Discutii libere/forum

ce inseamna sofer bun ?

ATENTIE: topicurile care nu isi au locul aici sunt sterse sau inchise fara avertizare, iar userii care continua sa greseasca risca suspendarea contului !

Moderator: Automatistul

Re: ce inseamna sofer bun ?

Mesajde Rainman » 09 Apr 2008, 12:03

$1 scrie:$2Scuze Rainman, obiectivul meu nu este sa te contrazic, dar parerea mea este ca romanii sunt buni la teorie... si atat. Si asta dupa experiente indelungate pe soselele din Ro su Eu.

Este in regula. Nu ma supar ca ma contrazici. Nu esti primul. Am observat si eu ca romanii sunt foarte buni la teorie.
De fapt cred ca toate incep cu asa zisa democratie. Daca intrebi mai multi despre ce inseamna democratie iti vor raspunde cam asa: "Democratie : adica fac ce vreau eu (in casa/in curte/in masina/cu masina... etc). Din pacate asta este "democratie de Rromania"
Parerea mea este ca democratia inseamna sa faci ce vrei tu cu conditia sa nu ii deranjezi pe cei de linga tine. La asa ceva ar trebui lucrat.
Si la niste legi mai dure. Si la aplicarea legilor pentru toti nu preferential.
Ford Focus '07 1.6 16V hatchback
Ford Fiesta '08 1.4 16V
BMW F650 GS '04

"Tomberoanele goale sunt cele mai zgomotoase"
Rainman
Member

Maşina: Ford Focus 2
VIN: WF05XXGCD57U74924

Mesajde ovibc » 09 Apr 2008, 12:16

nu stiu , dar cred ca nu a spus nimeni de bun simt si cei 7 ani de acasa...care se aplica mai ales la volan;e usor sa injuri cand altul greseste(chiar daca isi cere scuze), dar foarte greu intelegem de ce ne cerem scuze(unii) atunci cand gresim, asta ca nimeni nu e perfect.
Furibund pe sosea inseamna uneori muribund la spital

Ford Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale
ovibc
Gold Member

Maşina: Mondeo MK5 2.0 Hybrid Vignale

Mesajde toxicristi » 09 Apr 2008, 12:20

Personal consider ca cei despre care vorbiti incalca Codul Rutier cu buna stiinta, nefiind in necunostinta de cauza. Doar nu le pasa. Eu cand il incalc, sunt constient de acest fapt , iar, daca sunt prins, sunt pregatit sa suport consecintele.
Imagine "Aici, pe forum, eşti ceea ce scrii!"
toxicristi

Maşina: Focus 2002 1.8TDDi 90CP Bouvagon

Mesajde Tiry213 » 09 Apr 2008, 13:15

$1 scrie:$2
$1 scrie:$2Si la niste legi mai dure. Si la aplicarea legilor pentru toti nu preferential.

Legile sunt bune, dar nu sunt aplicate cum/cui trebuie.
Daca eu trec de o data pe rosu si iau avertisment, mai trec o data iau tot la fel, mai trec si a treia oara si iau 50 roni, de ce sa mai stau dupa verde, cand stiu ca daca trec pe rosu nu patesc nimic? (asa se gandesc multi dintre smardoii astia la volane)
Politistii aici in bucuresti nu dau o amenda, astora care parcheaza in fata lor (pe interzis) si pun avariile. In targu-jiu au venit de 2-3 ori la mine cand am fost oprit cu avariile, si mi-au zis sa ma pun in miscare. Si stiu si persoane, care au luat amenda pentru asa ceva.
Dar aici nu iti fac nimic. In cartier era meci (ghencea) si nu aveam loc de parcare, la trecerea de pietoni era un politist. Fiindca nu am avut loc de parcare am zis ca las masina putin pe trecere pana se termina meciul. Am parcat acolo, si nu o parcasem prea bine ca nu era loc, si politistul in loc sa zica sa o iau draq de acolo, m-a dirijat sa o parchez mai bine :o Va vine sa credeti ??? Mie unul nici acum nu imi vine sa cred ce pot face astia prin trafic. Daca eram politist cred ca imi dadeam singur amenda (adica avertisment) :))
Imagine
Tiry213
1nsane Member

