Ai dreptate, nu m-am exprimat eu corect, ma refeream ca multi care au masini in leasing, cand termina perioada contractata, vand masinile si cumpara altele noi, tot in leasing. Firma mea spre exemplu are o flota de Logan-uri, luate in leasing pe perioada de 5 ani, la o mare parte din ele acum se termina perioada contractuala, totodata angajatii au posibilitatea sa isi cumpere masinile care le-au folosit, iar firma sa cumpere masini noi. Acum cu noua taxa oare cati isi vor cumpara masini gata inmatriclate dar la care mai platesc si taxa, da au fost intretinute dar tot nu se merita. Iar firma nu innoieste parcul auto atat timp ca nu scapa de cele vechi, si Dacia pierde. Mai avem parteneri in aceeasi situatie, deci ma indoiesc ca nu ar avea impact in vanzari. Totodata persoanele fizice, sunt sigur ca procedeaza la fel, va fi greu sa isi inmatriculeze masina pe numele lui la terminarea contractului, iar costurile care le suporta cu inmatricularea vor face aceea persoana sa pastreze mai multa vreme masina. La nivel de tara asta ar afecta masiv Dacia, de aici si legatura cu Logan-uril pe leasing, totodata aceasta situatie ar afecta si alti producatori dar mult mai putin decat Dacia. In 2012 s-au vandut 11255 Logan-uri in Romania, pe locul 2 este Skoda Octavia cu 3974 si pe 3 Duster cu 3580 (aici informatiile
http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto ... 012/19978/ ), daca taxa aceasta ramane ar fi curios sa comparam la anul vanzarile pe 2013, care in mod normal ar trebui sa fie mai mari avand in vedere ca s-a lansat si un model nou de Logan.