Discutii libere/forum

Anvelope de iarna - moft sau necesitate?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Anvelope de iarna - moft sau necesitate?

Mesajde daemon » 11 Noi 2010, 10:01

Pai si eu am prins o ninsoare cu anvelope de vara, si am trecut o iarna sau doua cu all-season. Habar n-aveam atunci de cauciucuri, de profile, etc. Dar nu ma laud, a fost o experienta ce nu vreau sa o repet, sa iesi iarna pe strada cu morcovu in fund...

Nu zic ca echipat corespunzator acum is mai "reisar", dar nu ajung mort de oboseala la destinatie din cauza concentrarii sa nu sar afara de pe drum.
Imagine
daemon
1nsane Member

Maşina: ex - Focus 2 1.6 TDCi, 109CP, 2007

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 10:02

Un director de marketing trebuie sa spuna ce trebuie, nu ce e adevarat...

Ca idee, anvelopa de iarna obtine aderenta mai mare prin doua metode:

1. Profilul adaptat pentru zapada;

2. Reteta ingredientului principal (adica cauciucul) din banda de rulare care are un histerezis mai mare.

E suficient sa vedem intervalele de temperatura:

1. Anvelopa de vara de la +40 la +7;

2. Anvelopa de iarna de la -35 la ghici ciuperca ce e?

PS. Cine nu stie ce e ala histerezis rog sa nu bata campii pe forum...
bezart
1nsane Member

Maşina: Focus Mk2 1.6 Ti-VCT 2006, Opel Corsa 1.2 2012, Daewoo Matiz 2004

Mesajde darkpinky19 » 11 Noi 2010, 10:20

In toata treaba asta cu obligativitatea cauciucurilor de iarna ma ingrijoreaza un singur aspect, poate stiti voi mai multe. Mi se pare ok intervalul 1 nov-31 martie pentru ca orice alta varianta ar lasa loc la interpretari. Pe roman trebuie sa-l obligi, nu sa-l lasi sa interpreteze ce si cum vrea el, ca iti ia toata mana. Ce nu mi se pare ok, este faptul ca asigurarea celor care nu sunt echipati corespunzator ar putea sa se spele pe maini si sa nu acopere paguba (in comunicat este precizata paguba adusa drumului, nimic despre paguba adusa altor autovehicule, sau cel putin nu am vazut eu ).
darkpinky19

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 10:26

De ce nu le propunem guvernantilor si o alta solutie? De sa fie obligatorii doar anvelopele de iarna, de ce nu si circulatia sa fie permisa doar vehiculelor 4x4 permanent??? Poate asa se vor elibera drumurile pe valea Prahovei... :))
bezart
1nsane Member

Mesajde daemon » 11 Noi 2010, 10:32

$1 scrie:$2e nu mi se pare ok, este faptul ca asigurarea celor care nu sunt echipati corespunzator ar putea sa se spele pe maini si sa nu acopere paguba (in comunicat este precizata paguba adusa drumului, nimic despre paguba adusa altor autovehicule, sau cel putin nu am vazut eu ).

Politele CASCO e posibil sa aiba astfel de clauze, RCA nu stiu.

E situatia asta: zapada afara sau gheata, iese omul cu masina cu gume de vara si intra sanie in altcineva. Nu e inconstienta? De ce n-ar plati?
Imagine
daemon
1nsane Member

Mesajde zaboss » 11 Noi 2010, 10:33

$1 scrie:$22. Anvelopa de iarna de la -35 la ghici ciuperca ce e?

Dacă ar fi vorba de acelaşi material, interval ar trebui să fie acelaşi (aşa-zisul efect de hysteresis). Dar materiale diferite se comportă diferit. Caucicurile de iarnă au o altă compoziţie decât cele de vară, cu un procent mai mare de cauciuc natural, de aceea plaja de temperaturi este mai mare. Şi nu trebuie neapărat să te iei după un director de marketing. Acela a fost primul articol pe care l-am găsit pe google. Sunt nenumărate teste independente care arată superioritatea caucicurilor de iarnă. Dacă tu preferi să crezi că e o la mijloc o conspiraţie a bubulilor, e alegerea ta.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde adyamg » 11 Noi 2010, 10:37

Cauciucurile de iarna nu sunt cauciucuri de zapada!! E atat de greu de inteles? Pe ele scrie "M+S - specifically designed to perform well in poor road conditions"
Cine vede acolo cuvantul zapada?
Temperaturile critice de aderenta sunt cele de 0 pana la + cateva grade cand este cel mai periculos, deasta se si recomanda montarea anvelopelor de iarna cand temp coboara sub +7 grade.
E normal ca unul care nu are anvelope de iarna sa inventeze tot felul de teorii temperaturi si termeni pentru asi justifca optiunea.
Legea asta e una din cele mai bune legi intruduse in ultimi ani si sper sa si impuna aplicarea sa!! Singurul sau defect este ca va fi introdusa acum in toiul sezonului si asta deja a ridicat preturile artificial la anvelopele de sezon. Daca se dadea drumul legii mai in vara ar fi fost cu adevarat grozav.

Odata cu introducerea acestei legi va mai aparea o problema ... in curand societatile de asigurari nu vor mai despagubi in caz ca cei implicati in accident nu au anvelope adecvate!! Cu siguranta se va intampla asta si la RCA ... daca vinovatul nu are anvelope de iarna vor invoca acest lucru si pagubitul va fii nevoit sa dea in judecata vinovatul pentru repararea masinii.
adyamg
1nsane Member

Maşina: Ford Focus 1.6 Zetec

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 10:42

Eu vorbesc de mere, voi raspundeti de pere:

1. Eu nu am contestat eficacitatea anvelopei de iarna in conditiile in care aceasta este proiectata sa lucreze;

2. Nu sunt inconstient sa rulez cu anvelope de vara in conditii pentru care acestea nu sunt proiectate;

3. Spuneam doar ca in conditiile unei ierni blande, daca nu te aventurezi la cuca macaii, cu asfalt uscat sau doar ud si cu temperaturi spre zero, anvelopele de iarna nu se merita;

4. In conditiile mentionate la punctul 3, avantajul anavelopelor de iarna este nesemnificativ. In caz de accidente e vina exclusiva a soferului;
5. se pare ca isteria asta a cuprins tara;

6. Nu imi convine sa achizitionez anvelope de iarna pentru conditiile mentionate la punctul 3 pentru ca am doua masini si umplu balconul de anvelope pentru un castig nesemnificativ;

7. Pot sa merg 1 saptamana cu metroul.

PS. Se pare ca unii nu inteleg si continua sa bata campii. De ce nu schimbati si uleiul cu unul special pentru iarna, de ce nu cereti producatorului sa va mofifice masinile aftermarket sa fie 4x4???
bezart
1nsane Member

Mesajde adyamg » 11 Noi 2010, 10:47

In fiecare iarna in Romania se intrunesc conditiile de vreme si temperatura care cer anvelope de iarna.
Legat de mere si pere .. parca tu vorbeai de -4 grade.
In "PS"-ul tau faci niste analogii aiuritoare pentru nivelul meu.
adyamg
1nsane Member

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 10:53

Hai ca m-am saturat de topicul asta, mai bine va atasati si cate o remorca cu lopata, nisip, sare. Era sa uit, si un troliu, un chit de senile cu montaj rapid...
bezart
1nsane Member

Mesajde daemon » 11 Noi 2010, 10:55

Punctul 3, partea cu asfalt ud si temperaturi spre 0 grade, din cate stiu eu alea is conditiile ideale pentru polei. Cu cauciucuri de vara te duci tot inainte, cu cele de iarna mai poti lua curbe in conditiile alea.

Cat despre uleiul de iarna...
Imagine
daemon
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 11 Noi 2010, 10:58

@bezart în principal și @restul în general - păstrați un ton civilizat alfel Moș Crăciun vine mai devreme pt. voi...
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 11:00

Sa inteleg ca nu am folosit un ton civilizat sau ce???

E un forum in fond, oamenii au opinii diferite.

Nu ai decat sa ma banezi, nu ma afecteaza chiar deloc...
bezart
1nsane Member

Mesajde darkpinky19 » 11 Noi 2010, 11:02

$1 scrie:$2Odata cu introducerea acestei legi va mai aparea o problema ... in curand societatile de asigurari nu vor mai despagubi in caz ca cei implicati in accident nu au anvelope adecvate!! Cu siguranta se va intampla asta si la RCA ... daca vinovatul nu are anvelope de iarna vor invoca acest lucru si pagubitul va fii nevoit sa dea in judecata vinovatul pentru repararea masinii.

exact la asta ma refer...mi se pare o absurditate si un abuz, dar cum nesimtirea firmelor de asigurari ne este binecunoscuta, sunt mari sanse sa se intample asa ceva...sa vezi atunci distractie sa stai cu masina in service pana se incheie procesul, sau sa ai "norocul" ca vinovatul sa fie un mort de foame care nici sa vrea nu are de unde sa scoata banii. :|
darkpinky19

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 11:08

Tocmai ce am prelungit Casco zilele astea, nu au mentionat nimic de anvelope iarna (Generali).
bezart
1nsane Member

Mesajde daemon » 11 Noi 2010, 11:15

Logic ar fi in cazul asta sa plateasca, apoi sa scoata banii de la "asiguratul" vinovat.

Nu cred ca o sa se intample asta curand :)
Imagine
daemon
1nsane Member

Mesajde alexandrusavu » 11 Noi 2010, 11:53

@bezart "sau ce ?" Sau calmează-te :)
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde bobutza » 11 Noi 2010, 11:59

apai cine nu o sa aibe cauciucuri de iarna va plati amenda sau va merge cu tramvaiu foarte scurt :)),u crezi ca daca nu ai loc pe balcon ii intereseaza pe politai?io nu cred...dar ce sa zicem sa ne scoatem.suna un prieten ceva poate are el loc pentru anvelope,daca nu poate ai neamuri la tara foarte simplu.
sau cum ai zis mai buna varianta cu metrou 3-4 luni ca doar atat tine iarna dupa cate stiu :)

km multi si fara incidente mai ales ca acuma vine iarna :)
bobutza
Gold Member

Maşina: Mondeo mk5 2.0 tdciTitanium
VIN: WF0EXXWPCEFK28939

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 12:07

Daca devine obligatoriu e cam nasol.

Ma gandeam sa pun la o masina all season si cealalta sa o las cu gume de vara. Cu cea cu gume de vara dau numai ture de cartier sa nu stea atatea luni nefolosita si cu cealalta merg unde vreau. La masina pe care vreau sa pun all season pneurile sunt oricum sterse, trebuie inlocuite indiferent cu ce.

PS. Ce stiti de pneurile all season??? Sunt sau nu acceptate de clantarii astia???
bezart
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 11 Noi 2010, 12:10

@bezart : noi nu batem campii, ca ii doare.
@adyamg : M+S inseamna in engleza mud+snow. stii cum se traduce snow in romana ?
@in rest : treaba cu rca/casco vs anvelope iarna probabil se aplica sau tre sa se aplice ca in cazul vs baut la volan. din ce stiu, casco nu te despagubeste daca esti baut, dar rca-ul despagubeste chiar daca celalalt e baut, nu e asa ? sau nu ?
mi se pare normal sa te despagubeasca pt ca nu e vina ta ca ala a fost baut, in cel mai rau caz sa poata permita legea sa-l dea pe urma in judecata pe el pt recuperare bani. La fel si pt cazul anvelopelor iarna, daca se doreste sa se tina cont de ele.
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 12:43

Asta poate clarifica ceva:

Obligatorii, şi dacă e soare

Spre deosebire de alte ţări care obligă la folosirea anvelopelor de iarnă doar pe sectoare marcate cu semne de circulaţie speciale (Cehia) sau doar în zonele alpine (Italia, doar la poalele Alpilor pe valea Aosta), specialiştii Ministerului Transporturilor au decis că anvelopele trebuie folosite oriunde în perioada 1 noiembrie-31 martie. Aceasta înseamnă că dacă un poliţist va dori să hărţuiască un şofer, îl va putea opri chiar pe o şosea perfect uscată pentru a îi verifica anvelopele. În cazul autovehiculelor cu masă maximă autorizată mai mică de 3,5 tone, anvelopele trebuie montate pe toate roţile, iar la cele cu masă mai mare trebuie să le aibă pe axele de tracţiune. Şoferii amatori care nu le deţin riscă amenzi în echivalenţa a 9-20 puncte amendă. Ţinând cont că un punct este 10% din valoarea salariului minim pe economie (650 lei), aceasta semnifică faptul că amenzile pot ajunge la 1.300 lei. Poliţia va întocmi devize de plată şoferilor ale căror vehicule au blocat drumul, ca urmare a nefolosirii anvelopelor de iarnă, devize care vor fi imputate societăţilor la care şoferii au întocmit asigurarea civilă obligatorie. Diferenţa neacoperită de poliţe va fi imputată direct şoferilor în 15 zile de la întocmirea devizului.

Poliţia Rutieră are neclarităţi

Proiectul preia definiţia anvelopelor de iarnă aşa cum aceasta apare în Regulamentul 30 al Comisiei Economice pentru Europa a ONU. Aceasta dă definiţia largă a anvelopelor de iarnă, preluată, dealtfel, de toate ţările europene care le impun. Conform regulamentului, anvelopele de iarnă poartă marcajele M+S, M/S sau M&S („mud and snow" - noroi şi zăpadă) şi sunt anvelope al căror cauciuc este mai moale decât cel al celor de vară, iar suprafaţa golurilor pe amprentă este mai mare decât în mod obişnuit. Conform acestei definiţii anvelopele de tip „all season" sunt considerate de iarnă fiind marcate „mud and snow". Prevederile sau poate doar reglementările europene nu sunt cunoscute comisarului- şef al Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, care a declarat zilele trecute pentru RL că anvelopele „all season" nu vor fi acceptate.

Parcurgerea practicilor europene arată cât de şubredă este propunerea ministerului. Majoritatea ţărilor din vestul UE nu solicită şoferilor amatori anvelopele M+S , iar unele, nici măcar celor profesionişti (Franţa, Marea Britanie, Spania, Suedia). Anvelopele de iarnă fie sunt facultative, fie pot fi folosite ca alternativă la lanţurile de iarnă. Dacă însă şoferii provoacă accidente ca urmare a nedotării cu anvelope de iarnă sau lanţuri, măsurile sunt dure. Şoferii sunt amendaţi (până la 5.000 de euro în Austria) iar reparaţiile nu sunt acoperite de poliţele de asigurări. Anumite ţări nu cer anvelope de iarnă M+S, însă solicită ca amprenta anvelopei la camioane să aibă o înălţime minimă de 5 mm, ceea ce garantează tracţiunea pe zăpadă mai bine decât un cauciuc de iarnă M+S uzat. Proiectul Transporturilor, prin care se pretinde că se va pune ordine în circulaţia pe timp de iarnă, nu cuprinde o astfel de cerinţă standard în ţări europene în care traficul pe timp de iarnă este mai sigur decât în România.

Paragraf eliminat.

În curând or să ne ceară și anvelope de timp frumos, de ploaie, de vânt, de cer parțial noros, de polei, de chiciură etc. Plus un contract cu centrul local de meteorologie, care, prin intermediul serviciului de mesagerie al unei rețete de telefonie mobilă să ne transmită starea vremii din oră în oră. Plus stații de schimbare a anvelopelor la fiecare sută de metri. Bașca suplimentarea efectivelor poliției rutiere, însărcinate cu supravegherea fenomenului. Plus niște jandarmi zdraveni care să-i apere de furia șoferilor contravenienți, rutieriștii fiind, mai nou, doar absolvenți de politehnică. Plus o diversificare a serviciilor Registrului Auto Român, a cărui deviză să fie: ”Caută-i la caucioace!”
Plus… mă mai gândesc și vă informez. Oricum, am de gând să înaintez și în scris guvernului propunerile mele
bezart
1nsane Member

Mesajde isotech_ro » 11 Noi 2010, 13:28

$1 scrie:$2.. folosirea anvelopelor de iarnă doar pe sectoare marcate cu semne de circulaţie speciale (Cehia) sau doar în zonele alpine (Italia, doar la poalele Alpilor pe valea Aosta) ...

eu nu inteleg de ce trebuie sa repet si trebuiesc folosite citate cretine de prin presa dimboviteana ....

in tarile citate NU EXISTA excluderi sau obligativitatea folosirii cauciucurilor de iarna pe anumite tronsoane de drum ( ATENTIE cauciucuri winter nu sunt considerate si cele all-seaseon ) ... am tot scris care sunt amenzile si perioada de aplicare INDIFERENT daca temperatura mediului in intervalul 1 noiembrie - 15 aprilie ORICE autovehicol neechipat cu cauciucuri de iarna amneda este de 1000 euro ... amenda pentru circulatia cu cauciucuri cu grad de uzura mai mare decit cel legal 500 euro

acum revenind la Romania ... ne tot plingem de tot ce se intimpla rau pe drumurile publice ... atunci sa venim cu solutii concrete la urmatoarele probleme:
1. ce facem cu transportatorii care depasec in mod constant greutatea la osie ?
2. ce facem cu participantii la trafic care folosesc autovehicole care nu corespund la nici o cerinta tehnica ?
ce facem cu participantii la trafic care nu au nici o polita RCA ?
3. ce facem cu autovehicolele care nu au revigneta ?
4. ce facem cu autovehicolele care poluaza ?
... si lista poate continua ... nu inteleg de ce trebuie sa folosim o retorica populista - demagogica

LE imi vine in minte un eveniment din trafic in care am fost implicat in iarna 2003, dupa o ninsoare scurta care a format o zapada lustruita si cind am fost lovit in spate de un "cimpanzeu oligofren", cu un jaf de Dacie, care nu a putut sa-si opreasca "limuzina" ( cauciuciri de vara uzate de spuneai ca sunt pneuri de formula 1, lipsa RCA etc etc etc ... norocul meu a fost ca eram la bordul unui 4x4 si avariile suferite au fost minime (bara spate usor julita) ... in schimb "limuzina" era facuta "varza" ... dupa tamponare "cimpanzeul" pligea si se intreba cum o sa-si repare "limuzina"
isotech_ro
1nsane Member

Maşina: Ford S-max Titanium 2.0TDCI Powershift
VIN: WF0JXXWPCJGE25511

Mesajde razvaldinho » 11 Noi 2010, 13:31

daca am cauciucuri de iarna mai sunt obligat sa am in portbagaj si lanturi, nisip, lopata, var, cutit pentru transat, pungi de plastic, etc.?
You're always gonna have problems lifting a body in one piece. Apparently the best thing to do is cut up a corpse into six pieces and pile it all together. Then I hear the best thing to do is feed them to pigs <):)
razvaldinho
Gold Member

Maşina: Ford Focus MK2
VIN: Feteasca_Neagraaa

Mesajde zaboss » 11 Noi 2010, 13:41

$1 scrie:$2utit pentru transat, pungi de plastic, etc.?

Nu uita de damigene (3 buc. una pentru vin roşu, una pentru vin alb şi una mai mică pentru ţuică). N-ar strica nici o toporişcă (poate are oase mai tari), un balot de paie (că de la butelie prinde miros urât şoriciul)... Ori suntem gospodari, ori nu mai suntem!
Ultima oară modificat de zaboss pe 11 Noi 2010, 13:49, modificat 1 dată în total.
Light travel faster than sound, that's why some people seem brighter until you hear them speak.
zaboss
Gold Member

Maşina: Waiting
VIN: rosusecrecesimult

Mesajde isotech_ro » 11 Noi 2010, 13:46

$1 scrie:$2.. var ...

var nestins, in mod obligatoriu ... daca este porcu' alterat ?!? =)) =)) =))
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde bezart » 11 Noi 2010, 13:51

@isotech mai cauta putin pe net, nu de alta dar poate presa damboviteana chiar are dreptate.
bezart
1nsane Member

Mesajde isotech_ro » 11 Noi 2010, 14:11

@bezart vezi ce am scris cu doua pagini mai in spate ... oricum ma intilnesc zile astea cu amicul care a "furat-o" in austria ... daca cumva a mai pastrat constatarea si dispozitia de amenda din austria, o sa le postez o copie pe forum ... in rest numai bine si iti doresc sa ajungi in austria cu "gume" de vara in intervalul 1 noiembrie - 15 aprilie si sa le explici lor ce ai citit tu pe internet :D si cum interpretezi tu masurile administrative :-?? poate o sa te inteleaga !!! sau poate nu !!!

LE "povesti" gen antena 3, protv, irealitatea, money chanel se tot gasesc in internet ... sincer m-ar fi bucurat niste raspunsuri la problemele care le-am ridicat, nu o polemica sterila

LE cind o sa dai explicatii sa nu uiti sa le explici ca pe forumul ClubFord din Romania s-a scris despre acest subiect si ca au fost unii care considera echiparea autovehicolelor cu cauciucuri de iarna un MOFT si ca soferii romani sunt suficient de "jmekeri" ca sa se descurce cu cauciucuri de vara :D
isotech_ro
1nsane Member

Mesajde adyamg » 11 Noi 2010, 14:19

$1 scrie:$2@adyamg : M+S inseamna in engleza mud+snow. stii cum se traduce snow in romana ?

E bine sa stii si engleza asta. La utilizare sa imi arati si mie unde scrie ... ca sunt facute penrtu zapada
Pentru zapada exista gume "snow" si atat.
adyamg
1nsane Member

Mesajde Cornel001 » 11 Noi 2010, 15:41

Aveam mai multe pretentii de la tine.
Probabil tu te referi la acele hapopelita cu tinte sau cum naiba le zice. ia zi, nu vin la pachet si cu o lamela de impins zapada ?
Chiar daca nu toate de iarna sunt facute pt conditii grele, majoritatea celor bune de iarna se descurca decent pe zapada, nu nameti ci zapada d-aia decenta ca de pe drum, ca d-aia le zice de iarna, sa "acopere" si zapada .
Iar imi consum neuronii cu toate prostiile.

Asta de pe jos nu e zapada, e cenusa alba sau ce-o fi, nu ?
Imagine
Mandru cetatean al republicii bananiere romania.
Silvio Berlusconi: Nu am nimic impotriva homosexualilor. Cu cat sunt mai multi in jurul meu, cu atat e concurenta mai mica.
Cornel001
Membru Belit

Maşina: Focus2 sedan 1.6 100 28.12.2005
VIN: dealadecotnarisec

Mesajde adyamg » 11 Noi 2010, 16:37

A scoate ceva din context si a despica in 4 e o calitate a multora aici, am observat mai demult asta.

Se discuta ca nu sunt necesare anvelopele de iarna pentru ca la noi nu este zapada pe toata perioada iernii.
Am incercat sa scot in evidenta faptul ca anvelopele M+S nu sunt anvelope pentru zapada ci pentru conditii de drum nefavorabile si in special temperaturi scazute, deci anvelope de iarna ... care se descurca mai bine in conditii de ... iarna evident. Si cum iarna mai si ninge evident ca ofera o tractiune mai buna si pe zapada.
Daca tot vrei sa demonstrezi ceva poti incerca la iarna sa mergi cu gumele de vara pe zapada sau cenusa alba cum ii zici ... o sa ai o surpriza, merg si pe zapada, lucru confirmat de multi temerari pe aici.

Mai jos poti sa vezi cum arata niste anvelope pentru zapada si/sau gheata
http://www.lancerregister.com/showpost. ... ostcount=8
adyamg
1nsane Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Discutii libere/forum