Mesajde Black Cat » 09 Apr 2008, 16:07

Tiry213, Turda si nici Cluj-ul nu se compara cu Bucuresti-ul! Dar aglomeratie este peste tot si deasemenea inconstienti gramada! Si prin Turda si prin Cluj am intalnit "smecheri" care nu semnalizeaza schimbarea directiei de mers! Dar incerc sa ma tin cat mai departe de ei!
Cred ca cea mai mare prostie pe care o poate face un sofer este sa nu semnalizeze! Acesta e singurul (unicul) mod de a comunica celor din jurul tau ce intentii ai, ce vrei sa faci. Cert e un lucru cel care nu semnalizeaza nu are grija de propriai persoana, deci e un inconstient!

Din pacate in Romania toti ne grabim si nu ne mai respectam nici pe noi insine cand suntem la volan! Ce sa mai povestim de respectul fata de cei din jurul nostru! :(
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Maşina: C-Max 1.0 ecoboost, 125CP, 2015 & Ford Ka 2010, 1.2 L

Mesajde cart00n » 09 Apr 2008, 16:48

Si ce in bucuresti ai impresia ca stia stiu ce e ala semnal? Cred ca peste 33% din cei aflati in trafic au panza de paianjen la maneta de semnal.
cart00n
1nsane Member

Maşina: iFiesta II 2007 1.25 Red

Mesajde Black Cat » 09 Apr 2008, 17:32

$1 scrie:$2i ce in bucuresti ai impresia ca stia stiu ce e ala semnal? Cred ca peste 33% din cei aflati in trafic au panza de paianjen la maneta de semnal.

Cu atat mai rau daca nu se foloseste semnalizarea! Bucuresti-ul fiind mult mai aglomerat decat orice alt oras din tara, ar trebui respectate mult mai strict regulile si atunci, probabil, nici n-ar mai fi asa haos si nici nu s-ar aplica legea junglei!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde ovibc » 10 Apr 2008, 07:27

Pai nu ar trebui ca fabricantii de auto sa treaca semnalizarea si oglinzile ca optionale?De ce sa mai dai bani niste chestii pe care oricum nu le folosesti? :))

ovibc
Gold Member

Mesajde Wlaad » 10 Apr 2008, 08:28

http://www.automarket.ro/stiri/studiu-s ... 10856.html

Astia nu au facut studiul unde trebuie, sa fi venit in Bucuresti sa vada...

Personal, nu cred ca este o definitie universal valabila... foarte important este sa aibe bun-simt, instinct de conservare, indemanare si o buna orientare in spatiu.
Nu uita ca e imposibil sa nu uiti nimic, niciodata... Si daca totusi uiti, nu le cere celorlalti sa isi aduca aminte...
Wlaad

Maşina: Ford Mondeo MK5 2.0 TDCI

Mesajde kevyn_str8 » 10 Apr 2008, 08:48

sambata 05.04.08 in intersectia dimitrov un ford fusion cu autocolant clubford mi-a taiat fata ,a trebuit sa franez de era sa ma loveasca cel din spate , i-am luat numarul sa-l dau pe site dar nu mi-l mai amintesc acum , era din bucuresti oricum , asta da sofer bun
FORD FOCUS 1.8 TDDI 90 CP
FORD FOCUS 2.0 TDCI 136 CP
kevyn_str8
1nsane Member

Maşina: FORD FOCUS 1.8 TDDI ; 90 CP / FORD FOCUS 2.0 TDCI ; 136 CP

Mesajde link2 » 10 Apr 2008, 09:22

- "sofer bun" e si cel care merge pe un drum cu 2 benzi pe sens si merge in paralel sau in coltul masinii din dreapta iar dupa el ....coloanaaaaa (scurta sectiune prin creierasul lui "ce p... mea,... ca eu merg regulamentar")
- "sofer bun" e si cel care intra in depasire fara sa semnalizeze (scurta sectiune si prin creierasul lui "ce p... mea il intereseza pe ala daca eu semnalizez sau nu....si da-l tu pa guta mai tare")
link2
1nsane Member

Maşina: focus2 hb sport, 1.6 tdci

Mesajde Black Cat » 10 Apr 2008, 10:20

$1 scrie:$2 "sofer bun" e si cel care merge pe un drum cu 2 benzi pe sens si merge in paralel sau in coltul masinii din dreapta iar dupa el ....coloanaaaaa (scurta sectiune prin creierasul lui "ce p... mea,... ca eu merg regulamentar")
- "sofer bun" e si cel care intra in depasire fara sa semnalizeze (scurta sectiune si prin creierasul lui "ce p... mea il intereseza pe ala daca eu semnalizez sau nu....si da-l tu pa guta mai tare")

Din pacate ai dreptate! De astia sunt foarte multi! ~X(
Aseara am "raspuns respectuos la salut, cu degetul mijlociu" :-" 2 tir-isti care circulau pe banda 2 cu 60 la ora cu toate ca prima banda era libera! Si daca i-am blitzuit au calcat frana si au inceput sa gesticuleze! Culmea e ca pe tronsonul respectiv, in mod normal se circula cu 110 - 120 sau chiar mai mult (140 in cazul de fata)!
Mde, e profesionisti baietii, "soferi buni", cine mai e ca ei!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde ovibc » 10 Apr 2008, 12:31

asta cu Guta, e tare, nu aveti idee cate brate paroase atarna pe geamul descis, si ce de manele la maxim se aud..chestia e ca ei chiar se cred cei mai tari de pe strada :))

ovibc
Gold Member

Mesajde adinutz » 10 Apr 2008, 21:00

$1 scrie:$2ambata 05.04.08 in intersectia dimitrov un ford fusion cu autocolant clubford mi-a taiat fata ,a trebuit sa franez de era sa ma loveasca cel din spate , i-am luat numarul sa-l dau pe site dar nu mi-l mai amintesc acum , era din bucuresti oricum , asta da sofer bun

iarta-l ca era de-al nostru...vorba romanului..prost,pros, da-i de-al nost...:))
Ford Focus 1.8 Benzina 115 CP 2001 - cica Black Panther :D
VIN WFOAXXGCDAYL69337
adinutz
Ford Freak

Mesajde rath115 » 11 Apr 2008, 03:54

Sofer bun inseamna sa fii porc ordinar la colt de strada :D (just joking). Sofer bun este cel care isi cunoaste masina, stie sa o foloseasca corespunzator si respecta macar 70% din legislatia in vigoare.

Ford rules :D
Ford Focus II 1.8 TDCI Trend Cll - Moondust Silver
Don't forget to look into your rear view mirror:)
rath115
Ford Freak

Maşina: Ford Focus 2007 - 1.8TDCI - Trend Cll

Mesajde Mihai L » 11 Apr 2008, 06:49

$1 scrie:$2sta cu Guta, e tare, nu aveti idee cate brate paroase atarna pe geamul descis, si ce de manele la maxim se aud..chestia e ca ei chiar se cred cei mai tari de pe strada :))

In prima zi lucratoare dupa summit, cand stateam in trafic, am vazut un taxi pe care scria ca nu sunt masini de curse si nu sunt prevazute cu manele... =))
Focus. Ford Focus. Sea Grey.
2006 Ford Focus Wagon TDCi, 1.6/109 CP
Imagine
Imagine
My pictures on Flikr
Mihai L

Maşina: Ford Focus Wagon Trend CL 2006, 1.6l/109CP, Sea Grey

Mesajde danim » 11 Apr 2008, 10:00

$1 scrie:$2ofer bun inseamna sa fii porc ordinar la colt de strada :D (just joking). Sofer bun este cel care isi cunoaste masina, stie sa o foloseasca corespunzator si respecta macar 70% din legislatia in vigoare.

