ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !
25 Feb 2010, 11:45
Credinta intr un singur Dumnezeu o au doar trei popoare...evreii, islamicii si crestinii.
La crestini diferenta este alta...cred intr un singur Dumnezeu dar intreit in persoane...TATAL FIUL SI SFANTUL DUH, adica fara sa existe 3 dumnezei, FIINTA fiind una singura, asa cum sufletul este unul dar are ratiune vointa si sentiment, asa cum caramida este una singura dar este folosita din trei elemente diferite...pamant apa si foc,
Inca ceva...crestinismul se imparte in trei...ORTODOCSI, ROMANO CATOLICI SI PROTESTANTI
Nu au existat aceste denumiri timp de 1000 de ani, cand totul era ok, desi mai incercasera si alti sugari sa schimbe ce nu le convenea, in 1054 biserica s a despartit in 2,rasaritul luandu si titlul de ortodox,iar apusul de catolic, si din cea catolica s a scindat iarasi protestantii, cea care si a pastrat verticalitatea fara inovatii a fost cea ortodoxa, din aceasta cauza BISERICA S A scindat PT CA NU A VRUT SA ACCEPTE ALTE INVATATURI DECAT CELE PE CARE LE PRIMISERA DE LA HRISTOS SI APOSTOLI
Monahul Rafail Noica, fiul apreciatului filozof Constantin Noica, povestea cum a trecut el la ortodocsi, fiind chiar ateu,si el spunea ca ortodoxia reprezinta normalitatea, omul prin firea lui este ortodox, indiferent de natia lui, ca este negru, mongol, piele rosie, chinez, prin firea lor toti sunt ortodocsi, daca ne uitam bine islamul te omoara ,isi pune o bomba si o detoneaza in populatie, zicand ca asa se mantuieste, evreul spune ca el este poporul ales, ca de fapt noi ceilalti suntem animale cu chip uman, doar ei sunt adevaratul chip al lui dumnezeu( cititi francmasoneria mai multe deetalii), in schimb ortodoxia nu face discriminari...vb de relia ortodoxa nu de persoane ortodoxe
25 Feb 2010, 12:57
Raspuns pt danielardelian....
Am vb despre conceptia religioasa, la evrei, care e diferita de crestini...ce nu intelegi...de aceea se spune veche si noua, acolo erau alte conceptii si Dumneze insusi a poruncit sa nu manance anumite carnuri, tocmai pt sanatatea lor, taierea imprejur la evrei era o prefigurare a botezului crestin, dar la timpul acela Dumnezeu le a dat lor evreilor o lege dupa care sa se ghideze decalugul ai auzit de el, iar datorita caldurilor si prafului nisipos, se infectau la putulica, si de aceea le a dat D zeu taierea imprejur, fiind evreii poporul ales, care inca mai asculta de Dumnezeul cel adevarat, EL NU S A FACUT DESCOPERIT CA N NOUL TESTAMENT adica Sfanta Treime, putea sa o faca inca de pe atunci, insa nu a facuto pt ca evreii traiau printre popoare pagane care se inchinau la mai multe zeitati, si evreii ar cazut in capcana de a despartii Sf Treime, inchinandu se unii Tatalui, altii Fiului, altii Duhului Sf, Dumnezeu a facut totul progresiv nu dintr o data, ca doar stie mai bine decat oricine, Sfanta cruce a fost prefigurata inca din vechiul testament, ...cand era in egipt poporul evreu , Dzeu a poruncit sa si unga cu sange de miel usa casei in litera tau sau t care se facea ca un plus ca o cruce,, cand au trecut prin marea rosie moise tinea miinile la orizontala ca o cruce, iar cand Dumnezeu ia pedepsit pt lipsa credintei...puzderie de serpi au inceput sa i omoare pe evrei ,insa la indemnul lui Dumnezeu, Moise a ridicat pe un stalp un sarpe de arama, si cine se uita la el chiar daca era muscat se vindeca, asta a fost prefigurarea rastignirii lui Hristos....asadar si ei si pacatosii, si paganii, si ateii sunt creati lui Dumnezeu care a fost buna la inceput...datorita nescultarii lui Dumnezeu de a nu manca dintr un anumit pom totul s a alterat, iar plata pacatului a fost moarteA, Dumnezeu i a spus lui adam de la inceput ca daca va manca va murii, ar fi avut sansa ,daca nu manca sa devina asemenea ingerilor, nemuritor....am impresia ca te cam depaseste subiectul si nu stiu de ca m as obosii sa ti mai raspund...si dracul e credincios stie foarte bine ce este bine si ce este rau, dar a ales rautatea, mandria de a nu asculta, asadar insusi Dumnezeu in Vechiul testament porunceste sa fie omorati homosexualii si vrajitorii( voi venii cu date concrete),. ori Sodoma si Gomora pt aceste pacate, precum homosexualitatea, au fost pedepsite
Heterosexuali sau homosexuali, nu suntem altceva decat fii lui Dumnezeu, creati dupa chipul si asemanarea Sa. Asadar, putem spune ca homosexualii sunt fratii si semenii nostri pentru care avem aceeasi dragoste si respect frateasc ca pentru tot restul oamenilor. Dar tocmai aceasta dragoste frateasca ne-a impins la scrierea acestor articole, cu intentia de a arata si a trage un semnal de alarma asupra faptului ca homosexualitatea nu este altceva decat o patima (viciu) care-l distruge pe om treptat-treptat, atat sufleteste cat si trupeste. Nu dorim sa-i judecam sau sa-i criticam pe homosexuali, si nici nu o vom face. Nu avem nici un drept sa facem lucrul acesta. Totusi, dorim sa aratam adevarul pentru cei ce practica homosexualitatea si care doresc sa se poata salva din lanturile ei.
25 Feb 2010, 13:03
Biblia spune în mod constant că activităţile homosexuale reprezintă un păcat (Geneza 19:1-13; Levitic 18:22; Romani 1:26-27; 1 Corinteni 6:9). Romani 1:26-27 ne învaţă în mod specific faptul că homosexualitatea este rezultatul respingerii şi a nesupunerii faţă de Dumnezeu. Când anumite persoane îşi continuă viaţa în păcat şi necredinţă, Biblia ne spune că Dumnezeu “îi lasă în voia lor” pentru a săvârşi păcate şi mai mari, cu scopul de a le arăta inutilitatea şi lipsa de speranţă în viaţa departe de Dumnezeu. 1 Corinteni 6:9 proclamă faptul că homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu.
Dumnezeu nu a creat oamenii cu dorinţe homosexuale. Biblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor (Romani 1:24-27), dar şi în ultimă instanţă ca urmare a propriei lor alegeri în această privinţă. Pot exista persoane care se nasc cu o înclinaţie mai crescută pentru a deveni homosexuali, după cum există oameni care se nasc cu o înclinaţie către violenţă sau către alte păcate. Însă aceasta nu scuză cu nimic o persoană care alege să păcătuiască lăsându-se în voia propriilor dorinţe sau înclinaţii. Dacă o persoană se naşte cu o înclinaţie mai crescută către furie, îi dă asta dreptul să se dedice furiei şi să practice furia în viaţa sa? Cu siguranţă că nu! Acelaşi lucru este perfect valabil şi în cazul homosexualităţii.
Trebuie spus că Biblia nu descrie homosexualitatea ca fiind un păcat “mai mare” decât toate celelalte. Toate păcatele sunt îndreptate împotriva lui Dumnezeu. Homosexualitatea este numai unul dintre lucrurile păcătoase prezentate în 1 Corinteni 6:9-10 care îi separă pe oameni de împărăţia lui Dumnezeu. Conform Bibliei, iertarea păcatelor de către Dumnezeu este disponibilă în mod egal pentru un homosexual, la fel ca şi pentru unul care săvârşeşte adulter, sau ca pentru un închinător la idoli, un ucigaş, un hoţ etc. Dumnezeu promite de asemenea că oferă tărie pentru biruinţa asupra păcatelor, inclusiv asupra homosexualităţii, pentru toţi cei care se încred în Iisus Hristos pentru mântuirea lor (1 Corinteni 6:11; 2 Corinteni 5:17).
25 Feb 2010, 13:31
Tot in spiritul bibliei ii intreb pe ortodocxi de pe forum,cu ce drept ii judecati/acuzati/vorbiti, pe homalai,,daca totusi ati invatat din familie si ati devenit prin credinta ortodoxi in felul asta va iubiti aproapele,judecindu-l,etichetindul,discriminind...curios mod de a-,ti arata iubirea fata de o fiinta a domnului intr-o religie care propavaduieste iubirea aproapelui,strasnic ajutor n-am ce zice,ca idee duceti-va mai rar la biserica si cautati-L pe EL in voi,s-ar parea ca nu ar trebui sa fie numai in biserica...tot dupa spusele bibliei ci in fiecare faptura...
