Azi dimineață pe Bd. Timișoara spre Răzoare, eram pe banda 1 din 3. Semnalizez stânga și mă holbez în oglindă, nu mă bag. Un domn cu un papuc încetinește și-mi face semn că mă lasă. Intru pe bandă și când mă uit în față, un Logan (care era tot pe banda 1 în fața mea), fără semnalizare, fără nimic, țuști pe banda a doua. Frânez brusc - eu când mă bag, mă bag

- și mnezei, sfinți, etc.
Mai în față, trec pe banda a 3-a, tot așa atent, de data asta geană pe ăia din față. Trag lângă amărât, ghiciți. Un pulecs de ~30-35 de ani, îmbrăcat foarte corect, cu maică-sa lângă el. Având geamurile deschise, îl întreb "politicos" dacă n-a avut bani să-și pună opționala semnalizare pe cazan. Moment în care ăla "o să mori de inimă, dom`ne". Evident că ~15 secunde i-am zis la foc automat, fără să mă repet, și de el, și de neam, și de maică-sa care era lângă el.
Motivații:
- nu doar majoritatea femeilor sunt varză la schimbat de benzi fără semnal, ci și o grămadă de bărbați. Problema este că nu o recunosc și mai au și tupeu cu carul. Măcar n-o uita că i s-a atras atenția în mod obscen să-și bage bețișorul de la semnalizare într-una din găurile naturale dacă nu-l folosește.
- manevra care pe mine m-a incomodat putea omorî un motociclist/scuterist. Ceea ce nu mai e de glumă.
- m-am calmat instant după ce m-am descărcat, deci am fost cu atât mai calm până la destinație