Ford rules :D

Cred ca majoritatea soferilor de Bucuresti nu respecta nici 70% din legislatia in vigoare. Uitati-va numai in intersectiile aglomerate si veti vedea ca, daca s-ar respecta 70% din reguli nu s-ar mai bloca iremediabil . Poate s-ar merge bara la bara, dar ne-am deplasa...totusi. Nu-mi vine in minte decat nenorocirea de la Razoare si cea de la Eroilor. Invariabil sunt multi care intra in intersectie vazand ca e deja full!!! Noua ne lipseste civilizatia strazii si niste amenzi mai sanatoase la incalcarea legilor traficului!
Hai ca mi-am adus aminte de niste...bolovani la volan si m-am suparat. Scuze...
A conduce bine e asa cum spune rath115 cu adaugarea sa ai si parteneri de trafic dispusi sa faca la fel ca tine! Altfel... urli la luna si te deplasezi mai incet ca un melc.
New Kuga 2024 owner
Be as young as your heart is. And don`t be afraid show it.
danim

Maşina: New Ford Kuga 2024 Titanium cu ceva optionale
VIN: WF0FXXWPMFRS79361

Mesajde Alma » 11 Apr 2008, 10:05

sa fi sofer bun inseamna sa nu blochezi pe cineva in parcare fara sa lasi numarul de tel!
asa sunt eu blocat acum de un taranush si il astept de o ora! :))
sa sun la politie sa ii bage o amenda de genul celei luate de andoruls!?
sa faci rau e usor dar unii chiar o merita :-"
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde sorinioan » 11 Apr 2008, 10:35

un sofer bun este ala care stie sa conduca si pt. ceilalti care nu styu!noroc ca in buc. mai sunt si deastia ca altfel aveam buseli la fiecare metru.
si un sofer bun se recunoaste dupa modul in care injura. :-??
SPEED GIVE ME WHAT I NEED
sorinioan
Ford Freak

Maşina: ford mondeo-2002-2000cm- -145hp-ghia
VIN: wf04xxgbb42g41335

Mesajde Alma » 11 Apr 2008, 13:11

$1 scrie:$2i un sofer bun se recunoaste dupa modul in care injura. :-??

nu neaparat! daca e turc si injura: "du-te la mama ta!" e sofer prost? :))
Carputer/CarPC - 8" TFT Touchscreen, Celeron 1,2Ghz, 1024MB DDR II, 2,5" HDD 40GB SATA, M2-ATX 6-24V DC/DC 160 W
1nsane Member

Maşina: FocuS II, 2005 - 1,6 TDCi 80Kw

Mesajde ovibc » 11 Apr 2008, 16:17

Ia sa vedem, sofer bun e ala care are masina cu volanul pe dreapta, si isi invita un amic beat pulbere sa se suie in stanga in fata sectiei de politie :)) Stiu un caz real cand un politai era sa faca o criza de apoplexie cand a vazut pe unul beat pulbere ca se suie ``la volan``(credea el) :D

ovibc
Gold Member

Mesajde Black Cat » 11 Apr 2008, 22:23

:))
In orice caz sa sti ca-i nasol sa fi sofer, treaz si sa stai in stanga intr-o masina cu volan pe dreapta!
Am patit-o cu un prieten si pana la Cluj am tot calcat frana si cautam volanul! :))
Nasoala senzatia!
CJ-17-LDG
Black Cat
1nsane Member

Mesajde ovibc » 12 Apr 2008, 17:55

:)), bine ca nu cautai si frana de mana !

ovibc
Gold Member

Anterior

Înapoi la Discutii libere/forum