25 Feb 2010, 14:09
O sa-ti raspund eu,dupa cuvintul lui Isus nu,pentru ca al chiar a dat pilda cu tilharul de pe cruce,dupa popii de la noi ai sfeclit-o,imi aduc aminte o predica din biserica natala ca sa zic asa unde un hotoi de popa infiera pe enoriasii care veneau cu luminari de acasa,spunind ca nu sint placute Domnului decit cele comercializate in biserica respectiva...chestia era ca si alea erau cumparate din aceiasi sursa numai ca avea un mic adaos popesc...partea interesanta este ca era chiar crezut...undeva in Moldova mea
25 Feb 2010, 16:42
Nu am contestat niciodata faptul ca decizia este influentata de educatie (cu toate ca nu e o regula). Dar decizia de a crede sau nu este rezultatul unui proces cognitiv complex ce se intampla in CONSTIENT. Orientarea sexuala cred ca tine efectiv de INSTINCT si este in afara sferei constientului. Adica se poate ca cineva sa mascheze constient acest instinct, pentru ca isi da seama constient ca nu este acceptat in societate. Ceea ce nu e ok pentru ca el nu a gresit cu nimic ca are acest instinct.
Mie personal mi-ar veni greu sa explic de ce imi plac fetele. Nu am niciun argument rational, nu e o alegere CONSTIENTA, nu poate fi supusa dezbaterii (sau poate fi, dar fara niciun rezultat). Si de asta ii tolerez pe cei care sunt atrasi de persoane de acelasi sex clar mai mult decat ii tolerez pe cei care au opinii diferite fata de ale mele. Normal, asta nu inseamna ca nu ii tolerez pe cei care au opinii diferite, departe de mine acest gand. Dar, cu acestia ma pot baga ocazional in dezbateri, avand in vedere ca pe ambele parti se pot modifica parerile.
25 Feb 2010, 18:58
pentru toti homofobu' cu pretentii de dreptcredincios:
(cu precizarea ca n-am absolut nimic impotriva homosexualilor, insa nu sunt de acord cu institutionalizarea casatoriei - se pot gasi alte forme de a recunoaste legal cuplul gay - intre persoane de acelasi sex, si nu-s de acord ca un cuplu gay sa adopte si sa creasca prunci, si nu-s de acord cu atat de grosolanele si mitocanestile parade gay)
man, si daca homosexualului nu i se scoala atunci cand vede o femeie (frumoasa, sexy, tinerica, curatica, epilata, parfumata - ok si superok dupa toate normele), ci doar atunci cand vede un barbat - ce-i mai poti reprosa? asta e, asa este el construit (si eu i-as imputa asta exact dumnezeului vostru, cel care l-a fabricat cu defecte)
asa cum tie nu ti s-ar scula o mie de ani in fata unui cur paros, asa nu i se scoala lui in fata pasaricii umede; asta este tot ce trebuie sa intelegi si sa retii in problema "vinovatiei" sau "bolii" homosexualului
ps - as avea o gramada de comentat, ca s-a scris o gramada de cand n-am mai zis nimic
dar ma tem ca ar iesi un post cat toate zilele de lung, pe care nu l-ar mai citi nici credinciosii, nici paganii
25 Feb 2010, 19:06
"Prietene" tanatos patisas, e pentru ultima oara cand iti mai accept atacurile la persoana. Si daca nu erau indreptate spre mine ai fi luat un avertisment. Asa mai ai o sansa. Combate ideile, nu persoane. Si ca sfat, nu te arunca sa cataloghezi persoanele, nu mai fi atat de cu nasul pe sus, nu e nici frumos, nici crestineste.
PS. Si sunt mai mare decat tine...
25 Feb 2010, 19:11
va atrag in mod oficial atentia sa va revizuiti pozitiile si sa pastrati discutia pe un ton civilizat si in limitele bunului simt
observ ca deja se schimba "amabilitati" voalate si nu e bine...stricam ''prietenia" si e pacat