subCatName=Audigy&CatName=Sound+Blaster&VARSET=prodfaq:PRODFAQ_4915,VARSET=CategoryID:1
2 descarca toate driverele si aplicatiile dorite si disponibile cazului tau
3. fa un clean install la windows 7
4. nu cupla calculatorul la internet dupa instalare si instalaza driverele si aplicatiile disponibile (care le-ai dat jos)
5. verifica si seteaza configuratia sistemului audio care-l folosesti (ATENTIE win7 vice cu codecuri divx/xvid si mp3 integrate si care NU pot fi by-pass foarte usor)
6. install de preferinta sharck007 cocecs si configureaza-l (atentie ai nevoie in mod expres de AC3 si de by-pass M$ mp3 driver) pe partea audio la ffdshow bifat doar dolby codec, iar la ac3 setat corect configuratia ta)
7. nu uita ca si windows media player vine incapsulat cu solutie dolby digital pe care o si semnalizeaza in momentul in care filmul/muzica este encodata cu asa ceva)
8. NU TE ASTEPTA LA MINUNI, daca vrei toate beneficiile placii care o ai, TREBUIE sa ramii inca la WinXP
LE eu sunt un mare admirator a placilor Creative si am asa ceva X-Fi Titanium Fatal1ty PCIe (NU intru in conflict cu cei care o sa spuna ca placile asus sonar, sau altele, sunt mai bune, pentru ca se adreseaza altor segmente de utilizatori
LE LE si o exemplificare a cazului meu cu toate functiile activate sun win7