Discutii libere/forum

Nu faceti programari pt chip tuning la Colina. Teapa curata!

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: Nu faceti programari pt chip tuning la Colina. Teapa curata!

Mesajde mariusake » 28 Mar 2008, 11:36

Exact cum ma asteptam (ma refer la raspuns) si cum v-am promis si voua, revin cu raspunsul oficial Romcar in urma solicitarii facute:

"Va multumim pentru mesajul dumneavoastra.
Va informam ca modificarea soft-ului nu este agreata, din mai multe puncte de vedere:
Folosirea unui chip tuning implica modificari ale soft-ului implementat in calculatorul vehiculului (PCM) lucru catre poate conduce la majorari ale puterii si momentului in special la motoarele diesel. Aceste modificari pot fi depistate in service si duc la pierderea garantiei.
De asemenea modificarea parametrilor constructivi conduc la o uzura mai rapida a elementelor constructive, de exemplu: ambreiaj, placute de frana, segmenti, etc.

Cu stima,
Bogdan Iulian Pislaru
Manager Relatii Clienti
Romcar SRL"
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Maşina: Ford Focus 1.6 TDCI 90 HP, Sport Pack, Sea Grey

Mesajde muzica9 » 28 Mar 2008, 13:02

$1 scrie:$2xact cum ma asteptam (ma refer la raspuns) si cum v-am promis si voua, revin cu raspunsul oficial Romcar in urma solicitarii facute:

"Va multumim pentru mesajul dumneavoastra.
Va informam ca modificarea soft-ului nu este agreata, din mai multe puncte de vedere:
Folosirea unui chip tuning implica modificari ale soft-ului implementat in calculatorul vehiculului (PCM) lucru catre poate conduce la majorari ale puterii si momentului in special la motoarele diesel. Aceste modificari pot fi depistate in service si duc la pierderea garantiei.
De asemenea modificarea parametrilor constructivi conduc la o uzura mai rapida a elementelor constructive, de exemplu: ambreiaj, placute de frana, segmenti, etc.

Cu stima,
Bogdan Iulian Pislaru
Manager Relatii Clienti
Romcar SRL"

abreiajul intradevar este cel mai expus. cei 50 nm in plus la cuplu il afecteaza direct. placutele nu cred. sunt aceleasi ca si la motoarele de 2 l 136 ps. pt o frinare mai eficienta + stabilitate cred ca o sa trec pe roti de 17". segmenti... pai atunci ce facem cu motoarele de 1,6 tdci care au 90 respectiv 110 ps. diferenta dintre ele fiind ca cel de 110 are turbina cu geometrie variabila + ceva mai multi cai din soft.
muzica9
1nsane Member

Maşina: FULL FARA PIELE

Mesajde mariusake » 28 Mar 2008, 13:22

@muzica9: ne poti spune unde ai facut tu remaparea?
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Mesajde @tt@ck » 28 Mar 2008, 13:23

Eu nu sunt de acord cu scopul acestui topic. Nu sunt fan colina, insa pana acum m-au tratat corespunzator.

Eu am masina resoftata prin colina, si atunci cand a fost la revizie au vazut ca are softul si au zis, ok nu umblam la partea de soft ca e pacat sa stricam ceva. Stiau ca masina e facuta la ei.
Acum cand am dus-o la reparatii+revizie seful de service din popesti-leordeni m-a intrebat de cand am aprins martorul de motor si i-am spus ca de cand a fost resoftata la ei. "atunci e ok, ii stergem eroarea, dar sa stiti ca apare iar cand alergati masina..."

Problema este in felul urmator:
Iti faci softul prin colina... colina nu comenteaza la eventualele probleme aparute in garantie din cauza softului.
Iti faci softul in alta parte si ai probleme la masina... la revedere garantie la orice service ford din europa.

De bine, de rau, colina sunt singurii care incurajaza si tolereaza tuning-ul (mai ales daca este facut prin ei). Mie mi se pare foarte ok si avand acest argument in minte pentru mine raman cel mai bun service ford.

La bdt am apucat sa mentionez doar evacuarea si deja ma intrebau de seria de sasiu sa o scoata din garantie... si le-am urat multa...

Acum mi-am luat arcuri eibach (nu de la colina) si m-am dus cu ele sa le monteze. Nu am comentat nimeni, ba chiar mi-au spus ca sunt curiosi cum o sa arate. In alta parte te amenintau daca te vedeau cu asa ceva.

Ma opresc ca am prea multe de spus si risc sa plictisesc...
@tt@ck
Member

Maşina: Fiesta ST White&Blue

Mesajde alexandrusavu » 28 Mar 2008, 13:26

Păi nu poți să-ți pui un ambreiaj mai potent :)?
Imagine
<photo-blog actualizat bianual>
Cars :
Ford Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi ~115cp, 275Nm [90cp, 215Nm stock]
alexandrusavu

Maşina: Focus Trend CL '07 Hatch 1.6 TDCi 90CP
VIN: WF05XXWPD57U35570

Mesajde mariusake » 28 Mar 2008, 13:37

$1 scrie:$2u nu sunt de acord cu scopul acestui topic. Nu sunt fan colina, insa pana acum m-au tratat corespunzator.

Nici eu nu am nimic cu Colina si nimeni de aici cred; discutam doar un principiu - acela de a tolera sau nu aceasta interventie de catre importatorul oficial Ford Romania - Romcar! Altfel, toata stima celor de la Colina daca asa stau lucrurile pentru ca acest lucru, mai devreme sau mai tarziu, le va aduce clienti noi (acuma, ar fi si culmea sa isi taie singuri craca de sub picior).
Altfel, de inteles si supararea colegului @muzica9 caruia numai de Colina nu vrea sa i se mai vorbeasca dupa felul cum s-au comportat cu el! Asta e, sunt oameni si oameni, clienti si clienti. Nu mi se pare deloc absurd ca doi oameni sa aiba pareri total diferite despre unul si acelasi serviciu oferit de una si aceeasi firma...pana la urma cred ca ne-am plictisi daca ar fi asa o ..monotonie de opinii.

Cu totii ne dorim doar binele pentru masinile noastre, mai cu seama daca dorim sa ne facem o interventie totusi importanta si supusa unor riscuri cum e remaparea, mai ales daca mai avem si masina in garantie. Si cred ca, cu cat mai multe pareri, cu atat mai bine! Fiecare sa stea si sa judece in dreptul sau inainte sa se decida pe ce si mai ales cui alege sa dea banii.

$1 scrie:$2Eu am masina resoftata prin colina, si atunci cand a fost la revizie au vazut ca are softul si au zis, ok nu umblam la partea de soft ca e pacat sa stricam ceva. Stiau ca masina e facuta la ei.
Acum cand am dus-o la reparatii+revizie seful de service din popesti-leordeni m-a intrebat de cand am aprins martorul de motor si i-am spus ca de cand a fost resoftata la ei. "atunci e ok, ii stergem eroarea, dar sa stiti ca apare iar cand alergati masina..."

Chiar asa, vrei sa spui ca aveai martorul de motor din bord aprins chiar din momentul in care s-a facut resoftarea si ai plecat asa cu ea de la Colina? :-/ Eu asa inteleg din spusele tale!
Sau..el se aprinde doar cand soliciti masina la turatii mai mari ?
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Mesajde muzica9 » 28 Mar 2008, 13:57

$1 scrie:$2muzica9: ne poti spune unde ai facut tu remaparea?

aspad. http://www.chiptuning.ro acolo unde o duce si colina.
muzica9
1nsane Member

Mesajde mariusake » 28 Mar 2008, 14:17

Pai atunci, daca inca mai ai masina in garantie...cica e super-oferta la Colina: se trece cu vederea la remapari!

Vezi? Daca nu te suparai cu oamenii... :D

COLINA RULES! :D
FORDmidabil !
mariusake
Incepator

Mesajde muzica9 » 28 Mar 2008, 14:34

$1 scrie:$2ai atunci, daca inca mai ai masina in garantie...cica e super-oferta la Colina: se trece cu vederea la remapari!

\

nu m-am suparat cu nimeni iar colina sucks.

oricum nu aveam intentie sa fac revizii la ei.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 28 Mar 2008, 15:53

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2ai atunci, daca inca mai ai masina in garantie...cica e super-oferta la Colina: se trece cu vederea la remapari!

\

nu m-am suparat cu nimeni iar colina sucks.

oricum nu aveam intentie sa fac revizii la ei.

Toate ca toate, cum merge acum ? Si cati cai ai ?
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde muzica9 » 28 Mar 2008, 17:10

plusul de putere de simte. daca ii dai talpa in treapta a 2-a la vreo 3500 rpm ai scirtit de roti. cit despre cai, se zice ca in jur de 140-145. am sa merg sa fac totusi si un dyno test. asta ca sa stiu exact pe ce am dat banii. :)

ce ma incinta cel mai mult este ca atunci cind mergi normal la turatii normale, masina merge mult mai usor si mai rotund. cei 1400 kg nu mai sunt asa grei.
muzica9
1nsane Member

Mesajde Tiry213 » 29 Mar 2008, 10:12

Ti-a dat vreo 30cp in plus? Pai e bine. Daca is fii avut mai putini km, as fii facut si eu o remapare.
S-o stapanesti sanatos :D
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde @tt@ck » 31 Mar 2008, 09:08

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2hiar asa, vrei sa spui ca aveai martorul de motor din bord aprins chiar din momentul in care s-a facut resoftarea si ai plecat asa cu ea de la Colina? :-/ Eu asa inteleg din spusele tale!
Sau..el se aprinde doar cand soliciti masina la turatii mai mari ?

Pai se aprinde ca nu mai am catalizatorul... de fapt il am, dar nu stiu pe unde l-am pus :D
Sonda sta pe undeva si nu mai primeste ce trebuie...
@tt@ck
Member

Mesajde ripperu » 15 Apr 2008, 10:06

sa intelegem ca ai umblat si la catalizator?
ti-a adus un spor de putere?
ripperu
Gold Member

Maşina: Focus Trend Collection, 1.8 TDCi - 115CP, Hatchback, Ocean Blue
VIN: nu_mai_bine_bere_

Mesajde @tt@ck » 15 Apr 2008, 10:18

Asa spun unii... plusul de putere nu este foarte mare deoarece vorbim de un motor aspirat, insa masina raspunde mai bine, trage mai bine la peste 5500rpm, si se aude intr-un fel...

Acum ma gandesc la o varianta de montare rapida a catalizatorului pentru drumurile lungi.
Ieri am plecat spre iasi. cand am ajuns nu mai auzeam bine.
@tt@ck
Member

Mesajde dorubimotoru » 19 Mar 2010, 22:40

Legat de Colina pot spune ca sunt ok ca si service ,am facut multe revizii la ei.
Andrei Dumitrescu este un pacanici care vrea sa vanda cauciucuri vai mama lor Marangoni la pret de Pirelli Sotozero ,iar pe partea de chip ...e cip cirip.
Revin acum cu lucruri serioase:conduc acum un mondeo 2.0 tdci de 115hp fabricatie 2006 pe care l-am luat la 10.000km.Dupa ce l-am rulat vreo 5000km m-am plictisit de el si am ajuns la niste baieti din Pantelimon ,nu mai stiu ce firma ,a urmat remaparea la 145hp si cuplul cred ca e acum 330 sau 320 nm.
Masina are acum 98.000km si nici o problema cu injectoarele sau turbina,nu consuma ulei,consumul e acelasi si daca ma enervez fac suta sub 10 secunde, mai fac viteza maxima constructiva 230km(unghiul de fuga reglat --e foarte important) si dau ceata la toate passat-urile vechi si unele noi si sigur fac la liniuta Mondeo noi de 140 hp(ha,ha au cutie in 6 trepte si eu in 5).
Toate reviziile facute la BDT si Colina si nimeni nu a vazut nimic doar un mecanic de la Colina a observat ca masina trage bine dar eu am dat vina pe aderenta cauciucurilor Dunlop sport Maxx .
dorubimotoru
Incepator

Maşina: Ford Mondeo Mk4 2.0tdci 115@

Mesajde Adriancar » 22 Mar 2010, 10:14

$1 scrie:$2egat de Colina pot spune ca sunt ok ca si service ,am facut multe revizii la ei.
Andrei Dumitrescu este un pacanici care vrea sa vanda cauciucuri vai mama lor Marangoni la pret de Pirelli Sotozero ,iar pe partea de chip ...e cip cirip.
Revin acum cu lucruri serioase:conduc acum un mondeo 2.0 tdci de 115hp fabricatie 2006 pe care l-am luat la 10.000km.Dupa ce l-am rulat vreo 5000km m-am plictisit de el si am ajuns la niste baieti din Pantelimon ,nu mai stiu ce firma ,a urmat remaparea la 145hp si cuplul cred ca e acum 330 sau 320 nm.
Masina are acum 98.000km si nici o problema cu injectoarele sau turbina,nu consuma ulei,consumul e acelasi si daca ma enervez fac suta sub 10 secunde, mai fac viteza maxima constructiva 230km(unghiul de fuga reglat --e foarte important) si dau ceata la toate passat-urile vechi si unele noi si sigur fac la liniuta Mondeo noi de 140 hp(ha,ha au cutie in 6 trepte si eu in 5).
Toate reviziile facute la BDT si Colina si nimeni nu a vazut nimic doar un mecanic de la Colina a observat ca masina trage bine dar eu am dat vina pe aderenta cauciucurilor Dunlop sport Maxx .

Si marmota invelera cioco-lata ....???

Colina "mapeaza" si tot ei observa ...desteapat concluzie !!!???
Chiar ne credeti "TAMPITI" ???
Adriancar
Gold Member

Mesajde b85xix » 22 Mar 2010, 12:01

Cum faci Mondeo de 140 de cai care are 6 trepte?Adica daca are 6 trepte e dezavantaj sau cum? Si stai linistit ca viteza maxima reala nu sare de 200 la modelul tau. ;)
Cand am incetat de a mai fi copii, am si murit!
b85xix
Gold Member

Maşina: Mondeo mk 4 2.0 tdci titanium+extras 140si 3 cai frumosi

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum