Discutii libere/forum

Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Religia si slujitorii ei - pareri pro si contra

Mesajde DanielArdelian2 » 24 Feb 2010, 22:36

$1 scrie:$2Nu confunda o religie sau alta cu Dumnezeu si ceea ce este El , Biblia (ca de altfel toate Bibliile , indiferent de religie) mea spune ca este doar o cale nu mai multe , deci un iad si implict un rai neexistand plural pentru aceste 2 locuri.

Haideti domnu', nu schimbati subiectul. V-am adresat o intrebare directa si vad ca tot ocoliti raspunsul.
Normal ca biblia dvs. spune ca este o singura cale, ca asa spun toate. Mai sunt zeci de alte religii, unele cu un singur zeu, altele cu mai multi zei, fiecare dintre ele cu cartea lor sfanta, cu dovezile ca a lor e unica, cu justificarile proprii ca a lor e cea adevarata, cu regulile lor de urmat in viata.
Una iti interzice sa faci sex cu prezervativ, alta nu. Si atunci, pacatosul de mine, pe care sa o mai creada?

Observ din tonul dvs. o atitudine de superioritate in ce priveste religia crestina. Cu ce este mai buna religia dvs. fata de cea a unui indian? Sau cine v-a dat dreptul sa va considerati superior unui alt om? Nu uitati ca sunteti crestin doar pentru ca v-ati nascut intr-o familie crestina, intr-o tara dominata de religia crestina si ati primit o educatie crestina.
La fel de uman ca si dvs. este si un japonez care s-a nascut intr-o familie budista si care a primit o educatie in spiritul acelei religii si care n-a auzit in viata lui de Isus si de sfantul duh si care, la fel ca si dvs., considera ca a lui este religia adevarata.

$1 scrie:$2ubeste-ti aproapele dar nu si pacatul lui , dragostea aproapelui nu inseamna si acceptarea pacatului aproapelui .

Pai cum vine asta domnule, homosexualii nu sunt tot copiii lui? De ce i-a mai facut daca oricum i-a facut "cu defecte de fabricatie"? Si cu ce sunt ei vinovati ca sunt asa?

Vi se pare ridicol faptul ca o religie interzice contraceptia? La fel de ridicol mi se pare si mie ca o religie care propovaduieste toleranta si iubirea se comporta atat de urat cu o minoritate sexuala.

@toxicristi: =))
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Maşina: Ford Mondeo 2004, Sedan, Trend, 1.8i 125 CP, pachet nefumatori.
VIN: WF04XXGBB44E42077

Mesajde Mihai L » 24 Feb 2010, 23:53

$1 scrie:$2.. Nu confunda o religie sau alta cu Dumnezeu si ceea ce este El , Biblia (ca de altfel toate Bibliile , indiferent de religie) mea spune ca este doar o cale nu mai multe , deci un iad si implict un rai neexistand plural pentru aceste 2 locuri .

Si totusi, ti-ai pus vreodata problema ce faci daca se constata (prin absurd) ca de fapt religia islamica este singura, restul find facaturi??? Si ca toata viata ai incalcat reguli de care nu ai stiut niciodata? :D
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde DON GYOVANY » 25 Feb 2010, 00:17

$1 scrie:$2iovani, sincer nu o sa imi consum energia si timpul sa iti explic tie ce si cum.
dar ca sa stii, sunt multe lucruri pe care (inca) nu le stii.

Mai fratilor,ma innebuneste pe mine fatuca asta,olteanca mea,si din cauza asta nu ii zic nimic "neortodox" ca stiu cum sunt oltenii.Are fata asta un aer de superioritate in ea...n-ai vazut asa ceva.Tot timpul ma "inteapa" si se crede "superioara",ma rog asa se vede ea...Pai cand afirma ea 'sunt multe lucruri pe care (inca) nu le stii'...de unde poate sa stie ea ce lucruri stiu eu si ce nu stiu,citeste gandurile la oameni sau cum poate sa catalogheze aceste spuse la adresa altor oameni,dupa ce principii da verdictele :-/
Scumpa mea colega chefdejoaca,omul pana moare are de invatat si nu reuseste sa le stie pe toate,si tu sa stii ca sunt foaarte multe lucruri pe care (inca) nu le stii,si toti oamenii au multe lucruri de invatat pe care inca nu le stiu,asa ca (,) coboara aerul asta de "eu le stiu pe toate" si nu ma mai "intepa" ca eu nu tin post si as putea sa iti spun ceva "de dulce" pana la urma ;)
$1 scrie:$2a spovedanie se iarta greselile/pacatele facute cu voia sau fara voia noastra, cu gandul, cu fapta, cu vorba, pacate stiute, sau nestiute. ( de care nu esti constient la acel moment)

Cine iarta aceste greseli/pacate,popa?ca odata ce la spovedanie vorbesti cu popa...ca daca la spovedanie ai vorbi cu insusi Dumnezeu as mai zice!Si la ce bun ca ti se iarta ca poti face altele si tot asa,care e rostul :-??
$1 scrie:$2 il vedea pe Dumnezeu cu ochii fizici e ca si cum ati vrea sa va vedeti propriul suflet care va tine in viata, sa il tineti in mana, etc.

Pai avem si alt tip de ochi :D ...si din geografia mea stiam ca inima ne tine in viata...dar s-o fi schimbat asta incoa dupa revolutie... :))

Si cum vorbesc toti de "judecata de apoi" ca voi aparea in fata lui Dumnezeu si voi fi tras la raspundere pentru ce am facut...pai e foarte simplu daca o sa fie asa,o sa cer "amanare" a procesului pe mortiv ca tre sa imi angajez aparator,simplu nu :-"
Vorba nashului meu: de la fiecare "om" inveti cate ceva.
Instalator sanitar,montez centrale termice,cazane pe lemne si carbune,aparate aer conditionat,panouri solare e.t.c.
http://forum.clubford.ro/viewtopic.php?f=17&t=38239
DON GYOVANY
Member

Maşina: Ford Scorpio, 1986, 2.0i OHC-EFI, 85kw/115 cp & BMW 330xd,184 hp!
VIN: WF0AXXGAGAGU01536

Mesajde zaboss » 25 Feb 2010, 07:23

$1 scrie:$2Si cum vorbesc toti de "judecata de apoi" ca voi aparea in fata lui Dumnezeu si voi fi tras la raspundere pentru ce am facut...pai e foarte simplu daca o sa fie asa,o sa cer "amanare" a procesului pe mortiv ca tre sa imi angajez aparator,simplu nu :-"

Am vaga impresie că, la vremea respectivă, fiind puţin cam mort, te va interesa mai puţin judecata...
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 11:23

$1 scrie:$2anielArdelian2: linia o tragem unde credem de cuviinta fiecare.

Daca mergi cu masina in alte tari ai surpriza sa constati ca sunt legi diferite pe care trebuie sa le respecti.La fel si cu religia; invataturile sfinte ne traseaza reguli de conduita, dar nu vei gasi credinciosi care sa le urmeze cu strictete.

Spuneai ca daca mananci porc vei putrezi in iadul islamic? Am o veste proasta pentru tine, nici in iadul crestin nu iti va fi prea bine... In Vechiul Testament, in Levitic (A treia carte a lui Moise), Capitolul 11 - Animale curate si necurate:

"[...]
7. Porcul are copita despicata si despartita in doua, dar nu rumega; acesta este necurat pentru voi.
8. Din carnea acestora sa nu mancati si de starvurile lor sa nu va atingeti, ca acestea sunt necurate pentru voi. "

Evident si eu mananc carne de porc si nu ma framant pentru asta. La fel cum merg frecvent cu 65-70 kmh in localitati fara sa intru in fibrilatii cand vad masina politiei.

Pentru atingerea unui scop inalt, faci compromisuri si faradelegi minime.
Credincios sau nu, trebuie ca la sfarsitul vietii sa fii multumit cu ceea ce ai realizat, iar independent de respectarea scrierilor sfinte sa ai mai multe fapte bune decat fapte rele facute celor din jurul tau.

@KomandantuR: imi pare rau ca mesajele mele iti produc disconfort. Nu am intentia sa alterez convingerile cuiva, ci doar sa schimbam intre noi - in mod civilizat - pareri, impresii, opinii. Just for the records, nu sunt adeptul expresiei "crede si nu cerceta", si regret inca odata daca acest lucru iti produce disconfort.

Unii au spus ca nu mi au citit tot textul...ca ar trebuii sa fiu mai concis...insa mai explicit de cum am scris nu am putut sa ma exprim...pot zice ca am vorbit pe intelesul copiilor...dar se pare ca pe acest forum sunt multi nou nascuti....normal ca vi se pare grea carnea din moment ce inca mai beti lapte...daca vreunul dintre voi a citit biblia ortodoxa, in intregime atunci ar fi inteles ce am vrut sa zic
REFERITOR LA CARNEA DE PORC....acel lucru este valabil doar in Legea Mozaica adica doar la evrei, acel verset este in vechiul testament...In Noul Testament avem alta lege, cea a iubirii, adica daca la evrei era Legea Talionului ,,dinte pt dinte ...ochi pt ochi...te prindea furand iti taia mana....iata ca Hristos zice..PORUNCA NOUA DAU VOUA,,,sa va iubiti unii pe altii, binecuvinteaza pe cel ce te blesteama, intoarce si obrazul celalalt,... asta nu u inteles evreii plini de minie ,ura si invidie, ei vroiau un mesia razboinic care sa dea cu parul in stanga si in dreapta...nu vroiau un Dumnezeu al pacii ci unul prigonitor
Sf Ap Petru in timp ce cazuse in extaz...vede cum vine din cer o patura plina cu toate animalele inclusiv necurate...iar o voce il indemna sa manance ...iar PETRU raspundea ca nu se atinge de ce este necurat...iar vocea( DUMNEZEU), ii zice,, ia si mananca Petre ca nu ce intra in gura spurca pe om...ci ce iese din gura spurca....din inima iese cuvantul rau, uciderea, adulterul..etc
Asadar evreii nu sunt crestini, intrucat ei nici nu cred in iad,,,cel mult ei cred in existenta unei imparatii a mortilor numita SEOL, dar nicidecum iad sau rai, chinuire sau fericire,
tanatos patisas
Ford Freak

Maşina: Kuga 2

Mesajde raduedi » 25 Feb 2010, 11:24

$1 scrie:$2a fel de uman ca si dvs. este si un japonez care s-a nascut intr-o familie budista si care a primit o educatie in spiritul acelei religii si care n-a auzit in viata lui de Isus si de sfantul duh si care, la fel ca si dvs., considera ca a lui este religia adevarata.

Referitor la faptul ca m-am nascut intr-o familie crestina si am primit o educatie crestina , nu are de a face cu relatia mea cu Dumnezeu de acum , pentru ca nimeni nu se naste crestin ci din contra devi crestin , ca vorba aceea "suntem o tara crestina de 2000 de ani " si de fapt realitatea demonstreaza altceva , tocmai pentru ca nimeni nu se naste crestin .
Si daca ai adus vorba de celelalte culturi ale lumii , iti pot da un exemplu f concret , Korea o tara asiatica in care defapt se gaseste biserica crestina cu cel mai mare numar de membrii din lume si anume 830.000 , slujba este tradusa in 16 limbi si se tin 7 slujbe de lauda si inchinare , biserica se numeste Yoido Full Gospel Church , si mai multe informatii puteti gasi aici http://en.wikipedia.org/wiki/Yoido_Full_Gospel_Church .
Si ca sa fiu si mai precis , chiar zilele trecute am intalnit la un restaurant chinezesc o tanara de origine asiatica care spunea ca este crestina . Asa ca sa nu mai tragem concluzii pripite referitor la alte tari , si as mai putea continua cu Africa unde au avut loc multe treziri spirituale .
Concluzia este din punctul meu de vedere clara , crestinismul nu este doar o religie adoptata de o tara sau un continent ci mult mai mult de atat.

$1 scrie:$2ai cum vine asta domnule, homosexualii nu sunt tot copiii lui? De ce i-a mai facut daca oricum i-a facut "cu defecte de fabricatie"? Si cu ce sunt ei vinovati ca sunt asa?

O persoana f apropiata mie de sex feminin , a avut o perioada in viata ei cand avea clare tendinte bisexuale , si crede-ma ca nu era deloc fericita , numai ca acest Dumnezeu al crestinilor a eliberat-o de acesta povara si acum are o familie normala formata asa cum este normal dintre un barbat si o femeie si chiar si un copil :D . Si aceste " defecte de fabricatie " , despre care nu pot spune nici pe departe ca le inteleg motivul , au un remediu care se cheama Isus Hristos , si nu o spun ca am auzit si eu de la altii ci pentru ca am vazut si am trait eu asta . Am vazut oameni vindecati de boli fizice si sufletesti , si unul din ei sunt si eu . De aceea li se pare unora ca poate folosesc un ton de superioritate si de siguranta , dar nu este nici pe departe asa ci vorbesc ca unul care a vazut si a trait ceea ce spune , doar atat .
raduedi
Incepator

Maşina: Ford Focus 2005 sport break , 1.6 tdci trend

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 11:45

Credinta intr un singur Dumnezeu o au doar trei popoare...evreii, islamicii si crestinii.
La crestini diferenta este alta...cred intr un singur Dumnezeu dar intreit in persoane...TATAL FIUL SI SFANTUL DUH, adica fara sa existe 3 dumnezei, FIINTA fiind una singura, asa cum sufletul este unul dar are ratiune vointa si sentiment, asa cum caramida este una singura dar este folosita din trei elemente diferite...pamant apa si foc,
Inca ceva...crestinismul se imparte in trei...ORTODOCSI, ROMANO CATOLICI SI PROTESTANTI
Nu au existat aceste denumiri timp de 1000 de ani, cand totul era ok, desi mai incercasera si alti sugari sa schimbe ce nu le convenea, in 1054 biserica s a despartit in 2,rasaritul luandu si titlul de ortodox,iar apusul de catolic, si din cea catolica s a scindat iarasi protestantii, cea care si a pastrat verticalitatea fara inovatii a fost cea ortodoxa, din aceasta cauza BISERICA S A scindat PT CA NU A VRUT SA ACCEPTE ALTE INVATATURI DECAT CELE PE CARE LE PRIMISERA DE LA HRISTOS SI APOSTOLI
Monahul Rafail Noica, fiul apreciatului filozof Constantin Noica, povestea cum a trecut el la ortodocsi, fiind chiar ateu,si el spunea ca ortodoxia reprezinta normalitatea, omul prin firea lui este ortodox, indiferent de natia lui, ca este negru, mongol, piele rosie, chinez, prin firea lor toti sunt ortodocsi, daca ne uitam bine islamul te omoara ,isi pune o bomba si o detoneaza in populatie, zicand ca asa se mantuieste, evreul spune ca el este poporul ales, ca de fapt noi ceilalti suntem animale cu chip uman, doar ei sunt adevaratul chip al lui dumnezeu( cititi francmasoneria mai multe deetalii), in schimb ortodoxia nu face discriminari...vb de relia ortodoxa nu de persoane ortodoxe
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Feb 2010, 11:47

$1 scrie:$2nii au spus ca nu mi au citit tot textul...ca ar trebuii sa fiu mai concis...insa mai explicit de cum am scris nu am putut sa ma exprim...pot zice ca am vorbit pe intelesul copiilor...dar se pare ca pe acest forum sunt multi nou nascuti....normal ca vi se pare grea carnea din moment ce inca mai beti lapte...daca vreunul dintre voi a citit biblia ortodoxa, in intregime atunci ar fi inteles ce am vrut sa zic

Stimate domn,
Atentie ca atitudinea matale nu e deloc potrivita pentru un crestin. Eu cred ca tu, chiar daca ai citit biblia, nu ai priceput mare lucru.

$1 scrie:$2EFERITOR LA CARNEA DE PORC....acel lucru este valabil doar in Legea Mozaica adica doar la evrei,

Pai si evreii nu sunt tot oameni? :-/

$1 scrie:$2sadar evreii nu sunt crestini, intrucat ei nici nu cred in iad,,,cel mult ei cred in existenta unei imparatii a mortilor numita SEOL, dar nicidecum iad sau rai, chinuire sau fericire,

Si ce daca nu sunt crestini? Nu sunt tot oameni? Nu traiesc si ei alaturi de noi pe acelasi pamant?
Au si ei religia lor, la fel ca si tine sunt la fel de convinsi ca a lor este cea adevarata si a ta este falsa. Si atunci care-i diferenta? Si atunci de unde sa mai stii pe care sa o crezi?

$1 scrie:$2eferitor la faptul ca m-am nascut intr-o familie crestina si am primit o educatie crestina , nu are de a face cu relatia mea cu Dumnezeu de acum

Ba da, educatia pe care ai primit-o de la parinti are TOTUL de-a face cu relatia ta cu Dumnezeu. Daca te-ai fi nascut intr-un trib din Africa, ai fi fost la fel de om, o inima, doi ochi, doua maini, doua picioare, ai fi fost LA FEL DE VIU, te-ai fi ghidat in viata dupa aceleasi nevoi de baza (frica de moarte si perpetuarea speciei), dar in loc sa te inchini la o cruce te-ai fi inchinat la avioane ( http://en.wikipedia.org/wiki/Cargo_Cult )

$1 scrie:$2i daca ai adus vorba de celelalte culturi ale lumii , iti pot da un exemplu f concret , Korea o tara asiatica in care defapt se gaseste biserica crestina...Asa ca sa nu mai tragem concluzii pripite referitor la alte tari

Care concluzie pripita, domnule? Si care-i legatura cu ce am intrebat eu? N-am afirmat ca nu exista nici o biserica crestina in Asia. Am afirmat ca exista milioane si milioane de oameni care n-au auzit in viata lor de Isus sau de duhul sfant si cu toate astea nu par a fi afectati foarte tare. Au religia lor, cu regulile lor, cu obiceiurile lor, si la fel ca si tine se cred "cei adevarati". Si care-i problema?
Uite unde gresesti matale in rationamentul tau: si in Romania exista sinagogi ale evreilor si tocmai ati stabilit ca evreii nu sunt crestini. Ce spune asta despre Romania, din punct de vedere al unui evreu? Iti raspund tot eu: este exact acelasi lucru cu biserica crestina din Coreea.

Mi-a placut foarte mult afirmatia lui Mihai L...ce te faci daca atunci cand murim constatam ca budismul era religia adevarata si noi ne-am inchinat la cine nu trebuia?
Puteti cauta pe forum direct de pe Google. Exemplu: [ revizie ford fiesta site:clubford.ro ]
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Feb 2010, 11:52

$1 scrie:$2aca ne uitam bine islamul te omoara ,isi pune o bomba si o detoneaza in populatie, zicand ca asa se mantuieste, evreul spune ca el este poporul ales, ca de fapt noi ceilalti suntem animale cu chip uman, doar ei sunt adevaratul chip al lui dumnezeu( cititi francmasoneria mai multe deetalii), in schimb ortodoxia nu face discriminari...vb de relia ortodoxa nu de persoane ortodoxe

Haide domnule ca mai inainte am vazut "iubirea" crestinilor ortodocsi pentru homosexualitate. Trebuie "salvati", chiar daca asta inseamna discriminare.

Francmasoneria? Am citit-o si n-are nici o legatura. :-??
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2010, 12:22

$1 scrie:$2O persoana f apropiata mie de sex feminin , a avut o perioada in viata ei cand avea clare tendinte bisexuale :D

O perioada?! Ce te faci cu cei care se nasc, cresc si mor nu cu tendinte, ci cu atractia clara spre persoane de acelasi sex?! Nimeni nu are dreptul sa ii judece pe acesti oameni, cu atat mai putin prin prisma unei carti scrise intr-o vreme cand intelegerea (asupra fenomenului) era extrem de limitata.

O imagine pe care am gasit-o mai demult pe net :
Imagine

Ce ma intriga pe mine cel mai mult este brutalitatea unor legi si pasaje din biblie. Ma intriga cum o fiinta a carui nivel tehnologic nici nu poate fi pusa pe o scara de timp umana, din punct de vedere etic este la nivelul sec V i.e.n. Si nici nu poate fi vorba de faptul ca oamenii erau limitati pe atunci, pentru ca exact cu aceleasi cuvinte as putea sa fac un set de legi care sa fie mai apropiate de ceea ce intelgem noi astazi ca fiind normal (pedepsea cu moartea, egalitatea intre sexe, etc).
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 12:35

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Nu confunda o religie sau alta cu Dumnezeu si ceea ce este El , Biblia (ca de altfel toate Bibliile , indiferent de religie) mea spune ca este doar o cale nu mai multe , deci un iad si implict un rai neexistand plural pentru aceste 2 locuri.

Haideti domnu', nu schimbati subiectul. V-am adresat o intrebare directa si vad ca tot ocoliti raspunsul.
Normal ca biblia dvs. spune ca este o singura cale, ca asa spun toate. Mai sunt zeci de alte religii, unele cu un singur zeu, altele cu mai multi zei, fiecare dintre ele cu cartea lor sfanta, cu dovezile ca a lor e unica, cu justificarile proprii ca a lor e cea adevarata, cu regulile lor de urmat in viata.
Una iti interzice sa faci sex cu prezervativ, alta nu. Si atunci, pacatosul de mine, pe care sa o mai creada?

Observ din tonul dvs. o atitudine de superioritate in ce priveste religia crestina. Cu ce este mai buna religia dvs. fata de cea a unui indian? Sau cine v-a dat dreptul sa va considerati superior unui alt om? Nu uitati ca sunteti crestin doar pentru ca v-ati nascut intr-o familie crestina, intr-o tara dominata de religia crestina si ati primit o educatie crestina.
La fel de uman ca si dvs. este si un japonez care s-a nascut intr-o familie budista si care a primit o educatie in spiritul acelei religii si care n-a auzit in viata lui de Isus si de sfantul duh si care, la fel ca si dvs., considera ca a lui este religia adevarata.

$1 scrie:$2ubeste-ti aproapele dar nu si pacatul lui , dragostea aproapelui nu inseamna si acceptarea pacatului aproapelui .

Pai cum vine asta domnule, homosexualii nu sunt tot copiii lui? De ce i-a mai facut daca oricum i-a facut "cu defecte de fabricatie"? Si cu ce sunt ei vinovati ca sunt asa?

Vi se pare ridicol faptul ca o religie interzice contraceptia? La fel de ridicol mi se pare si mie ca o religie care propovaduieste toleranta si iubirea se comporta atat de urat cu o minoritate sexuala.

@toxicristi: =))

toti suntem creatia lui Dumnezeu...si nu incerca sa i disculpi pe homosexuali cum ca ar avea defecte de la nastere....te asigur eu ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale...defapt medicina nici nu a spus ca ar fi bolnavi, dimpotriva, este alegerea lor in ce priveste orientarea sexuala, asadar nu este nebun, este sanatos, si va da raspuns la dreapta judecata.....iar in privinta judecatii Dumnezeu nu e ,,nebun,,judecatile lui sunt altfel decat ale noastre, tot timpul s a descoperit oamenilor, prin minuni, proorocii si profetii vechiului testament si in noul testament prin hristos Fiul SAU, si fiecare va fii judecat dupa legea in care s a nascut....aaaaa ca noi ortodoscii alergam pe drumul pavat cu pietre si ceilalti pe miriste asta nu inseamna ca aceia nu se vor mantuii, dimpotriva, te ai nascut ortodox dupa legea ortodoxa te va judeca, evreii dupa legea lor, musulmanii dupa legea lor, sunt pagani care nu au auzit de hristos, evanghelie, civilizatie, sunt triburi inca nedescoperite care inca se mai inchina la apa, piatra soare vant, aceia vor fii judecati dupa legea firii, adica dupa legea lor in care au crezut ca ce este bine bine si ce este rar rau.
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 12:57

Raspuns pt danielardelian....
Am vb despre conceptia religioasa, la evrei, care e diferita de crestini...ce nu intelegi...de aceea se spune veche si noua, acolo erau alte conceptii si Dumneze insusi a poruncit sa nu manance anumite carnuri, tocmai pt sanatatea lor, taierea imprejur la evrei era o prefigurare a botezului crestin, dar la timpul acela Dumnezeu le a dat lor evreilor o lege dupa care sa se ghideze decalugul ai auzit de el, iar datorita caldurilor si prafului nisipos, se infectau la putulica, si de aceea le a dat D zeu taierea imprejur, fiind evreii poporul ales, care inca mai asculta de Dumnezeul cel adevarat, EL NU S A FACUT DESCOPERIT CA N NOUL TESTAMENT adica Sfanta Treime, putea sa o faca inca de pe atunci, insa nu a facuto pt ca evreii traiau printre popoare pagane care se inchinau la mai multe zeitati, si evreii ar cazut in capcana de a despartii Sf Treime, inchinandu se unii Tatalui, altii Fiului, altii Duhului Sf, Dumnezeu a facut totul progresiv nu dintr o data, ca doar stie mai bine decat oricine, Sfanta cruce a fost prefigurata inca din vechiul testament, ...cand era in egipt poporul evreu , Dzeu a poruncit sa si unga cu sange de miel usa casei in litera tau sau t care se facea ca un plus ca o cruce,, cand au trecut prin marea rosie moise tinea miinile la orizontala ca o cruce, iar cand Dumnezeu ia pedepsit pt lipsa credintei...puzderie de serpi au inceput sa i omoare pe evrei ,insa la indemnul lui Dumnezeu, Moise a ridicat pe un stalp un sarpe de arama, si cine se uita la el chiar daca era muscat se vindeca, asta a fost prefigurarea rastignirii lui Hristos....asadar si ei si pacatosii, si paganii, si ateii sunt creati lui Dumnezeu care a fost buna la inceput...datorita nescultarii lui Dumnezeu de a nu manca dintr un anumit pom totul s a alterat, iar plata pacatului a fost moarteA, Dumnezeu i a spus lui adam de la inceput ca daca va manca va murii, ar fi avut sansa ,daca nu manca sa devina asemenea ingerilor, nemuritor....am impresia ca te cam depaseste subiectul si nu stiu de ca m as obosii sa ti mai raspund...si dracul e credincios stie foarte bine ce este bine si ce este rau, dar a ales rautatea, mandria de a nu asculta, asadar insusi Dumnezeu in Vechiul testament porunceste sa fie omorati homosexualii si vrajitorii( voi venii cu date concrete),. ori Sodoma si Gomora pt aceste pacate, precum homosexualitatea, au fost pedepsite

Heterosexuali sau homosexuali, nu suntem altceva decat fii lui Dumnezeu, creati dupa chipul si asemanarea Sa. Asadar, putem spune ca homosexualii sunt fratii si semenii nostri pentru care avem aceeasi dragoste si respect frateasc ca pentru tot restul oamenilor. Dar tocmai aceasta dragoste frateasca ne-a impins la scrierea acestor articole, cu intentia de a arata si a trage un semnal de alarma asupra faptului ca homosexualitatea nu este altceva decat o patima (viciu) care-l distruge pe om treptat-treptat, atat sufleteste cat si trupeste. Nu dorim sa-i judecam sau sa-i criticam pe homosexuali, si nici nu o vom face. Nu avem nici un drept sa facem lucrul acesta. Totusi, dorim sa aratam adevarul pentru cei ce practica homosexualitatea si care doresc sa se poata salva din lanturile ei.
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 13:03

Biblia spune în mod constant că activităţile homosexuale reprezintă un păcat (Geneza 19:1-13; Levitic 18:22; Romani 1:26-27; 1 Corinteni 6:9). Romani 1:26-27 ne învaţă în mod specific faptul că homosexualitatea este rezultatul respingerii şi a nesupunerii faţă de Dumnezeu. Când anumite persoane îşi continuă viaţa în păcat şi necredinţă, Biblia ne spune că Dumnezeu “îi lasă în voia lor” pentru a săvârşi păcate şi mai mari, cu scopul de a le arăta inutilitatea şi lipsa de speranţă în viaţa departe de Dumnezeu. 1 Corinteni 6:9 proclamă faptul că homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu a creat oamenii cu dorinţe homosexuale. Biblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor (Romani 1:24-27), dar şi în ultimă instanţă ca urmare a propriei lor alegeri în această privinţă. Pot exista persoane care se nasc cu o înclinaţie mai crescută pentru a deveni homosexuali, după cum există oameni care se nasc cu o înclinaţie către violenţă sau către alte păcate. Însă aceasta nu scuză cu nimic o persoană care alege să păcătuiască lăsându-se în voia propriilor dorinţe sau înclinaţii. Dacă o persoană se naşte cu o înclinaţie mai crescută către furie, îi dă asta dreptul să se dedice furiei şi să practice furia în viaţa sa? Cu siguranţă că nu! Acelaşi lucru este perfect valabil şi în cazul homosexualităţii.

Trebuie spus că Biblia nu descrie homosexualitatea ca fiind un păcat “mai mare” decât toate celelalte. Toate păcatele sunt îndreptate împotriva lui Dumnezeu. Homosexualitatea este numai unul dintre lucrurile păcătoase prezentate în 1 Corinteni 6:9-10 care îi separă pe oameni de împărăţia lui Dumnezeu. Conform Bibliei, iertarea păcatelor de către Dumnezeu este disponibilă în mod egal pentru un homosexual, la fel ca şi pentru unul care săvârşeşte adulter, sau ca pentru un închinător la idoli, un ucigaş, un hoţ etc. Dumnezeu promite de asemenea că oferă tărie pentru biruinţa asupra păcatelor, inclusiv asupra homosexualităţii, pentru toţi cei care se încred în Iisus Hristos pentru mântuirea lor (1 Corinteni 6:11; 2 Corinteni 5:17).
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2010, 13:05

$1 scrie:$2i nu incerca sa i disculpi pe homosexuali cum ca ar avea defecte de la nastere....te asigur eu ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale

Il asiguri tu pe baza a ce?! Articole scrise de pseudo-doctori (oameni care si-au luat doctoratul la facultati crestine), care pornesc de la premiza ca Biblia nu are cum sa se insele?! (L.E. : Si nu e vorba de defecte la nastere sau "boala", asta este o etichetare ieftina la care s-a renuntat de ceva vreme - cred ca bolnavi sunt cei care fac astfel de etichetari).

Daca fac asta doar pentru ca vor (cu toate ca mi se pare o prostie exprimarea) , cum iti explici de existenta unor oameni, majoritatea conservativ religiosi, care apeleaza la tot felul de programe si tehnici pentru a-si schimba orientarea sexuala? De ce exista SOCE? Acesti oameni nu ar trebui sa existe, din timp ce sunt homosexuali CA ASA VOR! Nu pot sa nu fac o paralela cu o mentalitate cretina care umbla si la noi acum ceva vreme, si anume cea a stangacilor (copii stangaci erau deseori obligati sa scrie cu dreapta).

Pana acum nu s-au prea gasit dovezi ca orientarea sexuala ar fi ALTCEVA DECAT biologica/genetica, preluata de la nastere si neinfluentata de factori externi (educatie, etc).

In general, se crede ca stabilirea orientarii sexuale are loc in copliaria timpurie. Asa ca cercetarii s-au pus pe cercetat sa vada daca modul de crestere, factorii de mediu sau alte cauze care actioneaza asupra omului la varsta fragede au vreo influenta asupra orientarii sale sexuale. Si nu au gasit nimic care sa lege educatia, mediul in care cresc, traume, abuzuri, etc de orientarea sexuala.
$1 scrie:$2urrently, there is no scientific consensus about the specific factors that cause an individual to become heterosexual, homosexual, or bisexual — including possible biological, psychological, or social effects of the parents’ sexual orientation. However, the available evidence indicates that the vast majority of lesbian and gay adults were raised by heterosexual parents and the vast majority of children raised by lesbian and gay parents eventually grow up to be heterosexual.
$1 scrie:$2espite almost a century of psychoanalytic and psychological speculation, there is no substantive evidence to support the suggestion that the nature of parenting or early childhood experiences play any role in the formation of a person’s fundamental heterosexual or homosexual orientation. It would appear that sexual orientation is biological in nature, determined by a complex interplay of genetic factors and the early uterine environment. Sexual orientation is therefore not a choice
$1 scrie:$2exual orientation probably is not determined by any one factor but by a combination of genetic, hormonal, and environmental influences. In recent decades, biologically based theories have been favored by experts. Although there continues to be controversy and uncertainty as to the genesis of the variety of human sexual orientations, there is no scientific evidence that abnormal parenting, sexual abuse, or other adverse life events influence sexual orientation. Current knowledge suggests that sexual orientation is usually established during early childhood
(preluate de pe wikipedia, acolo poti gasi si sursele oficiale)
toxicristi

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 13:28

$1 scrie:$2i nu incerca sa i disculpi pe homosexuali cum ca ar avea defecte de la nastere....te asigur eu ca sunt in deplinatatea facultatilor mintale

Il asiguri tu pe baza a ce?! Articole scrise de pseudo-doctori (oameni care si-au luat doctoratul la facultati crestine), care pornesc de la premiza ca Biblia nu are cum sa se insele?!

Daca fac asta doar pentru ca vor, cum iti explici de existenta unor oameni, majoritatea conservativ religiosi, care apeleaza la tot felul de programe si tehnici pentru a-si schimba orientarea sexuala? De ce exista SOCE? Acesti oameni nu ar trebui sa existe, din timp ce sunt homosexuali CA ASA VOR! Nu pot sa nu fac o paralela cu o mentalitate cretina care umbla si la noi acum ceva vreme, si anume cea a stangacilor (copii stangaci erau deseori obligati sa scrie cu dreapta).

Pana acum nu s-au prea gasit dovezi ca orientarea sexuala ar fi ALTCEVA DECAT biologica/genetica, preluata de la nastere si neinfluentata de factori externi (educatie, etc).

Daca accepti ca sunt bolnavi...inseamna ca sunt exonerati, exlusi de orice vina....ai discutat vreodata cu un homosexual? eu da si nu mi s a parut deloc bolnav cu capul....este o alegere a lui....asa cum si ateul...este alegerea lui de a crede sau nu in Dumnezeu....asta nu inseamna ca s a nascut ateu...dimpotriva omul se naste cu aceasta constiinta despre Dumnezeu....Te ai intrebat vreodata de ce ateii cand dau de necaz li se inbolnaveste copilul...isi fac cruce si zic Doamne ajuta....desi Dumnezeu nu ar avea ce sa caute' acolo?
Normal si anormal....in mintea unui homosexual poate sa ne considere pe noi heterosexualii ca fiind anormali, asa cum si un necredincios, zice de unul care intra in biserica sa se roage ...ca e un tampit cu creierul spalat....homosexualii sunt sanatosi la cap, asa cum misoginii nu suporta sa dea dreptate femeilor, tot asa si homosexualii nu vor gaurica de femeie ci de barbat....
V ati gandit vreodata ca toate aceste patimi precum homosexualitatea...sunt urmari ale pacatului....poate vi se pare absurd...dar sa stiti ca si sexul excesiv in timpul femeii gravide, ii transmite duhul desfranarii,sunt parinti care doresc baiat si nu fata sau invers, si cand se intampla altfel decat se asteptau....mare tragedia fac din asta?, parintele care astepta fata, sau baiat, ajunge sa se comporte cu copilul altfel decat este...de ex dc este baiat si vrioa fata ,incepe sa ghiduseasca cum ar fii vrut sa fie, adica ba sa i dea rochite, baiatului, ba sa i dezvolte trasaturi feminine etc
toate aceste efecte negative se rasfrang asupra copiilor care , in principiu sunt sanatosi
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde bruno » 25 Feb 2010, 13:31

Tot in spiritul bibliei ii intreb pe ortodocxi de pe forum,cu ce drept ii judecati/acuzati/vorbiti, pe homalai,,daca totusi ati invatat din familie si ati devenit prin credinta ortodoxi in felul asta va iubiti aproapele,judecindu-l,etichetindul,discriminind...curios mod de a-,ti arata iubirea fata de o fiinta a domnului intr-o religie care propavaduieste iubirea aproapelui,strasnic ajutor n-am ce zice,ca idee duceti-va mai rar la biserica si cautati-L pe EL in voi,s-ar parea ca nu ar trebui sa fie numai in biserica...tot dupa spusele bibliei ci in fiecare faptura...
Ford focus sedan 1,8/2007/115 caluti
Sint inofensiv dar gindul meu e criminal...
bruno
Member

Mesajde adicristea » 25 Feb 2010, 13:55

$1 scrie:$2e ai intrebat vreodata de ce ateii cand dau de necaz li se inbolnaveste copilul...isi fac cruce si zic Doamne ajuta....desi Dumnezeu nu ar avea ce sa caute' acolo?

Deci foarte tare asta, "crestinesc", de altfel. Pe principiul: Nu esti cu mine? Mori, ma!

Ma intreb daca tu asa i-ai face copilului tau daca te-ar renega la un moment dat si apoi ar avea un accident de masina, iar singura lui salvare ar fi ca tu sa ii oferi un organ intern, fiind singurul compatibil? Ai zice "mars de-aici, m-ai renegat"?
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde bruno » 25 Feb 2010, 14:09

O sa-ti raspund eu,dupa cuvintul lui Isus nu,pentru ca al chiar a dat pilda cu tilharul de pe cruce,dupa popii de la noi ai sfeclit-o,imi aduc aminte o predica din biserica natala ca sa zic asa unde un hotoi de popa infiera pe enoriasii care veneau cu luminari de acasa,spunind ca nu sint placute Domnului decit cele comercializate in biserica respectiva...chestia era ca si alea erau cumparate din aceiasi sursa numai ca avea un mic adaos popesc...partea interesanta este ca era chiar crezut...undeva in Moldova mea
Ford focus sedan 1,8/2007/115 caluti
Sint inofensiv dar gindul meu e criminal...
bruno
Member

Mesajde Alma » 25 Feb 2010, 14:35

Surprinzator dar vad ca ati omis sa vorbiti despre: http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/ ... xuala.html :D
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Feb 2010, 14:44

tanatos patisas,
In primul rand, cand copiezi citate / paragrafe texte din alta parte, se obisnuieste sa se precizeze si sursa. Altfel se numeste furt si din cate stiu eu nu este foarte crestinesc.

In al doilea rand, protestezi impotriva homosexualilor si a evreilor intocmai ca un nazist si asta este foarte grav si foarte departe de crestinism.

$1 scrie:$2iblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor

In primul rand, daca biblia este doar o colectie de povesti scrise tot de oameni, ce te faci?
Si in al doilea rand, intr-o discutie in care tocmai povestile din biblie sunt puse sub semnul intrebarii, este ridicol sa-ti sustii punctul de vedere tocmai cu acele povesti. :)

Nu contest ca exista oameni (de ambele sexe) care se dau drept homosexuali ca sa fie ei mai cu motz, dar la fel exista si nazisti care se dau mari crestini.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde zaboss » 25 Feb 2010, 14:50

$1 scrie:$2dar la fel exista si nazisti care se dau mari crestini.

Şi care la noi se cheamă legionari ;) Mai simplu.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2010, 14:51

$1 scrie:$2Daca accepti ca sunt bolnavi...inseamna ca sunt exonerati, exlusi de orice vina....ai discutat vreodata cu un homosexual? eu da si nu mi s a parut deloc bolnav cu capul....este o alegere a lui....asa cum si ateul...este alegerea lui de a crede sau nu in Dumnezeu....asta nu inseamna ca s a nascut ateu...

Alegerea de a crede sau nu in Dumnezeu este o alegere CONSTIENTA, facut in urma experientei fiecaruia dintre noi. Lucrurile care ne definesc (de exemplu, daca ne plac fructele mai acre sau cele mai dulci) nu sunt o alegere CONSTIENTA, chiar daca iti plac cele dulci, te poti obliga CONSTIENT sa mananci fructe mai acre pentru ca au multa vitamina C si sunt benefice sanatatii tale, dar nu ai nicio satisfactie fizica. Probabil ca sunt unii care declara public ca le prefera pe cele dulci, dar in interiorul lor tot cele acre le dau satisfactie, nu zic nu. Dar, prin ignoranta si generalizare, au ajuns sa fie toti caracterizati asa - cand colo sunt oameni carora pur-si-simplu le plac cele dulci.
toxicristi

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Feb 2010, 15:16

$1 scrie:$2legerea de a crede sau nu in Dumnezeu este o alegere CONSTIENTA, facut in urma experientei fiecaruia dintre noi.

Aici sunt doar partial de acord cu tine. Sunt de parere ca, in majoritatea cazurilor, conceptia despre religii si zei este transmisa doar prin educatie. Depinde asadar cand si unde te nasti. Cand ajungi sa ai suficienta maturitate incat sa poti sa faci tu alegerea, deja e prea tarziu pentru majoritatea.

Am o bunica, de exemplu, care pentru mine a fost o imagine autoritara. Nu in sensul ca mi-era frica de ea, ci in sensul ca, in mintea mea de acum 20 de ani, eu chiar credeam ca ea le stie pe toate. Ea este o femeie simpla, de la tara, nu cu foarte multa scoala dar extrem de religioasa. Asadar, multa vreme am fost influentat de educatia primita de la ea.
Tin minte ca mie imi era teribil de rusine sa pun la indoiala existenta lui Dumnezeu, imi era rusine de mine pentru ca aveam "ganduri necurate" si participam la ritualurile crestine cu o smerenie care imi aducea laude din partea bunicii.

Peste cativa ani insa mi-am dat seama si care era adevarata motivatie: nu frica de Dumnezeu ci mi-era rusine sa o contrazic pe bunica. A contesta existenta lui Dumnezeu pentru mine era de neconceput pentru ca aia ar fi insemnat ca bunica nu le stia pe toate, iar asa ceva era de neconceput.

Acum, privind cu detasare, imi dau seama ca, si bunica, la randul ei, a trecut prin aceeasi chestie. Si ea, la randul ei, a primit o educatie intens religioasa si nu a avut curajul sa gandeasca independent in aceasta privinta din acelasi motiv ca si mine: de rusine de familie. Si ciclul se tot repeta, de la o generatie la alta.
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde toxicristi » 25 Feb 2010, 16:42

Nu am contestat niciodata faptul ca decizia este influentata de educatie (cu toate ca nu e o regula). Dar decizia de a crede sau nu este rezultatul unui proces cognitiv complex ce se intampla in CONSTIENT. Orientarea sexuala cred ca tine efectiv de INSTINCT si este in afara sferei constientului. Adica se poate ca cineva sa mascheze constient acest instinct, pentru ca isi da seama constient ca nu este acceptat in societate. Ceea ce nu e ok pentru ca el nu a gresit cu nimic ca are acest instinct.

Mie personal mi-ar veni greu sa explic de ce imi plac fetele. Nu am niciun argument rational, nu e o alegere CONSTIENTA, nu poate fi supusa dezbaterii (sau poate fi, dar fara niciun rezultat). Si de asta ii tolerez pe cei care sunt atrasi de persoane de acelasi sex clar mai mult decat ii tolerez pe cei care au opinii diferite fata de ale mele. Normal, asta nu inseamna ca nu ii tolerez pe cei care au opinii diferite, departe de mine acest gand. Dar, cu acestia ma pot baga ocazional in dezbateri, avand in vedere ca pe ambele parti se pot modifica parerile.
toxicristi

Mesajde DanielArdelian2 » 25 Feb 2010, 17:19

Godwin's Law: "As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
:))

$1 scrie:$2ie personal mi-ar veni greu sa explic de ce imi plac fetele.

On a scale of one to ten, I like boobies at 9,000. 8-}
-- Drake Bell
DanielArdelian2

Brainiac

Mesajde tanatos patisas » 25 Feb 2010, 18:55

$1 scrie:$2e ai intrebat vreodata de ce ateii cand dau de necaz li se inbolnaveste copilul...isi fac cruce si zic Doamne ajuta....desi Dumnezeu nu ar avea ce sa caute' acolo?

Deci foarte tare asta, "crestinesc", de altfel. Pe principiul: Nu esti cu mine? Mori, ma!

Ma intreb daca tu asa i-ai face copilului tau daca te-ar renega la un moment dat si apoi ar avea un accident de masina, iar singura lui salvare ar fi ca tu sa ii oferi un organ intern, fiind singurul compatibil? Ai zice "mars de-aici, m-ai renegat"?

Se vede ca esti copil baietel....nu stiu de ce intrii in discutie...tocmai asta este...Dumnezeu este ATOTBUN...si cu cei rai si cu cei buni, si cu cei ce cred in el si cu cei ce nu cred in Dumnezeu
Am vrut sa scot in evidenta ipocrizia si perversitatea ateilor care se bat cu caramida in piept sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu...iar in vreme de necaz...apeleaza la ajutorul lui Dumnezeu ....mai mult din instinct....desii dupa teoria lor oricum nu au ce pierde pt ca Dumnezeu oricum nu exista, si daca nu exista sa l lase pe dumnezeul care nu exista si in vremea necazului lor....dar tocmai aici este faza tare, ca in vreme de necaz, constiinta adica glasul lui Dumnezeu in om isi face efectul, si l face pe ateu sa strige de disperare...iar ateul in semn de recunostinta...continua sa l renege....
ALTADATA FII MAI ATENT LA CE SE SCRIE...SI NU MAI SCRIE DOAR ASA
tanatos patisas
Ford Freak

Mesajde temir » 25 Feb 2010, 18:58

pentru toti homofobu' cu pretentii de dreptcredincios:

(cu precizarea ca n-am absolut nimic impotriva homosexualilor, insa nu sunt de acord cu institutionalizarea casatoriei - se pot gasi alte forme de a recunoaste legal cuplul gay - intre persoane de acelasi sex, si nu-s de acord ca un cuplu gay sa adopte si sa creasca prunci, si nu-s de acord cu atat de grosolanele si mitocanestile parade gay)

man, si daca homosexualului nu i se scoala atunci cand vede o femeie (frumoasa, sexy, tinerica, curatica, epilata, parfumata - ok si superok dupa toate normele), ci doar atunci cand vede un barbat - ce-i mai poti reprosa? asta e, asa este el construit (si eu i-as imputa asta exact dumnezeului vostru, cel care l-a fabricat cu defecte)

asa cum tie nu ti s-ar scula o mie de ani in fata unui cur paros, asa nu i se scoala lui in fata pasaricii umede; asta este tot ce trebuie sa intelegi si sa retii in problema "vinovatiei" sau "bolii" homosexualului

ps - as avea o gramada de comentat, ca s-a scris o gramada de cand n-am mai zis nimic
dar ma tem ca ar iesi un post cat toate zilele de lung, pe care nu l-ar mai citi nici credinciosii, nici paganii
temir
Member

Maşina: mondeo ghia '95 1.8 16v
VIN: careestesinusebea

Mesajde zaboss » 25 Feb 2010, 19:04

$1 scrie:$2Se vede ca esti copil baietel....nu stiu de ce intrii in discutie...tocmai asta este...Dumnezeu este ATOTBUN...si cu cei rai si cu cei buni, si cu cei ce cred in el si cu cei ce nu cred in Dumnezeu
Am vrut sa scot in evidenta ipocrizia si perversitatea ateilor care se bat cu caramida in piept sa demonstreze ca nu exista Dumnezeu...iar in vreme de necaz...apeleaza la ajutorul lui Dumnezeu ....mai mult din instinct....desii dupa teoria lor oricum nu au ce pierde pt ca Dumnezeu oricum nu exista, si daca nu exista sa l lase pe dumnezeul care nu exista si in vremea necazului lor....dar tocmai aici este faza tare, ca in vreme de necaz, constiinta adica glasul lui Dumnezeu in om isi face efectul, si l face pe ateu sa strige de disperare...iar ateul in semn de recunostinta...continua sa l renege....
ALTADATA FII MAI ATENT LA CE SE SCRIE...SI NU MAI SCRIE DOAR ASA

Acum înţeleg cum se simţeau amărâţii de băştinaşi când au început spaniolii să-i aducă pe calea cea dreaptă... Mi-aduce aminte de bătăile care se iscă frecvent la luat aghiasmă sau la pupat de moaşte. Creştinesc comportament.
zaboss
Gold Member

Mesajde adicristea » 25 Feb 2010, 19:06

"Prietene" tanatos patisas, e pentru ultima oara cand iti mai accept atacurile la persoana. Si daca nu erau indreptate spre mine ai fi luat un avertisment. Asa mai ai o sansa. Combate ideile, nu persoane. Si ca sfat, nu te arunca sa cataloghezi persoanele, nu mai fi atat de cu nasul pe sus, nu e nici frumos, nici crestineste.

PS. Si sunt mai mare decat tine...
\\\ Cumpara "romaneste"! Salveaza-ti slujba! ///
Nu fi zmeu, s-ar putea sa zbori!
Nemulţumirile oamenilor nu vin din ceea ce li se întâmplă, ci din diferenţa dintre ceea ce li se întâmplă şi aşteptările lor. ™Ciugu®
Imagine
adicristea

Maşina: Citroen C4 Picasso 1.6 eHDI
VIN: 00000000000000000

Mesajde Alen » 25 Feb 2010, 19:11

va atrag in mod oficial atentia sa va revizuiti pozitiile si sa pastrati discutia pe un ton civilizat si in limitele bunului simt
observ ca deja se schimba "amabilitati" voalate si nu e bine...stricam ''prietenia" si e pacat
Alen

Maşina: Ford Fiesta 2007 1.4 TDCi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum