Re: Cafeneaua suparatilor

De multe ori am fost vazut pe acest forum - pe nedrept - ca fiind un extremist crestin ortodox. Cu riscul de a mi-o fura din nou, as spune ca dupa matematica si limba romana, religia este o materie indispensabila invatamantului, cel putin la nivelul invatamantului primar. Nu mai reiau argumentele, se stiu.
Poate ca la gimnaziu ar fi mai utila o materie de studiu comparat al religiilor. Pentru ca ignoranta si nestiinta pot naste monstri. Din ambele tabere.
Din pacate insa, asta e in teorie. In practica sunt partial de partea lui KomandatuR, pentru ca sunt parinte si m-am izbit si eu de dictatura cadrelor didactice semidocte. Si nu e vorba de religie in special, ci de majoritatea materiilor. Se alege praful de invatamantul romanesc.
Chiar sunt si eu suparat, pe o profa de romana care da note pe lecturile de vacanta, nu pe conspectare ci pe gradul de memorare a lor! Repet, vorbim de lecturile de vacanta...
Asa ca degringolada din invatamant nu are nimic de-a face - in mod special - cu religia, ci cu starea natiunii. Si din pacate, cu viitorul ei.
later edit: si mai sunt suparat pentru ca mass media a vuit ieri pe tema aniversarii a 91 de ani de viata a unui respectabil domn, dar prea putin s-a discutat de cei 50.000 de militari care si-au jertfit viata in urma cu 68 de ani pentru a elibera pana la aniversarea domniei sale, intreg teritoriu romanesc.
Blog personal:
"Cred cu fermitate că există o singură formă de educație, autoeducația" - Isaac Asimov
-
Nic_Bv - 1nsane Member
- VIN: